The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
__Phoenix__

#7526 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by __Phoenix__ »

Eugene htio početi proizvodnju municije, SDA rekla ima li mene tu, evo i sezonu kasnije još na čekanju...
Tito_i_Partija

#7527 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Pandakonda wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Chmoljo wrote: pa sad... ona mala što ju je Carol roknula je imala psihičkih problema. ova je opet rezultat onakvog života, gdje se lako prilagodila trenutnoj situaciji, jer drugačije teško da je upamtila.
Da, al' to ne iskljucuje da ce im se prica na slican nacin zavrsit'. Ili mozda cak da ce ta curica igrat' ulogu u nekom "redemption" plot-u u kojem Carol uspijeva da prebrodi tu neku svoju krizu kroz koju prolazi, jer joj se ocito nakupilo od svih silnih ubistava koje je morala pocinit', a najupecatljiviji je onaj kad je ubila onu curicu. Ne bi me cudilo.
Chmoljo wrote:inače, to kad Carol rokne onu malecku, iako brutalan, po meni jedan od highlightsa serije.
Jedan od rijetkih momenata gdje su pokazali da imaju muda. Al' cini mi se k'o da nekad hoce na silu da predstave nesto k'o da je super-sokantno, iako to uopste nije slucaj. Naprimjer, meni licno je ona scena kad Negan klofa Ibru i Glenna uopste nije toliko sokirajuci koliko su ga producenti htjeli da predstave, puno gora scena mi je recimo bila ona kad su bili u Terminusu pa kad su kanibali ljude klali nad koritom. Da li mozda zbog rata i svakakvih prica sto sam se nacit'o i naslus'o, al' ono je meni bilo bas tesko gledat'.

Ono sa Neganom bi bilo puuuuuno upecatljivije da je naprimjer umjesto jednog od njih dvojice nagrabusila jedna zena. Vidi se po cijeloj seriji da su ta najbrutalnija stradanja ipak rezervisana vecinom za muskarce, sto znaci da serija ipak nema bas toliko muda koliko njeni producenti misle da ima.
Negan kada ubija nekog iz grupe on hoće da pošalje poruku i da oslabi ekipu. Kakvu bi on poruku poslao kad bi ubio ženu na koljenima ? Jedino bi mogao izazvat revolt muževa i možda gađenje svojih vojnika. Razlog zbog kojeg ga njegovi ljudi prate jeste taj zato što Negan koristi silu koliko mora, ništa manje, ništa više. Negan mora znati do koje mjere može "pritisnut" grupu, jer ako pretjera ima rizik da će se dići ustanak ili da će grupa skroz pobijeći (kao one amazonke). Mora naći balans da razbije grupu ali u toj mjeri da imaju želju za životom i da ga se boje dovoljno da ne dižu neke pobune.
Pa ocigledno Neganu nije toliko vazno da li je zrtva musko ili zensko, inace ne bi igr'o eci-peci-pec sa cijelom Rickovom grupom. O cemu bolan ti pricas? :-)

Ovo ti je odluka showrunner-a serije (Scott Gimple), k'o sto su bile i mnoge druge stvari.
Pandakonda

#7528 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Tito_i_Partija wrote:
Pa ocigledno Neganu nije toliko vazno da li je zrtva musko ili zensko, inace ne bi igr'o eci-peci-pec sa cijelom Rickovom grupom. O cemu bolan ti pricas? :-)

Ovo ti je odluka showrunner-a serije (Scott Gimple), k'o sto su bile i mnoge druge stvari.
Neganova igra je bila sve osim random. Lik je pravio pauze i modifikovao redosljed teksta kako je njemu odgovaralo. On je odma na startu odlučio da ubije Abrahama zato što je to prosta logika ako ubiješ najvećeg/najaceg da će svi ostali pasti u red. A da ne govorim o tome da se Abraham sam nudio kada se jedini isprsio Neganu dok su svi bili pognuti. Koliko žrtava je bilo žensko kada je Negan htio da ostavi utisak ? Barem koliko ja znam, 0.
Znači možda će ubit ženu ako je baš zasrala nešto ali je sigurno neće ubit da ostavi dojam.
dale cooper

#7529 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Pandakonda wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Chmoljo wrote: pa sad... ona mala što ju je Carol roknula je imala psihičkih problema. ova je opet rezultat onakvog života, gdje se lako prilagodila trenutnoj situaciji, jer drugačije teško da je upamtila.
Da, al' to ne iskljucuje da ce im se prica na slican nacin zavrsit'. Ili mozda cak da ce ta curica igrat' ulogu u nekom "redemption" plot-u u kojem Carol uspijeva da prebrodi tu neku svoju krizu kroz koju prolazi, jer joj se ocito nakupilo od svih silnih ubistava koje je morala pocinit', a najupecatljiviji je onaj kad je ubila onu curicu. Ne bi me cudilo.
Chmoljo wrote:inače, to kad Carol rokne onu malecku, iako brutalan, po meni jedan od highlightsa serije.
Jedan od rijetkih momenata gdje su pokazali da imaju muda. Al' cini mi se k'o da nekad hoce na silu da predstave nesto k'o da je super-sokantno, iako to uopste nije slucaj. Naprimjer, meni licno je ona scena kad Negan klofa Ibru i Glenna uopste nije toliko sokirajuci koliko su ga producenti htjeli da predstave, puno gora scena mi je recimo bila ona kad su bili u Terminusu pa kad su kanibali ljude klali nad koritom. Da li mozda zbog rata i svakakvih prica sto sam se nacit'o i naslus'o, al' ono je meni bilo bas tesko gledat'.

Ono sa Neganom bi bilo puuuuuno upecatljivije da je naprimjer umjesto jednog od njih dvojice nagrabusila jedna zena. Vidi se po cijeloj seriji da su ta najbrutalnija stradanja ipak rezervisana vecinom za muskarce, sto znaci da serija ipak nema bas toliko muda koliko njeni producenti misle da ima.
Negan kada ubija nekog iz grupe on hoće da pošalje poruku i da oslabi ekipu. Kakvu bi on poruku poslao kad bi ubio ženu na koljenima ? Jedino bi mogao izazvat revolt muževa i možda gađenje svojih vojnika. Razlog zbog kojeg ga njegovi ljudi prate jeste taj zato što Negan koristi silu koliko mora, ništa manje, ništa više. Negan mora znati do koje mjere može "pritisnut" grupu, jer ako pretjera ima rizik da će se dići ustanak ili da će grupa skroz pobijeći (kao one amazonke). Mora naći balans da razbije grupu ali u toj mjeri da imaju želju za životom i da ga se boje dovoljno da ne dižu neke pobune.
Ne znam kakvu poruku šalje kad ubija dječake od 10+ kako su one amazonke u ovoj zadnjoj epizodi jasno rekle da je uradio.
Čini mi se baš kao nepotrebna i pretjerana brutalnost koja samo revoltira kako ti kažeš.
turbofolk

#7530 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

__Phoenix__ wrote:Eugene htio početi proizvodnju municije, SDA rekla ima li mene tu, evo i sezonu kasnije još na čekanju...
Vjerovatno nas to čeka u sljedećoj polusezoni u februaru

Btw apokalipsa traje haman pa 3-4 godine, nema hrane i ono što ima mora se dati Neganu, a u Eugen težak bar 120 kg.
Pandakonda

#7531 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

dale cooper wrote: Ne znam kakvu poruku šalje kad ubija dječake od 10+ kako su one amazonke u ovoj zadnjoj epizodi jasno rekle da je uradio.
Čini mi se baš kao nepotrebna i pretjerana brutalnost koja samo revoltira kako ti kažeš.
Da, ali se postavlja pitanje koga on tu revoltira ? U ovom slučaju bi iznervirao ogroman broj žena koje budimo realni ne bi imale šansu protiv Neganovih saviora. Dok u Rickovom slučaju Negan je čuo samo da se radi o jakoj grupi tako da nije znao koliko njih još ima i na šta su sve spremni. Također otkud mi znamo da Negan lično bio tu ili da je naredio ubijanje tih dječaka ? Amazonke nisu spomenule Neganovo ime (a on se uvijek predstavi kad dolazi tako da bi ga zapamtile 100%) tako da je vrlo moguće da je neki od Neganovih podređenih tipa Simon ili ona grupa što ih je Daryl raznio naredili taj masakar a Neganu prešutili šta se desilo. A to bi im naravno prošlo za rukom jer Negan uobičajno ne ide kad se kupe stvari od grupe nego šalje svoje ljude. Sa Rickom je opet bilo drugačije jer nije znao sa kim ima posla.
Tito_i_Partija

#7532 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Pandakonda wrote:
Tito_i_Partija wrote:

Neganova igra je bila sve osim random. Lik je pravio pauze i modifikovao redosljed teksta kako je njemu odgovaralo. On je odma na startu odlučio da ubije Abrahama zato što je to prosta logika ako ubiješ najvećeg/najaceg da će svi ostali pasti u red. A da ne govorim o tome da se Abraham sam nudio kada se jedini isprsio Neganu dok su svi bili pognuti. Koliko žrtava je bilo žensko kada je Negan htio da ostavi utisak ? Barem koliko ja znam, 0.
Znači možda će ubit ženu ako je baš zasrala nešto ali je sigurno neće ubit da ostavi dojam.
Jah, eto samo ti vidio kako i sta je on modifikov'o, niko drugi. :lol:
Averus

#7533 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Averus »

TWD postao serija za pogledat' usput...
Preloša je da bih potrošio punu dužinu jedne epizde fokusirajući se samo na nju... :oops:
Jack Be Nimble

#7534 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Tito_i_Partija wrote:
Pandakonda wrote:
Tito_i_Partija wrote:

Jah, eto samo ti vidio kako i sta je on modifikov'o, niko drugi. :lol:
Ma Negan tu stimuje eci peci pec kao sto UEFA navlaci pobjedu za Barcelonu.
Rockefeller

#7535 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Ubijte Karla napokon.

Nema sanse da Negana smaknu. Nema jebene sanse.

Nekakve amazonke prikazuju, hahah. Ezekiel je najpametnije odradio stvar sa Neganom.
kakavdanakneiskustvu

#7536 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Rockefeller wrote:Ubijte Karla napokon.

Nekakve amazonke prikazuju, hahah. Ezekiel je najpametnije odradio stvar sa Neganom.

šta je uradio?
Pandakonda

#7537 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

kakavdanakneiskustvu wrote:

šta je uradio?
Jer pokušava da ih "otruje" pomoću onih svinja :-)
kakavdanakneiskustvu

#7538 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Pandakonda wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

šta je uradio?

zar je bilo spomenuto da su to neganovi ljudi,ja se ne sjecam da jeste
Jack Be Nimble

#7539 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Pandakonda wrote:
Kako? Sta im daje?
simonese

#7540 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by simonese »

Jack Be Nimble wrote:
Pandakonda wrote:
Kako? Sta im daje?
meso od Bajre
Pandakonda

#7541 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Jack Be Nimble wrote:
Pandakonda wrote:
Kako? Sta im daje?
Pa vidio si da su hranili svinje sa onim zombijima.
Jack Be Nimble

#7542 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Pandakonda wrote:
Jack Be Nimble wrote:
Pandakonda wrote:
Kako? Sta im daje?
Pa vidio si da su hranili svinje sa onim zombijima.
Da, i?

Oni su vec zarazeni. A kada ubijaju zombije ne nose nista na sebi da bi zastitili kozu/otvorene rane/usta/oci od njihove krvi. Sto znaci da njihov dodir im ne moze nista i bilo kakav kontakt sa njihovom krvi im ne moze nista. Mozda mogu cak progutati krv i nista im nece biti. Ujed je jedini nacin da dodje do infekcije.

Mozda su zombiji ko zmije. Mozes staviti otrov zmije na ranu, mozes progutati otrov ali ti nista nece biti. Mora te zmija ujesti da bi te njen otrov oborio.

Tako ne razumijem kakve veze ima ako hrane zombije sa svinjama. Jedino ako nisu nesto izucavali i skontali da krv svinje + zombija pomjesana djeluje lose na cojeka.
Pandakonda

#7543 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Jack Be Nimble wrote:Pa vidio si da su hranili svinje sa onim zombijima.

Da, i?

Oni su vec zarazeni. A kada ubijaju zombije ne nose nista na sebi da bi zastitili kozu/otvorene rane/usta/oci od njihove krvi. Sto znaci da njihov dodir im ne moze nista i bilo kakav kontakt sa njihovom krvi im ne moze nista. Mozda mogu cak progutati krv i nista im nece biti. Ujed je jedini nacin da dodje do infekcije.

Mozda su zombiji ko zmije. Mozes staviti otrov zmije na ranu, mozes progutati otrov ali ti nista nece biti. Mora te zmija ujesti da bi te njen otrov oborio.

Tako ne razumijem kakve veze ima ako hrane zombije sa svinjama. Jedino ako nisu nesto izucavali i skontali da krv svinje + zombija pomjesana djeluje lose na cojeka.
Vidiš da sam stavio otruje pod navodnike jer još u seriji nije prikazano da li to djeluje :-) Imali smo priliku kad su oni kanibali jeli Benovu nogu ali ih je Rick ubio prije nego što smo mogli bilo šta vidjet :-)
Jack Be Nimble

#7544 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Pandakonda wrote:

Da, i?

Vidiš da sam stavio otruje pod navodnike jer još u seriji nije prikazano da li to djeluje :-) Imali smo priliku kad su oni kanibali jeli Benovu nogu ali ih je Rick ubio prije nego što smo mogli bilo šta vidjet :-)
Moguce da promjene pravila igre, ne bi im bilo prvi put da to urade. Jedan od razloga zasto mi ova serije ide na zivce. Ako vec postavis pravila igre, drzi se tih pravila, nemoj ih mjenjati kako ti se cefne.
kakavdanakneiskustvu

#7545 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

je li u onoj epizodi receno da su oni kojima su ezekiel i njegovi predali svinje neganovi ljudi?
vozackii

#7546 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by vozackii »

Jack Be Nimble wrote:
Pandakonda wrote:

Da, i?

Moguce da promjene pravila igre, ne bi im bilo prvi put da to urade. Jedan od razloga zasto mi ova serije ide na zivce. Ako vec postavis pravila igre, drzi se tih pravila, nemoj ih mjenjati kako ti se cefne.
Ma glupost velika, rekli su da su SVI zarazeni ali samo kad umru ili eto ujedu ih onda se pretvaraju. Nikakve logike. A onog starca je zombi rukom zaparao i on se pretvorio et kako i to?

valjda je ovo sve iz WD da nisam pomjesao sa z nation xd
Rockefeller

#7547 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Ja koliko sam razumio je da Ezekielovi ljudi ne znaju za Negana samo par njih. To su oni koji daju svinje Neganu ili?
Pandakonda

#7548 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Rockefeller wrote:Ja koliko sam razumio je da Ezekielovi ljudi ne znaju za Negana samo par njih. To su oni koji daju svinje Neganu ili?
Da, samo ona trojica što idu za Ezikielom + Morgan i Carol.
annoy

#7549 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Dakle
strasno
Mozda najgluplja epizoda nakon memorara o stapicu i siraru
Logovan

#7550 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Kakva epizoda. :run:

Dosadne scene, šutnja, slabo dijaloga, Tara u par situacija sama, okolo gleda, bleji k'o ovca i tako to. Komotno sam mogao malo odspavati tokom epizode. Onaj ko je preskočio ovu epizodu, nije vala nešto Bog zna šta propustio. Ustvari, nije ništa. Da smo makar saznali šta je bilo sa Heathom. Razvukli su epizodu do maksimuma.

Sljedeća će biti ista. :oops: Ako ne i gora. :oops:
Post Reply