Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
jahh

#7526 Re: Android OS

Post by jahh »

Bigtaurus wrote:
insomnia78 wrote:
Bigtaurus wrote:Ovo za aplikacije uradim al mi se opet sam facebook pokrene ne znam kako neki dan sve bilo od od sinoc mi se pocelo desavat.FB koristim na mobitelu svega 2 sata u 24h
Probaj ga deinstalirati pa ponovo instalirati

s' moje sokocalo

Uradio i sad za sad je ok samo OS mi koristi naj vise ostalo je sve ok pa vidjet cemo dokle.A dali enko zna kako regularnim putem nadograditi na JB?
Koji telefon?
Bigtaurus

#7527 Re: Android OS

Post by Bigtaurus »

Gray

#7528 Re: Android OS

Post by Gray »

Isključi u facebooku u settings notifications i refresh.
mirzzza

#7529 Re: Android OS

Post by mirzzza »

Tek sam presao sa iOS na android i interesuje me koje su najbolje stranice za skidanje krekovanih aplikacija. Oprostite na pitanju, znam da je vjerovatno vec x puta odgovoreno ali nisam uspio pronaci odgovor preko find.a a ne da mi se ici stranicu po stranicu.

POzzz
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#7530 Re: Android OS

Post by un1ted »

Gray wrote:Isključi u facebooku u settings notifications i refresh.
Jedina pomoc je svaki put kada zavrsis rad na FB je da ga deaktiviras, inace ce se pokretati.
Maharadza

#7531 Re: Android OS

Post by Maharadza »

mirzzza wrote:Tek sam presao sa iOS na android i interesuje me koje su najbolje stranice za skidanje krekovanih aplikacija. Oprostite na pitanju, znam da je vjerovatno vec x puta odgovoreno ali nisam uspio pronaci odgovor preko find.a a ne da mi se ici stranicu po stranicu.

POzzz
Imaš pp jaro! 8-)
mirzzza

#7532 Re: Android OS

Post by mirzzza »

Maharadza wrote:
mirzzza wrote:Tek sam presao sa iOS na android i interesuje me koje su najbolje stranice za skidanje krekovanih aplikacija. Oprostite na pitanju, znam da je vjerovatno vec x puta odgovoreno ali nisam uspio pronaci odgovor preko find.a a ne da mi se ici stranicu po stranicu.

POzzz
Imaš pp jaro! 8-)
Hvala ;))
ljubiteljifilma

#7533 Re: Android OS

Post by ljubiteljifilma »

Evo i recenzije na Dead City. Jako solidno napravljena igrica za Android. Slobodno bacite kakvo misljenje o ovom folu, sigurno da ima mjesta za poboljsanje. Pozdrav ;)

BadBoy

#7534 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Vidjeh danas kod frajera Nexus 4... joj kako moćno izgleda :D
plagijator1975

#7535 Re: Android OS

Post by plagijator1975 »

BadBoy wrote:Vidjeh danas kod frajera Nexus 4... joj kako moćno izgleda :D
Tako isto i radi :grin:

S' mobitela
jahh

#7536 Re: Android OS

Post by jahh »

ernadr wrote:

S' mobitela
Osim displaya, ja ne mogu da se naviknem na ovaj LCD nakon Super Amoleda. Nije ni Amoled idealan, boje su prezasićene, ali naviko insan na to pa belaj. I na Amoledu Crna boja je Crna, a na svim OLED je više sivkasto nego crno.
plagijator1975

#7537 Re: Android OS

Post by plagijator1975 »

jahh wrote:
ernadr wrote:

S' mobitela
Osim displaya, ja ne mogu da se naviknem na ovaj LCD nakon Super Amoleda. Nije ni Amoled idealan, boje su prezasićene, ali naviko insan na to pa belaj. I na Amoledu Crna boja je Crna, a na svim OLED je više sivkasto nego crno.
Stoji ova konstatacija, ja sam koristio S2 prije N4, al ipak sam se navikao brzo i čak mislim da su mi prirodnije boje na N4.

S' mobitela
Djubre_

#7538 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

S3 ili nexus 4? Sta da kazem starom da u americi kupi? S3 sam gledao a n4 nemam pojma sta je i kakav je..

Sent from my GT-i9001
BadBoy

#7539 Re: Android OS

Post by BadBoy »

andr0id wrote:S3 ili nexus 4? Sta da kazem starom da u americi kupi? S3 sam gledao a n4 nemam pojma sta je i kakav je..

Sent from my GT-i9001
Ma definitivno N4....

Inače IPS LCD trenutno ima bolju kalibraciju boja nego AMOLED ali je LCD isto tako dosegao i svoj vrhunac i sada stagnira dok je AMOLED još uvijek u povojima. Nexus je stajao ugašen na stolu i fakat prelijep telefon...
Djubre_

#7540 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Gledam evo specifikacije.. jaci je od s3 u nekim stvarima..

Imam dvije zamjerke samo..

1. Sto je LG.. ne volim ih nikako..
2. Sto ne moze sd kartica..

Al opet.. malo je jaci bem mu.. pa me privlaci..

Sta god kupi dobro je.. vidim 300$ na adresu ga tamo donesu.. djaba telefon.. a boli glava..

Sent from my GT-i9001
quarterback

#7541 Re: Android OS

Post by quarterback »

ima li neko igo 2.2
desktop

#7542 Re: Android OS

Post by desktop »

imam neki samsung duos sa androidom i stalno mi izbacuje da je dostupna nova varzija androida. medutim kada odem na upgrade nemogu markirati da prihvatam uslove koristenja te nemogu downlodovati novu verziju. operater je telecom a mislim da je sadasnja verzija os-a 2.2
No_Ke

#7543 Re: Android OS

Post by No_Ke »

andr0id wrote:Gledam evo specifikacije.. jaci je od s3 u nekim stvarima..

Sta god kupi dobro je.. vidim 300$ na adresu ga tamo donesu.. djaba telefon.. a boli glava..

Sent from my GT-i9001

Imaj u vidu da mu cijena drasticno pada, tako ga prije mjesec nisi mogao naci ispod 850, sad ga imas za 680..
Jako jadna memorija, jos ne moze sd kartica..Ja sam ga mislio uzeti ali su me odvratile te tri stvari. Marka (LG), interna memorija i nemogucnost kartice.. ne mogu reci da nije dobar telefon, al dobro razmisli..
BadBoy

#7544 Re: Android OS

Post by BadBoy »

No_Ke wrote:
andr0id wrote:Gledam evo specifikacije.. jaci je od s3 u nekim stvarima..

Sent from my GT-i9001

Imaj u vidu da mu cijena drasticno pada, tako ga prije mjesec nisi mogao naci ispod 850, sad ga imas za 680..
Jako jadna memorija, jos ne moze sd kartica..Ja sam ga mislio uzeti ali su me odvratile te tri stvari. Marka (LG), interna memorija i nemogucnost kartice.. ne mogu reci da nije dobar telefon, al dobro razmisli..

Ma nema LG veze s tim, to je Google-ov telefon. Plus apsolutno svi su pohvalili kvalitetu izrade telefona (build quality) jer je napravljen od kombinacije metala i stakla. Štaviše, to mu je čak i zamjerka da ga moraš paziti pošto ima staklenu zadnju stranu i ako ti nezgodno padne, puca. Mislim da je i jedan kolega forumaš upravo to doživio.

Evo neko moje mišljenje zasnovano na iskustvu do sada. Prije sam i ja tako letio za što boljim hardware-om i specifikacijama i šta ja znam daj mi da ima najviše megaherca najviše megapiskela najviše memorije. Ali to je pogrešno jer sam podcjenjivao software nauštrb hardwarea. Na kraju skontam da uopšte ne koristim kameru na mobitelu, par puta ako baš nešto moram na brzinu da zabilježim. Sve aplikacije i dalje savršeno srade na dual-coru a i memorije je dovoljno. Ono što me uvije zeza jesu nove verzije Androida. Evo moj Galaxy S2 već kasni dvije verzije za Nexusom (kod mene ICS 4.03 a trenutno je 4.2.2) a uskoro će i treća u maju. Sa Nexusom si siguran barem dvije godine da ćeš imati redovan i uredan update. Moj jaran na Nexus S-u uredno vrti Jelly Bean 4.2.2.

Skontaj šta je tebi bitnije da imaš 127132 jezgri i isto toliko megaherca koji će biti prevaziđeni za pola godine ili da imaš uredan update naredne dvije godine, a možda i duže.
No_Ke

#7545 Re: Android OS

Post by No_Ke »

Stoji to donekle. Ostaje ono sto je cinjenica, na njemu pise LG i zbog toga mu ovako drasticno cijena pada, dok je recimo predhodna generacija jos na cijeni. Ja ne gledam toliko sto kazes megapiksele i daj mi sve najvise, ali je cinjenica da mu je memorija od 8/16 G bez mogucnosti prosirenja jadna da jadnija ne moze biti, uzimajuci u obzir da ti obicni klip zauzme po 100MB, slika u prosjeku 2-3MB..pa skontaj jel to dovoljno? Meni definitivno NE
No_Ke

#7546 Re: Android OS

Post by No_Ke »

jahh

#7547 Re: Android OS

Post by jahh »

No_Ke wrote:Stoji to donekle. Ostaje ono sto je cinjenica, na njemu pise LG i zbog toga mu ovako drasticno cijena pada, dok je recimo predhodna generacija jos na cijeni. Ja ne gledam toliko sto kazes megapiksele i daj mi sve najvise, ali je cinjenica da mu je memorija od 8/16 G bez mogucnosti prosirenja jadna da jadnija ne moze biti, uzimajuci u obzir da ti obicni klip zauzme po 100MB, slika u prosjeku 2-3MB..pa skontaj jel to dovoljno? Meni definitivno NE
Fazon je što oni ne prave ove telefone za Bosansko tržište, vec za Američko ( i ostala bogatija tržišta). U Americi skoro svi imaju unlimited data plan na 4g-u, tako da je sve na cloudu. Ti kad skidaš 50 megabita sa telefona, ne treba ti memorija. Naravno N4 ne podržava 4g, ali i ne 3g možeš 24 megabita izgurat.

Helenejse, cijena svakako mora padati jer je u Americi telefon 460 maraka, kod nas duplo. Svak normalan ko ima mogućnosti će nabavljati telefon iz drugih država, jer je jeftinije. Ja sam recimo iz Njemačke sebi poručio.
BadBoy

#7548 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Eh da što jest'-jest' memorija je baš jadna. 8 ili 16GB nije dovoljno i to ću se složiti s tobom. Međutim, Nexus serija telefona nikada nije imala SD kartice jer je to politika Googla koji želi da se sve prebaci na cloud. I to može u Americi gdje je LTE sada rasprostranjen sa brzinama do 100 Mbps.

Nije mi jasan ovaj argument sa opadanjem cijene. Generalno imam osjećaj da samo mi Bosanci ganjamo stvari koje drže cijenu da bi se kasnije mogle preprodavati. Kada uzimam mobitel, auto bilo šta, zadnje na umu mi je za koliko ću ga ja moći prodati. Kupujem stvar u kojoj ću ja uživati dok god budem mogao ne interesuje me ništa više. A drugo, mislim da to opadanje cijene više ima veze s tim što su naši mazlumi precijenili telefon po radnjama (isti telefon koji su oni uzimali za duplo manje u inostranstvu) nego s tim što je to LG.
iSwagga

#7549 Re: Android OS

Post by iSwagga »

BadBoy wrote:Eh da što jest'-jest' memorija je baš jadna. 8 ili 16GB nije dovoljno i to ću se složiti s tobom. Međutim, Nexus serija telefona nikada nije imala SD kartice jer je to politika Googla koji želi da se sve prebaci na cloud. I to može u Americi gdje je LTE sada rasprostranjen sa brzinama do 100 Mbps.

Nije mi jasan ovaj argument sa opadanjem cijene. Generalno imam osjećaj da samo mi Bosanci ganjamo stvari koje drže cijenu da bi se kasnije mogle preprodavati. Kada uzimam mobitel, auto bilo šta, zadnje na umu mi je za koliko ću ga ja moći prodati. Kupujem stvar u kojoj ću ja uživati dok god budem mogao ne interesuje me ništa više. A drugo, mislim da to opadanje cijene više ima veze s tim što su naši mazlumi precijenili telefon po radnjama (isti telefon koji su oni uzimali za duplo manje u inostranstvu) nego s tim što je to LG.
Svaka cast druze! Nek' sam i ovo od naseg co'eka cuo! :thumbup:
Nermin_BH

#7550 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

Ko ima Galaxy S i9000 može li neka preporuka rom-a i kernel-a ?
Post Reply