Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
MaksprotivMarksa

#75251 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by MaksprotivMarksa »

tandmand wrote: 12/02/2020 23:02
MaksprotivMarksa wrote: 12/02/2020 22:54
tvojkomsija wrote: 12/02/2020 22:51 Tu se upravo vidi da je salonac. Druže moj u normalnoj građanskoj državi ne postoje Bošnjaci, Srbi, Hrvati pri donošenju odluka. Razmisli malo šta znači građansko.
Ne znaci nacionalna drzava Bosnjaka, to sto su braca iz SDA to uzurpirala ne znaci da je to tako, a zbog zloupotreba gradjanskog principa i teznji ka nacionalnoj drzavi Srbi i Hrvati nikada nece pristati na to, ne mogu vise da tipkam sa vama, ceka vas sutra front ☝️🇧🇦
To to ... bravo.
De nam reci na šta će pristati ... eto možda im ispunimo želju. Da čujemo. Pljuni.
Sjesti pa se dogovoriti, za pocetak je dovoljno da se zna da se igra sa dobrim namjerama, pita se za sve zahtjeve, dogovore se pravci djelovanja zarad ekonomskog razvoja svih dijelova BiH, sva pitanja etnickog karaktera stavljena na stranu, ekonomska platforma, izaci pred gradjane i reci idemo sa ovim, pa neka se napravi od dva kantona Svica,sami Srbi i Hrvati ce svoje Izetbegovice da ukinu, obavezno povratiti fuknciju CB BiH.

Ne pricati o ukidanju entiteta, izbornim zakonima, samo ekonomska platforma, preispitivanje privatizacije, dogovor o 50 godina statusa quo ako treba, dogovoriti kada ce se sjesti i pricati, a do tada zajednickim snagama jacati ekonomiju.
Last edited by MaksprotivMarksa on 12/02/2020 23:15, edited 1 time in total.
svi u napad

#75252 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by svi u napad »

Point. wrote: 12/02/2020 22:41 Ja kao gradjanin BiH, Bosnjak po nacionalnosti ne zelim da imam strani faktor u institucijama od znacaja za BiH, ne zelim da zivim u protektoratu, a zelim da na bazi konsenzusa sa drugim gradjanima u BiH donosim odluke od znacaja za BiH

Dragi Max imas jedan mali zajeb u svojim mislima i preporukama i to je vrlo cudno za jednu osobu koja je obrazovana kao ti. Ne zamjeri ali omakeo ti se zaista malo veci zajeb. Dakle podvuceno je jedna totalna kontradikcija. Ti kao gradjanin zajedno sa srugim gradjanima a onda dodjes na nesto ne spojivo sa gradjanskim a to je konsenzus. necu ulaziti u diskusije i obrazlaganja jer ti si dosta obrazovan i shvatices ne spojive stvari. Pozdrav.
MaksprotivMarksa

#75253 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

svi u napad wrote: 12/02/2020 23:15
Point. wrote: 12/02/2020 22:41 Ja kao gradjanin BiH, Bosnjak po nacionalnosti ne zelim da imam strani faktor u institucijama od znacaja za BiH, ne zelim da zivim u protektoratu, a zelim da na bazi konsenzusa sa drugim gradjanima u BiH donosim odluke od znacaja za BiH

Dragi Max imas jedan mali zajeb u svojim mislima i preporukama i to je vrlo cudno za jednu osobu koja je obrazovana kao ti. Ne zamjeri ali omakeo ti se zaista malo veci zajeb. Dakle podvuceno je jedna totalna kontradikcija. Ti kao gradjanin zajedno sa srugim gradjanima a onda dodjes na nesto ne spojivo sa gradjanskim a to je konsenzus. necu ulaziti u diskusije i obrazlaganja jer ti si dosta obrazovan i shvatices ne spojive stvari. Pozdrav.
Mislio sam u odnosu na vazeci politicki sistem u BiH, a gradjanima BiH smatram sve stanovnike BiH, ja sam Bosnjak i gradjanin i danas, bez obzira sto drzava ije uspostavljena na gradja skom principu, pa boh danas kao gradjanin donosio odluke sa svojim sugradjanima na bazi konsenzusa, tako da to nije zajeb, moguce je da sam se nespretno izrazio.
The 51st State

#75254 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by The 51st State »

MaksprotivMarksa wrote: 12/02/2020 23:14
tandmand wrote: 12/02/2020 23:02
MaksprotivMarksa wrote: 12/02/2020 22:54

Ne znaci nacionalna drzava Bosnjaka, to sto su braca iz SDA to uzurpirala ne znaci da je to tako, a zbog zloupotreba gradjanskog principa i teznji ka nacionalnoj drzavi Srbi i Hrvati nikada nece pristati na to, ne mogu vise da tipkam sa vama, ceka vas sutra front ☝️🇧🇦
To to ... bravo.
De nam reci na šta će pristati ... eto možda im ispunimo želju. Da čujemo. Pljuni.
Sjesti pa se dogovoriti, za pocetak je dovoljno da se zna da se igra sa dobrim namjerama, pita se za sve zahtjeve, dogovore se pravci djelovanja zarad ekonomskog razvoja svih dijelova BiH, sva pitanja etnickog karaktera stavljena na stranu, ekonomska platforma, izaci pred gradjane i reci idemo sa ovim, pa neka se napravi od dva kantona Svica,sami Srbi i Hrvati ce svoje Izetbegovice da ukinu, obavezno povratiti fuknciju CB BiH.

Ne pricati o ukidanju entiteta, izbornim zakonima, samo ekonomska platforma, preispitivanje privatizacije, dogovor o 50 godina statusa quo ako treba, dogovoriti kada ce se sjesti i pricati, a do tada zajednickim snagama jacati ekonomiju.
Ne, dogovor bi bio o ispunjavanju potrebnih uslova za eu i nato po njihovim kritrrijima. Sve ostalo je konzerviranje rezultata nacisticke srpske i hrvatske politike.
tvojkomsija

#75255 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by tvojkomsija »

MaksprotivMarksa wrote: 12/02/2020 23:21
svi u napad wrote: 12/02/2020 23:15

Mislio sam u odnosu na vazeci politicki sistem u BiH, a gradjanima BiH smatram sve stanovnike BiH, ja sam Bosnjak i gradjanin i danas, bez obzira sto drzava ije uspostavljena na gradja skom principu, pa boh danas kao gradjanin donosio odluke sa svojim sugradjanima na bazi konsenzusa, tako da to nije zajeb, moguce je da sam se nespretno izrazio.
Građanin i konsenzus ne idu skupa. Ne da mi se više.
tandmand

#75256 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by tandmand »

Hame_ wrote: 12/02/2020 23:03
MaksprotivMarksa wrote: 12/02/2020 17:28 Ne znam sta je sega u svemu ovome, Srbi su 100 posto u pravu ovaj put, to sto su nemocni je samo opasnije po BiH jer vidimo da se prizeljkuje scenarij novog rata od strane botova SDA, valjda u nadi da ce protjerati milion Srba, a ako to ne mogu uraditi onda da se nastavi ignoriranje srpskog faktora i preglasavanje zajedno sa strancima.

Ako cemo nekada praviti drzavu od ove Bosne i Hercegovine vrijeme je da razumijemo druge i drugacije, da ne preglasavamo jedni druge, da na bazi konsenzusa donosimo sve odluke od znacaja za BiH, BiH moze funkcionirati bez ikakvih problema, ali funkcionalna BiH nije nikome od interesa, pa ni ekstremnom bosnjackom faktoru okupljenom oko SDA, taj faktor ce jednog dana unistiti i posljednju nadu o BiH, a vi se i dalje ponasajte kao Srbi u vrijeme pocetka raspada Jugoslavije, ha ha, sega, fuj.
:shock:
Ovo ti je samo druga vrsta HDZ mantre, da BiH može opstati samo tako što će se dodatno teritorijalno dijeliti na principu etničke supremacije, gdje građani manjinskih naroda na tim teritorijama neće imati pravo na jezik,pravo glasa na izborima, posao u javnim preduzećima .. i sve ono što već spada u aparthejd.

Mantra broj 2. je da građanska ili uopće cjelovita BiH, može se ostvariti samo zločinima nad BH nebošnjacima.

Zaključak: Treba dopustiti da se BiH cijepa i secesionizam, da bi BiH opstala. :-)
Last edited by tandmand on 12/02/2020 23:35, edited 1 time in total.
MaksprotivMarksa

#75257 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Plemena i dogovori, dogovrit cemo se ako prihvatite sve moje zahtjeve koji su u suprotnosti sa svim vasim zahtjevima 😁 tako je, to uopste nismo pokusali posljednjih 30 godina svi na ovim prostorima.

Nego, ko je pitao gradjane u BiH da li su za ulazak u NATO i EU ? Ko nas je informirao o benefitima ili losim stranama takvih aranzmana ? Ja sam protiv NATO integracija, jesam li zbog toga Srbin ?

Dao bih NATO snagama sve baze i kasarne u BiH, minimizirao vojsku, prilagodio je standardima NATO alijanse, ali ne bih nikada posta clanom te alijanse zbog finansijskih i ljudskih izdataka. Koliko je Bosnjaka za ulazak u NATO, ne vjerujem da se radi o 100-postotnoj podrsci 😁

Najvaznija recenica napisana veceras je napisana od strane brata TvojKomsija, fino je covjek rekao da je nacionalna drzava Bosnjaka neminovnost, prirodan proces jer je Bosnjaka 50 posto, vi koji tako razmisljate ne trebate ni pomisljati na dogovor sa svim stranama u BiH, kod njih je vec duboko ukorijenjeno antidrzavno stajaliste, mi u BiH imamo tri naroda koji rade protiv ove drzave, to je najtuznije od svega.

U EU zele sve tri strane.
MaksprotivMarksa

#75258 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

@tvojkomsija

Legendo, ko je napisao da u gradjanskoj drzavi ja zazivam konsenzus, ja sam i danas gradjanin, zaboravljas da i u Ustavu postoji kategorija gradjana, napisano se odnosi na danasnji drustveno-politicki sistem u BiH, a ti mi opet napisi isto, bez obzira sto je objasnjeno 😁

Inace, u gradjanskim drzavama se sve radi na preglasavanje i zatiranjem manjina 😁

😘🇧🇦
bingov buraz

#75259 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bingov buraz »

Šta se govedo upalio,da mu nije kakva inspekcija upala u jedan od milion porodičnih biznisa?

Ima li već spremno alternativno ime i zanimanje kao zadnji koji je prijetio i spominjao neke nestanke?

I najvažnije kako podnosi ukus urina?
SaraFina

#75260 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by SaraFina »

MaksprotivMarksa wrote: 12/02/2020 23:38 @tvojkomsija

Legendo, ko je napisao da u gradjanskoj drzavi ja zazivam konsenzus, ja sam i danas gradjanin, zaboravljas da i u Ustavu postoji kategorija gradjana, napisano se odnosi na danasnji drustveno-politicki sistem u BiH, a ti mi opet napisi isto, bez obzira sto je objasnjeno 😁

Inace, u gradjanskim drzavama se sve radi na preglasavanje i zatiranjem manjina 😁

😘🇧🇦
Đes' građanine nisam te prepoznala :D
svi u napad

#75261 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by svi u napad »

Dragi Maks znam da je kasno i da si umoran te da te forumasi bombarduju sa kontrama al stvarno tvoj odgovor na moj komentar je cudan za covjeka tvog kalibra. BiH nije gradjanksa drzava (da te malo podsjetim) iako bih ja a i ti kazes da si za gradjansko drustvo (nadam se da smo saglasni oko ovog). To znaci dragi moj Maks da građanin i konsenzus ne idu skupa. Zavrsena prica oko toga. Kapito? :bih:
tandmand

#75262 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by tandmand »

dupli
Last edited by tandmand on 12/02/2020 23:55, edited 1 time in total.
tandmand

#75263 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by tandmand »

MaksprotivMarksa wrote: 12/02/2020 23:35 Plemena i dogovori, dogovrit cemo se ako prihvatite sve moje zahtjeve koji su u suprotnosti sa svim vasim zahtjevima 😁 tako je, to uopste nismo pokusali posljednjih 30 godina svi na ovim prostorima.

Nego, ko je pitao gradjane u BiH da li su za ulazak u NATO i EU ? Ko nas je informirao o benefitima ili losim stranama takvih aranzmana ? Ja sam protiv NATO integracija, jesam li zbog toga Srbin ?

Dao bih NATO snagama sve baze i kasarne u BiH, minimizirao vojsku, prilagodio je standardima NATO alijanse, ali ne bih nikada posta clanom te alijanse zbog finansijskih i ljudskih izdataka. Koliko je Bosnjaka za ulazak u NATO, ne vjerujem da se radi o 100-postotnoj podrsci 😁

Najvaznija recenica napisana veceras je napisana od strane brata TvojKomsija, fino je covjek rekao da je nacionalna drzava Bosnjaka neminovnost, prirodan proces jer je Bosnjaka 50 posto, vi koji tako razmisljate ne trebate ni pomisljati na dogovor sa svim stranama u BiH, kod njih je vec duboko ukorijenjeno antidrzavno stajaliste, mi u BiH imamo tri naroda koji rade protiv ove drzave, to je najtuznije od svega.

U EU zele sve tri strane.
Hajde šta se ti sekiraš za NATO izdatke. Nije to kao JNA da hvata novosadske studente po ulicama i šalje ih na Vukovar.

A ono što tebe boli je brojnost Bošnjaka i strah od "nacionalne drzave Bosnjaka", jer kao što Čović kaže, građanska=islamska država.

Makse Kuburiću. :D
MaksprotivMarksa

#75264 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

svi u napad wrote: 12/02/2020 23:44 Dragi Maks znam da je kasno i da si umoran te da te forumasi bombarduju sa kontrama al stvarno tvoj odgovor na moj komentar je cudan za covjeka tvog kalibra. BiH nije gradjanksa drzava (da te malo podsjetim) iako bih ja a i ti kazes da si za gradjansko drustvo (nadam se da smo saglasni oko ovog). To znaci dragi moj Maks da građanin i konsenzus ne idu skupa. Zavrsena prica oko toga. Kapito? :bih:
Slazemo se, ta teza je tacna, niko to nije ni osporio, ali mi smo i danas gradjani BiH, to sam rekao, u danasnjim uslovima gradjani ne zive u gradjanskoj drzavi, ali su i dalje gradjani, onda ti gradjani djeluju po ptincipu politickog sistema BiH, a unutar tog sistema mi gradjani, po mom misljenju, treba da djelujemo na bazi konsenzusa, ukucaj na gulgu gradjanin BiH i izaci ce milioni rezultata, nisam to govorio u politickom smislu pojma gradjanina i gradjanske drzave.

https://www.radiosarajevo.ba/amp/metrom ... opi/361848
HomeSweetHome

#75265 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by HomeSweetHome »

Pa reci onda zitelji, stanovnici brate.
Btw, nismo mi nikakvi gradjani, mi smo zohari. Zovu nas konstitutivnim narodima.
zposao

#75266 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zposao »

SaraFina wrote: 12/02/2020 23:41

😘🇧🇦
Građani Austrije osporavaju građanstvo građanima Bosne i Hercegovine. :D
DokleN smo došli :lol:
SaraFina

#75267 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by SaraFina »

zposao wrote: 13/02/2020 00:07

😘🇧🇦
Obzirom na ofiranja koja prosuo lik, imam pravo iz Tunguzije osporavati i njemu i tebi što mi ćejf. A ne iz Austrije. Kužiš? Ako čin patriotizma vidite u tome što ste ostali u BiH i dajete sebi neka nezaslužena ekskluzivna patriotska ili politička ( te neko deseta prava), sutra se iselite. EU je otvorena. Niste pod opsadom i nije 93' znate građani?

A meni ni u džep ni iz džepa gdje obitavate i jedan i drugi.
svi u napad

#75268 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by svi u napad »

HomeSweetHome wrote: 13/02/2020 00:03 Pa reci onda zitelji, stanovnici brate.
Btw, nismo mi nikakvi gradjani, mi smo zohari. Zovu nas konstitutivnim narodima.
Evo Maks covjek fino objasnio (znam ja da ti znas al brate upetljo si se sa gradjanskim i konsenzusom da te tri bojlera tople vode ne mogu saprat a kamo li oprat). :bih:
Maraschino

#75269 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Novinar, pisac i kolumnista Dragan Bursać prokomentarisao je na svom Facebook profilu stavove koje je iznio Milorad Dodik o tome da je rješenje da RS formira svoje državne organe.

Dodik je nakon svih današnjih dešavanja, između ostalog, kazao: "Rješenje će biti da RS formira svoje državne organi".

Nije trebalo dugo čekati na odgovor Bursaća na društvenim mrežama.

"Kad god su Srbi jednostrano formirali svoje državne organe van Srbije, završili su u Srbiji", napisao je Bursać na svom Facebook profilu.
MaksprotivMarksa

#75270 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Najdivnije od svega je sto se klix forum percipira kao ljevicarski, a na svim temama koje se ticu bilo kakvog "nacionalnog" pitanja se bilo kakav drugaciji stav tretira kao blasfemija u vremenu inkvizicije, nikada se ne razgovara jezikom argumenata, uvijek i iskljucivo se neko oznaci kao Srbin, Hrvat, placenik, nesmetano se glorificiraju fasisticki pokreti iz proslosti, moderatori ne reaguju na vrijedjanje i nazivanje nekoga negatorom genocida. Sve to je jako zanimljivo sa socioloske strane, zamislite samo stanje politickog spektra u BiH kada je ovo "lijevi" forum, sta bi bilo da o ovome pisemo na nekom "desnom" forumu, mozda i jeste "lijevi", ali je u najboljem slucaju "nacional-lijevi", mene to samo kao covjeka koji ovdje zivi brine, brine me sta postajemo i sta smo postali, ali sve za nasu dinastiju i kralja gradjanina Izetbegovica 8-og, to je nasa neminovnost 💜🇧🇦
zposao

#75271 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zposao »

SaraFina wrote: 13/02/2020 00:12
Obzirom na ofiranja koja prosuo lik, imam pravo iz Tunguzije osporavati i njemu i tebi što mi ćejf. A ne iz Austrije. Kužiš? Ako čin patriotizma vidite u tome što ste ostali u BiH i dajete sebi neka nezaslužena ekskluzivna patriotska ili politička ( te neko deseta prava), sutra se iselite. EU je otvorena. Niste pod opsadom i nije 93' znate građani?

A meni ni u džep ni iz džepa gdje obitavate i jedan i drugi.
Štos bona neurozna :lol: izađi iz kuće, prošetaj malo sa Hansom, pojedi Mocart kuglu i tako... Život je lijep Čak i u Austriji :lol:

Nevalja ti se sikirati nije dobro za ten. :thumbup:
tandmand

#75272 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by tandmand »

zposao wrote: 13/02/2020 00:07

😘🇧🇦
Taj nazovi građanin, zagovara indolentnost i defetizam spram kratkoročnih ciljeva velikosrpskog strateškog plana, zarad sačuvanja onoga što se trenutno ima, a to je kakva takva država BiH. Propagira otkidanje države BiH malo po malo, na rate, jer tako je sigurno, žaba se polako kuha. U suprotnom, svako nepopuštanje takvim nastojanjima ili nepostojanje tkz. "konsenzusa" tjera velikosrpske snage u radikalne akcije, vrijeme curi. Zato je na N1 Dodik bio u šankerskom rapoloženju, svako malo "bolan", kafana traži reakciju ... hrabrost se traži u čašici. Dodik vapi za konsenzusom kao i Max, a i Dodik je da se ne lažemo građanin. Još uvijek nije izgubio građanska prava u BiH. Pa zaboga u Predsjedništvu je države.

Građanin je na papiru ali u glavi nije ...

jbg. nema konsenzusa, osim oni sami sa sobom. Bumo videli u ponedeljak ...
tandmand

#75273 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by tandmand »

MaksprotivMarksa wrote: 13/02/2020 00:31 Najdivnije od svega je sto se klix forum percipira kao ljevicarski, a na svim temama koje se ticu bilo kakvog "nacionalnog" pitanja se bilo kakav drugaciji stav tretira kao blasfemija u vremenu inkvizicije, nikada se ne razgovara jezikom argumenata, uvijek i iskljucivo se neko oznaci kao Srbin, Hrvat, placenik, nesmetano se glorificiraju fasisticki pokreti iz proslosti, moderatori ne reaguju na vrijedjanje i nazivanje nekoga negatorom genocida. Sve to je jako zanimljivo sa socioloske strane, zamislite samo stanje politickog spektra u BiH kada je ovo "lijevi" forum, sta bi bilo da o ovome pisemo na nekom "desnom" forumu, mozda i jeste "lijevi", ali je u najboljem slucaju "nacional-lijevi", mene to samo kao covjeka koji ovdje zivi brine, brine me sta postajemo i sta smo postali, ali sve za nasu dinastiju i kralja gradjanina Izetbegovica 8-og, to je nasa neminovnost 💜🇧🇦
Kad već spominješ "nacionalno" pitanje, razvrstaj presude iz Haga kao i broj žrtava po etničkoj pripadnosti, pa će ti se sve samo kazati, kao i teritorije gdje su se zločini događali i sa kojih teritorija i država su bili oni koji su ih činili.

Zanimljivo je to sa sociološke strane, da oni koji su nosali mošti kneza Lazara u povorkama SPC, potom počinili genocid, spominju Inkviziciju. :run:
MarshalDodik

#75274 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by MarshalDodik »

Poćeraj hi Mileee
Nema ovdje drzave dok je stranaca
mayab

#75275 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

Guardian ga pogledom proždire, i govori u sebi "uf, šta ću da ti radim :izet: :izet: "

Image
Locked