SDA-All about
-
kleja
#75376 Re: SDA-All about
Naš najbolji premijer u historiji bošnjaštva jučer je obišao radove na autoputu na Ivan sedlu i pri tom dijelio radnicima po 100 KM u kešu. Pitamo se čije su tu pare ? I da li je na taj iznos plaćen porez?
-
DonieBrasco
#75377 Re: SDA-All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izrican ... /220704115
Izricanje presude Zukiću, Sarajliću i ostalima za zloupotrebu položaja zakazano za 29. juli
- drag_gost
#75379 Re: SDA-All about
SIGURNO necemo glasati za vas.
- SmokingMan
#75380 Re: SDA-All about
Ako pobjedim Šrmku ću dozvoliti da udari još veći reket. 
- dembele
-
DonieBrasco
#75382 Re: SDA-All about
Sigurno ce biti oslobađajuca.[url]https://www.klix.ba/vijesti/bih/izricanje-presude-zukicu-sarajlicu-i-ostalima-za-zloupotrebu-polozaja-zakazano-za-29-juli/220704115
Izricanje presude Zukiću, Sarajliću i ostalima za zloupotrebu položaja zakazano za 29. juli
- uglavnomja
#75383 Re: SDA-All about
pa rjesavali su do sada sve krize i izazove vezane za izbore, podjelu vlasti i narocito podjelu para iz budzeta
drzava, zajedno sa narodom, je zadnja rupa na svirali, na vrhu su ivz i sda, i dinastije nastale iz talova, zajedno sa svitom poslusnika, ukljucjuci klovnove
eno ga reis se nasao da prica o izbornom zakonu
obicno mu je posao da pere kakira kad ukaki dozavrat
-
putokaz1
#75384 Re: SDA-All about
Mi sad znamo broj mandata SDA u BH 22 -26parlamentu a to je minimum 8
IJ USK i K10-1
IJ TK BD PK-2
IJ KS BPK-1
IJ ZDK SBK -Minimum 2,mozda 3
IJ HNK ZHK-1
8 direktnih i bar 1 Kompezacijski.
Nazalost sa 8/9 oni su u svakom slucaju pojedinacno najjaci ,uz HDZ,HNS i Eventualno SBB SBIH DF(Zavisno ko prodje) + 1 naknadni preletac imaju vecinu.
Mi sa klixa nezelimo tu vecinu.
Da li ce biti drugacije :SDP NS NIP BHI NES SBB DF SBIH HRS (Ko prodje),Nadamo se ali...
IJ USK i K10-1
IJ TK BD PK-2
IJ KS BPK-1
IJ ZDK SBK -Minimum 2,mozda 3
IJ HNK ZHK-1
8 direktnih i bar 1 Kompezacijski.
Nazalost sa 8/9 oni su u svakom slucaju pojedinacno najjaci ,uz HDZ,HNS i Eventualno SBB SBIH DF(Zavisno ko prodje) + 1 naknadni preletac imaju vecinu.
Mi sa klixa nezelimo tu vecinu.
Da li ce biti drugacije :SDP NS NIP BHI NES SBB DF SBIH HRS (Ko prodje),Nadamo se ali...
- Hank Paldum
#75385 Re: SDA-All about
Može se tako interpretirati ali ne mora značiti da je isključivo tako.Bloo wrote: ↑24/07/2022 09:02suštinski problem sa tvojim postom:Hank Paldum wrote: ↑24/07/2022 08:54 Htjedoh slično napisati, većina je poslije "džamije" prestala čitati.
Zašto je kada su tek osnovane Narod i Pravda i SBB vladala euforija o kojoj Njihova Stranka ali i SDP mogu samo sanjati i zašto je na prvim stranačkim skupovima SBBa i NiPa više naroda došlo na jedan dan nego Njihovoj Stranci u 10+ godina ukupno?
Zato što Bošnjaci žele alternativu SDA stranci a ne alternativu svom narodu, religiji, običajima i tradiciji.
Zato što kao alternativa SDA-u žele stranku što govori kao SDA ali se ne ponaša kao SDA, ne stranke koje govore drugačije nego SDA.
Mnogi Bošnjaci koji preziru SDA su ponosni što je na svakom koraku džamija jer je to odgovor dušmanima da nismo nestali, koje vrijeđa kada se njihova religija zove okupatorska i koje vrijeđa kada neko kaže Bošnjook.
To mnogi ne da ne mogu već ne žele (znači dobrovoljno) da shvate i možda im i ne treba savjet jer tu nema nekog dugoročnog plana već se radi o mržnji prema nečemu što se ne tiče samo SDA-ovaca.
Zato će i opet zijaniti na izborima jer građanj žele dati glas nekome ko ima plan za bolje sutra a ne nekome ko kao vlast ide putem uništenja.
Bosnjaci = muslimani
Islamofobija.
Hrvati=katolici.
Znas vec dalje.
Kakvi sad građani?Nema građana. Samo etnije. Etnije. Etnije. I pripadajuce religijske zajednice.
Niti jedna od postojecih stranaka ne ide bas kontra svih naroda, religija, obicaja/tradicija. Niti SDP ni NS ni ostale strane iz tog dijela spektra nisu bas izdatak The Satanic temple-a. Ali dobar pokusaj šuka.![]()
Tvoj post zvuci kao dio danasnjeg saopstenja reisa.Cekamo da se oglase i ostale religijske zajednice.
![]()
Znamo šta su Jevrejima radili za vrijeme trećeg rajha iako su bili isto Nijemci i to nije bio samo njijov identitet, šta više, žrtve Holocausta su bili i Jevreji iz Mađarske, Poljske, Jugoslavije itd.
Crncima u Americi nije rasa jedini identitet i ipak su žrtve jedino zbog rase jer u očima rasiste to je sve što i jesu.
- Hank Paldum
#75386 Re: SDA-All about
Pa što tako niste ostali doslijedni kada je se pojavila Njihova Stranka gdje su se Bojan Bajić i Čika Peđa Kojović izjasnili Srbima a ne Bosancima pa ih kaznili na izborima pa neka srpstvo kući nose.made_in_sarajevo wrote: ↑24/07/2022 09:25 Kad ukinu da bosnjaci nisu automatski muslimani, kad nam vrate bosanac i hercegovac onda mozemo sda smatrati manje fasistickom strankom. Sve dok oni furaju samo bosnjaci ne znam zasto se odjednom nadju uvrijedjenim kad im dodik kaze bosnjacki jezik. Ovamo iz petnih zila se trudi da ugasi sve bosansko jer samo su bosnjaci i bosnjacko. Ovo sa reisom je vrh, bosna jaca od vatikana, papa na instrukcije treba da dodje kod reisa.
Kod mene je jednostavna podjela, svi su bosanci razlicitih vjeroispovjesti, a bosnjake, srbe i hrvate nek kuci nose kad djecu salju na najskuplja skolovanja po svijetu. Tako i ja izdajnik muslimana kjafir u braku sa katolkinjom. Nek mi posalji zahiragica da mi objasni da sam izdajnik![]()
Pa imamo već jednu stranku sa SDA gdje se ne izjašnjavaju članovi kao Bosanci, ne treba nam još jedno zlo.
Ili se to odnosi samo kada je riječ o Bošnjacima?
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#75387 Re: SDA-All about
Mojne ove sa poskoka citirati!Hank Paldum wrote: ↑24/07/2022 13:06Pa što tako niste ostali doslijedni kada je se pojavila Njihova Stranka gdje su se Bojan Bajić i Čika Peđa Kojović izjasnili Srbima a ne Bosancima pa ih kaznili na izborima pa neka srpstvo kući nose.made_in_sarajevo wrote: ↑24/07/2022 09:25 Kad ukinu da bosnjaci nisu automatski muslimani, kad nam vrate bosanac i hercegovac onda mozemo sda smatrati manje fasistickom strankom. Sve dok oni furaju samo bosnjaci ne znam zasto se odjednom nadju uvrijedjenim kad im dodik kaze bosnjacki jezik. Ovamo iz petnih zila se trudi da ugasi sve bosansko jer samo su bosnjaci i bosnjacko. Ovo sa reisom je vrh, bosna jaca od vatikana, papa na instrukcije treba da dodje kod reisa.
Kod mene je jednostavna podjela, svi su bosanci razlicitih vjeroispovjesti, a bosnjake, srbe i hrvate nek kuci nose kad djecu salju na najskuplja skolovanja po svijetu. Tako i ja izdajnik muslimana kjafir u braku sa katolkinjom. Nek mi posalji zahiragica da mi objasni da sam izdajnik![]()
Pa imamo već jednu stranku sa SDA gdje se ne izjašnjavaju članovi kao Bosanci, ne treba nam još jedno zlo.
Ili se to odnosi samo kada je riječ o Bošnjacima?
Jbt moras posredno SDA braniti od patriota u PM!?
-
giannibelif
#75388 Re: SDA-All about
Ja ću reći svoje ime i prezime i prosječni SDA-ovac će na konto toga što čuje formirati mišljenje o meni. Ja mogu biti smrad, patriota, filantrop, naučnik, profesor, alkoholičar ispod mosta, ali ta grupa ljudi mozak koristi da bi pravili percepciju stvari "Moj/a i njihov/a. Ja to neću doživjeti u drugim strankama, prvenstveno lijevog centra, centra, a o liberalima nema potrebe ni da govorimo. To su pećinski ljudi, jednostavno.
- uglavnomja
#75389 Re: SDA-All about
ma da, bosanci su najvece zlo i najveca opasnost za bosnu, uglavnom su vec poznati neprijatelji fgr, komunjare, mijesani brakovi, visokoobrazovani ljudi ...
odnosno za cuvare naconalnih torova i trezora
gdje narod ide kod hodze i popa po instrukcije za koga ce glasati
i jos nesto pricaju o eu, kukaju ...kme kme kme islamofobija, ovo ono, oni drugi su 'vaki 'naki ... ne daju nam, a mi bismo to uradili ... a sve rade da bosna nikad ne udje u uredjen sistem
ljigavi losi lazovi, ali odlicni lopovi
odnosno za cuvare naconalnih torova i trezora
gdje narod ide kod hodze i popa po instrukcije za koga ce glasati
i jos nesto pricaju o eu, kukaju ...kme kme kme islamofobija, ovo ono, oni drugi su 'vaki 'naki ... ne daju nam, a mi bismo to uradili ... a sve rade da bosna nikad ne udje u uredjen sistem
ljigavi losi lazovi, ali odlicni lopovi
-
made_in_sarajevo
#75390 Re: SDA-All about
Ovi branitelji sda vecinom dijaspora koju bosnu vide jednom godisnje da objasne kako dove za kisu nisu upalile? Jel konakovic i forto krivi? Kanaderi bespotrebni ima dova za kisu, mozda da pocnete plesati kao indijanci?
https://radiosarajevo.ba/multimedia/vid ... 9Ju6pknYYo#
Samo ne znam kako vi veliki muslimani, klanjate, na dzumi redovno ovo pravdate i nalazite opravdanje u vjeri.
Samo ne znam kako vi veliki muslimani, klanjate, na dzumi redovno ovo pravdate i nalazite opravdanje u vjeri.
-
nles
#75391 Re: SDA-All about
Kao prvo, vecinu glasova za SDA jos uvijek daju oni koji su ostali u BiH.made_in_sarajevo wrote: ↑24/07/2022 19:06 Ovi branitelji sda vecinom dijaspora koju bosnu vide jednom godisnje da objasne kako dove za kisu nisu upalile? Jel konakovic i forto krivi? Kanaderi bespotrebni ima dova za kisu, mozda da pocnete plesati kao indijanci?
Razumljivo, dijaspora ne treba ni uhljebljenje ni predizborne paketice.
Drugo, dijaspora uglavnom ne glasa. Neki iz konformizma, neki jer ih blago zaboli za Bosnom, a neki (kao ja) jer ne dobijaju listice za glasanje, iako se registriraju.
Trece, broj vjernika medju Bosnjacima se krece oko 5%. Ostalih 95% samo prakticira vjeru, kao sto neki prakticiraju jogu.
-
made_in_sarajevo
#75392 Re: SDA-All about
Citam i gledam slike na facebook kod jednog lika kisa pala na blidinju i ugasila pozar. Bravo sda nece vama niko govoriti da kupite kanadere. Samo uporan treba biti u molitvama i to je to. Spasioci nasi
-
konami666
#75393 Re: SDA-All about
Ne Mole se sdaovci za HN kanton, to oni uopste ne smatraju Bosnom. Zato i idu na godisnji i penju se po planinama u okolnim državama.made_in_sarajevo wrote: ↑25/07/2022 06:27 Citam i gledam slike na facebook kod jednog lika kisa pala na blidinju i ugasila pozar. Bravo sda nece vama niko govoriti da kupite kanadere. Samo uporan treba biti u molitvama i to je to. Spasioci nasi
-
sumirprimus
#75394 Re: SDA-All about
Zašto šutite? ZAŠTO ŠUTITE?? .... NASTAVAK znate i sami
- Login77777
#75395 Re: SDA-All about
SANU!
- tramvajtrojka
#75397 Re: SDA-All about

iko ista da kaze iz ove stranke u vezi ovih izmjena od strane smita , sutnja je uvijek znak odobravanja
gdje je hank , lingo , aldinjo sta je ljudine sta ste se usutili
-
nles
#75398 Re: SDA-All about
Ne ometaj ljude dok dove.tramvajtrojka wrote: ↑25/07/2022 11:31
iko ista da kaze iz ove stranke u vezi ovih izmjena od strane smita , sutnja je uvijek znak odobravanja![]()
![]()
gdje je hank , lingo , aldinjo sta je ljudine sta ste se usutili![]()
![]()
Stigao je ferman iz centrale "sikter svi, niko da nije pisn'o".
- tramvajtrojka
#75399 Re: SDA-All about
al bukvalno dva dana kako su iscezli sa foruma nema ih na temama po kojima su imali 24h pokrivenost kao rekonstrukcija pruge u Sarajevu, i botovi na fb-u utihnuli nista ama bas ništa u zadnjih nekoliko dananles wrote: ↑25/07/2022 11:37Ne ometaj ljude dok dove.tramvajtrojka wrote: ↑25/07/2022 11:31
iko ista da kaze iz ove stranke u vezi ovih izmjena od strane smita , sutnja je uvijek znak odobravanja![]()
![]()
gdje je hank , lingo , aldinjo sta je ljudine sta ste se usutili![]()
![]()
Stigao je ferman iz centrale "sikter svi, niko da nije pisn'o".
- Login77777
#75400 Re: SDA-All about
Kod Salke su na instrukcijama…tramvajtrojka wrote: ↑25/07/2022 11:40al bukvalno dva dana kako su iscezli sa foruma nema ih na temama po kojima su imali 24h pokrivenost kao rekonstrukcija pruge u Sarajevu, i botovi na fb-u utihnuli nista ama bas ništa u zadnjih nekoliko dana