Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Acid25

#7526 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Acid25 »

Nositelj europskih vrijednosti.
Image
:izet:
Banksy

#7527 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Za ostale ne znam.

Više stotina pripadnika Udruge Zaboravljeni branitelji iz FBiH od jutarnjih sati je na ulicama Ljubuškog kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog neusvajanja rezolucije i situacije u kojoj se nekadašnji branitelji nalaze.

Kako nam je rekao Vlado Marušić, predsjednik udruge, satima su čekali člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića koji je trebao danas doći u Ljubuški, ali se nije pojavio.

"Čekali smo predstavnika svih Hrvata pod navodnim znacima, ali nije došao, nema snage da se pojavi pred svojim braniteljima. Položit ćemo cvijeće i vijence, što je on trebao uraditi i otići ćemo kućama kada se već boji pojaviti pred svojim braniteljima", rekao je Marušić za Klix.ba.

Image

Obi Wan Bosnian

#7528 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

Novak20 wrote: Da su Švicarci razmišljali na ovaj način nikada ne bi imali nikakvu, a kamo li uspješnu, državu. I danas im nije kasno da je razvale i komade pripoje susjedima i vlastitim narodima, ali neće. Pametni ljudi. Okrenuli se biznisu i radu prije 300 godina a ne rahat patnji u namjeri da nekoga za.ebu. Žive, rade u kantonima i distriktima a nemaju mora.
Ne znam kako da ti ovo objasnim. Ustvari znam. Hajmo ovako:

Švicarska
Jezici: Njemački, Francuski, Italijanski
Njemci imaju Njemačku
Francuzi imaju Francusku
Italijani imaju Italiju

Beligija
Jezici: Holandski, Francuski
Holanđani imaju Holandiju
Francuzi imaju Francusku

BiH
Jezici: Srpski, Hrvatski, Bosanski
Srbi imaju Srbiju
Hrvati imaju Hrvatsku
Bosanci imaju ?????????

Kontaš?
breuer

#7529 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by breuer »

Bosanci imaju Bošnju
Obi Wan Bosnian

#7530 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

breuer wrote:Bosanci imaju Bošnju
Bosanci=Bošnjaci

Bar kako ja to vidim.
Alfons Kauders

#7531 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Meni se cini da ste malo off topic.

Kako bilo, evo i prve blokade granica... Uzgorba, ne da nam Sarajevo pare, hoce reviziju borackih beneficija itd.

Sve ide po planu. :izet:
Novak20

#7532 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Obi Wan Bosnian wrote:
Novak20 wrote: Da su Švicarci razmišljali na ovaj način nikada ne bi imali nikakvu, a kamo li uspješnu, državu. I danas im nije kasno da je razvale i komade pripoje susjedima i vlastitim narodima, ali neće. Pametni ljudi. Okrenuli se biznisu i radu prije 300 godina a ne rahat patnji u namjeri da nekoga za.ebu. Žive, rade u kantonima i distriktima a nemaju mora.
Ne znam kako da ti ovo objasnim. Ustvari znam. Hajmo ovako:

Švicarska
Njemci imaju Njemačku
Francuzi imaju Francusku
Italijani imaju Italiju

Beligija
Francuzi imaju Francusku

BiH
Srbi imaju Srbiju
Hrvati imaju Hrvatsku
Bosanci imaju ?????????

Kontaš?
Kontam ja to ali prvo da te ispravim. Nisu Bosanci ???? nego Bošnjaci. Bošnjaci su prije popisa 2013 vodili kampanju protiv bosanskog izjašnjavanja tako da Bosanaca, koji su uzgred rečeno na forumu ismijani nakon popisa, ima 1-2 %.

Ne osporavam ja Bošnjacima pravo na nacionalnu državu ni bilo šta drugo.

Osporavam komentare kojima se podupire ova agonija od rahat patnje i time opravdava nesposobnost političara da nam obezbijede život dostojan čovjeka u evropskoj državi 21 vijeka. To bi trebao biti njihov posao a ne kako da pljačkom naroda i svojom nesposobnošću za.ebu anam one u narednih 200 godina. Za.ebali su nas jučer i danas. Ne treba ih ni jednom riječju pravdati da nastave sutra. Njima dobro i ovako a nama je loše sa tendencijom da bude i gore.

Treba se okrenuti realnosti i štititi pojedinca na način kako to uspješna pravna država radi i obezbijediti uvjete da sutra djeca imaju šta da rade ovde. Šta će biti za dvjesta godina, čija će biti BiH, zaboli me. Neću to doživjeti. :D
Obi Wan Bosnian

#7534 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Novak20 wrote: Ne osporavam ja Bošnjacima pravo na nacionalnu državu ni bilo šta drugo.

Osporavam komentare kojima se podupire ova agonija od rahat patnje i time opravdava nesposobnost političara da nam obezbijede život dostojan čovjeka u evropskoj državi 21 vijeka. To bi trebao biti njihov posao a ne kako da pljačkom naroda i svojom nesposobnošću za.ebu anam one u narednih 200 godina. Za.ebali su nas jučer i danas. Ne treba ih ni jednom riječju pravdati da nastave sutra. Njima dobro i ovako a nama je loše sa tendencijom da bude i gore.

Treba se okrenuti realnosti i štititi pojedinca na način kako to uspješna pravna država radi i obezbijediti uvjete da sutra djeca imaju šta da rade ovde. Šta će biti za dvjesta godina, čija će biti BiH, zaboli me. Neću to doživjeti. :D
Pa znam buraz ali vidiš šta se dešava? Idu na silu prijedlozi izmjena izbornog zakona i ako se ne usvoje ide blokada svega. A opet ako se usvoje Bošnjaci postaju politička manjina u državi u kojoj su demografska većina. Nikakvo poređenje sa Švicarskom tu ne pomaže jer Švicarska je mješavina naroda koji imaju svoje države izvan Švicarske (imaju svoje stolice u UN-u) pa mogu sebi priuštiti da Švicarsku stolicu djele 1/3.
Lincoln-Burrows

#7535 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

Obi Wan Bosnian wrote: Švicarska
Njemci imaju Njemačku
Francuzi imaju Francusku
Italijani imaju Italiju

Beligija
Francuzi imaju Francusku

BiH
Srbi imaju Srbiju
Hrvati imaju Hrvatsku
Bosanci imaju ?????????

Kontaš?
U Švicarskoj imaju i Retoromani sa svojim jezikom.

U Belgiji su Flamanci koji govore nizozemski flamanskog dijalekta ali nisu Nizozemci i
nisu protestanti već katolici, zaseban su narod.
mO k3

#7536 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

' sta nas boli Ona stvar ko zivi u svici oni su ti drugi mentalitet
aratet

#7537 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by aratet »

Lincoln-Burrows wrote:
Obi Wan Bosnian wrote: Švicarska
Njemci imaju Njemačku
Francuzi imaju Francusku
Italijani imaju Italiju

Beligija
Francuzi imaju Francusku

BiH
Srbi imaju Srbiju
Hrvati imaju Hrvatsku
Bosanci imaju ?????????

Kontaš?
U Švicarskoj imaju i Retoromani sa svojim jezikom.

U Belgiji su Flamanci koji govore nizozemski flamanskog dijalekta ali nisu Nizozemci i
nisu protestanti već katolici, zaseban su narod.
U Svicarskoj su Svicarci, samo imaju vise jezika.

A u Belgiji su Flamanci i Valonci.

Ovaj gore je promasio citav fudbal.
Drvosjeca iz Dejcica

#7538 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Branitelji nakon protesta poručili: Ovo je početak kraja HDZ-a i Dragana Čovića
Neeeeee! :mrgreen:
Predsjednik Udruge zaboravljeni branitelji ZHK i član Vijeća branitelja Federacije BiH Vlado Marušić nam je kazao da je na Bijači bilo okupljeno oko 500 branitelja, te da su se razišli nakon što su specijalci došli.

"To je samo 'razgoličilo' Dragana Čovića i HDZ BiH, a ista je situacija i na drugim stranama, sa SDA... Mi nismo željeli mrtve glave. Ovo je samo pokazalo pravo lice HDZ-a i Dragana Čovića. Organizirani smo u tolikoj mjeri da možemo za sat vremena navući ratna odijela i uzeti oružje. Ali ovi specijalci, ova dječica, nisu krivi. Njih je poslao Dragan Čović i pojedini njegovi ministri i komesari. Nisu specijalci krivi, oni rade svoj posao. Nije nikome u interesu da dolazi do konflikta, mi smo se nagledali krvi. Nismo željeli da dječica, specijalci stradaju, to su naši sinovi. Njima se u očima vidio strah", poručio je Marušić.
mO k3

#7539 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Branitelji nakon protesta poručili: Ovo je početak kraja HDZ-a i Dragana Čovića
Neeeeee! :mrgreen:
Predsjednik Udruge zaboravljeni branitelji ZHK i član Vijeća branitelja Federacije BiH Vlado Marušić nam je kazao da je na Bijači bilo okupljeno oko 500 branitelja, te da su se razišli nakon što su specijalci došli.

"To je samo 'razgoličilo' Dragana Čovića i HDZ BiH, a ista je situacija i na drugim stranama, sa SDA... Mi nismo željeli mrtve glave. Ovo je samo pokazalo pravo lice HDZ-a i Dragana Čovića. Organizirani smo u tolikoj mjeri da možemo za sat vremena navući ratna odijela i uzeti oružje. Ali ovi specijalci, ova dječica, nisu krivi. Njih je poslao Dragan Čović i pojedini njegovi ministri i komesari. Nisu specijalci krivi, oni rade svoj posao. Nije nikome u interesu da dolazi do konflikta, mi smo se nagledali krvi. Nismo željeli da dječica, specijalci stradaju, to su naši sinovi. Njima se u očima vidio strah", poručio je Marušić.
Znaci imaju oružja ???odma hapsiti!
Drvosjeca iz Dejcica

#7540 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Evo jedan izvorni predstavnik uljudbenih, nositelj "europskih vrijednosti". Povrh svega lik je zaposlenik u EU Parlamentu. :oops:

Hrvatska / Strava u Zagrebu: Silovao pse, pa snimke dijelio po internetu

Pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu uskoro bi trebalo početi suđenje uglednom Zagrepčaninu, koji je 2015. uhapšen zbog sumnje da je fizički i seksualno zlostavljao dva psa.

Protiv njega je podignuta optužnica nedavno, a nadležno tužilaštvo sumnja kako je on fizički i seksualno zlostavljao ženku i mužjaka, rodezijske goniče, a zatim da je te nastranosti fotografirao.

Zbog toga je za njega zatražena kazna od godinu dana zatvora, nakon što je slučajno otkriven tokom akcije koju je policija provodila protiv pedofila, prenosi 24sata.hr.

Još se navodi kako je optuženi dobro situirani građanin Zagreba, zaposlenik u Europskom parlamentu, a bio je i vlasnik kompanije koja je, između ostalog, registrovana za uzgoj i prodaju pasa.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 25/04/2017 21:21, edited 1 time in total.
mO k3

#7541 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Editiraj post drvosječa ...
bh.tornjak

#7542 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bh.tornjak »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo jedan izvorni predstavnik uljudbenih, nositelj "europskih vrijednosti". Povrh svega lik je zaposlenik u EU Parlamentu. :oops:

Hrvatska / Strava u Zagrebu: Silovao pse, pa snimke dijelio po internetu

Pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu uskoro bi trebalo početi suđenje uglednom Zagrepčaninu, koji je 2015. uhapšen zbog sumnje da je fizički i seksualno zlostavljao dva psa.

Protiv njega je podignuta optužnica nedavno, a nadležno tužilaštvo sumnja kako je on fizički i seksualno zlostavljao ženku i mužjaka, rodezijske goniče, a zatim da je te nastranosti fotografirao.

Zbog toga je za njega zatražena kazna od godinu dana zatvora, nakon što je slučajno otkriven tokom akcije koju je policija provodila protiv pedofila, prenosi 24sata.hr.

Još se navodi kako je optuženi dobro situirani građanin Zagreba, zaposlenik u Europskom parlamentu, a bio je i vlasnik kompanije koja je, između ostalog, registrovana za uzgoj i prodaju pasa.
neki rasista..... :D :D :D
Novak20

#7543 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Obi Wan Bosnian wrote:
Novak20 wrote: Ne osporavam ja Bošnjacima pravo na nacionalnu državu ni bilo šta drugo.

Pa znam buraz ali vidiš šta se dešava? Idu na silu prijedlozi izmjena izbornog zakona i ako se ne usvoje ide blokada svega. A opet ako se usvoje Bošnjaci postaju politička manjina u državi u kojoj su demografska većina. Nikakvo poređenje sa Švicarskom tu ne pomaže jer Švicarska je mješavina naroda koji imaju svoje države izvan Švicarske (imaju svoje stolice u UN-u) pa mogu sebi priuštiti da Švicarsku stolicu djele 1/3.
Skratio si mi post, halalim. :) Ne bih ti ni odgovorio da ne navodiš post u kojem se Švicarska ne pominje.

Naravno da vidim šta se dešava. Vide i drugi koje to više interesuje i koji žive od politike pa zakuhavaju više nego što treba. Isključivo radi vlastitog interesa i opstanka na pozicijama koje njima život znače.

Švicarsku sam državu pomenuo kao primjer da ništa nije nemoguće ako se ima volje, strpljenja i pameti da više naroda, etnija, religija i jezika ravnopravno egzistiraju pod jednom kapom. Ne spominjem Švicu sa namjerom da poredim okolnosti nastanka i opstanka Švicarske i BiH.

Prijedlozi Izbornog zakona ne idu na silu. Oni su otvoreno iznešeni i o njima se može diskutovati.

Da li će šta biti blokirano ako se ne izmijeni Izborni zakon ne znam. Znam da kolo vode SDA i HDZ koji su u interesno-pljačkaškoj koaliciji više od 20 godina i na kojima je odgovornost za sve što će biti. I jednima i drugima odgovara da nam izbiju ustavno pravo izbora kao što su uradili u Mostaru i da se cementiraju na pozicijama vlasti.

De mi samo objasni kako će Bošnjaci postati politička manjina u BiH ako Hrvati obezbijede mehanizam da biraju hrvatskog člana Predsjedništva i da imaju uticaj na realan sastav Doma naroda.
STUDENAC

#7544 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by STUDENAC »

Ne teba zaboraviti ! Djubrad iz HDZ pod plastom "hrvat" su prodali zarad svojih interesa sve hrvatsko sto nije u sklopu Mostara i okolice.

Alija je zarad fildzana zrtvovao na hiljade nevinih! Tesko je danas krvavu Drinu ispraviti! Nemoguce!
Alfons Kauders

#7545 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Vidim, ekipa po forumu im i dalje raspravlja o nuznosti poklapanja stoljetne hrvatske zemlje.

Recimo, trenutno su zadivljeni "cinjenicom" da izmedju Sarajeva i Tuzle ne zivi "dovoljno" naroda, kako mozes voziti od Sarajeva do Tuzle da ne vidis ziva covjeka...

Odselil se narod, kazu strucnjaci, ostade za njima neobradjena zemlja, puste livade, i nada za stvaranje katolibanije... Jer iz nekog razloga, ISIL-ovci jednostavno nece da zive u tim krajevima.

Image

Ne znam zasto, meni su Konjuh i Nisici prelijepi, ali ko zna sta im prolazi kroz njihove bliskoistocne, tamnopute glave. Umjesto da zive na 1000-1100 metara nadmorske ko Europljani, te Balije zive po Olovu, Kladnju i Zivinicama.

Koji im je kurac?
SaraFina

#7546 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:Vidim, ekipa po forumu im i dalje raspravlja o nuznosti poklapanja stoljetne hrvatske zemlje.

Recimo, trenutno su zadivljeni "cinjenicom" da izmedju Sarajeva i Tuzle ne zivi "dovoljno" naroda, kako mozes voziti od Sarajeva do Tuzle da ne vidis ziva covjeka...

Odselil se narod, kazu strucnjaci, ostade za njima neobradjena zemlja, puste livade, i nada za stvaranje katolibanije... Jer iz nekog razloga, ISIL-ovci jednostavno nece da zive u tim krajevima.

Image

Ne znam zasto, meni su Konjuh i Nisici prelijepi, ali ko zna sta im prolazi kroz njihove bliskoistocne, tamnopute glave. Umjesto da zive na 1000-1100 metara nadmorske ko Europljani, te Balije zive po Olovu, Kladnju i Zivinicama.

Koji im je kurac?
Ljudi koji se bave tkz; deMograFijom, a sa prostora su EX YU, većinom su psihijatrijski slučajevi, bez obzira na naciju. Ja još u virtualnim bespućima nisam upoznala normalnog balkanskog kvazi demografa.
Jer u principu tu bi trebalo sve da se svodi na konkretne brojke, a ne na otvoreno likovanje nad smanjenim natalitetom, povećanim mortalitetom te iseljavanjem drugih naroda. Istovremeno svi ti psihijatrijski slučajevi "friziraju" cifre kad je njihov narod u pitanju. Pa je tako u jednom Zvorniku rodjeno više beba u prvom kvartalu 2017 nego u TK :D, u jednom Posušju ili Grudama više nego u Zenici, a Bošnjaci samo što nisu pozelenjeli RS sve do BL.
Psihijatrija na kub.
Morbidno prebrojavanje krvnih zrnaca beba i mrtvih staraca, žena od 20 - 35 godina i slične gluposti.
Najveće nedoumice nastanu kad se u BL rodi neka Sara od oca Zlatana i mame Maje, u Mostaru ili Sarajevu Damir ili Dario a i roditelji imaju imena i prezimena koja ne možeš svrstati ni Srbima, ni Hrvatima ni Bošnjacima. Pa se to objavi. Bukvalno se visi na stranicama zavoda za statistike i uporedjuje se broj rodjenih 2001 recimo sad, sa brojem upisanih u prvačiće jesenas. Normalno je recimo da, srpski demografski kvazi ekspert likuje što se u nekom većinski bošnjačkom prijeratnom gradu, etnički očišćenom rodilo 35 beba i sve su upisane kao Srbi. . .. Psihijatrijaaa!!!
Alfons Kauders

#7547 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:Vidim, ekipa po forumu im i dalje raspravlja o nuznosti poklapanja stoljetne hrvatske zemlje.

Image

Koji im je kurac?
Ljudi koji se bave tkz; deMograFijom, a sa prostora su EX YU, većinom su psihijatrijski slučajevi, bez obzira na naciju. Ja još u virtualnim bespućima nisam upoznala normalnog balkanskog kvazi demografa.
Jer u principu tu bi trebalo sve da se svodi na konkretne brojke, a ne na otvoreno likovanje nad smanjenim natalitetom, povećanim mortalitetom te iseljavanjem drugih naroda. Istovremeno svi ti psihijatrijski slučajevi "friziraju" cifre kad je njihov narod u pitanju. Pa je tako u jednom Zvorniku rodjeno više beba u prvom kvartalu 2017 nego u TK :D, u jednom Posušju ili Grudama više nego u Zenici, a Bošnjaci samo što nisu pozelenjeli RS sve do BL.
Psihijatrija na kub.
Morbidno prebrojavanje krvnih zrnaca beba i mrtvih staraca, žena od 20 - 35 godina i slične gluposti.
Najveće nedoumice nastanu kad se u BL rodi neka Sara od oca Zlatana i mame Maje, u Mostaru ili Sarajevu Damir ili Dario a i roditelji imaju imena i prezimena koja ne možeš svrstati ni Srbima, ni Hrvatima ni Bošnjacima. Pa se to objavi. Bukvalno se visi na stranicama zavoda za statistike i uporedjuje se broj rodjenih 2001 recimo sad, sa brojem upisanih u prvačiće jesenas. Psihijatrijaaa!!!
Ma znam to, ali jebiga, kad vec provode dane i noci gledajuci karte... Mogli bi se s vremena na vrijeme zapitati sta na znace one silne linije sa brojevima poput 600, 800 i 1000...

Ili su toliko zeljni zelenila, kao Arapi koji preplacuju ledine oko Sarajeva, da im Konjuh izgleda kao sasvim razumno mjesto za zivot? Dobro, i jeste, lijepo je, ali jebiga, ipak je to planina... I ipak je dobrim dijelom park prirode, pa se bas i ne smije betonirati.

I ne, nije problem samo u "demografima" koji doruckuju saku tableta. To su vec mainstream furke kod njih, u sta sam se uvjerio vise puta u direktnoj komunikaciji s ljudima. Jednostavno paralelna stvarnost: ljudi koji nikad nisu bili u Tuzli ili Sarajevu, koji ih na karti mogu naci samo zato jer crtaju demografske karte, smatraju da znaju vise o njima od nas koji tamo zivimo.

Poceli su vjerovati u vlastitu propagandu, pa kontaju da u Tuzli zivi 50,000 gladnih koji samo sto nisu krepali ili odselili, te da Livno finansira Tuzlu i Sarajevo. Jednostavno pukli ljudi ko kokice, kao kad pricas s teoreticarima zavjera, zive u svom svijetu do kojeg ne prodiru neogudne cinjenice.

Ali barem su zabavni i simpaticni. :) Pozdravi ih.
SaraFina

#7548 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:
Psihijatrija na kub.
Najveće nedoumice nastanu kad se u BL rodi neka Sara od oca Zlatana i mame Maje, u Mostaru ili Sarajevu Damir ili Dario a i roditelji imaju imena i prezimena koja ne možeš svrstati ni Srbima, ni Hrvatima ni Bošnjacima. Pa se to objavi. Bukvalno se visi na stranicama zavoda za statistike i uporedjuje se broj rodjenih 2001 recimo sad, sa brojem upisanih u prvačiće jesenas. Psihijatrijaaa!!!
Ma znam to, ali jebiga, kad vec provode dane i noci gledajuci karte... Mogli bi se s vremena na vrijeme zapitati sta na znace one silne linije sa brojevima poput 600, 800 i 1000...

Ili su toliko zeljni zelenila, kao Arapi koji preplacuju ledine oko Sarajeva, da im Konjuh izgleda kao sasvim razumno mjesto za zivot? Dobro, i jeste, lijepo je, ali jebiga, ipak je to planina... I ipak je dobrim dijelom park prirode, pa se bas i ne smije betonirati.

I ne, nije problem samo u "demografima" koji doruckuju saku tableta. To su vec mainstream furke kod njih, u sta sam se uvjerio vise puta u direktnoj komunikaciji s ljudima. Jednostavno paralelna stvarnost: ljudi koji nikad nisu bili u Tuzli ili Sarajevu, koji ih na karti mogu naci samo zato jer crtaju demografske karte, smatraju da znaju vise o njima od nas koji tamo zivimo.

Poceli su vjerovati u vlastitu propagandu, pa kontaju da u Tuzli zivi 50,000 gladnih koji samo sto nisu krepali ili odselili, te da Livno finansira Tuzlu i Sarajevo. Jednostavno pukli ljudi ko kokice, kao kad pricas s teoreticarima zavjera, zive u svom svijetu do kojeg ne prodiru neogudne cinjenice.

Zamisli da ti kreneš po Grabovici, Doknju, Tetimi i sl prebrojavati preostale Hrvate i moguće buduće majke, starce. ... i da napraviš jednu kartu poredeći Gornju Tuzlu s tim "mjestima" .... Ludilo čovječe. Još si Tuzlak. Ja stvarno mogu definirati 19/10! :D
Hajde Mostar i kontam ( lapo - lapo skoro), ali te zaseoke sa par kuća nikad. Time se normalan čovjek ne može baviti.
Alfons Kauders

#7549 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:

Zamisli da ti kreneš po Grabovici, Doknju, Tetimi i sl prebrojavati preostale Hrvate i moguće buduće majke, starce. ... i da napraviš jednu kartu poredeći Gornju Tuzlu s tim "mjestima" .... Ludilo čovječe. Još si Tuzlak. Ja stvarno mogu definirati 19/10! :D
Hajde Mostar i kontam ( lapo - lapo skoro), ali te zaseoke sa par kuća nikad. Time se normalan čovjek ne može baviti.
Ne mogu ni zamisliti, jer imam pametnija posla u zivotu... A i ne zelim zamisliti i razumijeti, jer sam normalan. Donekle. :)

U strahu su velike oci i to je jedino sto razumijem. :wink:
Haris.ba

#7550 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Haris.ba »

Alfons Kauders wrote:Umjesto da zive na 1000-1100 metara nadmorske ko Europljani, te Balije zive po Olovu, Kladnju i Zivinicama.

Koji im je kurac?

Pa ekonomija. Bilo poslova po gradovima. A, lakše u gradu nego na selu. Naročito zimi. Gore kad zimi zapada, ako nisis blizu ceste - ko da si na Artiku.

A, to što neko živi u Olovu - ne znaći da u Ćuništima nema zemlje. :D
U mene komšija iz Sarajeva ide zemlju okopavati u Foču. To što živiš u gradu - ne znači da si izgubio vezu sa selom (ovo ne mislim metaforično).

Danas je ljepše za živjeti na brdu oko Sarajeva. Izbjegneš smog zimi, nema vrućine ljeti. Volim uporediti Beverli Hils i Los Andželes. Ko je bio skontaće, a ko nije - ima google earth. Skontaće. Jedino ne znam šta će sada kada krenu praviti arapska naselja po Kreševu. Jer Kreševo baš odgovara njihovim potrebama. U prirodi, lijepo - a nije daleko od grada. Budući arapski Kreševo hills.

Bio sam nedavno u jednom starom hrvatskom selu između Kaknja i Vareša. Sve starci. Samo jednu porodicu sa djetetom sam vidio. I to, jer su sirotinja teška i bave se poljoprivredom. Po mnogim selima na tim nadmorskim visinama 1000 i naviše je tako. Nema to veze sa narodnošću.

I gledajući sve to, slažem se sa Slavom Kukićem. Čoviću je samo bitan dio Hercegovine gdje su Hrvati u većini. Jer da nije - otišao bi ličnim primjerom živjeti u srednju Bosnu. Isto je i sa Baketom. Sebiju za ruku - i u Srebrenicu.
Post Reply