TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
REDDEVILS

#7551 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

I ja sam se ponovio za Black Friday uzeo sam u JYSK-u TV komodu za moj 55XF9005 :D
https://jysk.ba/dnevna-soba/tv-namjesta ... je-vissjaj
Better Man

#7552 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Better Man »

REDDEVILS wrote:I ja sam se ponovio za Black Friday uzeo sam u JYSK-u TV komodu za moj 55XF9005 :D
Previše je niska za TV.
shalla

#7553 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

SanskiBiser wrote:
arnes_king wrote: Jesam, zbog toga sam i kupio, mislim zbog ps4 pro :D kada sam upalio rdr2 na njemu zena mislila film :D jos nisam nista podesavao haha perverzija je a pogotovo naspram mog starog tva :D

@CooK hvala opet odradit cu to jer zelim sto bolju sliku a problema s ocima manjih imam tako da cu tako koristit ako je manje zamaranje.

Nisam sad kuci ali jedva cekam da dodjem, da procackam sve opcije.

Nego, kanali koje gledan preko satelitske antene, njemacki kanali, mi izgledaju losije nego na starom tv. Ima li nesto u postavkama sto bih mogao podesiti da to bude bolje?

Razumijem da je veci puno tv a mala rezolucija tih kanala pa se sada vise primjeti.

Super! Sad mozes ocejfiti RDR2 ko coek :D

Ta podesavanja sa RTINGS ne samo da su bolja za oci nego ustvari su predvidjena za gledanje videa, filmova, serija i takva da su najbliza onome da kad gledas imas sliku koja je najbliza onom nekom originalu kako su autori tog video materijala zamislili. Toliko se sjecam iz jednog od njihovih klipova o podesavanjima.

za Oci pomaze dosta Bias lightning 6500 Kelvina kad se montira iza televizora, obicno su u pitanju LED trake i ujedno pomazu da se stekne bolji utisak kontrasta na TV imas odlican clanak o tome ovdje https://www.digitaltrends.com/home-thea ... ng-for-tv/

Ja narucio za 10ak dolara sa GearBest a sad privremeno stavio neku 3 W led sijalicu iza 6500K i odradjuje posao prilicno dobro i bas puno pomaze da se oci manje zamaraju pogotovo ako volis gledati serije i filmove u jako zamracenoj sobi.
Obzirom da i ja imam dioptriju i zna me malo boljeti glava ako dugo gledam tv , imaš li neki savjet koje trake kupiti? Imam sony xe8005
SanskiBiser

#7554 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SanskiBiser »

shalla wrote:
SanskiBiser wrote:
arnes_king wrote: Jesam, zbog toga sam i kupio, mislim zbog ps4 pro :D kada sam upalio rdr2 na njemu zena mislila film :D jos nisam nista podesavao haha perverzija je a pogotovo naspram mog starog tva :D

@CooK hvala opet odradit cu to jer zelim sto bolju sliku a problema s ocima manjih imam tako da cu tako koristit ako je manje zamaranje.

Nisam sad kuci ali jedva cekam da dodjem, da procackam sve opcije.

Nego, kanali koje gledan preko satelitske antene, njemacki kanali, mi izgledaju losije nego na starom tv. Ima li nesto u postavkama sto bih mogao podesiti da to bude bolje?

Razumijem da je veci puno tv a mala rezolucija tih kanala pa se sada vise primjeti.

Super! Sad mozes ocejfiti RDR2 ko coek :D

Ta podesavanja sa RTINGS ne samo da su bolja za oci nego ustvari su predvidjena za gledanje videa, filmova, serija i takva da su najbliza onome da kad gledas imas sliku koja je najbliza onom nekom originalu kako su autori tog video materijala zamislili. Toliko se sjecam iz jednog od njihovih klipova o podesavanjima.

za Oci pomaze dosta Bias lightning 6500 Kelvina kad se montira iza televizora, obicno su u pitanju LED trake i ujedno pomazu da se stekne bolji utisak kontrasta na TV imas odlican clanak o tome ovdje https://www.digitaltrends.com/home-thea ... ng-for-tv/

Ja narucio za 10ak dolara sa GearBest a sad privremeno stavio neku 3 W led sijalicu iza 6500K i odradjuje posao prilicno dobro i bas puno pomaze da se oci manje zamaraju pogotovo ako volis gledati serije i filmove u jako zamracenoj sobi.
Obzirom da i ja imam dioptriju i zna me malo boljeti glava ako dugo gledam tv , imaš li neki savjet koje trake kupiti? Imam sony xe8005
Ja sam ovu narucio sa GearBest 2 metra jer ima puno zadovoljnih kupaca i najvaznije ima pure white/daylight mod,

Image

https://www.gearbest.com/led-strips/pp_ ... id=1433363
shalla

#7555 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

Ček, ne kontam najbolje, ovo svijetli jednom bojom?
Ima li nešto što mijenja boju u zavisnost od sadržaja na TV-u, ono kao što Philips radi sa ambilightom
amar1994

#7556 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

Ova black fryay ponuda TV-a je presmijesna kao i popusti :-) :run:
diablobih

#7557 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

shalla wrote:Ček, ne kontam najbolje, ovo svijetli jednom bojom?
Ima li nešto što mijenja boju u zavisnost od sadržaja na TV-u, ono kao što Philips radi sa ambilightom
guglaj, kako napraviti ambilight svoj.
SanskiBiser

#7558 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SanskiBiser »

shalla wrote:Ček, ne kontam najbolje, ovo svijetli jednom bojom?

Ima to i na ovome, dodje i daljinski pa se mijenjaju boje, ali za optimalno gledanje TV programa, filmova, serija u zamracenoj sobi da bi stekao utisak boljeg kontrasta kao i za manji zamor ociju potrebna je bijela svjetlost tzv. true white ili daylight svjetlost iza televizora znaci temperatura 6500K. I druge boje prolaze ali je pozitivan efekat manje izrazen nego kad je to 6500K svjetlost.

Imas ovdje sve objasnjeno u 5 minuta:

shalla

#7559 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

Extra, hvala ti
arnes_king

#7560 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by arnes_king »

MTV wrote:
arnes_king wrote: Haha a evo kako sam dosao kuci i upalio nije toliko ni lose, to je nesto bilo drugo zezalo pa je onako lose izgledalo, sad je ok.

Sad napokon mogu da se posvetim ovom novom uredjaju :D
Cestitam na novom uredjaju. Svemirski je brod naspram starog.
Hvala, jeste najvise to primjetim na igrama :D Prezadovoljan sam!
r_faruk

#7561 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

Snizili su samsung nu7172, 55" na 999KM u tehnomag-u
mirzakaric2016

#7562 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mirzakaric2016 »

Image

@Cook moze li mišljenje o ovom modelu? Da li je bolje kupiti neki model lg-a sa sličnim ili cak boljim specifikacijama od ovoga ili je ovaj ipak best buy?
CooK

#7563 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

mirzakaric2016 wrote:
@Cook moze li mišljenje o ovom modelu? Da li je bolje kupiti neki model lg-a sa sličnim ili cak boljim specifikacijama od ovoga ili je ovaj ipak best buy?
Zavisi koji model LG-a, ne mozes samo napisati "neki model LG-a" i da ti ja dam odgovor posto ima puno boljih a i puno losijih LG televizora od tog NU7172. Napisi na koji konkretno model LG TV-a mislis. Takodje zavisi da li ti je potreban sirok ugao gledanja jer je 90% LG LED televizora sa IPS panelom.
rida1976

#7564 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by rida1976 »

Imate još par sati aktuelan ovaj BF popust u SD. Upravo izvršio narudžbu 55xf9005 , cijena sa -10% 2.159 KM. Mislim da je ovo dobar deal za ovaj tv. Po mišljenju mnogih ponajbolji nonOLED tv
CooK

#7565 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

rida1976 wrote:Imate još par sati aktuelan ovaj BF popust u SD. Upravo izvršio narudžbu 55xf9005 , cijena sa -10% 2.159 KM. Mislim da je ovo dobar deal za ovaj tv. Po mišljenju mnogih ponajbolji nonOLED tv
Cestitke na odlicnom izboru. Odlican TV i vrijedi svake marke, pogotovo za tu cijenu, ali su ipak Q8FN i Q9FN malo bolji LED televizori odnosno najbolji nonOLED televizori. Fazon je sto su oni pofino skuplji pa je XF9005 definitivno najbolji LED TV kada se cijena uzme u obzir.
rida1976

#7566 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by rida1976 »

CooK wrote:
rida1976 wrote:Imate još par sati aktuelan ovaj BF popust u SD. Upravo izvršio narudžbu 55xf9005 , cijena sa -10% 2.159 KM. Mislim da je ovo dobar deal za ovaj tv. Po mišljenju mnogih ponajbolji nonOLED tv
Cestitke na odlicnom izboru. Odlican TV i vrijedi svake marke, pogotovo za tu cijenu, ali su ipak Q8FN i Q9FN malo bolji LED televizori odnosno najbolji nonOLED televizori. Fazon je sto su oni pofino skuplji pa je XF9005 definitivno najbolji LED TV kada se cijena uzme u obzir.
Da, svakako sam to zaboravio napomenuti. Slažem se.
semirsar

#7567 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

rida1976 wrote:
CooK wrote:
cestitke, dobro si pazario i bez sumnje ce te dobro sluzit' :thumbup:
bas ga gledam na https://www.sancta-domenica.ba/led-tv-s ... 05-4k.aspx pa odem do https://www.mobilmedia.ba/televizori/tv ... 5baep.html, mogu mislit' koliko se obradovase oni koji ga ovdje kupise, ili oni koji uzese ipak malo jeftiniji https://www.sancta-domenica.ba/led-tv-s ... 05-4k.aspx mislim, vece je po meni ipak bolje jos ako je samo 10KM razlika :mrgreen:
oklen ti oni promo kod taj ti bas dobro leze :-)
Last edited by semirsar on 26/11/2018 21:00, edited 1 time in total.
mirzakaric2016

#7568 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mirzakaric2016 »

Oprosti, da pokusam ponovo: trazim tv sa VA panelom iskljucivo, da podrzava dts, da podrzava 4k rezoluciju i da ima hdmi port putem kojeg se moze prenositi 4k sadržaj, da ima mogucnost koristenja interneta, tuner dvb-c/t/t2, dijagonala 55 inca i da je ispod 1000 KM.
Mozda ima jos nekih bitnih stavki, ali ove su mi nekako najbitnije.
Ovaj Samsung-ov model mi se cini kao dobar izbor, ali opet nisam siguran jer nisam dovoljno informisan niti dovoljno strucan kao vi da bih sam izabrao.
shalla

#7569 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

Kako Sony ima "plastičan pristup" u ovim predstavljanjima tv :|
Gledam sad ovaj što je uzeo rida1976, znači isto kao da gledam link na svoj XE8005, potpuno isto predstavljen televizor :roll:
CooK

#7570 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

mirzakaric2016 wrote:Oprosti, da pokusam ponovo: trazim tv sa VA panelom iskljucivo, da podrzava dts, da podrzava 4k rezoluciju i da ima hdmi port putem kojeg se moze prenositi 4k sadržaj, da ima mogucnost koristenja interneta, tuner dvb-c/t/t2, dijagonala 55 inca i da je ispod 1000 KM.
Mozda ima jos nekih bitnih stavki, ali ove su mi nekako najbitnije.
Ovaj Samsung-ov model mi se cini kao dobar izbor, ali opet nisam siguran jer nisam dovoljno informisan niti dovoljno strucan kao vi da bih sam izabrao.
E kada tako postavis stvari onda je onaj 55NU7172 za 999,90KM sa fotografije u tvom predthodnom postu idealan za tebe i idi ga uzeti dok ih jos ima jer vidim da su za 2 dana vec rasprodali sve 58NU7102 za istu cijenu pa moguce da ce i taj model uskoro otici jer je samo 3 inca manji a isto kosta.

EDIT: Tek sad vidjeh da trazis da podrzava DTS a NU serija 7 televizora ga ne podrzava. Probaj naci neki model televizora iz MU serije 6 jer oni podrzavaju DTS a imaju i bluetooth, smart daljinski a i malo vece maksimalno osvjetljenje. Najprodavaniji prosle godine i najbolji MU model serije 6 kada se uzme u obzir ulozeno - dobijeno je 50MU6172 samo sve te prednosti ce te malo vise kostati odnosno taj model od 50" kosta isto kao NU model od 55".
Last edited by CooK on 26/11/2018 21:53, edited 1 time in total.
CooK

#7571 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

shalla wrote:Kako Sony ima "plastičan pristup" u ovim predstavljanjima tv :|
Gledam sad ovaj što je uzeo rida1976, znači isto kao da gledam link na svoj XE8005, potpuno isto predstavljen televizor :roll:
Da kao da ih bas boli briga ali ipak stoji cinjenica da je onaj ko kupuje visoku klasu televizora vec dovoljno upoznat o njima i ne treba mu nikakvo predstavljanje.
CooK

#7572 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

semirsar wrote:
rida1976 wrote:
CooK wrote:Cestitke na odlicnom izboru. Odlican TV i vrijedi svake marke, pogotovo za tu cijenu, ali su ipak Q8FN i Q9FN malo bolji LED televizori odnosno najbolji nonOLED televizori. Fazon je sto su oni pofino skuplji pa je XF9005 definitivno najbolji LED TV kada se cijena uzme u obzir.
cestitke, dobro si pazario i bez sumnje ce te dobro sluzit' :thumbup:
bas ga gledam na https://www.sancta-domenica.ba/led-tv-s ... 05-4k.aspx pa odem do https://www.mobilmedia.ba/televizori/tv ... 5baep.html, mogu mislit' koliko se obradovase oni koji ga ovdje kupise, ili oni koji uzese ipak malo jeftiniji https://www.sancta-domenica.ba/led-tv-s ... 05-4k.aspx mislim, vece je po meni ipak bolje jos ako je samo 10KM razlika :mrgreen:
oklen ti oni promo kod taj ti bas dobro leze :-)
Slicna cijena bude i u mobilmediji kada se od ovih 2400KM odbije 10% penzionerskog popusta zadnje subote u mjesecu. Sto se tice ovog 49XF9005, ne zna se jesu li veci kreteni ovi sto ga prodaju 10KM jeftinije od 55XF9005 ili oni sto ga kupe za taj iznos jer im veci TV ne moze stati u orman ili jednostavno ne pregledaju cijelu ponudu pa i ne znaju da je 55XF9005 trenutno samo 10KM skuplji.
majstor.yoda

#7573 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by majstor.yoda »

Better Man wrote:
REDDEVILS wrote:I ja sam se ponovio za Black Friday uzeo sam u JYSK-u TV komodu za moj 55XF9005 :D
Previše je niska za TV.
Što je previše niska? Imam slične visine, na cca 4m 55 inčni tv djeluje taman visinom. I kad sjednem i kad se izvalim. Da je bliže, možda bi bio nisko.
Better Man

#7574 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Better Man »

majstor.yoda wrote:
Better Man wrote:
Previše je niska za TV.
Što je previše niska? Imam slične visine, na cca 4m 55 inčni tv djeluje taman visinom. I kad sjednem i kad se izvalim. Da je bliže, možda bi bio nisko.
Imam osječaj da se moraš nageti da gledaš tv. Mislim nije u istoj ravni, tj. visini na kojoj sjediš, već moraš malo pognuti glavu da gledaš. Tako mi izgleda.
Last edited by Better Man on 26/11/2018 22:06, edited 1 time in total.
CooK

#7575 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Better Man wrote:
majstor.yoda wrote:
Better Man wrote:Previše je niska za TV.
Imam osječaj da se moraš nageti da gledaš tv. Mislim nije tu i istoj ravni, tj. visini na kojoj sjediš, već moraš malo pognuti glavu da gledaš. Tako mi izgleda.
Za druge brendove televizora mozda i jeste niska ali za Sony televizore definitivno nije niska jer su oni nageti unazad i bas su predvidjeni za ovakve komode. To je cesto i misterija novim kupcima Sony televizora kada ga postave na postolje i vide da je naget unazad a ne znaju zasto. Kada je tek Sony uveo tu praksu ni sam nisam znao zasto i guglanje i raspitivanje me dovelo bas do te informacije da je razlog za to ekstremna popularnost niskih komoda u Japanu i Sony se donekle priklonio tom trendu.
Post Reply