Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
jefferson

#7526 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jefferson »

Jack Be Nimble wrote:Ma to je normalno da se promjene face kada se krene u nove 4 godine. Kerry bi bio super izbor, ali bi ja volio vidjeti Kondolizu. Taman da bude na stolici 2 godine i onda 1 godine priprema za kampanju jer ce Hilary i Kondoliza zajedno uci u bijelu kucu :thumbup:

Vrijeme je da se promjenni ime teme.
Nista od toga.
1. Secretary of State: Susan Rice (ako prodje kongres jer je pojela govno zbog bengazija, ali ne svojom krivicom, tako da senat moze pravti probleme.)
2. Secretary of Defense: John Kerry.
Tako mis e cine stvari kako bi Obama zelio.

Nemojte zaboraviti, Kerry-jevo mjesto u senatu je vrlo vazno. Ako bude imalo indicija da bi neki republikanac mogao uzeti njeovo mjesto na specijalnim izborima, Obama ga nece kandidovati.

Edit: Ako Rice i kerry budu isli na ova mjesta, to je vrlo vazno za BiH. Oboje su dokazani prijatelji, dok Rice ima vrlo jake personalne veze sa dosta nasih ljudi!
Jack Be Nimble

#7527 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Jack Be Nimble »

Ma znam da nema sanse da Kondoliza + Hilari nece moci ali fino sanjati. To bi tek bio reality show. Mozda se i Kondoliza uvali kao kandidat sa republikanske strane, ona bi im dobro dosla.

@muhafaca nije Bush nista mjenjao ali to je ono sto i nije valjalo kod njega jer se ogradio sa prijateljima i nije niko tu bio da kaze 'NE! Nemoj tako, haj ovako!' Ipak je Powell bio taj koji je prvi letio sa svoje pozicije ali to je bio brak koji je poknuo od prve minute. Powell je jedini bio normalan u toj administraciji, ali eto ipak su mu servirali onu epizodu pred UN-om kada je govorio gdje Sadam drzi atomsko oruzje.

Kerry je za vanjsku politiku stvoren i njemu treba dati.

Ja sam htjeo glasati za Hilari 2008 ona je u mojim ocima spremna za bijele kuce medjutim strah me bio da ce je republikanci ubiti sa prljavom kampanjom. A Obama sa druge strane mlad, nepoznat i crn sta god da urade ispadnu da su rasiste. Hilari je gledala kako se to odvija 92-2000, zamalo pogurala reformu zdrastvenog osiguranja dok je bila prva dama, usla u senat, snajperi je gadjali u Tuzli itd.
occupylove

#7528 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by occupylove »

dobre pi.. ke za svoje godine :D
za sve hiper Amerikance :lol:

da bi Jefferson i ostali ?
poput njega ? vam maglu prodavali o ;'demokratiji "

afera Petraus , mozda Obama predsjednik ima jaja kao crnac :D , pa poceo cistiti gamad okolo ? vidjecemo ?
a dobra pi..ka jeste ili MILF , o ona druga Jill Kelly isto dobra ,

UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#7529 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by UnscarD »

OliverStone o Obami i 911

[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... tIOKxo6LZs[/youtube]
muhafuca

#7530 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by muhafuca »

UnscarD wrote:OliverStone o Obami i 911

Al ga Tavis Smiley i Cornel West napakovase
Ono u smislu
"Eh sutili smo dok nisi dobio izbore i pomogli ti
jer da je Romney pobjedio otisli bi svi mi 'dje ne treba
al sad kad su izbori gotovi - Slusaj ti Obama ....."

ko ima vremena nek pogleda :thumbup:

muhafuca

#7531 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by muhafuca »

Jack Be Nimble wrote:
Ja sam htjeo glasati za Hilari 2008 ona je u mojim ocima spremna za bijele kuce medjutim strah me bio da ce je republikanci ubiti sa prljavom kampanjom. A Obama sa druge strane mlad, nepoznat i crn sta god da urade ispadnu da su rasiste. Hilari je gledala kako se to odvija 92-2000, zamalo pogurala reformu zdrastvenog osiguranja dok je bila prva dama, usla u senat, snajperi je gadjali u Tuzli itd.
Ovo snajperi je gadjali u Tuzli je i u Americi vise provaljeno da je patka bila
reformu zdravstvenog osiguranja svi demokrati guraju
to sto je i ona pokusala pa nije uspjela ne cini je posebnom
usla u Senat? - pa imas sad cak i neke koji su Gay Biseksualni itd
tako da ako si zena u Senatu to je sad nista vise od "meh"
negativna kampanja? to sto je ostala s muzem nakon sto ga je
ovaj pristavio drugoj zeni u usta ?

Ona jednostavno nema nista ni negativno ni pozitivno (s Americke pozicije)
da se kaze o njoj - tabula raza sto bi rekli

Ne znam - ja je bas ne gotivim jedino iz razloga sto je hawk i skace pred rudu
gdje god se malo pripuca ona odmah "eno ga narod hoce demokratiju
hajmo uletit mjenjat rezim - pucaaaaj"
Osim one slike gdje izgleda cool dok texta (meme) je jedina stvar
koliko sam skontao sto je Ameri gotive al eto

Jedini razlog koji mogu smisliti je taj sto se svi potajno nadaju
da ce kad ona postane predsjednik Bill vuci koce a ona biti samo za slikanja
al to je po meni isto "far-fetched" opcija
Nokija

#7532 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Nokija »

Obama :thumbup:
Ne zato sto ce on nesto pozitivno pokrenuti u naredne 4 godine, nego zato sto ce se makar zadrzati status quo. Za razliku od njegovog konurenta koji bi cijeli svijet, a najvise USA unazadio u vrlo kratkom periodu.

Ovaj sistem glasanja u USA nisam skontala, made me vala plaho i ne zanima. Ono sto je bilo zanimljivo je personalizacija tih njihovih izbora. M. Obama obucena ko loli-pop skace u igrama bez granica na svakom americkom tv kanalu. Romney sa svojom ispeglanom suprugom i kloniranim sinovima demonstrira savrsenu americku porodicu.

Desilo se nevrijeme i ljudi danima nemaju struje. Zasto? Zato sto se jos samo u USA i u zemljama treceg svijet struja prenosi jeftinim kablovima izmedju kuca. I dodje nevrijeme i skrsi im to sve. A najjaca sila na svijetu.

A valjda i ameri imaju vladu kakvu zasluzuju. Oni uopste ne kontaju da bi im Romney i to malo drzave sto imaju privatizirao. I reakcija ljudi na reformu zdravsta je presmjesna. Meni jednom jedan amerikanac kaze on je protiv te reforme jer je to uvodjenje komunizma u USA :shock: . A coek obrazovan i pripadnik jako solidne srednje americke klase.
hrastov žižak

#7533 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by hrastov žižak »

Meni jednom jedan amerikanac kaze on je protiv te reforme jer je to uvodjenje komunizma u USA :shock: . A coek obrazovan i pripadnik jako solidne srednje americke klase.
ništa čudno, 50 godina anti"komunističke" propagande nije malo. zaziranje od svega što podsjeća na "komunizam". ta evropa je sva komunistička :D
Nokija

#7534 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Nokija »

hrastov žižak wrote:
Meni jednom jedan amerikanac kaze on je protiv te reforme jer je to uvodjenje komunizma u USA :shock: . A coek obrazovan i pripadnik jako solidne srednje americke klase.
ništa čudno, 50 godina anti"komunističke" propagande nije malo. zaziranje od svega što podsjeća na "komunizam". ta evropa je sva komunistička :D

Pa ne znam, ja od "obrazovanog" insana ocekujem da zna razlikovati komunizam i socijalizam. Te da je u stanju da skonta neke mehanizme gradjanske drzave. A funkcionirajuci zdravstveni sistem je sastavni dio gradjanske drzave.

Al upravu si. Fakat koje ispiranje mozga :lol:
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#7535 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by UnscarD »

What is democracy? What is democracy?
It got something to do with young men killing each other, Arthur
What if its my turn, will you want me to go?
For democracy, any man would give his only begotten son.
Avetinho

#7536 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Avetinho »

Jack Be Nimble wrote:...
zamalo pogurala reformu zdrastvenog osiguranja
...
snajperi je gadjali u Tuzli itd.
Salis se?
muhafuca

#7537 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by muhafuca »

hrastov žižak wrote:
Ma pitali su i nas 50 godina propagandom pa cim se prva prilika ukazala
mi svi ko jedan "hajmo u kapitalizam Yeah" :D :D :D
hrastov žižak

#7538 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by hrastov žižak »

muhafuca wrote:
hrastov žižak wrote:
Ma pitali su i nas 50 godina propagandom pa cim se prva prilika ukazala
mi svi ko jedan "hajmo u kapitalizam Yeah" :D :D :D
istina :D u kapitalizmu ima bananaa 8-)
jefferson

#7539 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jefferson »

Nokija wrote:
hrastov žižak wrote:

Pa ne znam, ja od "obrazovanog" insana ocekujem da zna razlikovati komunizam i socijalizam. Te da je u stanju da skonta neke mehanizme gradjanske drzave. A funkcionirajuci zdravstveni sistem je sastavni dio gradjanske drzave.

Al upravu si. Fakat koje ispiranje mozga :lol:
Na stranu to sto mi volimo da generaliziramo to sta amerikanci znaju a sta ne znaju (bilo bi interesantno takvo pitanje postaviti prosjecnom bosancu pogotovo prosjecnom bosancu koji je proizvod danasnjeg skolskog sistema) ali zdravstveni sistem u SAD je funkcionisao daleko bolje nego zdravstveni sistem u BiH, HR ili grckoj i sl.
Problem zdravstvenog sistema u SAD su bili druge prirode, i obe stran eimaju validne argumente. U mom slucaju, zdravstveni sistem je super funkcionisao. Ja sam placao godisnje oko 1,000 dolara osiguranje, ali kada sam imao problema sa uhom, CT je uradjen za 5 minuta!
Mnogi ljudi ne mogu da dobiju osiguranje, ali imas isto tako mnoge koji nisu htjeli da kupe osiguranje jer su "zdravi."
Medjutim, dolazeci iz BiH, meni je draz platiti osiguranje, i odmah imati CT, MRI i sta ja znam, nego doktoru odnjet kacu sira, staviti pare u kovertu i sl. Zato mi nekako BH kritika na americko osiguranje nije bas validna.
Sto se tice efikasnosti, da npr. francuska po WHO ima najbolje osiguranje, ali npr. oboljela od raka dojke u SAD ima vece sanse da prezivi nego u Engekoj i francuskoj.
Jbg, niti jedan sistem nije savrsen, alie to, oni su se dobro posvadjali u SAD, i eto nasli su nekakvo rjesenje koje se zove kompromis.
Dobro i bilo da se malo ugledamo na njih pa i mi nesto napravimo u BiH sto ce biti kompromis, a ne da stalno kokodacemo kako su amerikanci "glupi" a bosanci eto jos malo pa tocak izmislili!
Jack Be Nimble

#7540 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Jack Be Nimble »

Ja Sam Odavle wrote:
Jack Be Nimble wrote:...
zamalo pogurala reformu zdrastvenog osiguranja
...
snajperi je gadjali u Tuzli itd.
Salis se?
Naravno da se salim za Tuzlu :) Ali bila je prva dama koja nije sutila nego pokusala da nesto promjeni sa svoje pozicije. Pomogala Klintonu oko te reforme, ali naravno da ona nista licno nije mogla uraditi.
Nokija

#7541 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Nokija »

Na stranu to sto mi volimo da generaliziramo to sta amerikanci znaju a sta ne znaju (bilo bi interesantno takvo pitanje postaviti prosjecnom bosancu pogotovo prosjecnom bosancu koji je proizvod danasnjeg skolskog sistema) ali zdravstveni sistem u SAD je funkcionisao daleko bolje nego zdravstveni sistem u BiH, HR ili grckoj i sl.
Problem zdravstvenog sistema u SAD su bili druge prirode, i obe stran eimaju validne argumente. U mom slucaju, zdravstveni sistem je super funkcionisao. Ja sam placao godisnje oko 1,000 dolara osiguranje, ali kada sam imao problema sa uhom, CT je uradjen za 5 minuta!
Mnogi ljudi ne mogu da dobiju osiguranje, ali imas isto tako mnoge koji nisu htjeli da kupe osiguranje jer su "zdravi."
Medjutim, dolazeci iz BiH, meni je draz platiti osiguranje, i odmah imati CT, MRI i sta ja znam, nego doktoru odnjet kacu sira, staviti pare u kovertu i sl. Zato mi nekako BH kritika na americko osiguranje nije bas validna.
Sto se tice efikasnosti, da npr. francuska po WHO ima najbolje osiguranje, ali npr. oboljela od raka dojke u SAD ima vece sanse da prezivi nego u Engekoj i francuskoj.
Jbg, niti jedan sistem nije savrsen, alie to, oni su se dobro posvadjali u SAD, i eto nasli su nekakvo rjesenje koje se zove kompromis.
Dobro i bilo da se malo ugledamo na njih pa i mi nesto napravimo u BiH sto ce biti kompromis, a ne da stalno kokodacemo kako su amerikanci "glupi" a bosanci eto jos malo pa tocak izmislili![/quote]

Ljudi generalno vole da generalizuju, to nije samo BH fenomen.

Poenta mog posta nije kritika zdravstvenog sistema u USA, nego americko generalno poimanje drzave i drzavnih reformi. Kao sto oni idu iz jedne krajnosti i svaku drzavnu reformu interpretiraju kao "uvodjenje komunizma" tako se u BH od drzave apsolutno sve ocekuje.
jefferson

#7542 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jefferson »

Nokija wrote:
Dobro i bilo da se malo ugledamo na njih pa i mi nesto napravimo u BiH sto ce biti kompromis, a ne da stalno kokodacemo kako su amerikanci "glupi" a bosanci eto jos malo pa tocak izmislili!

Ljudi generalno vole da generalizuju, to nije samo BH fenomen.

Poenta mog posta nije kritika zdravstvenog sistema u USA, nego americko generalno poimanje drzave i drzavnih reformi. Kao sto oni idu iz jedne krajnosti i svaku drzavnu reformu interpretiraju kao "uvodjenje komunizma" tako se u BH od drzave apsolutno sve ocekuje.
OK, a sta je to americko poimanje drzave?
Amerikanci su ogorceni protivnici komunizma. Kao sto su komunisti bili ogorceni protivnici kapitalizma.
Medjutim, americko poimanje drzave i reformi nije pocelo sa Oktobarskom revolucijom i strahom od komunizma, nego sa borbom protiv engleskog kolonijalizma.
Znaci, amerikanci su uvijek htjeli sto manje vlade i sto manje vladinih ovlasti u bilo cemu. U americi je svaka regulacija docekana na noz, ne vazno cemu ona sluzi. Tu i jest sav problem oko zdravstvene reforme. Medjutim, sta je drzavna reforma? Po amerikancima reforma nije definitivno ako drzava ima velike ovlasti. To da ces u americi imati zdravstveno osiguranje kao npr. u svedskoj mozes zaboraviti upravo zbog toga.
Onda, recimo, skoro 150,000 ljudi nema struju jos uvijek u NYC. E ok, na ovo nisam htio prije odgovarati jer ljudi koji potezu to pitanje pokazuju elementarno nepoznavanje amerike kao drustva ali evo.
U Americi elektricne kompanije NISU drzavne, kao ni elektroprenos! Sve je u vlasnistvu privatnika. Zbog toga sto nema regulacija jer amerikanci smatraju da uplitanje drzave podriva ekonomski napredak, mnogo toga oko elektroprenosa nije regulisano. S obzirom da su to privatne firme, one idu na smanjivanje troskova, tako da svi kablovi idu na banderama a ne ispod zemlje, osim npr. na Manhattnu i sl.
To ima mana i prednosti. Prednost je, sto je jeftino, i da se prikljucis na mrezu nije uopste skupo. Inace, kada treba popraviti manje kvarove, daleko je jeftinije.
Medjutim, kada se dese ovakve oluje onda je problem, jeben problem. Ali to je tako kako je jer drzava nece da se mjesa u to, i privatne kompanije rade sta rade. Problem je zapeo oko kompanije LIPA (Long Island Power Authority) i evo vec je CEO odletio, a kompanija da bog da da prezivi tuzbe i sl.
Tako to funkcionise. E sad, to sto mi u evropi mislimo da je reforma samo kada ljudima dajes povlastice, to mozda na drugim mjestima ne smatraju tako (to npr. occupy nikako da shvati). Na kraju, s obzirom na desavanja u evropi, dolazimo do zakljucka da cemo se za nekih 100 godina naci na sredini, izmedju americkog turbo kapitalizma i socijalne demokratije u evropi.
Nokija

#7543 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Nokija »

Ne znam na osnovu cega zakljucujes da ja ne vladam ni elementarnim znanjem o americkom drustvu i njihovoj ekonomiji?! Never mind, nisam ja tema.

Ti ne razumijes moje postove. Ja tvrdim da amerikanci imaju drugacije poimanje drzave nego recimo evropljani. To je rezultat njihove istorije, mentaliteta ekonomskog uredjenja i blablabla. Kod njih je sve privatizirano pa i snadbjevanje el energijom. I ovo nevrijeme je pokazalo da su pretjerali sa liberalizacijom svega. Elementarno snadbjevanje ne moze biti u rukama profitnih kompanija koje iz svega samo crpe profit a ne ulazu u infrastrukturu.
Proci se jako puno vremena ali ce kad tad shvatiti da neke stvari moraju promjeniti.
Avetinho

#7544 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Avetinho »

Nokija wrote:Ne znam na osnovu cega zakljucujes da ja ne vladam ni elementarnim znanjem o americkom drustvu i njihovoj ekonomiji?! Never mind, nisam ja tema.

Ti ne razumijes moje postove. Ja tvrdim da amerikanci imaju drugacije poimanje drzave nego recimo evropljani. To je rezultat njihove istorije, mentaliteta ekonomskog uredjenja i blablabla. Kod njih je sve privatizirano pa i snadbjevanje el energijom. I ovo nevrijeme je pokazalo da su pretjerali sa liberalizacijom svega. Elementarno snadbjevanje ne moze biti u rukama profitnih kompanija koje iz svega samo crpe profit a ne ulazu u infrastrukturu.
Proci se jako puno vremena ali ce kad tad shvatiti da neke stvari moraju promjeniti.
Ali vec je proslo jako puno vremena, i americko drustvo funkcionise sve bolje, uprkos zeljama i fantazijama "dobronamjernika".

Uragan Sendi je prirodna nepogoda ogromnih razmjera, i Amerika je odgovorila mnogo bolje nego ijedna druga drzava na svijetu suocena sa slicnim nedacama u skorije vrijeme.
Nokija

#7545 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Nokija »

Ja Sam Odavle wrote:
Nokija wrote:Ne znam na osnovu cega zakljucujes da ja ne vladam ni elementarnim znanjem o americkom drustvu i njihovoj ekonomiji?! Never mind, nisam ja tema.

Ali vec je proslo jako puno vremena, i americko drustvo funkcionise sve bolje, uprkos zeljama i fantazijama "dobronamjernika".

Uragan Sendi je prirodna nepogoda ogromnih razmjera, i Amerika je odgovorila mnogo bolje nego ijedna druga drzava na svijetu suocena sa slicnim nedacama u skorije vrijeme.

Ne znam sta mislis pod "dobronamjernicima".
Ja sam licno veliki USA fan. To ne znaci da nemam pravo da kriticki posmatram sta se tamo desava.
Sendi gore dole, njihovo snadbjevanje el. energijom je na nivou prve polovine proslog stoljeca. Bila vidjela :D
jefferson

#7546 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jefferson »

Pa mogo si odmah takav post napisati a ne: ne razumiju reforme, pa ispada kao oni ne znaju sta je to.
Jbg, oni imaju svoj nacin, a Evropa ima svoj. Sve ima svoje prednosti i mane, ali na kraju, ekonomija SAD je daleko zivlja od EU ili drugih ekonomija (ukljucujuci i kinesku koju ne mozes porediti jer je zemlja u razvoju). Upravo ta privatizacija svega donosi fleksibilnost i adaptaciju.
Da, amerika napsram njemacke ima katastrofalne auto puteve, ali sluze svrsi i dzaba su (doduse i u njemackoj su, ali ej zato gorivo skupo katastrofa). Internet pokrivanje je vrhunsko, s obzirom da se radi o drzavi 4 puta vecoj od evrope, itd, itd, itd.
Tesko je da vlada ovdje moze da bude efikasna kao privatne firme u mnogim stvarima jer je drzava ogromna i zahtjeva veliku decentralizaciju.
Nekad to funkcionise kako treba. S. karolina ima natprosjecno dobre ceste jer je drzava vlasnik svih cesta, ali imas Mississippi gdje je isto drzava vlasnik i trebas imati rezervni amortizer u gepeku za ne daj boze.
Sto se tice nevremena, ovakve oluje ne pogadjaju evropu, pa ni ne znamo kako bi recimo jedna italija reagovala ili spanija. Ali po zemljotresima da se zakljuciti da isto tako sve to traje mjesecima.
Problem je sto u americi imas proliferaciju 24 sata vijesti, koji konstantno to pokrivaju, pa imas dojam da je to sve otislo u pm.
Ja sam bio kroz par uragana i dosta tornada, vjeruj mi da nije to bas tako, hajmo ocistiti, spojiti kablove i guraj.
Avetinho

#7547 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Avetinho »

Nokija wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Ne znam sta mislis pod "dobronamjernicima".
Ja sam licno veliki USA fan. To ne znaci da nemam pravo da kriticki posmatram sta se tamo desava.
Sendi gore dole, njihovo snadbjevanje el. energijom je na nivou prve polovine proslog stoljeca. Bila vidjela :D
Bio je uragan, i nema se tu mnogo sta kriticki posmatrati. Osim ako ne popustis pred zagovornicima teorije zavjere po kojoj neki veliki elektromagnet kontrolise uragane i ostale vremenske prilike na planeti.

Reakcija vlade SAD je bila trenutna i, koliko god u ljudskim mogucnostima, maksimalna. Mnogi jos uvijek nemaju struju, i jasno je da je sa stanovista tih domacinstava vlada "podbacila". Osim toga, infrastruktura je kakva-je-takva-je. Nije ju pravio ni Obama niti Kristi. Modernizovanje infrastrukture je uvijek otvoreno pitanje u Americi, i vrlo ispolitizirano, imajucu u vidu otpor desnice prema ikakvom ulaganju iz drzavne blagajne.

Osim toga, uragan Sendi je skrenuo paznju na pitanje klimatskih promjena i glogalnog zatopljenja. Ali iako je SAD dinamicno drustvo, ni do jedne promjene se nece doci preko noci, jer je i politicka inercija takodjer poprilicna.
Nokija

#7548 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Nokija »

@Jefferson/ja Sam OdaVle

Sve ok, vjerovatno razmisljamo slicno :D

Ja samo hocu reci da je Amerika najbolji primjer kako totalna liberalizacija dugorocno ide na stetu gradjana.
muhafuca

#7549 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by muhafuca »

Nokija wrote:@Jefferson/ja Sam OdaVle

Sve ok, vjerovatno razmisljamo slicno :D

Ja samo hocu reci da je Amerika najbolji primjer kako totalna liberalizacija dugorocno ide na stetu gradjana.
Ma decenijama / svjetlosnim godinama je Amerika od totalne liberalizacije
Da si rekao Holandija (vrlo blizu mada ne totalno liberalni) , Skandinavske zemlje (donekle) ..
koje uz sve eventualne nedostatke funkcionisu ponajbolje od zapadnih demokratija
pa i nekako al Amerika
Just sayin - no hard feelings :thumbup:
occupylove

#7550 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by occupylove »

moj stav i miliona drugih o neoliberalnome kapitalizmu propasti je poznat, posljedice vidimo svaki dan
a sada malo zakuhavanja :D
iz svih 50 drzava u Bijelu kucu je stigla peticija za odcijepljenje od USA !
za sada oko 675 000 potpisa , sto po zakonu bijela kuca sada mora uzeti u razmatranje
osveta konzervativaca i pakost za Obamu ?
bijeli konzervativci su ljuti , i poslije reizbora Obame uslijedio je val otkaza , pod opravdanjem da kompanije ne mogu priustiti Obamine reforme zdravstva i slicno
( oko 20 000 ljudi izgubilo posao )
priznajem ?
gadni su ovi desnicari u USA nece Obami biti lako sa njima , pogotovo zato sto predlaze reformu poreza i olaksice za srednju klasu

http://investmentwatchblog.com/secessio ... XBTvYmU.99
Post Reply