Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
probook

#75376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Bas me zanima kakva je prednost koristiti drugi net, a imati tv od telemacha? Meni je logika sve u paketu uzimati :D
dadoka84

#75377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dadoka84 »

Ja sam se neki dan prebacio na Duo Net Grande paket i to na 12 mj. Računam da će na duži rok unaprijediti uslugu barem dva puta tako da toliko poskupljenja i očekujemo. Po meni su podigli cijene 1-2km u odnosu na grande pakete koji su sklonjeni sa sajta. Svakako od njihove usluge koristim samo net i pogledam jednu ili dvije tekme sedmicno. Placati po 850KM godišnje za to je previše.

Što se uposlenika tiče, tu su stvarno uradili dobar posao. Kontaktirao me čovjek iz tima za posebnu brigu o korisnicima i na profesionalan i uljudan način prezentirao moguće opcije. Isto i na šalteru, uljudno i profesionalno. Kad se samo sjetim muke sa adsl i čarima bhtelecom podrške jeza me prođe.
Telemach

#75378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

EasyWay » Today, 8:37 am

1.Kad će krenuti trial EON za promo period? Skinuo sam EON aplikaciju na Samsung smart TV, izbacilo mi aktivacijski kod, al traži da isti potvrdim preko portala mojtelemach. Na portalu nemam nikakvog koda. Trenutno koristim TGF
2. Ako se odlučim za EON trio full, hoču li dobiti od Telemacha dovoljno metara UTP kabla, za spajanje boxa sa modemom, ili ga moram lično kupovati. Modem mi je na hodniku, a PDS3 u dnevnoj sobi, pored TV-a.
Hvala
Vaš paket usluga ne uključuje EON aplikaciju za smart TV, te vam preporučujemo EON Full paket. Tahničari će imati svu potrebnu opremu za priključenje paketa, pri izlasku na vašu adresu.
Stojimo vam na raspolaganju, za sve dodatne informacije.
Telemach

#75379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zastavnik22 » 59 minutes ago

Unaprijed izvinjenje ako je neko pitao i dobio odgovor, interesuje me dali ce EON aplikacija raditi na drugim mrezama osim Telemacha_

Hvala.
EON aplikacija i sada radi na svim mrežama.
sasajev

#75380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sasajev »

Telemach wrote:

Unaprijed izvinjenje ako je neko pitao i dobio odgovor, interesuje me dali ce EON aplikacija raditi na drugim mrezama osim Telemacha_

Hvala.
Pretpostavljam da je mislio pitati da li ce svi kanali biti otkljucani na drugim mrezama.
PlusSA

#75381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PlusSA »

Telemach wrote:

Hvala.

Radi al najvazniji kanali ne rade :lol: :thumbup: :mrgreen:

SK zaboravite :kiss:
EasyWay

#75382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

Telemach wrote:

1.Kad će krenuti trial EON za promo period? Skinuo sam EON aplikaciju na Samsung smart TV, izbacilo mi aktivacijski kod, al traži da isti potvrdim preko portala mojtelemach. Na portalu nemam nikakvog koda. Trenutno koristim TGF
2. Ako se odlučim za EON trio full, hoču li dobiti od Telemacha dovoljno metara UTP kabla, za spajanje boxa sa modemom, ili ga moram lično kupovati. Modem mi je na hodniku, a PDS3 u dnevnoj sobi, pored TV-a.
Hvala
Vaš paket usluga ne uključuje EON aplikaciju za smart TV, te vam preporučujemo EON Full paket. Tahničari će imati svu potrebnu opremu za priključenje paketa, pri izlasku na vašu adresu.
Hvala na odgovoru. Kad se odlučim uvesti EON full paket, otići ću u poslovnicu.
Možete li mi reći kakav je ovo AirPlay daljinski upravljač na stranici telemacha, kad se uđe u EON tv>uređaji>streaming uređaji. O čemu se konkretno radi? Hvala
Telemach

#75383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

EasyWay » 48 minutes ago

Telemach wrote:

Hvala

Hvala na odgovoru. Kad se odlučim uvesti EON full paket, otići ću u poslovnicu.
Možete li mi reći kakav je ovo AirPlay daljinski upravljač na stranici telemacha, kad se uđe u EON tv>uređaji>streaming uređaji. O čemu se konkretno radi? Hvala
Radi se o podržanom uređaju, koji je dostupan u Apple ponudi. Korisnici koji imaju uređaj, koji podržava AirPlay, mogu i preko tog daljinskog upravljača slati video sa uređaja kojim upravljaju, na naš EON Smart box.
c_g

#75384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Na Pro7 (trenutno) mi se pojavljuje kao prijevod, njemački, zna li neko kako to isključit?
Telemach

#75385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Unread postby c_g » 5 minutes ago

Na Pro7 (trenutno) mi se pojavljuje kao prijevod, njemački, zna li neko kako to isključit?
U nastavku Vam dostavljamo upute za podešavanje titlova, kada se iste izvrše, imat ćete uredno prijevod na svim kanalima :

Podešavanje titla:
 Meni
 Podešavanja
 Korsnička podešavanja
 Jezici (opcije jezik menija, zvuka i titla)
Potrebno je da za prvi jezik izaberete hrvatski, drugi jezik titla srpski.
c_g

#75386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

[quote="Telemach"]Uradio sam to. Ovo je nešto drugo, kao da je od TXT. Malo sam vraćao unazad, na nekim serijama ima, na nekim nema. Ne znam šta je ovo.
Image
Telemach

#75387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@c_g

Radi se o tekstu u sklopu emisije.
diablobih

#75388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Zar nije bilo prica da cemo dobiti kao promo, ili ti ga da probamo smart tv aplikaciju na mjesec ?
Telemach

#75389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

diablobih » 1 minute ago

Zar nije bilo prica da cemo dobiti kao promo, ili ti ga da probamo smart tv aplikaciju na mjesec ?
Možete uskoro očekivati mogućnost promo perioda u trajanju od 15 dana :)
crnivrag

#75390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
1. Ovi titlovi se ne mogu isključiti ni promijeniti, jer ne postoji mogućnost gašenja titlova, ili promjene istih na određenom kanalu putem EON box-a, kao što je to bio slučaj sa starim D3 resiverima i tipkom FAV, koja je omogućavala promjenu titlova na određenom kanalu, kao i potpuno gašenje istih.

2. Ovo što Vam ljudi ukazuju na problem sa kanalom Pink BH je u sljedećem: kada se vrati sadržaj na ovom kanalu na vrijeme kada se emituje emisija "Zadruga 2", onda korisnicima EON box-a i Smart TV aplikacije se pojavljuje poruka da sadržaj nije moguće pratiti zbog autorskih prava, dok je ovaj problem isto postojao do nedavno i putem EON web i mobilne aplikacije, ali ste ga uklonili, pa je potrebno da se to isto uradi i za ove dvije navedene EON platforme.
EasyWay

#75391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

Telemach wrote:
diablobih » 1 minute ago

Možete uskoro očekivati mogućnost promo perioda u trajanju od 15 dana :)
Pa to i ja iščekujem, da ga malo isprobamo. Koristim TGF paket
MTV

#75392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

To su digitalni titlovi koji se ukjucuju i iskljucuju putem uredjaja kojeg koristis u ovom slucaju resiverom. Na LOLi npr mozes upaliti i ugasiti taj titl na Pro7. Problem je sto TM valjda sada taj titl lijepi na kanal. Da imas satelitsku isto bi mogao ukljuciti ili iskljuciti titl na pro7.
Inace taj titl na pro7 sluzi za osobe koje ne cuju pa ti titlovi setaju lijevo desno i u razlicitim su bojama ako ima vise osoba u istom kadru.
crnivrag

#75393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote:
To su digitalni titlovi koji se ukjucuju i iskljucuju putem uredjaja kojeg koristis u ovom slucaju resiverom. Na LOLi npr mozes upaliti i ugasiti taj titl na Pro7. Problem je sto TM valjda sada taj titl lijepi na kanal. Da imas satelitsku isto bi mogao ukljuciti ili iskljuciti titl na pro7.
Inace taj titl na pro7 sluzi za osobe koje ne cuju pa ti titlovi setaju lijevo desno i u razlicitim su bojama ako ima vise osoba u istom kadru.
Titl se ne lijepi, već ga novi eon boxovi odmah prikazuju, jer trenutno nije puštena opcija za gašenje takvih titlova, dok na starim D3 resiverima se taj titl ne prikazuje automatski na ovom kanalu.
MTV

#75394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Ok onda je to do BOXa.
Telemach

#75395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
1. Ovi titlovi se ne mogu isključiti ni promijeniti, jer ne postoji mogućnost gašenja titlova, ili promjene istih na određenom kanalu putem EON box-a, kao što je to bio slučaj sa starim D3 resiverima i tipkom FAV, koja je omogućavala promjenu titlova na određenom kanalu, kao i potpuno gašenje istih.

2. Ovo što Vam ljudi ukazuju na problem sa kanalom Pink BH je u sljedećem: kada se vrati sadržaj na ovom kanalu na vrijeme kada se emituje emisija "Zadruga 2", onda korisnicima EON box-a i Smart TV aplikacije se pojavljuje poruka da sadržaj nije moguće pratiti zbog autorskih prava, dok je ovaj problem isto postojao do nedavno i putem EON web i mobilne aplikacije, ali ste ga uklonili, pa je potrebno da se to isto uradi i za ove dvije navedene EON platforme.
Thanks @crnivrag,
Proslijeđeno kolegama na detaljnu provjeru.
kokikol

#75396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Roditelji im plaćaju račune ...
c_g

#75397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Telemach wrote:@c_g

Radi se o tekstu u sklopu emisije.
Nikad prije nije bilo texta, prvi put ovo vidim.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#75398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat »

@Telemase dragi..
Narucih Premium i rekose da se ceka do deset radnih dana :? :shock:
Jel’ to moze sta brze, ono preko stele ? :? :mrgreen:

Lijep pozdrav
chakany

#75399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Imaš opciju isključivanja prevoda.Kod mene se uvijek uključi prevod na PRO 7 kada ide neka serija, tako da samo pritisnem isključivanja prevoda i on nestane.To je zapravo prevod koji ide preko teletexta, i uključi se sam.
Samo da kažem kako ne koristim EON Box, nego D3 Cam Modul, i kod mene se to isto pojavljuje.
Čak se to ponekad pojavi i na kanalima TV5 Monde i RTV Slovenija 1.
c_g

#75400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

chakany wrote:Imaš opciju isključivanja prevoda.Kod mene se uvijek uključi prevod na PRO 7 kada ide neka serija, tako da samo pritisnem isključivanja prevoda i on nestane.To je zapravo prevod koji ide preko teletexta, i uključi se sam.
Nemam nikakve opcije da isključim.
Nema, bar nema na EON box.
Zanimljivo je da npr ide jedna epizoda serije nema titl, počne druga epizoda ima titl, a ništa nisam dirao.
Locked