Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
veljaca

#7526 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Veoma bitna pobjeda :thumbup:
Treba reci ( pojedinci ovdje ) za dobrobit Reprezentacije Drzave Bosne i Heregovine :thumbup: - za pobjedu zasluzni su ZAJEDNO: Selektor sa strucnim stabom, igraci ( pogotovo Ibisevic i Dzeko - zbog datih golova ), kao i publika ...
Kada se izgubi ne treba napadati pojedince ( bilo selektora ili igrace pojedine - mada ima i toga) nego istaci krivce za poraz, kao i kada se pobijedi ne treba hvaliti samo jednog .... Jer svi oni cine Reprezentaciju Drzave Bosne i Hercegovine ....Ali cudan smo mi narod ....
Ovu pobjedu treba ovjeriti pobjedom u Rumuniji ( mislim da ce to biti lakse nego u Zenici ) .....
Ne bih volio da se desi suspenzija Saveza - ali veliki su zgledi da ce se to desiti .... Bilo bi mi jako zao ove pozitivne atmosfere i ove generacije zaista odlicnih igraca i selektora koji polako slaze kockice ....

:bih:
nosara

#7527 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nosara »

Sve je do igraca, a Pape je Pape... :D

Kakve ste bljuvotine do jucer pisali o njemu... :(
Obuca9

#7528 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

veljaca wrote:Veoma bitna pobjeda :thumbup:
Treba reci ( pojedinci ovdje ) za dobrobit Reprezentacije Drzave Bosne i Heregovine :thumbup: - za pobjedu zasluzni su ZAJEDNO: Selektor sa strucnim stabom, igraci ( pogotovo Ibisevic i Dzeko - zbog datih golova ), kao i publika ...
Kada se izgubi ne treba napadati pojedince ( bilo selektora ili igrace pojedine - mada ima i toga) nego istaci krivce za poraz, kao i kada se pobijedi ne treba hvaliti samo jednog .... Jer svi oni cine Reprezentaciju Drzave Bosne i Hercegovine ....Ali cudan smo mi narod ....
Ovu pobjedu treba ovjeriti pobjedom u Rumuniji ( mislim da ce to biti lakse nego u Zenici ) .....
Ne bih volio da se desi suspenzija Saveza - ali veliki su zgledi da ce se to desiti .... Bilo bi mi jako zao ove pozitivne atmosfere i ove generacije zaista odlicnih igraca i selektora koji polako slaze kockice ....

:bih:
:thumbup:

Ovu sam rečenicu čekao :D
LSD

#7529 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Vec sam pisao o tome ,ali valja ce mnogima pojesti sopstveni drek koji su bacali na Sušića od prvog dana od kako je imenovan za selektora...konstantno ismijavan i osporavan naš aktuelni selektor ima dosad najbolji start u kvalifikacijama od svih selektora, ali ni to ne znaci mnogo pljuvacima...tužno je i žalosno gledati/citati šta se sve za tog skromnog covjeka reklo i napisalo u zadnjih godinu dana :( da ne pricam o prokletim novinarima, kakve su smicalice pravili :x i sinoc je jedan pokušao (i to nakon pobjede) pokušao neko sjebavanje Papeta sa pitanjima o Zenici i publici :x navikla raja na Ćiru cirkusanta, pa im nedostaje cirkus.
Last edited by LSD on 27/03/2011 15:17, edited 2 times in total.
extraordinary

#7530 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

S obzirom kako su nekonstantne ekipe u većini grupa, ako budemo igrali onako kako možemo do kraja kvalifikacija, mogli bi i kao najbolji drugoplasirani proći direkt na Euro.
van Basten

#7531 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by van Basten »

gledam ovaj prilog sa pres konferencije i kontam - fakat su novinari neviđene gnjide... kako se sada aplaudira Papetu, postavljaju snishodljiva pitanja, ide niz dlaku... a do jučer su ga isti ti novinari pljuvali po raznim osnovama... interesuje me da li je na presu bio i Muhamed Bikić, da opet malo otvori oči selektoru?
Šibicar

#7532 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

LSD wrote:Vec sam pisao o tome ,ali valja ce mnogima pojesti sopstveni drek koji su bacali na Sušića od prvog dana od kako je imenovan za selektora...konstantno ismijavan i osporavan naš aktuelni selektor ima dosad najbolji start u kvalifikacijama od svih selektora, ali ni to ne znaci mnogo pljuvacima...tužno je i žalosno gledati/citati šta se sve za tog skromnog covjeka reklo i napisalo u zadnjih godinu dana :( da ne pricam o prokletim novinarima, kakve su smicalice pravili :x i sinoc je jedan pokušao (i to nakon pobjede) pokušao neko sjebavanje Papeta sa pitanjima o Zenici i publici :x navikla raja na Ćiru cirkusanta, pa im nedostaje cirkus.
:thumbup: Novinari NAJVEĆE ZLO definitivno.
Tarik19

#7533 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Pape i kad gubimo ali i kad pobjedujemo idalje ostaje papak za masu naroda. Zalosno! :roll:
Tarik19

#7534 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

hz__semir wrote:Gdje su nam bubalo1 i ostala kompanija stručnjaka s ovog foruma? Šutite miševi i treba tako. Znam da vam je krivo i da bi više voljeli da je ostao rezultat iz prvog poluvremena, ali još ćete vi jesti svoja muda od muke, najmanje do juna mjeseca 2012. godine ;)

Večeras se pokazalo da sve one stvari koje su "stručnjaci" prigovarali Safetu su upravo donijele pobjedu:

- Šta kažete stručnjaci, Vedad na klupu, nije mu mjesto u timu? Vedad ga zabi.
- Šta kažete stručnjaci, Ibričića otjerati, smijete se izjavi Sušića da je on igrač koji može zatrebati? Ibričić najzaslužniji za drugi pogodak.
- Šta kažete stručnjaci, Pape neprincipijelan, Rahimić ne igra za klub, a igra za repku? Večeras među najboljima.
- Gdje je onaj stručnjak, što tvrdi da je Lulić kloc i da je u reprezentaciji zahvaljujuci jednoj utakmici? Jel' te bilo stid gledati momka koji je veceras bio igrac utakmice?

PAPE MAJSTORE !!!
Upravo tako, selektoru svaka cast! :bih:
Van Halen

#7535 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Van Halen »

Šibicar wrote:
LSD wrote:Vec sam pisao o tome ,ali valja ce mnogima pojesti sopstveni drek koji su bacali na Sušića od prvog dana od kako je imenovan za selektora...konstantno ismijavan i osporavan naš aktuelni selektor ima dosad najbolji start u kvalifikacijama od svih selektora, ali ni to ne znaci mnogo pljuvacima...tužno je i žalosno gledati/citati šta se sve za tog skromnog covjeka reklo i napisalo u zadnjih godinu dana :( da ne pricam o prokletim novinarima, kakve su smicalice pravili :x i sinoc je jedan pokušao (i to nakon pobjede) pokušao neko sjebavanje Papeta sa pitanjima o Zenici i publici :x navikla raja na Ćiru cirkusanta, pa im nedostaje cirkus.
Nisu svi, ima ih koji su od početka davali podršku Papetu.
Šibicar

#7536 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Van Halen wrote:
Šibicar wrote:
Rijetki su ti jarane i neprimjetni u maloj bari punoj krokodila.
Tarik19

#7537 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Van Halen wrote:
Šibicar wrote:
Ima ih samo vrlo malo da nekazem nikako.
BHF_Manijak

#7538 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Kad se pobjedjuje pod palicom Papeta, onda je bravo Pape, kralju,sahu, idolu nacije, kad se pod Cirinom palicom pobjedjivalo onda ma nije to do Cire za to su najzasluzniji reprezentativci, sta ce matori kenjac itd...Koje licemjerje u PM! 90% raje sto se javilo vise cestita Papetu jer je ikona Pitara nego li zbog radosti sto je reprezentacija slavila vrlo vaznu pobjedu, da je kojim slucajem neko drugi selektor onda bi opet ista prica svaka cast reprezentativci i slicno... :roll:
Pobjeda je vrlo vazna, ali ruku na srce ikad slabiju grupu nismo imali a nikad jaci sastav, sjetite se da je ove Rumune Srbija naguzila 5:1 ili 5:0 ne sjecam se, da to nije vise ona Rumunija od prije 5-10 godina koja je po Eurima igrala, ne umanjujem vaznost i tezinu pobejde, ali realno ova Rumunija je hala ekipa! U ovoj grupi minimalan cilj i dalje ostaje to famozno drugo mjesto, a mogli bismo cak i Francuze zaganjati za prvo, jer imaju samo 5 bodova vise uz utakicu vise, tako da ako mlatnemo Rumune tamo, sto nije nerealno ocekivati obzirom kakva su smetlje ekipa, onda ce nam Francuzi bjezati samo 2 boda... :thumbup:

Glavna zamjerka Susicu jeste sto autoritet gradi na begovicu dok jednog Ibricica pozovem uprkos sto ga je ovaj preko novina ucjenjivao da se nece vise odazivati ukoliko ga ne pozove za ovaj mec sa Rumunima, a isto je debil ipo ko i Begovic sto nije dosao, jos je mogo otic na jebenu proslavu Hajduka...Ili isti arsini ili nista, a ne neke kazniti(Nadarevic, Begovic) dok neki mogu se pravit mangupi(Ibricic)...Druga stvar dvostruki arsini kad su pozovi u pitanju, govori lik da nece pozivati ljude koji nisu standaradni u svojim klubovima, a u utakmici protiv Mexica, Misimovic prva postova iako prvog tima nije ocima vidio u Galatu, dok mu Stilic koji je standardan u LEchu ni sekunde ne dobije, a kamo li eku solidnu minutazu, zec trese mreze u Turskoj, i koliko toliko igra za svoj klub, ne dobije poziv sad za ovu tekmu a tu su igraci koji u klubovima na klupama sjede...Trazi stopere i kuka kako nema defanzivaca a Cocalica ne poziva koji je standardan u svojoj ekipi, malo malo pa bude u timu kola ili igrac utakmice...E moj Pape... :-? :( Da Bog da se mi sa njim na Euro plasirali, ali neke stvari ne treba presutjeti!
Baltazar_khan

#7539 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baltazar_khan »

Meni je želja da u narednoj prijateljskoj pape pozove cocalića, pa da ga isproba... ništa ga ne košta cocalić pruža vrhunske partije u grčkoj ligi.
BHF_Manijak

#7540 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Baltazar_khan wrote:Meni je želja da u narednoj prijateljskoj pape pozove cocalića, pa da ga isproba... ništa ga ne košta cocalić pruža vrhunske partije u grčkoj ligi.
Ma ne mora eto Cocalica, da ja kao Manijak ne ispadnem suvise subjektivan kad su Zeljini bivsi igraci u pitanju, ali eto moze malog Besica, siguran sam da bi bolje odigro u stoperksom paru sa Spahom ne go li onaj sljivotres Mravac! :-?
Mora biti bar jos negdje u Evropi makar jedan prosjecan stoper da jebe rak raka!
splend

#7541 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

pape, ako citas, svaka cast :mrgreen: :bih:
bez puno price, sa smislenim recenicama, bez da se kome uvlaci, uvijek realan i odmjeren, konacno imamo pravog covjeka na klupi. samo da tako nastavi, a ovi sto ga pljuju, mogu mu ga p.... :mrgreen:
anonimni clan

#7542 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by anonimni clan »

BHF_Manijak wrote: Misimovic prva postova iako prvog tima nije ocima vidio u Galatu, dok mu Stilic koji je standardan u LEchu ni sekunde ne dobije, a kamo li eku solidnu minutazu, zec trese mreze u Turskoj, i koliko toliko igra za svoj klub, ne dobije poziv
Jel ja ovo dobro procitah?
Poredis Misimovica i Stilica? :lol: :lol: ili mislis da je Stilic trebao igrati umjesto Misimovica? :?
BHF_Manijak

#7543 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Acekant je na dvostrukim arsinima a ne na imenima, ne izvlaci iz konteksta! :oops:
MrBega

#7544 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MrBega »

Nisam siguran da smo svi gledali istu utakmicu, i po meni bolje smo igrali protiv Meksika, jer vecina napada bilo je nabijanje lopte na 16 i to od strane il Kene il Spahica. Dva gola iz prekida protiv onakve Rumunije nije nikakav razlog za euforiju obzirom na ocite nedostatke u timu. Npr, Vedo daje golove ramenom, cjevanicom, i uglavnom je martinela, dok Muslimovic sjedi na klupi.Miske,Pjanic,Ibricic,Medunjanin su 4 haman ista igraca i neko od njih mora odmarat pa da ima ne znam ti kakve prijasnje zasluge. Keno kao da je citav u gipsu, Maletic nidje veze.s druge strane kad vidim ostale europske reprezentacije, nama fali bogda srece i hrabrosti pa da budemo u gornjem domu svjetskog fudbala.
Mr. Brightside

#7545 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mr. Brightside »

MrBega wrote:Nisam siguran da smo svi gledali istu utakmicu, i po meni bolje smo igrali protiv Meksika, jer vecina napada bilo je nabijanje lopte na 16 i to od strane il Kene il Spahica. Dva gola iz prekida protiv onakve Rumunije nije nikakav razlog za euforiju obzirom na ocite nedostatke u timu. Npr, Vedo daje golove ramenom, cjevanicom, i uglavnom je martinela, dok Muslimovic sjedi na klupi.Miske,Pjanic,Ibricic,Medunjanin su 4 haman ista igraca i neko od njih mora odmarat pa da ima ne znam ti kakve prijasnje zasluge. Keno kao da je citav u gipsu, Maletic nidje veze.s druge strane kad vidim ostale europske reprezentacije, nama fali bogda srece i hrabrosti pa da budemo u gornjem domu svjetskog fudbala.
zbog takvih kao ti nam drzava propada.
Tarik19

#7546 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

armin.i.am wrote:
MrBega wrote:Nisam siguran da smo svi gledali istu utakmicu, i po meni bolje smo igrali protiv Meksika, jer vecina napada bilo je nabijanje lopte na 16 i to od strane il Kene il Spahica. Dva gola iz prekida protiv onakve Rumunije nije nikakav razlog za euforiju obzirom na ocite nedostatke u timu. Npr, Vedo daje golove ramenom, cjevanicom, i uglavnom je martinela, dok Muslimovic sjedi na klupi.Miske,Pjanic,Ibricic,Medunjanin su 4 haman ista igraca i neko od njih mora odmarat pa da ima ne znam ti kakve prijasnje zasluge. Keno kao da je citav u gipsu, Maletic nidje veze.s druge strane kad vidim ostale europske reprezentacije, nama fali bogda srece i hrabrosti pa da budemo u gornjem domu svjetskog fudbala.
Ne bih ja to rekao. Ipak ima to malo istine. Glupost je dizati ovoliku euforiju nakon istina lijepe pobjede ali sretne pobjede protiv mnogo slabijeg protivnika.
Mr. Brightside

#7547 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mr. Brightside »

Tarik19 wrote:
armin.i.am wrote:
Ne bih ja to rekao. Ipak ima to malo istine. Glupost je dizati ovoliku euforiju nakon istina lijepe pobjede ali sretne pobjede protiv mnogo slabijeg protivnika.
nerazumijem njegov stav,kad pobijedimo onda se traze mane,greske a ovo nam je jedna od bolji utakmica ikad.Kako moze za hasagica tako,nek se stidi pa momak pod inekcijama igra za svoju domovinu.
BSn

#7548 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BSn »

cega ba slabiji protivnik?
Kakva ba prosjecna Rumunija?

Rumunija je makar neko ime u svijetu evropskog fudbala. Bosna i Hercegovina je nula na mapi nogometne Evrope i svijeta. BiH se nikada nigdje nije plasirala, uvijek je gubila odlucujuce utakmice i za nju je uspjeh i ulazak u 3. sesir. :-)

Spremni ste reci da je Rumunija prosjecna, a ako jeste tako, gdje je onda Bosna? Realno jeste u grupi neuspjesnih evropskih reprezentacija, ali gdje je onda ona ako je Rumunija prosjecna?

Tito dragi, sta je ovo 'vako napoako!?! Pa mi smo i pobjedu kontra Belgijanaca umanjivali, ko eto Belgijanci su u padu. Jah, oni su u padu, a mi nikada nismo ni bili na njihovoj poziciji, tj. tu odakle oni padaju.

Ovo nije kritican narod, ovo je samopljuvacki narod. Hrakotina po samom sebi je u vasim ocima nesto pozitivno.

Ovdje jedino sto je realan kriticar shalla. :thumbup:
Last edited by BSn on 27/03/2011 19:42, edited 1 time in total.
BaileyS

#7549 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

armin.i.am wrote:zbog takvih kao ti nam drzava propada.
Dobro, napisao je istinu da smo bolje igrali protiv Meksika s cim se i ja slazem samo je zaboravio reci da smo ovaj put igrali na vjerovatno najneravnijem terenu od svih koji imaju UEFA licencu za razliku od Atlante gdje se igralo na vjestackoj travi.

Ja sam definitivno za Bilino ali neko bi morao skontati da je onakav teren najveca prepreka upravo za nasu reprezentaciju. Cinjenica je da smo vise dizali loptu nego u utakmici sa Meksikom jer se drugacije nije moglo a vidi se da nam to ne odgovara.

Koliko kosta ta nova podloga sa drenazom?????
MrBega

#7550 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MrBega »

BSn wrote:cega ba slabiji protivnik?
Kakva ba prosjecna Rumunija?

Rumunija je makar neko ime u svijetu evropskog fudbala....

Ovo nije kritican narod, ovo je samopljuvacki narod. Hrakotina po samom sebi je u vasim ocima nesto pozitivno.

Ovdje jedino sto je realan kriticar shalla. :thumbup:
Džingis Kan je isto ime, al nest za Mongoliju nisam siguran.Rumunija nije prosjecna, nego je ispod procjecna trenutno.
Naravno da mi je neizmjerno drago sto smo, potpuno zasluzeno,pobijedili, ali ne prihvatam da nam je ovo jedna od najboljih utakmica ikad, mada vjerovatno ima istine o dizanju lopte zbog loseg terena.
Ako je billa tragedija 1:1 protiv Albanije, onda odmah idemo u drugu krajnost i igramo bolje od Brazila, Barce il sta ja znam.
Zato, spustite loptu na zemlju i pogledajte raspored suigraca.
Locked