kazna 1.000 km, a mlatnuli iz budzeta 3 miliona, plus redovan harac iz telkoma i ostalih firmiskafiskafsnjak wrote: ↑22/07/2022 12:43 CIK kaznio SDA jer je slala poruke biračima da u anketi Klixa glasaju za Izetbegovića
http://www.klix.ba/clanak/220722070
SDA-All about
- uglavnomja
#75301 Re: SDA-All about
- SmokingMan
#75302 Re: SDA-All about
Nadasve sjajna taktika jer je i keBa znao koliku kaznu može platiti, i ona za njih nije ni neki značajan financijski teret. Interesatno je koliko ovo može imati pozitivnog utjecaja, u smislu bolje mobiliziacije SDA glasača, pogotovo onih koji su nekada glasali za SDA pa su dugo vremena apstinirali razočarani zbog vlastitih očekivanja koja nisu bila ispunjena.
Glasače neće možda interesovati toliko što je Bakir sa namjernom prekršio CIK.ovu odredbu, koliko će vjerovatno samovoljno apsorbirati ideološki narativ i vjerovanje kako se bošnjacima oduzima pravo slobode iznošenja vlastitog mišljenja, pa čak i putem plaćene ankete. Dovoljno su drski da mogu da se ograde od vlastitog kršenja pravila oglašavanja prije predizborne kampanje.
Glasače neće možda interesovati toliko što je Bakir sa namjernom prekršio CIK.ovu odredbu, koliko će vjerovatno samovoljno apsorbirati ideološki narativ i vjerovanje kako se bošnjacima oduzima pravo slobode iznošenja vlastitog mišljenja, pa čak i putem plaćene ankete. Dovoljno su drski da mogu da se ograde od vlastitog kršenja pravila oglašavanja prije predizborne kampanje.
- drug_profi
#75303 Re: SDA-All about
Meni se cini da je sve manje glupih Bosnjaka, a da je sve više onih koji su počeli da razmišljaju svojom glavom.
I nemoj da bi mi neko sad sijekao ovu izjavu i vadio iz konteksta.
I nemoj da bi mi neko sad sijekao ovu izjavu i vadio iz konteksta.
-
DonieBrasco
#75304 Re: SDA-All about
Vidjet cemo na izborima koliko smo pametni !
- tandmand
#75305 Re: SDA-All about
Izetbegović: Snaga i pobjeda Bošnjaka je u našoj vjeri
Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, rekao je danas na stranačkoj tribini Gornjem Vakufu/Uskoplju da su snaga i sloboda Bošnjaka u vjeri.
"Podignimo visoko naše zastave, odbacimo strah i sumnje, umjesto toga radimo vrijedno i kako najbolje znamo, svjesni da naš život i naša smrt, pa i naša sudbina nisu u njihovim, nego Božijim rukama. U toj vjeri je naša sloboda, naša snaga i, ako Bog da, naša pobjeda", rekao je Izetbegović.
-
kakotisesvidja
#75306 Re: SDA-All about
u sarajevu ja vjerujem da su mnogi dosli pameti samo treba se boriti ovi sto ne izlaze na glasanje da izadju jer zeleni su dostigli vrhunac glasova i tesko da neko od ovih sto ne glasa je mentalni sklop zelenih
-
Karikaturist
#75307 Re: SDA-All about
Ja bi se slozio sa njim da se oni pridrzavaju te vjere. Ali krasti, varati, muljati i smatrati se muslimanom.. Ja se takve vjere odricem..
-
DonieBrasco
#75308 Re: SDA-All about
Njima je vjera paravan za mnoga nedjela.
- drug_profi
#75309 Re: SDA-All about
Samo doviti. Nista nemojte brinuti. Samo dove. Dova za požar. Dova za pandemiju. Dova za šine. Dova za inflaciju.
Bice dova i za rezultate izbora.
Bice dova i za rezultate izbora.
-
mirza_15
#75310 Re: SDA-All about
CIK je pod kontrolom SDA i DF kadra. Čak su se i hvalili time kako su izbacili HDZ i SNSD čime su ostvarili veliku pobjedu za državu. To će naravno iskoristiti za krađu na sljedećim izborima, a kada im se bude reklo da su to nekažnjeno radili uz podršku "poklopljenog" CIKa reći će da to nije tačno i kako ih je CIK čak i kažnjavao. Samo se za Salema Marića ukrao trocifren broj preferencijalnih glasova na izborima u Mostaru. Sada će biti najmanje 100k nevažećih za predsjedništvo (na prošlim izborima je bilo 70.000). Mislim, jesmo ispod prosjeka po pismenosti, ali da ima 70k onih koji odluče izaći na izbore, a da najjednostavniji listić (za predsjedništvo) ne znaju popuniti (treba samo jedan "x") nije moguće. Džaferović je pobijedio sa 20k razlike.SmokingMan wrote: ↑22/07/2022 13:13 Nadasve sjajna taktika jer je i keBa znao koliku kaznu može platiti, i ona za njih nije ni neki značajan financijski teret. Interesatno je koliko ovo može imati pozitivnog utjecaja, u smislu bolje mobiliziacije SDA glasača, pogotovo onih koji su nekada glasali za SDA pa su dugo vremena apstinirali razočarani zbog vlastitih očekivanja koja nisu bila ispunjena.
- Billy The Pljuc
#75311 Re: SDA-All about
Sve je to kristalno jasno, svaki su izbori bili obilježeni istim, ono što nije jasno jeste izostanak reakcije, svi se pomire sa rezultatima i niko da stisne muda i izvede narod na ulice. Zna se kako kradu na izborima i na sve marifetluke jedino ulicom možeš odgovoriti.mirza_15 wrote: ↑22/07/2022 18:49CIK je pod kontrolom SDA i DF kadra. Čak su se i hvalili time kako su izbacili HDZ i SNSD čime su ostvarili veliku pobjedu za državu. To će naravno iskoristiti za krađu na sljedećim izborima, a kada im se bude reklo da su to nekažnjeno radili uz podršku "poklopljenog" CIKa reći će da to nije tačno i kako ih je CIK čak i kažnjavao. Samo se za Salema Marića ukrao trocifren broj preferencijalnih glasova na izborima u Mostaru. Sada će biti najmanje 100k nevažećih za predsjedništvo (na prošlim izborima je bilo 70.000). Mislim, jesmo ispod prosjeka po pismenosti, ali da ima 70k onih koji odluče izaći na izbore, a da najjednostavniji listić (za predsjedništvo) ne znaju popuniti (treba samo jedan "x") nije moguće. Džaferović je pobijedio sa 20k razlike.SmokingMan wrote: ↑22/07/2022 13:13 Nadasve sjajna taktika jer je i keBa znao koliku kaznu može platiti, i ona za njih nije ni neki značajan financijski teret. Interesatno je koliko ovo može imati pozitivnog utjecaja, u smislu bolje mobiliziacije SDA glasača, pogotovo onih koji su nekada glasali za SDA pa su dugo vremena apstinirali razočarani zbog vlastitih očekivanja koja nisu bila ispunjena.
- Billy The Pljuc
#75312 Re: SDA-All about
Meanwile, ah vjera....
"Prošle sedmice desila se saobraćajna nesreća u Sarajevu, u kojoj je povrijeđena pješakinja, a vozač pobjegao.
Sve se desilo u ulici Pehlivanuša u općini Stari Grad, a žena je zadobila lakše povrede.
Međutim, policija je vrlo brzo identificirala vozilo koje je udarilo ženu, te je SIPA uhapsila vozača Audija A4 inicijala A. B. iz Travnika.
Prema informacijama Raporta, vozač koji je udario ženu, pa pobjegao i onda uhapšen u Travniku je Almedin Beganović.
Inače, Beganović je vozač premijera SBK Tahira Lende (SDA). Da problem bude veći, Beganović je ženu udario službenim vozilom.
No, nakon što je uhapšen, Beganović je vrlo brzo pušten, a već danas je bio na tribini SDA u Gornjem Vakufu, gdje je govorio Bakir Izetbegović."
Sve vam jebem...
"Prošle sedmice desila se saobraćajna nesreća u Sarajevu, u kojoj je povrijeđena pješakinja, a vozač pobjegao.
Sve se desilo u ulici Pehlivanuša u općini Stari Grad, a žena je zadobila lakše povrede.
Međutim, policija je vrlo brzo identificirala vozilo koje je udarilo ženu, te je SIPA uhapsila vozača Audija A4 inicijala A. B. iz Travnika.
Prema informacijama Raporta, vozač koji je udario ženu, pa pobjegao i onda uhapšen u Travniku je Almedin Beganović.
Inače, Beganović je vozač premijera SBK Tahira Lende (SDA). Da problem bude veći, Beganović je ženu udario službenim vozilom.
No, nakon što je uhapšen, Beganović je vrlo brzo pušten, a već danas je bio na tribini SDA u Gornjem Vakufu, gdje je govorio Bakir Izetbegović."
Sve vam jebem...
-
DonieBrasco
#75314 Re: SDA-All about
Da li da covjek place ili se smije ?
-
Piaty
#75315 Re: SDA-All about
https://stav.ba/vijest/dileme-o-husein- ... riji/10542
...kad malo bolje razmislim i nije mi baš ovo toliko čudno. Ovdje je još samo falilo da saznamo da nam je Latas zapravo jedna od najsjanijih figura iz naše prošlosti.

...kad malo bolje razmislim i nije mi baš ovo toliko čudno. Ovdje je još samo falilo da saznamo da nam je Latas zapravo jedna od najsjanijih figura iz naše prošlosti.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Haris.ba
#75317 Re: SDA-All about
A sta ti nije cudno?Piaty wrote: ↑23/07/2022 11:21 https://stav.ba/vijest/dileme-o-husein- ... riji/10542
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A, vidio sam. Kasnije si napisao. Pa vrijednosno je pitanje je li Latas dobar ili los. Nekome svanulo, nekome smrklo. Ko i uvijek.
Meni je veci problem sto mi neke stvari romantiziramo 30 godina od rata. Ne stavljamo ih u kontekst. A, ko ce to moci uraditi u politicke prilike od prije 200 godina....
- uglavnomja
#75318 Re: SDA-All about
sve je to dobro smisljeno prije 30 godina i to u glavama vjerskih vodja, fanaktika i biznismenaHaris.ba wrote: ↑23/07/2022 11:30A sta ti nije cudno?Piaty wrote: ↑23/07/2022 11:21 https://stav.ba/vijest/dileme-o-husein- ... riji/10542
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A, vidio sam. Kasnije si napisao. Pa vrijednosno je pitanje je li Latas dobar ili los. Nekome svanulo, nekome smrklo. Ko i uvijek.
Meni je veci problem sto mi neke stvari romantiziramo 30 godina od rata. Ne stavljamo ih u kontekst. A, ko ce to moci uraditi u politicke prilike od prije 200 godina....
stvoren nacionalni identitet na osnovu okupatorske vjere, IZ vodi drzavu preko svoje svjetovne podruznice sda, IZ odredjuje ko ce pobjediti na izborima od 91., ...
IZ pravi "biznise" sa turcima koje placaju poreski obveznici i bosanski vjernici
od prvog dana "vjerskih" sloboda vjerske zajednice su zasjele na celo, dobile su neogranicenu moc sto je naravno dovlo do kumulacije materijalnih sresdstava na njihovim racunima
i povecanjem broja zaposenih na budzetima sa ciljem ispiranja mozga djeci od 1. osnovne
jos prije 15+ godina je onaj reis najavio megalomanski objekt na kovacima - i eto ga
k'o fol truci dali pare
turci daju samo kurane
cak im bosanci placaju trt tv
a djeca se lijece sms porukama
-
Hakiz
#75319 Re: SDA-All about
Definicija SDA ukratko
- shbc
#75320 Re: SDA-All about
Ovo se na kraju ispostavilo netacnim. Ne placamo im nista. Malo su se mediji tu zaletili. Ma da me vise ne bi iznenadilo i da se ispostavilo tacnim.uglavnomja wrote: ↑23/07/2022 12:12sve je to dobro smisljeno prije 30 godina i to u glavama vjerskih vodja, fanaktika i biznismenaHaris.ba wrote: ↑23/07/2022 11:30
A sta ti nije cudno?
stvoren nacionalni identitet na osnovu okupatorske vjere, IZ vodi drzavu preko svoje svjetovne podruznice sda, IZ odredjuje ko ce pobjediti na izborima od 91., ...
IZ pravi "biznise" sa turcima koje placaju poreski obveznici i bosanski vjernici
od prvog dana "vjerskih" sloboda vjerske zajednice su zasjele na celo, dobile su neogranicenu moc sto je naravno dovlo do kumulacije materijalnih sresdstava na njihovim racunima
i povecanjem broja zaposenih na budzetima sa ciljem ispiranja mozga djeci od 1. osnovne
jos prije 15+ godina je onaj reis najavio megalomanski objekt na kovacima - i eto ga
k'o fol truci dali pare![]()
turci daju samo kurane
cak im bosanci placaju trt tvmilion iz budzeta, hej
![]()
- Login77777
#75321 Re: SDA-All about
To su nam ti alijini tenderasi…
- Styling
#75322 Re: SDA-All about
Otkako je Rizvanbegović izdao Gradaščevića nama u Bosni je krenulo nizbrdo.Piaty wrote: ↑23/07/2022 11:21 https://stav.ba/vijest/dileme-o-husein- ... riji/10542
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nikakve veze Rizvanbegovića sa Otomanima nisu spriječile da nas Turci prodaju za “šaku” dukata. Pogan.
-
Piaty
#75323 Re: SDA-All about
Upravo takoStyling wrote: ↑23/07/2022 15:13Otkako je Rizvanbegović izdao Gradaščevića nama u Bosni je krenulo nizbrdo.Piaty wrote: ↑23/07/2022 11:21 https://stav.ba/vijest/dileme-o-husein- ... riji/10542
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nikakve veze Rizvanbegovića sa Otomanima nisu spriječile da nas Turci prodaju za “šaku” dukata. Pogan.
Džaba naša tradicija , priče s koljena na koljeno, sevdalinke i sve ono po čemu znamo Zmaja od Bosne. Ovo kao da je pisao neko iz Banjaluke ili Pala.
A što se mene tiče, trebali su nas ranije prodati Austriji.
P.S od toga vremena Bosnom i vladaju tipovi poput Rizvanbegovića. Mi smo jedini narod kojem se ovo može desiti. Dijelimično i Hrvati zbog onih njihovih mađarskih okupatora Arpadovića koji imaju i crkve danas po Hrvatskoj.
-
nles
#75324 Re: SDA-All about
Ponavljam se, ali... nema izdajnika dok ga Bosnjakinja ne rodi.Styling wrote: ↑23/07/2022 15:13Otkako je Rizvanbegović izdao Gradaščevića nama u Bosni je krenulo nizbrdo.Piaty wrote: ↑23/07/2022 11:21 https://stav.ba/vijest/dileme-o-husein- ... riji/10542
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Radjalo se i zor junaka i patriota, ali najvise onih koji bi za sahan pilava prodali i zemlju i oca i mater.
- Hank Paldum
#75325 Re: SDA-All about
Nešto je tako i sratko mladić 1995. govorio o okupatorskoj vjeri.uglavnomja wrote: ↑23/07/2022 12:12sve je to dobro smisljeno prije 30 godina i to u glavama vjerskih vodja, fanaktika i biznismenaHaris.ba wrote: ↑23/07/2022 11:30
A sta ti nije cudno?
k'o fol truci dali pare![]()
turci daju samo kurane
cak im bosanci placaju trt tvmilion iz budzeta, hej
![]()