Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#7526 Re: Zeničani
Kad bude neko okupljanje kod Big Sama doci cu, dotad imate mahanje 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7527 Re: Zeničani
Zar Bekstejdž ne drži onaj, Armin, kako mu ono biješe imeBlackCaviar wrote:Hebga, nisam nikako mogao da naletim, sređivao sam stvari na faxu do maloprije a i kiša ovaA znam da nema TDI-jeva, dosta ljudi mi je reklo da je super sređeno. Ja sam sad čest kod Feđe gore u Backstageu, fino je sredio. A ljetos sam u bašti jazzove boje gostovao na jutarnjim
- nadžak
#7528 Re: Zeničani
Malo da skrenem sa teme, imam za udomljavanje dva odrasla mačića i njihovu mamu, odraslu macu. Mačići jedno 4 mjeseca stari, bili kod veterinara. Jako lijepi i umiljati. Za više detalja bujrum pitat-tu sam.
- Norm
#7529 Re: Zeničani
Ima TDI-a i TDI-a kojima vlasnici nisu 'suhveli'...Warashii wrote:TDI je super samo im je klijentela malo "suhveli" .Norm wrote:Sta to fali TDI-ju?TDI rules...
![]()
Bonaparte je...![]()
![]()
...ma poslije dvije tocene ti svejedno...Casual's wrote:Bonaparte puno zagušljiv
- BlackCaviar
#7530 Re: Zeničani
Nemam pojma, vjeruj, ko je bio vlasnik. Znam da je trenutno Fedja Knajdl i pravo je fino sredio. A i ima raje sad, meni se baš svidjelo._BataZiv_0809 wrote:Zar Bekstejdž ne drži onaj, Armin, kako mu ono biješe imeBlackCaviar wrote:Hebga, nisam nikako mogao da naletim, sređivao sam stvari na faxu do maloprije a i kiša ovaA znam da nema TDI-jeva, dosta ljudi mi je reklo da je super sređeno. Ja sam sad čest kod Feđe gore u Backstageu, fino je sredio. A ljetos sam u bašti jazzove boje gostovao na jutarnjim
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#7531 Re: Zeničani
Nije Fedja vlasnik, on samo radi tu.
- BlackCaviar
#7532 Re: Zeničani
E ne znam onda, do mene došlo kao da je on vlasnik odnedavno i da je sredio to malo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7534 Re: Zeničani
Fedja radi u KBZ, čisto sumnjam da stigne i konobariti 
-
didzej1602
#7535 Re: Zeničani
Je li išao ko skoro u Bg, preporuka koji put koristiti? I na koji granični prelaz? 
-
kakavdanakneiskustvu
#7536 Re: Zeničani
didzej1602 wrote:Je li išao ko skoro u Bg, preporuka koji put koristiti? I na koji granični prelaz?
na bijeljinu je najbolje,ili jos bolje na brod pa autoputom kroz hrvatsku
-
kakavdanakneiskustvu
#7537 Re: Zeničani
pitanje za one koji su odjavili centralno grijanje,sta mislite isplati li se ne placati grijanje i uzeti advokata ako treba zbog toga sto ne zelim da placam grijanje kojeg nemam ako bi a vjerovatno hoce tužili me sudu,cijevi koje imam u stanu ne griju,valjda zato sto sam na zadnjem spratu,sto nije moj nego problem preduzeca?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7538 Re: Zeničani
Realno, to ti je pitanje za dobrog advokata, a ne za forum.kakavdanakneiskustvu wrote:pitanje za one koji su odjavili centralno grijanje,sta mislite isplati li se ne placati grijanje i uzeti advokata ako treba zbog toga sto ne zelim da placam grijanje kojeg nemam ako bi a vjerovatno hoce tužili me sudu,cijevi koje imam u stanu ne griju,valjda zato sto sam na zadnjem spratu,sto nije moj nego problem preduzeca?
- Warashii
#7539 Re: Zeničani
Da je nesto normalno ovo nikad do advokata dospjelo nebi.kakavdanakneiskustvu wrote:pitanje za one koji su odjavili centralno grijanje,sta mislite isplati li se ne placati grijanje i uzeti advokata ako treba zbog toga sto ne zelim da placam grijanje kojeg nemam ako bi a vjerovatno hoce tužili me sudu,cijevi koje imam u stanu ne griju,valjda zato sto sam na zadnjem spratu,sto nije moj nego problem preduzeca?
Uglavnom, na općinskom sudu vjerovatno ces izgubiti.
-
kakavdanakneiskustvu
#7540 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Realno, to ti je pitanje za dobrog advokata, a ne za forum.kakavdanakneiskustvu wrote:pitanje za one koji su odjavili centralno grijanje,sta mislite isplati li se ne placati grijanje i uzeti advokata ako treba zbog toga sto ne zelim da placam grijanje kojeg nemam ako bi a vjerovatno hoce tužili me sudu,cijevi koje imam u stanu ne griju,valjda zato sto sam na zadnjem spratu,sto nije moj nego problem preduzeca?
znam,znam,i kontao sam to nekog advokata pitati,ali reko mozda ovdje neko ima slicna iskustva
-
kakavdanakneiskustvu
#7541 Re: Zeničani
Warashii wrote:Da je nesto normalno ovo nikad do advokata dospjelo nebi.kakavdanakneiskustvu wrote:pitanje za one koji su odjavili centralno grijanje,sta mislite isplati li se ne placati grijanje i uzeti advokata ako treba zbog toga sto ne zelim da placam grijanje kojeg nemam ako bi a vjerovatno hoce tužili me sudu,cijevi koje imam u stanu ne griju,valjda zato sto sam na zadnjem spratu,sto nije moj nego problem preduzeca?
Uglavnom, na općinskom sudu vjerovatno ces izgubiti.
sve ok,navodim primjer,cijevi mi ne griju,placam šta,koju njihovu uslugu?
- Warashii
#7542 Re: Zeničani
Ja se sa tobom slažem u potpunosti, jbga valjda ti treba biti cast sto njihove cijevi prolaze kroz tvoj stan i tu cast placas.kakavdanakneiskustvu wrote: sve ok,navodim primjer,cijevi mi ne griju,placam šta,koju njihovu uslugu?
Svi znamo da je to lopovska firma koju glave Zenice brane tako da teško je s tim na kraj izaci .
Kazem da je nesto normalno ili bi je do sada raspustili ili bi se nesto sa grijanjem rjesilo. U stvari rijesiti ce se, dok jos malo padnu kupit ce ih Almy.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7543 Re: Zeničani
Uz puno volje, mnogo strpljenja i jos vise para, moglo bi se to dotjerati i do Ustavnog suda.
-
kakavdanakneiskustvu
#7544 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Uz puno volje, mnogo strpljenja i jos vise para, moglo bi se to dotjerati i do Ustavnog suda.
a mozda nesto i probam,ko zna,da bar cijevi griju pa hajd
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7545 Re: Zeničani
Necu da pricam napamet jer nisam vidio na cemu oni zasnivaju pravo da naplacuju pausal, ali vako na prvu i na ofrlje djeluje kao klasicno krsenje obligacionog prava.kakavdanakneiskustvu wrote:_BataZiv_0809 wrote:Uz puno volje, mnogo strpljenja i jos vise para, moglo bi se to dotjerati i do Ustavnog suda.
-
kakavdanakneiskustvu
#7546 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Necu da pricam napamet jer nisam vidio na cemu oni zasnivaju pravo da naplacuju pausal, ali vako na prvu i na ofrlje djeluje kao klasicno krsenje obligacionog prava.kakavdanakneiskustvu wrote:_BataZiv_0809 wrote:Uz puno volje, mnogo strpljenja i jos vise para, moglo bi se to dotjerati i do Ustavnog suda.
ni ja ne znam nista o tome,nisam do sad imao dodira sa tima pa se malo raspitujem,nisam još ni prvi racun dobio,hajd sto naplacuju kad bar cijevi griju,kod kene ni ti ne grije,ali je malo smijesno da neko u svom stanu mora placati neciju uslugu koju ne zeli da koristi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7547 Re: Zeničani
Posto i mene vjerovatno isto sljeduje od iduce sezone, udubicu se u materiju cim nadjem vremenakakavdanakneiskustvu wrote: ni ja ne znam nista o tome,nisam do sad imao dodira sa tima pa se malo raspitujem,nisam još ni prvi racun dobio
Koliko trebas placati?
-
kakavdanakneiskustvu
#7548 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Posto i mene vjerovatno isto sljeduje od iduce sezone, udubicu se u materiju cim nadjem vremenakakavdanakneiskustvu wrote: ni ja ne znam nista o tome,nisam do sad imao dodira sa tima pa se malo raspitujem,nisam još ni prvi racun dobio![]()
Koliko trebas placati?
pretpostavljam 16-17 maraka mjesecno u sezoni
- Warashii
#7549 Re: Zeničani
Koje pravo?
U principu mislim da se to moze "izganjati" ali to moze neko ko se zainatio i ima viska novca jer je skuplja pita od tepsije pa niko ne ganja.
To je ista stvar kao sa JP Parkinzi. Parkiras na trotoar ispred kineskog pisu ti kaznu, dodje stanar i parkira preko puta na trotoar koji je obilježen i ne dobije nikad kaznu. Zasto? Trotoar je trotoar, e sad je drugi par rukava pa JP Parkinzi ima moc pa od neceg sto je očigledno napravi nesto drugo, a tu moc im daje grad.
U principu mislim da se to moze "izganjati" ali to moze neko ko se zainatio i ima viska novca jer je skuplja pita od tepsije pa niko ne ganja.
To je ista stvar kao sa JP Parkinzi. Parkiras na trotoar ispred kineskog pisu ti kaznu, dodje stanar i parkira preko puta na trotoar koji je obilježen i ne dobije nikad kaznu. Zasto? Trotoar je trotoar, e sad je drugi par rukava pa JP Parkinzi ima moc pa od neceg sto je očigledno napravi nesto drugo, a tu moc im daje grad.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7550 Re: Zeničani
Zato i kazem, dok ne vidim na cemu zanivaju taj pausal pricam skroz napamet.Warashii wrote:Koje pravo?
U principu to bi trebao biti klasican ugovor. Oni prodaju toplotnu energiju, ti je kupujes. Neces vise da je kupujes, otkazes ugovor i tu bi trebao biti pjesmi kraj.
Vidim da raja spominje cijevi kao razlog, sto je po mom misljenju nonsens. Nek ih izvole izmjestiti i to je to.