Pa glavni je OmerD, s tom sto je na privremenom radu kod Utemeljitelja, ali se jos uvijek seta u crvenoj esdepeovaj majici po komsilukuvrbas1979 wrote:Fahrini jugendi prate i ovaj forum i ekspresno su izdali saopstenje:
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... promjenama
Ako ovo nije politizacija i kupljenje jeftinih politickoh poena, prepucavanje, natezanje sa SDA, onda... ne znam
Umjesto da ponude rjesenje i rade na poslu za koji su placen, bitno je prstom upirati. Sve su to ista ****
Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
-
miop
#7526 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
-
ušće
#7527 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
posebno intersantan dio je ovaj:vrbas1979 wrote:Fahrini jugendi prate i ovaj forum i ekspresno su izdali saopstenje:
Ako ovo nije politizacija i kupljenje jeftinih politickoh poena, prepucavanje, natezanje sa SDA, onda... ne znam
Umjesto da ponude rjesenje i rade na poslu za koji su placen, bitno je prstom upirati. Sve su to ista ****
Protiv demonstranata ne smije se upotrebljavati sila
-
OmerD
#7528 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
a daj vrbase,hajdi hoces li da normalno razgovaramo ili da se samo sluzis demagogijom dok druge optuzujes za nju.vrbas1979 wrote:Zasto je mene Fahrudin istjerao sa Trga Bosne i Hercegovine?Krushna mrva wrote:Najgore je sto je Fahro jedini normalan bio i pokusavao smiriti situaciju i jos na kraju doveo do toga da ne padne mrtva glava, tj. spasavao NJIHOVU *uzicu zbog NJIHOVIH gresaka. Ali ne mozes ti kad to nema stida...
Procitaj jos jednom - Trg BiH - trg, svih njenih gradjana i naroda. Poslao specijalce i otjerao gradjane sa NJIHOVOG trga!
Spasio je on guzice stranaca i politicara, a rastjerao obican narod i poslao specijalce na bebe. Jadni mi sa takvim ministrom
prije neki dan svi su govorili da fahro nema ovlasti da posalje policiju bilo gdje, jer niko ovdje nije htio da mu cestita na hapsenjima. sad odjednom govorite kako je on poslao policiju.
a sta kazes na ovo:
- za policajce u sarajevu nadlezan je MUP KS na cijem je celu Pecanac iz SDU. znaci ako je neko poslao, onda on, a ne fahro. Je li tebi to tesko shvatiti? uostalom policajci nikome nista nisu skrivili niti uradili, pa oni su od krvi i mesa.
- samo pricas o politicarima. sta je sa onih 1500 ljudi iz zgrade koje nemaju veze sa politikom? sta je sa strancima, sta je sa majkama koje su djeca cekala u obdanistu da dodju po njih?
vidis li nebuloze u ovom svom postu sada?
- iz dna duše
#7529 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Daj bolan neka prestanu proteste da podržavaju naše političke stranke. Ma to je dno dna. Da su one, sve po redu, radile posao kako treba, ne bi se ni trebalo na proteste. Šta misle, protestanti će omekšati prema njima, kada pročitaju njihova saopštenja....Popustite drage partije sa ovim, građane to više ne zanima. Ima povelik spisak šta treba da uradite, sve ostalo je mlaćenje prazne slame.
-
OmerD
#7530 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
a mislio sam prvo da si ozbiljan ali samo pokazujes da ti je bitno da se politizira. ti to i hoces. citaj barem ono sto postavljas. ovo saopcenje ja vidim samo kao odgovor saopcenju sda od prije par sati gdje su oni poceli politizirati na licemjeran nacin skup. i ti sad hoces da kazes da ti neces da politiziras a cijelo vrijeme ti daje predstaviti da su fahro ili lagumdzija krivi za jmbg, ma daj stvarno si smijesan.vrbas1979 wrote:Fahrini jugendi prate i ovaj forum i ekspresno su izdali saopstenje:
ja rekoh, svi su oni skupa krivi,ali ni tebi to nije dovoljno, tebi daje da je samo fahro jedini koji eto ako on progovori moze sam rjesiti problem, stvarno ste ublehasi. ne znate nesto realno sagledati.
-
OmerD
#7531 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
ma daj covjece ti si prvi napisao da je neko neciji a sad hoces da okrenes plocu. pa to ti je tipicno za vas sdaovce, samo da vam suljke dobaci jedan mali cevap da ga s poda jedete. smijesan si. bacas kamenje na druge a krivo ti gad ti neko isto odgovori.miop wrote:Paranoja je cudna stvar. Ocekujem kilometarski nepovezan post uz obaveno koristenje uzrecica "vi iz centrale, ublehasi, SDA...". ccc cevra, cevra...OmerD wrote:haha bas si smijesan. vi iz centrale sda samo i znate reci da neko radi za avaz. ali mogu te iznevjeriti,ne radim za avaz niti imam veze s njima, ali isto tako nisam ublehas kao vi koji ste interesno vezani za sda. otkako je tihic rekao da ce 3000 ljudi izgubiti posao ako sda ode sa vlasti haman da ste svi vi 3000 ovdje se prijavili, a nije vam ovo biro hahamiop wrote:
Omer radi u Avazu, mora branit' i zaradit' za cevape, cak ima i svoju kolumnu
-
ReXX
#7532 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Omere, kolika odgovornost i krivica Fahre i Zlaje za JMB aferu??
-
ušće
#7533 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Nauči ovlasti ministra sigurnosti u posebnim uvjetima...OmerD wrote: a sta kazes na ovo:
- za policajce u sarajevu nadlezan je MUP KS na cijem je celu Pecanac iz SDU. znaci ako je neko poslao, onda on, a ne fahro. Je li tebi to tesko shvatiti? uostalom policajci nikome nista nisu skrivili niti uradili, pa oni su od krvi i mesa.
?
I odgovor na tvoj predhodni post
Niko ne tvrdi (osim što to ti i još neki pokušavate provući) da je Fahraon i Salkin mali krivi za problem sa JMBG već za ono što su radi očuvanja dupeta u stolici koju drže učinili svima onima koji ovu državu doživljavaju kao svoju i koji nemaju rezervnu varijantu ...
-
ReXX
#7534 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Fahro i Zlaja su Dodikove sluge!
Fahro je ucinio sve da ovo izgladi i zataska kako se njegov koalicioni jaran Dodik ne bi naljutio na njega zbog ove situacije.
Fahro je ucinio sve da ovo izgladi i zataska kako se njegov koalicioni jaran Dodik ne bi naljutio na njega zbog ove situacije.
-
Krushna mrva
#7535 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Tako je !!!ReXX wrote:Fahro i Zlaja su Dodikove sluge!
-
udrch
#7536 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
volim Sandžak kao oči svoje u glavi..volim i ljude iz Sandžaka..
ali ne mogu se oteti utisku da oni one najnesposobnije i gluplje pošalju kod nas u Bosnu iz samilosti prema njima..natovare ih nama na budžet ili kod utemeljitelja na platu..
a haVaz me razočarao skroz..
rekli su da će protiv Omera D. provesti disciplinski postupak zbog laži o Budimiru, ali izgleda da je to bilo pišanje u vjetar..
vratio se na posao i već izdaje nova saopćenja..
ali ne mogu se oteti utisku da oni one najnesposobnije i gluplje pošalju kod nas u Bosnu iz samilosti prema njima..natovare ih nama na budžet ili kod utemeljitelja na platu..
rekli su da će protiv Omera D. provesti disciplinski postupak zbog laži o Budimiru, ali izgleda da je to bilo pišanje u vjetar..
-
vrbas1979
#7537 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Za normalnu raspravu uvijekOmerD wrote:a daj vrbase,hajdi hoces li da normalno razgovaramo ili da se samo sluzis demagogijom dok druge optuzujes za nju.vrbas1979 wrote:Zasto je mene Fahrudin istjerao sa Trga Bosne i Hercegovine?Krushna mrva wrote:Najgore je sto je Fahro jedini normalan bio i pokusavao smiriti situaciju i jos na kraju doveo do toga da ne padne mrtva glava, tj. spasavao NJIHOVU *uzicu zbog NJIHOVIH gresaka. Ali ne mozes ti kad to nema stida...
Procitaj jos jednom - Trg BiH - trg, svih njenih gradjana i naroda. Poslao specijalce i otjerao gradjane sa NJIHOVOG trga!
Spasio je on guzice stranaca i politicara, a rastjerao obican narod i poslao specijalce na bebe. Jadni mi sa takvim ministrom
prije neki dan svi su govorili da fahro nema ovlasti da posalje policiju bilo gdje, jer niko ovdje nije htio da mu cestita na hapsenjima. sad odjednom govorite kako je on poslao policiju.
a sta kazes na ovo:
- samo pricas o politicarima. sta je sa onih 1500 ljudi iz zgrade koje nemaju veze sa politikom? sta je sa strancima, sta je sa majkama koje su djeca cekala u obdanistu da dodju po njih?
1- Mene blokirali specijalci iz ZDK. Tako da nije samo vezano za Kanton SA, nego je bilo na malo vecem i sirem nivou. Fahro je odrzao tu noc sastanak sa drugim agencijama i policijskim strukturama tu noc, tako da je itekako upetljan. Ako ne i najvise, jer je ministar sigurnosti BiH, a radi se o institucijama BiH. Valjda je lako shvatiti.
2- Tih 1500 ljudi koji su bili unutra dovoljno za mjesec primaju da nazovu dadilju da im cuva dijete do kraja godine, a primjetili smo da je bilo zabave, da su ne nabubali kobasicama i pivama (koje smo mi platili), a stizale su im redovno posiljke pizza i cevapa (vidjeno i dokumentovano
A stranci dosli da nam daju nešto para i nabiju ogromne kamate da nam i praunuci vraćaju novac. Neka malo i njima frke
-
Krushna mrva
#7538 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Receno je ovdje sta je trebalo, sve.... samo je jos ostalo nepoznato jesu li vam cevapi legli.. Je li Suljaga stedio na cevapima?udrch wrote:volim Sandžak kao oči svoje u glavi..volim i ljude iz Sandžaka..
-
udrch
#7539 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
nikad ne jedem ćevape..ja jedem samo konkretno meso..
-
racionalista
#7540 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
narode u zadnjem broju alan forda se pojavljuje lik koji neodoljivo podsjeća na fahra 
-
OmerD
#7541 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
pa eto hvala ti za prvi tvoj komentar sa mnom gdje mozemo sta raspravljati.vrbas1979 wrote:Za normalnu raspravu uvijekOmerD wrote:a daj vrbase,hajdi hoces li da normalno razgovaramo ili da se samo sluzis demagogijom dok druge optuzujes za nju.vrbas1979 wrote:
Zasto je mene Fahrudin istjerao sa Trga Bosne i Hercegovine?
a sta kazes na ovo:
1- Mene blokirali specijalci iz ZDK. Tako da nije samo vezano za Kanton SA, nego je bilo na malo vecem i sirem nivou. Fahro je odrzao tu noc sastanak sa drugim agencijama i policijskim strukturama tu noc, tako da je itekako upetljan. Ako ne i najvise, jer je ministar sigurnosti BiH, a radi se o institucijama BiH. Valjda je lako shvatiti.
2- Tih 1500 ljudi koji su bili unutra dovoljno za mjesec primaju da nazovu dadilju da im cuva dijete do kraja godine, a primjetili smo da je bilo zabave, da su ne nabubali kobasicama i pivama (koje smo mi platili), a stizale su im redovno posiljke pizza i cevapa (vidjeno i dokumentovanoI najsmješnije je što su sa posla počeli izlaziti u 13 h
(dosla gospodja na posao u 9, popila kafu, pa oko 10 malo na facebooku, onda razgovarala na mob s muzem i djecom, oko 12 proslijedila 2 papira iz kancelarije 710 u 711, onda opet kafica, malo twitanja i u 13 go home)
A stranci dosli da nam daju nešto para i nabiju ogromne kamate da nam i praunuci vraćaju novac. Neka malo i njima frke
- znaci dosli smo dotle barem da nije fahro sam tu, nego da ima tu i mup ks pecanac i ostali koji su na tom sastanku bili. onda dalje, valjda je normalno kod svakog protesta prisustvo policije, ne bitno da li su tu u prvom redu bebe ili momci ili starci. to je najnormalnija stvar. ja tu ne vidim nista lose u tome pogotovo ako se uzme u obzir da je sve fino proslo. oni koji su protestvovali su bili mirni a i od policajaca niko nije bio grub niti je ko pretucen (osim sto sam vec napomenuo da su oni koji su ganjali bevandu dobili batine od njegovih tjelohratnitelja,ali to nema vise veze ni s protestom ni sa policijom).
- ako nije jmbg tema nego protesti i policajci, zasto je onda glavna meta fahro a nigdje se ne spominje pecanac koji u toj prici ima najvece nadleznosti i ovlasti. valjda su onda oni skupa odgovorni. a samo da opet dodam da ne znam za sta bi trebali biti odgovorni, kada je sve proslo ok. niko nije povrijedjen, sve je mirno proslo. kad pogledate proteste u drugim gradovima odmah se desavaju neke sukobe i tuce. ovo bi bili stvarno fini protesti da nije bilo 1500 zatocenih ljudi, inace sve ok i svaka cast tim demonstrantima pa i tebi.
- sto se tice stranaca. bilo kako bilo, ali nama su oni potrebni jednostavno. i ko kaze da su svi tako losi, zasto moramo generalizirati i reci da su stranci losi? ja mislim da su oni nama mnogo vise dobri nego losi.
- sto se tice uposlenika, mislim da nije stvar rjesena time da se kaze kako imaju love da uzmu dadilju. mislim da i sam znas da to nije bit ovih izjava. nije svako ko je u toj zgradi bogat, zapravo samo pojedinci su tu bogati a ovi ostali rade svoj posao. sta je sa gostima, ne strancima, nego recimo ljudima koji su se slucajno tu nasli.
mislim ne razumijem zasto se sad pravi dojam kao da je svih 1500 osoba unutra zasluzilo da budu zatoceni,... mislim, nigdje veze.
-
racionalista
- Danguba
#7543 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Cuj faraonci podrzavaju proteste a oni u vlasti...da nije zalosno grohotom bi se smijao.
-
miop
#7544 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
OmerD wrote: pa eto hvala ti za prvi tvoj komentar sa mnom gdje mozemo sta raspravljati.
- znaci dosli smo dotle barem da nije fahro sam tu, nego da ima tu i mup ks pecanac i ostali
- ako nije jmbg tema nego protesti i policajci, zasto je onda glavna meta fahro a nigdje se ne spominje pecanac koji u toj prici ima najvece nadleznosti i ovlasti.
Pećanac ne namjerava slati policiju na demonstrante
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac smatra da situaciju pred zgradom institucija BiH trebaju rješavati parlamentarci, a ne policija.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pecanac- ... /130606147
Last edited by miop on 08/06/2013 20:13, edited 1 time in total.
- MOSALJOZE
#7545 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Dobro si to primjetioDanguba wrote:Cuj faraonci podrzavaju proteste a oni u vlasti...da nije zalosno grohotom bi se smijao.
-
ReXX
#7546 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Fahro podrzava proteste protiv samog sebe (svoje stranke u vlasti)!

-
OmerD
#7547 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
pa je li isto to rekao i fahro? nemoj nas praviti budalom, nije pecanac rekao da nece postaviti policajce,nego da policajci nece ICI NA DEMONSTRANTE, znaci da ih nece dirati, znaci isto ono sto je fahro rekao da se ne upotrebljava sila. hajde covjece prestani obmanjivati ovdje.miop wrote:OmerD wrote: pa eto hvala ti za prvi tvoj komentar sa mnom gdje mozemo sta raspravljati.
- znaci dosli smo dotle barem da nije fahro sam tu, nego da ima tu i mup ks pecanac i ostali
- ako nije jmbg tema nego protesti i policajci, zasto je onda glavna meta fahro a nigdje se ne spominje pecanac koji u toj prici ima najvece nadleznosti i ovlasti.Pećanac ne namjerava slati policiju na demonstrante
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac smatra da situaciju pred zgradom institucija BiH trebaju rješavati parlamentarci, a ne policija.
-
miop
#7548 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Isto k'o u DrezniciOmerD wrote:pa je li isto to rekao i fahro? nemoj nas praviti budalom, nije pecanac rekao da nece postaviti policajce,nego da policajci nece ICI NA DEMONSTRANTE, znaci da ih nece dirati, znaci isto ono sto je fahro rekao da se ne upotrebljava sila. hajde covjece prestani obmanjivati ovdje.miop wrote:OmerD wrote: pa eto hvala ti za prvi tvoj komentar sa mnom gdje mozemo sta raspravljati.
- ako nije jmbg tema nego protesti i policajci, zasto je onda glavna meta fahro a nigdje se ne spominje pecanac koji u toj prici ima najvece nadleznosti i ovlasti.Pećanac ne namjerava slati policiju na demonstrante
-
vrbas1979
#7549 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Odgovorim ti drugi put detaljnije, ukoliko je potrebno, jer sam u frciOmerD wrote: pa eto hvala ti za prvi tvoj komentar sa mnom gdje mozemo sta raspravljati.
- znaci dosli smo dotle barem da nije fahro sam tu, nego da ima tu i mup ks pecanac i ostali koji su na tom sastanku bili. onda dalje, valjda je normalno kod svakog protesta prisustvo policije, ne bitno da li su tu u prvom redu bebe ili momci ili starci. to je najnormalnija stvar. ja tu ne vidim nista lose u tome pogotovo ako se uzme u obzir da je sve fino proslo. oni koji su protestvovali su bili mirni a i od policajaca niko nije bio grub niti je ko pretucen (osim sto sam vec napomenuo da su oni koji su ganjali bevandu dobili batine od njegovih tjelohratnitelja,ali to nema vise veze ni s protestom ni sa policijom).
- ako nije jmbg tema nego protesti i policajci, zasto je onda glavna meta fahro a nigdje se ne spominje pecanac koji u toj prici ima najvece nadleznosti i ovlasti. valjda su onda oni skupa odgovorni. a samo da opet dodam da ne znam za sta bi trebali biti odgovorni, kada je sve proslo ok. niko nije povrijedjen, sve je mirno proslo. kad pogledate proteste u drugim gradovima odmah se desavaju neke sukobe i tuce. ovo bi bili stvarno fini protesti da nije bilo 1500 zatocenih ljudi, inace sve ok i svaka cast tim demonstrantima pa i tebi.
- sto se tice stranaca. bilo kako bilo, ali nama su oni potrebni jednostavno. i ko kaze da su svi tako losi, zasto moramo generalizirati i reci da su stranci losi? ja mislim da su oni nama mnogo vise dobri nego losi.
- sto se tice uposlenika, mislim da nije stvar rjesena time da se kaze kako imaju love da uzmu dadilju. mislim da i sam znas da to nije bit ovih izjava. nije svako ko je u toj zgradi bogat, zapravo samo pojedinci su tu bogati a ovi ostali rade svoj posao. sta je sa gostima, ne strancima, nego recimo ljudima koji su se slucajno tu nasli.
mislim ne razumijem zasto se sad pravi dojam kao da je svih 1500 osoba unutra zasluzilo da budu zatoceni,... mislim, nigdje veze.
- Naravno da krivicu i odgovornost snose i drugi politicari i strukture vlasti, ne samo Fahro. Njega sam spominjao iskljucivo zbog izjava koje je tu noc iznosio, a ucestvovao je u pregovorima o rastjerivanju demonstranata. Moguce da je bio glavni u cijeloj toj prici. Nebitno.
- Stranci - negdje sam vec procitao i slazem se s tim da vise nema investitora zbog nestabilnosti BiH, nego da su samo ublehari u pitanju koji zele oprati novac (grubo zvuci, ali je, valjda, docarano).
- Za spomenute "taoce", ne vjerujem da su se nesto napatili. Osoba koja radi na osiguranju mi je kazala da mogu tu biti bar mjesec dana, a da im nista ne zafali (hrane, vode, alkohola... a dobacivali su im kifle, cigarete...). A oni jedva izdrzali 10-ak sati vise u kancelarijama. Napatili se jadnici. Oni jednostavno nisu navikli na rad! Ko ide kuci s posla u 13h, ako je placen da radi do 16? Nasim parama.
I to srijedom, hajde da je petak. Jebi ga onda...
Slazem se dijelom i s tvojim konstatacijama, ali kod obicnog naroda je prokuhalo. Doslovno!
Mene je strah zaista sljedecih protesta... nakupilo se svakome i nakupilo se svega.
Ali, drago mi je sto su se prvi put politicari prepasili, i to istinski
-
vrbas1979
#7550 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ko je onda posla onda??... svako se pravda a dosli specijalci iz pola BiHmiop wrote:OmerD wrote: pa eto hvala ti za prvi tvoj komentar sa mnom gdje mozemo sta raspravljati.