Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#75351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat »

Benq wrote: Naravno, s tim ako uzmes EON paket sa EON stb-om, bice potrebno da provuces jedan utp kabal od rutera do box-a zbog dodatnih servisa (vod, vracanje unazad).
Moze, ali... :lol:

To vazi za ovaj EON Premium :?
crnivrag

#75352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

heat wrote:
Benq wrote: Naravno, s tim ako uzmes EON paket sa EON stb-om, bice potrebno da provuces jedan utp kabal od rutera do box-a zbog dodatnih servisa (vod, vracanje unazad).

Za EON Full, EON Premium, EON Full Duo i EON Premium Duo, dakle svaki paket u kojem korisnik na korištenje dobija EON box.
heat

#75353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat »

crnivrag wrote:
heat wrote:

Za EON Full, EON Premium, EON Full Duo i EON Premium Duo, dakle svaki paket u kojem korisnik na korištenje dobija EON box.
e jbg ! za 79,90 moram i kablove razvuci po kuci :roll:

Momci, hvala :thumbup:
crnivrag

#75354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

heat wrote:

Ako želiš koristiti usluge VOD kataloga, uslugu TV Unazad 7 dana na svim kanalima, i sličice na EPG-u sa detaljnim informacijama o sadržaju, onda je potrebno EON box povezati UTP kablom sa modemom.
heat

#75355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat »

crnivrag wrote:
heat wrote:

Ako želiš koristiti usluge VOD kataloga, uslugu TV Unazad 7 dana na svim kanalima, i sličice na EPG-u sa detaljnim informacijama o sadržaju, onda je potrebno EON box povezati UTP kablom sa modemom.
jasno mi je, skontao sad. zato i rekoh JBG :lol:
Moram provjeriti u stanu je li izvodljivo, jer mi ide kabal na dvije kontra strane stana :roll:
Telemach

#75356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Reglan

Ukoliko želite, pozvat ćemo vas ponovo za novu EON ponudu.
Telemach

#75357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rimle » Today, 5:25 pm

Vidim da se piše o tome, ali nije mi najjasnije kako to sada ide... Korisnik sam Trio Grande paketa, a ugovor važi do kraja maja... Od pogodnosti imam Arene SD, Cinestar premijer i Prošireni paket... Ako želim preći na EON Full paket šta dobijam/gubim :)
Sa EON Full paketom uvijek dobijate :)
Pogodnosti bi bile sljedeće :
6 mjeseci plaćate staru cijenu odabranog paketa i dobijate na korištenje EON Smart Box bez plaćanja priključne takse i rente, te 24 mjeseca Arena Sport SD.
Reglan

#75358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Telemach wrote:@Reglan

Ukoliko želite, pozvat ćemo vas ponovo za novu EON ponudu.
Mozete me zvati svaki dan iza 17:30
Telemach

#75359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Reglan

Pozvat ćemo vas :)
sasajev

#75360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sasajev »

Dobija li se uz ove Eon tv pakete(znaci samo TV) Eon box?
Telemach

#75361 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@sasajev

Korisnik bira da li želi ponudu sa EON Smart box-om, ili ne. Uz odabir box-a, plaća se priključna taksa i renta resivera.
sasajev

#75362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sasajev »

Telemach wrote:@sasajev

Korisnik bira da li želi ponudu sa EON Smart box-om, ili ne. Uz odabir box-a, plaća se priključna taksa i renta resivera.
Ok, hvala
semirsar

#75363 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote:
sasajev wrote:Dobija li se uz ove Eon tv pakete(znaci samo TV) Eon box?
@sasajev

Postovani,
ako se izabere EON PREMIUM TV paket, da li se dobija puna funkcionalnost tog paketa sa svim sadrzajima bez pristupa Telemach internetu, odnosno sa prikljuckom na drugog internet provajdera?
Da pojasnim,
imam analogni prikljucak i D3 prosireni paket sa modulom.
Zelim da predjem na EON PREMIUM TV uz zadrzavanje postojeceg modula, dakle, EON Smart TV aplikacija, EON Mobilna aplikacija i postojeci modul, nikakav BOX ili receiver me ne zanimaju, a posto nemam prikljucak na Telemach internet vec na LoL, da li cu imati potpuno funkcionalan EON PREMIUM TV paket sa svim pripadajucim sadrzajima ili bi ipak bilo nekih ogranicenja?!

Postovane kolege forumasi naravno mogu komentarisati ovaj upit, ali... pika se samo odgovor od @Telemach :thumbup: :mrgreen:
Telemach

#75364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

by semirsar » 15 minutes ago

Telemach wrote:
sasajev wrote:

@sasajev

Postovani,
ako se izabere EON PREMIUM TV paket, da li se dobija puna funkcionalnost tog paketa sa svim sadrzajima bez pristupa Telemach internetu, odnosno sa prikljuckom na drugog internet provajdera?
Da pojasnim,
Zelim da predjem na EON PREMIUM TV uz zadrzavanje postojeceg modula, dakle, EON Smart TV aplikacija, EON Mobilna aplikacija i postojeci modul, nikakav BOX ili receiver me ne zanimaju, a posto nemam prikljucak na Telemach internet vec na LoL, da li cu imati potpuno funkcionalan EON PREMIUM TV paket sa svim pripadajucim sadrzajima ili bi ipak bilo nekih ogranicenja?!

Postovane kolege forumasi naravno mogu komentarisati ovaj upit, ali... pika se samo odgovor od @Telemach :thumbup: :mrgreen:
Da, imali biste kompletan sadržaj, koji je uključen u EON Premium TV paket.
semirsar

#75365 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote:

Telemach wrote:
sasajev wrote:

@sasajev

Postovani,
Da pojasnim,

Zahvaljujem na brzom odgovoru :thumbup:
odmor

#75366 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

@Telemach, mozete li urgirat da korisniku @crnivrag donirate jedan veci goblen sitnog veza sa logom vase kompanije. Nek okaci na zid. Zasluzio je.

Takodje svim Premium korisnicima upaljac i hemijska sa logom vase firme.
kokikol

#75367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

aktivacija wrote:Hajmo malo spustiti loptu.
Koliko utalmica mozes pogledati dnevno, koliko filmova...? Koliko ukupno kanala koristis najcesce? Sumnjam da neko koristi 180, jer svi smo mi robovi navike. Pa gledamo 10tak maximalno, haman cijeli mjesec.
Ovo nafuravanje sa 4k JEDNIM KANALOM je presmijesno, pogotovo sto vecina polupismene djece ne konta da za to moras imati 4k TV!!!
Dakle, sa trenutnim cijenama izadjes mjesecno MINIMALNO 60-70KM, plus telefonaki impulsi, plus jos dodatni receiver ili dva ...ide i do 70-80KM

Svi moguci filmovi imaju na Popcornu ili na filmovi,eu i bruku drugih stranica.

Kome trebaju dzigera kanali kao JasminTV, bnTV, lopareTV, ziviniceTV....????

Kad budete sami zaradjivali novac za ovo preseravanje skontacete o cemu vam pricam.

Sve u svemu, placati mjesecno 70tak KM sa bosanskim standardom je preskup sport za nas narod.
A jos veca tuga je sto bhtelecom ima automahanicare za menadzere, pa jos goru uslugu nudi po istoj cijeni. Ne znas bil plako il bi se smij’o ....
tako je većinu ovih manipulatora ovdje izdržavaju roditelji i plaćaju im račune a oni glume neku veličinu ,,život da ti se zgadi od njihove pokondirenosti
Last edited by kokikol on 30/10/2018 21:37, edited 1 time in total.
plagijator1975

#75368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

odmor wrote:@Telemach, mozete li urgirat da korisniku @crnivrag donirate jedan veci goblen sitnog veza sa logom vase kompanije. Nek okaci na zid. Zasluzio je.

Takodje svim Premium korisnicima upaljac i hemijska sa logom vase firme.
Može li i meni upaljač, mada sam na EON full, ipak sam aktivan na temi :lol: :lol: :lol:
semirsar

#75369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

ja nijesam nista trazio a dobih ono alu sjenilo za sajbu, jes neko flomasterom dopiso "moja tv" al meni ne smeta, bitno mi da nije puno grijalo unutri ljetos :lol:
Maharadza

#75370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Ih kad se sjetim, dobio webcam od telekoma prije deceniju "za vjernost", dok sam koristio onaj ADSL 3G (kasnije 5G), doduše kamera umrljana karminom i zaudarala na cigare u radijusu od 3 metra, ali eto, da ne bude kako ih samo pljujem! :oops:
kakaljin

#75371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

semirsar wrote:
Telemach wrote:

Telemach wrote:
sasajev wrote:

@sasajev

Postovani,
Da pojasnim,

Zahvaljujem na brzom odgovoru :thumbup:
Znaci sto sam i ja pitao ovdje i sto sam predpostavljao sto su i ranije rekli predstavnik ovdje na forumu i na video prilogu. Mozemo gledati sve bez ikakvih problema na internetu drugog operatera u punom kapacitetu i koristiti kompletnu uslugu.

Iako su neki forumasi ovdje htjeli napraviti pometnju sa informacijama.
diablobih

#75372 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

I ja sam rekao da mozes koristiti sve od VOD, do vracanja unazad, ali neces moci ono sto ti zelis, a to je gledati preko www.eon.tv na drugom netu.
semirsar

#75373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

diablobih wrote:I ja sam rekao da mozes koristiti sve od VOD, do vracanja unazad, ali neces moci ono sto ti zelis, a to je gledati preko http://www.eon.tv na drugom netu.
ako ce vec imati mobilnu aplikaciju u sklopu paketa, koji ce mu onda klinac... http://www.eon.tv na bilo kojem netu?
Naravno, moze on sad nekom dati, posuditi mobilni ili samu aplikaciju instalirati na tudji mob pa da taj neko koristi, ali tada je sam bez iste :mrgreen:
EasyWay

#75374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

1.Kad će krenuti trial EON za promo period? Skinuo sam EON aplikaciju na Samsung smart TV, izbacilo mi aktivacijski kod, al traži da isti potvrdim preko portala mojtelemach. Na portalu nemam nikakvog koda. Trenutno koristim TGF
2. Ako se odlučim za EON trio full, hoču li dobiti od Telemacha dovoljno metara UTP kabla, za spajanje boxa sa modemom, ili ga moram lično kupovati. Modem mi je na hodniku, a PDS3 u dnevnoj sobi, pored TV-a.
Hvala
zastavnik22

#75375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zastavnik22 »

Unaprijed izvinjenje ako je neko pitao i dobio odgovor, interesuje me dali ce EON aplikacija raditi na drugim mrezama osim Telemacha_

Hvala.
Locked