Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
channel10

#75426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

typeOnegative wrote:Dobio sam Cinestar promotivno , i mogu gledat sve iz njihovog kataloga za dz . Osim njega na mom paketu besplatno jos ima TopPlay , Pickbox,AXN Now , Epic drama i oni sa crticima ako se dobro sjecam . ne znam sad napamet
Da, ali ti si vjerovatno na novom EON paketu, a ja sma na starom trio grande.
crnivrag

#75427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Hercegoviina wrote:
typeOnegative wrote:imas Premium paket tako da ti je otkljucano sve u videoteci . preko 12.500 naslova (tako bar pise u opisu )
Lazu
Nema tu nikakve laži, u EON Premium paketu i u okviru svih EON platformi (Web, Mobilna, Smart TV i EON Box) su dostupni svi sadržaji besplatno za gledanje, a radi se o sadržajima iz svih dostupnih foldera: Pickbox, HBO OD, AXN Now, CineStar Premiere Plus, Epic Drama, TOP Play, Vavoom Play, Pikaboo Play te uskoro Zauder i Hopster.
Telemach

#75428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Becky7 » Today, 7:59 pm

Samo da provjerim EON PREMIUM DUO video klub tj. filmovi i serije se ne plaćaju?
U navedenom paketu, imat ćete besplatno dostupno preko 12.500 naslova.
duffy_duck

#75429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Sve sam probao iz voda i nista nije naplaceno. Nema lazi.
Dr_Proka

#75430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

Telemach wrote:@Dr_Proka

Dostavite nam podatke, u pp :)
Mislim da sam dostavio prošli put.
Sheva7

#75431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sheva7 »

Danas prikljucen Eon premium :mrgreen:
crnivrag

#75432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Sheva7 wrote:Danas prikljucen Eon premium :mrgreen:
Image
Sheva7

#75433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sheva7 »

crnivrag wrote:
Image
Dobar je :D
Samo jedno pitanje sta uraditi kad pocne stopati ?
Morao sam ga iskljuciti
crnivrag

#75434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Sheva7 wrote: Dobar je :D
Opališ reset kroz postavke EON aplikacije, ili opališ reset box-a kroz njegove postavke.
Sheva7

#75435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sheva7 »

crnivrag wrote:
Sheva7 wrote: Dobar je :D
Opališ reset kroz postavke EON aplikacije, ili opališ reset box-a kroz njegove postavke.
Hvala !
afannedim

#75436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

duffy_duck wrote:Sve sam probao iz voda i nista nije naplaceno. Nema lazi.
A tebi je posebno vjerovati
shape of despair

#75437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Meni se šaltanje kanala na d3 znatno usporilo, ko da se resiver muči. Znalo je trajati sekundu, sad i dvije-tri. I kad se tek prešalta kanal, pa onaj meni sa lijeve strane, kad se tek prebaci, sa popisom kanala (5-6 gore dole) nekako nije isti više.
crnivrag

#75438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

shape of despair wrote:Meni se šaltanje kanala na d3 znatno usporilo, ko da se resiver muči. Znalo je trajati sekundu, sad i dvije-tri. I kad se tek prešalta kanal, pa onaj meni sa lijeve strane, kad se tek prebaci, sa popisom kanala (5-6 gore dole) nekako nije isti više.
Just turn it on :D

Telemach

#75439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Dr_Proka

Možemo li vas zamoliti još jednom da dostavite :)
EasyWay

#75440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

Sheva7 wrote:
crnivrag wrote:
Image
Dobar je :D
Morao sam ga iskljuciti
Hmmm, ako je dobar, zašto onda stopa nov uređaj koji je tek priključen ?! :mrgreen: Kad se sad radi reset, kakva će onda tek biti situacija nakon godinu dana korištenja. Hoće li se svako malo raditi reset uređaja za normalan rad ?
Vrlo sam skeptik u vezi EON boxa, prvenstveno zbog, za današnje standarde, male količine rama i memorije. Sačekat ću neko vrijeme na prelazak EON paketa.
crnivrag

#75441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

EasyWay wrote: Hmmm, ako je dobar, zašto onda stopa nov uređaj koji je tek priključen ?! :mrgreen: Kad se sad radi reset, kakva će onda tek biti situacija nakon godinu dana korištenja. Hoće li se svako malo raditi reset uređaja za normalan rad ?
Vrlo sam skeptik u vezi EON boxa, prvenstveno zbog, za današnje standarde, male količine rama i memorije. Sačekat ću neko vrijeme na prelazak EON paketa.
Box kao takav ne štopa, već EON aplikacija zabaguje kad se siluje daljinski i prebrzo prebacuju kanali.

United Cloud je upoznat sa ovim problemom, i radi se na otklanjanju istog.
EasyWay

#75442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

crnivrag wrote:
EasyWay wrote: Hmmm, ako je dobar, zašto onda stopa nov uređaj koji je tek priključen ?! :mrgreen: Kad se sad radi reset, kakva će onda tek biti situacija nakon godinu dana korištenja. Hoće li se svako malo raditi reset uređaja za normalan rad ?
Box kao takav ne štopa, već EON aplikacija zabaguje kad se siluje daljinski i prebrzo prebacuju kanali.

United Cloud je upoznat sa ovim problemom, i radi se na otklanjanju istog.
Problem je znači u radu same EON aplikacije, a ne uređaja. Hajd raduje me to. :zjev: Nego, da pitam, mogu li se na ovom boxu praviti omiljene liste kanala, kao na PDS resiverima?
crnivrag

#75443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

EasyWay wrote: Problem je znači u radu same EON aplikacije, a ne uređaja. Hajd raduje me to. :zjev: Nego, da pitam, mogu li se na ovom boxu praviti omiljene liste kanala, kao na PDS resiverima?
Naravno, postoji opcija kreiranja vlastitih listi kanala.
probook

#75444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

shape of despair wrote:Meni se šaltanje kanala na d3 znatno usporilo, ko da se resiver muči. Znalo je trajati sekundu, sad i dvije-tri. I kad se tek prešalta kanal, pa onaj meni sa lijeve strane, kad se tek prebaci, sa popisom kanala (5-6 gore dole) nekako nije isti više.
Kao sto rekoh ja sam skeptican sto se tice androida sa 2 gb rama. Svi znamo kako android radi na pocetku, a kako za pola godine.
EasyWay

#75445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

probook wrote:
Kao sto rekoh ja sam skeptican sto se tice androida sa 2 gb rama. Svi znamo kako android radi na pocetku, a kako za pola godine.
i ja se toga pribojavam. Zato ću i sačekati par mjeseci, pa ću se odlučiti da li da pređem na EON full paket
crnivrag

#75446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

EasyWay wrote:
probook wrote:
i ja se toga pribojavam. Zato ću i sačekati par mjeseci, pa ću se odlučiti da li da pređem na EON full paket
Svaki android će zaštopati, ako se na njega instalira tona aplikacija koje rade u pozadini.

Evo kod mene mobitel radi 3 godine bez problema, i dan danas je jednako brz kao i prvog dana.
Telemach

#75447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag » 15 minutes ago

EasyWay wrote:
Problem je znači u radu same EON aplikacije, a ne uređaja. Hajd raduje me to. :zjev: Nego, da pitam, mogu li se na ovom boxu praviti omiljene liste kanala, kao na PDS resiverima?

Imate mogućnost kreiranja lista kanala.

1. Pritiskom na srebrni taster otvorit će vam se početni meni, navigacionim tasterima, dođite do opcije Podešavanja i potvrdite sa OK.
2. Nakon toga odaberite opciju Moji sadržaji i potvrdite sa OK.

3. Odaberite opciju Lista TV kanala i potvrdite sa OK. Bit će odabrana opcija Dodaj listu, potvrdite sa OK.

4. Neophodno je da imenovati svoju listu. Na tastaturi, koja se pojavila na ekranu, unesite željeni naziv, nakon toga označi dugme OK, sa desne strane ekrana, i potvrdite pritiskanjem tastera OK, na daljnskom upravljaču.

Zatim, u listu dodajte željene kanale.

1. Na ekranu ćete imati sve kanale iz Telemach ponude. Tasterom OK dodajte, ili izbacite, kanal sa liste, a navigacionim tasterima biraj kanal.

2. Nakon što ste dodali sve kanale, u svoju novu listu, pritisnite taster za povratak na prethodni meni, čime ste snimili novu listu.
Kako biste aktivirali listu, koji te upravo kreirali, pritisnite taster kanali.

Navigacionim tasterom lijevo, odaberite dio ekrana na kome su liste kanala, i nakon toga navigacionim tasterom dolje, odaberite svoju listu kanala i potvrdite sa OK.
Istovremeno možete imati 5 kreiranih lista kanala.
Telemach

#75448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

EasyWay » 13 minutes ago

probook wrote:
shape of despair wrote:
Meni se šaltanje kanala na d3 znatno usporilo, ko da se resiver muči. Znalo je trajati sekundu, sad i dvije-tri. I kad se tek prešalta kanal, pa onaj meni sa lijeve strane, kad se tek prebaci, sa popisom kanala (5-6 gore dole) nekako nije isti više.

Imat ćete uskoro mogućnost i promotivno koristiti EON :)
aditon

#75449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

na koji će način biti omogućeno promotivno gledanje EON-a za ljude koji su na pds risiverima a uz to možda nemaju ni smart televizor?
EasyWay

#75450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

Telemach wrote:
crnivrag » 15 minutes ago

EasyWay wrote:

Imate mogućnost kreiranja lista kanala.

1. Pritiskom na srebrni taster otvorit će vam se početni meni, navigacionim tasterima, dođite do opcije Podešavanja i potvrdite sa OK.
2. Nakon toga odaberite opciju Moji sadržaji i potvrdite sa OK.

3. Odaberite opciju Lista TV kanala i potvrdite sa OK. Bit će odabrana opcija Dodaj listu, potvrdite sa OK.

4. Neophodno je da imenovati svoju listu. Na tastaturi, koja se pojavila na ekranu, unesite željeni naziv, nakon toga označi dugme OK, sa desne strane ekrana, i potvrdite pritiskanjem tastera OK, na daljnskom upravljaču.

Zatim, u listu dodajte željene kanale.

1. Na ekranu ćete imati sve kanale iz Telemach ponude. Tasterom OK dodajte, ili izbacite, kanal sa liste, a navigacionim tasterima biraj kanal.

2. Nakon što ste dodali sve kanale, u svoju novu listu, pritisnite taster za povratak na prethodni meni, čime ste snimili novu listu.
Kako biste aktivirali listu, koji te upravo kreirali, pritisnite taster kanali.

Navigacionim tasterom lijevo, odaberite dio ekrana na kome su liste kanala, i nakon toga navigacionim tasterom dolje, odaberite svoju listu kanala i potvrdite sa OK.
Istovremeno možete imati 5 kreiranih lista kanala.
Zahvaljujem na detaljnom objašnjenju :thumbup: Ovo će trenutno pomoći onima koji su priključili neki od EON paketa
Locked