Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Pustinjski_Vjetar

#7526 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Pustinjski_Vjetar »

cindrlimindrli wrote:
Black swan wrote:problem s vama... ne znam kako bih vas nazvao... ljubiteljima palestinaca (besmisleno) što su vam istovremeno u glavi
Nisam ja problem, problem su ludaci koji svako malo naprave masakar od kojeg normalnom covjeku mozak stane.
Nabijes milion ljudi u geto velicine opstine Ilidza i kako kojem generalu treba zvjezdica na ramenu on opali
k`o mahnit po njima. Ne znam sta mi se treba desiti pa da takve stvari prihvatim kao normalnu pojavu?
Black swan wrote:UN pothitno treba riješiti granice i vratiti na stanje iz 67. i konačno 2 države jedna pored druge
sporo ide ali će se kad tad dogoditi
Nece se nikad rjesiti sve dok je ovo zvanicni stav Izraela:
The Israeli cabinet unanimously rejected the UN vote at its weekly meeting on Sunday. It described the West Bank as "disputed territory" over which the Jewish people had "a natural right".
i onda dodju neki regularni padobranci koji bi da balansiraju krivicu :lol:
sumirprimus

#7527 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Bosanski_hibrid wrote:Zašto Izrael nema granice? Zato jer nema kraja cionističkoj prokletosti. Oni podučavaju svoju mladež da su krajnje granice Izraela Eufrat i Nil, što simboliziraju dvije plave crte na njihovoj zastavi.

Kraj Izraela je sve bliži, to se osjeti u havi :bih:
evo ga još jedan u nizu,argumentiranih teoretićara zavjera, :skoljka:
nikad čuo za talet,talit??? :evil:
Pustinjski_Vjetar

#7528 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Pustinjski_Vjetar »

sumirprimus wrote:
Bosanski_hibrid wrote:Zašto Izrael nema granice? Zato jer nema kraja cionističkoj prokletosti. Oni podučavaju svoju mladež da su krajnje granice Izraela Eufrat i Nil, što simboliziraju dvije plave crte na njihovoj zastavi.

Kraj Izraela je sve bliži, to se osjeti u havi :bih:
evo ga još jedan u nizu,argumentiranih teoretićara zavjera, :skoljka:
nikad čuo za talet,talit??? :evil:
toliko zavjera u svijetu a ti pricas o teoreticarima :lol:

a napad na USS Liberty? - to je 'nako slucajno je l da :lol: - samo jedan u nizu na-cionistickih izraelskih zlocina 8-)
sumirprimus

#7529 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

ne, ja pričam o simbolima na izraelskoj zastavi...
dakle argumentovano,mic po mic :)
Bosanski_hibrid

#7530 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_hibrid »

sumirprimus wrote:ne, ja pričam o simbolima na izraelskoj zastavi...
Ako laže rog ne laže koza :D :thumbup:

Bosanski_hibrid

#7531 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

mac mac, jeli to maca pregrizla jezik? :mrgreen: :skoljka:
zakonpera

#7532 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zakonpera »

Ej juden prdno si u vjetar ko citava tvoja mitska cionisticka ideologija :dance:
ArthurSpooner

#7533 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

zakonpera wrote:
Ej juden prdno si u vjetar ko citava tvoja mitska cionisticka ideologija :dance:

Am yisrael chai!
Bosanski_hibrid

#7534 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

ArthurSpooner wrote:
zakonpera wrote:

Am yisrael chai!
https://www.youtube.com/watch?v=VLqg9OMNJFE

:x :thumbup:
ArthurSpooner

#7535 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

Sposoban obrazovan, napredan narod...za razliku od...nekih . U SADu Jevreja ima 2-3 puta manje od Arapa, a vidis gdje su "cifuti" i gdje su Arapi 8-)
seln

#7536 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

ArthurSpooner wrote:Sposoban obrazovan, napredan narod...za razliku od...nekih . U SADu Jevreja ima 2-3 puta manje od Arapa, a vidis gdje su "cifuti" i gdje su Arapi 8-)
Za gospodu na jeftinijim sjedistima: tema nisu Jevreji kao narod, vec drzava Izrael i zlocini koje je pocinila.
sinuhe

#7537 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sinuhe »

http://en.wikipedia.org/wiki/Kiryas_Joel,_New_York
According to 2008 census figures, the village has the highest poverty rate in the nation. More than two-thirds of residents live below the federal poverty line and 40% receive food stamps.[3]
ArthurSpooner

#7538 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

seln wrote:
ArthurSpooner wrote:Sposoban obrazovan, napredan narod...za razliku od...nekih . U SADu Jevreja ima 2-3 puta manje od Arapa, a vidis gdje su "cifuti" i gdje su Arapi 8-)
Za gospodu na jeftinijim sjedistima: tema nisu Jevreji kao narod, vec drzava Izrael i zlocini koje je pocinila.
Izrael je drzava Jevrejskog naroda, njihova sposobnost je itekako vazna za temu, jer je upravo to razlog zasto oni mogu sa Palestincima kako hoce.

Palestinci da su pametni slijedili bi primjer Jevreja, kladim se u litar krvi da bi imali vise nego izbombanu rupu od 5000 km.

Ali jok, 'ta ce njima obrazovanje, cifutska posla.
ArthurSpooner

#7539 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

Lord Voton wrote:Moze zatrebati a bolje sprijeciti nego lijeciti :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
seln

#7540 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

ArthurSpooner wrote:
seln wrote:
Izrael je drzava Jevrejskog naroda, njihova sposobnost je itekako vazna za temu, jer je upravo to razlog zasto oni mogu sa Palestincima kako hoce.

Palestinci da su pametni slijedili bi primjer Jevreja, kladim se u litar krvi da bi imali vise nego izbombanu rupu od 5000 km.

Ali jok, 'ta ce njima obrazovanje, cifutska posla.
Izrael je drzava jevrejskog naroda, ali ipak su Jevreji najveca dostignuca postogli u dijaspori. A sa Palestincima mogu kako hoce jer im Veliki Brat daje podrsku.
I mislis li pod "slijediti primjer" ovaj primjenjeni fasizam koji provodi Izrael?
ArthurSpooner

#7541 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

seln wrote:
ArthurSpooner wrote: I mislis li pod "slijediti primjer" ovaj primjenjeni fasizam koji provodi Izrael?
Ma ne, sto se tice fasizma i divljastva, tu su vec negdje sa Jevrejima.

http://www.youtube.com/watch?v=lO_mgM_U ... 1354549634

Ali po pitanju obrazovanosti i drustvenog razvoja jos su, u odnosu na Izraelce, u kamenu doba.
ArthurSpooner

#7542 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

I da, evo nekoliko primjera "izraelskih zlocina nad Palestincima" koji ustvari to nikad nisu bili. Jbg, teze je ljutiti se na "bracu muslimansku" u Siriji nego cifute u Izraelu:

Image

Image

Image
Micaha

#7543 Veselin Gatalo-kolumna na pogled.ba

Post by Micaha »

Ja, valjda zato što sam iščašen, u ratu Hamasa i Izraela, navijam za Izrael. Je li to samo zato što sam lud ili zločest? Možda i to, ali puno je i drugih razloga. Izrael je demokratska država, Palestina je naseobina gora od BiH u kojoj vlada radikalni islamistički pokret koji svako malo započne kakav manji rat s Izraelom.

Kasnije se uspoređuje broj mrtve djece s obje strane, zaboravljajući spomenuti da je prvu bebu ubila Hamasova raketa u Tel Avivu, usred Izraela - države članice UN-a. Ali što ćete, skoči se na stranu slabijeg, pogotovo ako stalno plače umjesto da se započne ponašati kao država i zatraže državnost tu gdje žive. Palestinci koji rade, uglavnom rade u neprijateljskom Izraelu. Otud Palestini dolazi struja, voda, namirnice. Oružje im dolazi kroz tunele ispod zemlje, da njime napadnu Izraelce koji onda višestruko uzvrate. Palestinci uredno održavaju pustinju, Izraelci održavaju državu, demokratsku, parlamentarnu, onu u kojoj uredno živi i arapska manjina. Budući da Izraelci imaju susjede kakve imaju, vojni rok im je pet godina za muškarce i tri za žene. Jedna moja prijateljica je tamo odslužila vojsku, koristi UZZI spretno kao ja upaljač. Usput, cilj Palestine je, nećete vjerovati a stalno vam se ponavlja, uništenje židovske države i zauzimanje Jeruzalema. Pitam se bi li i tada hodočasnici kršćani imali neometan pristup svetim mjestima. Pitam se još i zašto svjetska javnost, dobar dio nje, misli da područje židovske države pripada Palestincima. Židovi su tu barem triput duže, barem koliko je judaizam stariji od islama. Dosta Židova iz naše naseobine koja bi se lako mogla smatrati europskom Palestinom, ili barem onih koji su se tako deklarirali, našlo je utočište u Izraelu. Većina su se obreli, tom linijom, tamo i u zapadnom svijetu, školovani i situirani. Doduše, bilo je tu došlo i nekoliko „profesionalnih“ bosanskih i hercegovačkih Židova, onih koji su i danas na TV-u češće nego petsto puta brojniji Romi. Na svoj užas, otkrili su da tamo, u Izraelu, nisu jedini Židovi i da ih neće držati na plaći i stanu samo zato što su Židovi. Odmah su pronašli i poslove koje će raditi. Iznenađeni i uvrijeđeni, ekspresno su se, prvom prilikom, vratili u razorenu i obogaljenu jučerašnjicu u kojoj je dovoljno i potrebno biti to što jesu. Vjerojatno su shvatili da je život u tom Izraelu nepravedan. I ovdje je, ja tako mislim. Lako je to dokazati. Svijet je dobio Židove poput Isaaca Newtona, Alberta Einsteina, Paula Celana, a mi smo dobili Židove poput Jakoba Fincija, Elija Taubera i Svena Alkalaja.

Rom neće biti novi gradonačelnik Sarajeva, glavnoga grada Bosne. U igri su deficitarni Hrvati i uvijek popularni Židovi. Stjepan Kljujić i Jakob Finci. Finci je već započeo svoju predizbornu kampanju pomirenjem muslimana Sarajeva. Ujedinjuje ih, bez obzira na to, kako kaže, koliko su u Sarajevu. Srba i Hrvata ima koliko i bakra u zemlji, u tragovima. Srbi su skroz nepopularni, pa nema šanse da Srbin bude gradonačelnik. Nije Finciju bitno jesu li u Sarajevu ti muslimani 450, 45 ili 4,5 godina, građani glavnoga grada moraju biti složni, a ne da se dijele na „nove Sarajlije“ i „stare Sarajlije“. Sarajevo jeste grad muslimana svih nacija, i srpskih, i hercegovačkih, i crnogorskih, i kosovskih, i turskih, i zaista treba pomiriti te antagonizme. I nepopularni povratak Srba i Hrvata u Sarajevo će se tu, vjerojatno, spomenuti, ako iskrsne politička potreba. Kampanja Jakoba Fincija započela je s govornice vremešnog bosanskog skupa zvanog „Krug 99“, kronično posvećenog bosančenju, gdje bosanski muslimani i pridruženi im simpatizeri drugih nacija bosanče dok ih smrt ne rastavi, s nerijetko stogodišnjim bitisanjem pod bosanskim nebom.

Neki dan sam shvatio koliko puno ljudi čita ovu kolumnu. Napravio sam materijalnu grešku i pobrkao Bitku na Neretvi sa Sutjeskom. Ili obratno, ne da mi se gledati. Ljudi su prelazili, meni poznati i nepoznati, na moju stranu ulice da mi kažu kako sam pogriješio, da Tita i Richarda Burtona nije bilo na Sutjesci. Ili na Neretvi. Vjerujem da ga nije bilo ni na Kozari ni na Igmanskom maršu. Nekako su mi ti filmovi isti, puni Bate Živojinovića, Borisa Dvornika, Ljubiše Samardžića, Milene Dravić... Orson, Richard i kompanija su malo razbili monotoniju, ali mi ti filmovi ipak izgledaju nekako... isto. Ali, preporučio bih neke koji nisu isti. „U gori raste zelen bor“. Sjajan film, pun istine o Drugom svjetskom ratu. „Gluvi barut“, isto sjajan. „Živi i mrtvi“, „Lepa sela lepo gore“. Ima filmova, i to baš o Drugom svjetskom ratu, i onih o ovom posljednjem, iz kojih se može nešto saznati o tom ratu. Doduše, nema tu svjetskih glumaca, jer rat u BiH, barem službeno, nije bio svjetski. Ni onaj između Hamasa i Izraela, kažu, nije svjetski. Osim po tom što je, kao i svi ratovi, paradoksalno nesuvislo medijski doživljen.
ArthurSpooner

#7544 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

Image

Image
Bosanski_hibrid

#7545 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Cionisti su imali veliko sažaljenje i podršku na zapadu. Ovaj dokumentarac pokazuje i zašto:

Ali ta podrška je bez sumnje opala i svaka nova palestinska žertva stvara novi jaz prema cionistima. Vidjeli smo na mnogim stadionima transparente protiv Izraela, demonstracije širom svijeta. Evo vidimo da polako se javlja i politička volja slobodnog svijeta da se pomogne Palestini. Izrael je sve usamljeniji, a njegova fašistička politika će koštati glave i one jevreje koji su nevini. Prije nekoliko dana, predsjednik jedne mađarske desničarske stranke je pozvao na evidentiranje svih važnijih Jevreja u Mađarskoj. Ove ideje će biti sve brojnije, posebno nakon ove finansijske krize koju su upravo pokrenuli jevrejski bankari, kao što je Maddof. Mislim da su cionisti svjesni da će doći trenutak kada će kap preliti čašu, zato pokušavaju da raznim pritiscima uspore taj proces. Ali on je neminovan i Izrael će platiti žestoku cijenum u šta apsolutno ne sumnjam.
Bosanski_hibrid

#7546 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

ArthurSpooner wrote:Image

Image

Koji gad moraš biti da bi relativizirao ubistva djece koja su dokumentovana video materijalom nezavisnih novinara. Valja napomenuti da cionisti ciljano gađaju i zgrade novinskih agencija kako bi uništili sve dokaze o njihovom zločinu. Cionisti su ZLO sami po sebi i njih ne može niko oprati. Džabe propagandna mašinerija, džabe vi plaćenici, sve je to uzalud. Nije svijet lud i slijep da ne vidi.
ArthurSpooner

#7547 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

^^Imas li oci?? :-) Slike "Palestinaca" su iz Jula i Septembra 2012!
seln

#7548 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

Naravno, postavljene fotografije u potpunosti opravdavaju otimanje zemlje, "preventivna ubistva", aprthejd koji Izrael provodi...
ArthurSpooner

#7549 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

^^Izrael nije nista gori od Palestine:

Bosanski_hibrid

#7550 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

ArthurSpooner wrote:^^Imas li oci?? :-) Slike "Palestinaca" su iz Jula i Septembra 2012!

Naravno da imam oči. To što je neko od vaših namjerno putem fejsbuka proturio druge slike radi smutnje ni u kom slučaju ne umanjuje težinu vaših zločina. Ove slike koje si postavio su vjerovatno iz Sirije, da se to provjeriti za nekoliko minuta pretrage, ali slike zločina koji su tvoji cionisti počinili su užas koji ničim ne možete relativizirati.
Locked