Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7526 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

Naporan si više Alla'am :roll:
The Realist

#7527 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

odesveuhonduras wrote:dva liverpoolova navijača izbačena zbog imitiranja aviona, nigdje nisam vidio da se kaže da su pjevali i liverpool najavio doživotni ban za njih.. manje-više čitava gostujuća tribina pjeva ovo, stotine, možda i hiljade ljudi

U jednom se doduše slažem sa ovom ekipom što pjeva - ni oni, ko ni ja, ne poštuju fergusona :D

slažem se da su pjesme išle u svim pravcima, ali ovo je bila idealna prilika da se iste prekinu.
Tačno, ali ne treba jednu grupu optuživati, a drugu zanemariti. Da, dvojica izbačena radi imitiranja, ali ih je više pjevalo i šta onda očekivati?

To je jedan od razloga zašto ja na neke utakmice ne idem (nevezano za United).
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#7528 Re: Manchester United FC

Post by odesveuhonduras »

ne znam, ja još nisam nigdje vidio da su liverpoolovi navijači danas pjevali, samo gestikulirali i odmah izbačeni, danas se ovakve stvari nisu trebale dogoditi jednostavno.

a da je to u 5 grama sve inače, to se slažem, nisam baš neki fan fudbalskih navijača nevezano za klub.
Edinho2011

#7529 Re: Manchester United FC

Post by Edinho2011 »

odesveuhonduras wrote:Kada sam gledao penal u direktnom prijenosu, vidio sam i ruku na leđima, i mali dodir nogu, ali mi se to činilo prepreblago za penal, pogotovo nakon što je ranije Suarezu uskraćen penal za veći start.

Sada mislim da se Unitedu penal mogao svirati ali ništa to ne mijenja na činjenici da se danas dogodio blatantni lopovluk jer se Unitedu sviralo apsolutno sve što se moglo svirati - od očitog žutog evri, crvenog koji je u najmanju ruku trebao biti obostran ako se već odlučio poslati nekoga u svlačionicu s tim da je evansov start bio duplo opasniji (ali shelvey očito nije istreniran da jauče i zapomaže kao ovi klošari iz jedinstva), suarezovog penala, van persijevog starta koji je bio za zatvor, a ne za žuti, do penala za United...

sramotno suđenje, treće takvo u 7 dana..

suđenje je danas unitedu donijelo 5 poena prednosti pred vjerovatno najvećim (ali očito ne i jedinim jer mi niko ne odskače previše) rivalom za titulu. United ugrabio sva tri nakon pljačke na Anfieldu, a City, uz vrlo lošu igru, zijanio dva zbog nesviranja čistog penala na Agueru.

To je vaš stil, i vaš način osvajanja titula - lopovlukom, varanjem, simuliranjem, ucjenama... Bilo koji klub koji se upusti sa Unitedom u borbu za titulu mora biti bolji 10-ak bodova ako misli do nje doći jer toliko će ovaj jad od kluba dobiti raznim nečasnim radnjama. Nekad se to moglo sakriti, danas kad su sve utakmice na dohvat ruke cijelom dunjaluku, ne može.

Ove tvoje nebuloze gube svaki smisao, niko te vise ne uzima za ozbiljno ovdje na Unitedovoj temi.
Sto se tice penala na Agueru, kontakt je bio i da je Aguero odmah pao sigurno bi mu penal i dosudio, medjutim posto je doticni odlucio da puca po golu, eh onda poslije jebanja nema kajanja, tako ni Agueru se nije mogao dosuditi penal !
slucajan

#7530 Re: Manchester United FC

Post by slucajan »

Onakvo sudjenje, kakvo konstantno ima United, prevazidjeno je u Trebinju, Gabeli, Vrapcicima i slicnim vukojebinama jos krajem 90-ih!
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#7531 Re: Manchester United FC

slucajan wrote:Onakvo sudjenje, kakvo konstantno ima United, prevazidjeno je u Trebinju, Gabeli, Vrapcicima i slicnim vukojebinama jos krajem 90-ih!
tako je ;-)
hladan.preminger

#7532 Re: Manchester United FC

Post by hladan.preminger »

Image
The Realist

#7533 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

http://www.youtube.com/watch?v=wOztyCWBkd8¸

Situacija na 7.25. Oba igrača isto startaju, jedna noga ispružena, druga savijena i obojica su sa obje noge iznad zemlje.

Evans prvi dolazi do lopte i to dobru ju kači, ali nakon lopte pokađa Holdena i dobija direktan crveni karton.

Rezultat je 0:0, da se tu izgubilo, pitanje je kako bi prvenstvo završilo.

Situacija se ne razlikuje previše od sinoćnje, jedan ranije dolazi do lopte, drugi kasni, jedan je više okrenut prema igraču, drugi nije (znam, znam, naravno da razlikuje, nije ni slično i sve ostalo što će reći "haters & co"). Razlika ovdje je ta što je jučer Evans prije stigao do lopte, pa primio udarac, dok je ovdje isto prije stigao do lopte, ali zadao uradarac.

Btw. crveni je čist, jer nekontrolisano je ušao u start i išao prema igraču, nešto što je jučer Shelvey uradio, dok je Holden svojom desnom nogom išao pokraj Evansa (iako je to samo uradio jer je kasnio na loptu, pa nije stigao okrenuti nogu), kao što je jučer to uradio Evans. Očito da ispašta onaj igrač koji zada udarac, pogotovo što su u ovim situacijama džonom zadati udarci.

I da, ovo je više za navijače Uniteda, jer ne mislim ulaziti u raspravu o kartonu i sličnim stvarima, jer ionako se svodi na to da je sve što je suđeno u korist United lopovluk, dok je ovo drugo opravdano, koliko god neke situacije bile slične.

PS
Upravo sam vidio gif starta Evansa, ali samo s leđa i ne vidim mu ruke najbolje, ali sa ove strane mi liči na faul i penal za Liverpool (samo interesantno, koliko se galamilo, a da je bilo obrnuto, takvog je intenziteta da bi svi rekli da bi se brujalo kako nije vidjelo penala, iako ja mislim da ovo jeste penal).
vaučer

#7534 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

Ti uopće ne razumiješ zašto je Shelvey dobio crveni karton jelde?
Dobio je karton jer se odljepio s obe noge kad je skočio u start. Sve ostalo što spominješ, tko je uhvatio loptu i kad itd nema nikakve veze s tim jer se start u trenutku njegovog lansiranja procjenjuje nepažljivim i potencijalno opasnim te kažnjava crvenim kartonom. Ja s tim nemam nikakvih problema, tj ne bi imao da s druge strane istog starta ne stoji igrač koji starta na još pogubniji način te dok u trenutku kontakta s loptom Shelvey ima jednu nogu već na zemlji, Evans je i dalje u 'slobodnom padu'. Karton je zaslužen prije ikakvog kontakta s loptom, ne razumijem kako ti je to teško shvatiti i zaslužila su ga obojica ili nijedan.
miki.ba

#7535 Re: Manchester United FC

Post by miki.ba »

Prepo je protivnicko igraca sto jes jes i zato je dobio crveni karton, bez obzira sto ga nije udario.
Prestanite se ba pravdati, šta vam je, niste u pravu. 8-)
The Realist

#7536 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Image
The Realist

#7537 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

vaučer wrote:Ti uopće ne razumiješ zašto je Shelvey dobio crveni karton jelde?
Dobio je karton jer se odljepio s obe noge kad je skočio u start. Sve ostalo što spominješ, tko je uhvatio loptu i kad itd nema nikakve veze s tim jer se start u trenutku njegovog lansiranja procjenjuje nepažljivim i potencijalno opasnim te kažnjava crvenim kartonom. Ja s tim nemam nikakvih problema, tj ne bi imao da s druge strane istog starta ne stoji igrač koji starta na još pogubniji način te dok u trenutku kontakta s loptom Shelvey ima jednu nogu već na zemlji, Evans je i dalje u 'slobodnom padu'. Karton je zaslužen prije ikakvog kontakta s loptom, ne razumijem kako ti je to teško shvatiti i zaslužila su ga obojica ili nijedan.
Ti govoriš o pravilima, a ja govorim o tome šta je vjerovatno uticalo na sudiju da da karton. Da ga nije pogodio, ne bi ništa bilo, ili da je Evans njega pogodio, letio bi Evans napolje.

Zašto je Evans letio protiv Boltona? Startao sa jednom nogom ispruženom, drugom u zraku, kao i Holdenu, došao prvi do lopte, udario loptu, ali nakon toga kupi igrača. Sudija očito smatra da nije dobro procijenio start, da nije mogao kontrolisati nogu i zato ga tjera vani. Da je Holden stao, pošto je bio kasnio i ovaj samo izbio loptu, ne bi sudija ništa svirao.

Nema veze sa pravilima, već sa odlukom suca, koliko god ona bila neispravna (ne ova u meču sa Boltonom, nego jučer).

PS
Evo i Hansen to govori: I can't see how Jonjo Shelvey was sent off and Jonny Evans stayed on the pitch. That was a case of penalising the player who didn't get hurt after two identical challenges for the ball.
Last edited by The Realist on 24/09/2012 12:24, edited 2 times in total.
Hopkins

#7538 Re: Manchester United FC

Post by Hopkins »

The Realist wrote:Image
:dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Logovan

#7539 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

The Realist@ Strašno. :thumbup: :thumbup:
ultima_palabra

#7540 Re: Manchester United FC

Post by ultima_palabra »

Penal niđe veze... nije bio ni nad Suarezom, ali ima više podloge nego ovaj koji je sviran.

I Shelvey i Evans su išli opasno... mislim da je trebao obojici po žuti dati.
miki.ba

#7541 Re: Manchester United FC

Post by miki.ba »

ultima_palabra wrote:Penal niđe veze... nije bio ni nad Suarezom, ali ima više podloge nego ovaj koji je sviran.

Stipu ih ba, ljudi se brane i kad ih niko ne napada, ko da su politicari.
ultima_palabra

#7542 Re: Manchester United FC

Post by ultima_palabra »

harrex wrote:
ultima_palabra wrote:Penal niđe veze... nije bio ni nad Suarezom, ali ima više podloge nego ovaj koji je sviran.

Eto ti o tvojoj objektivnosti :-) :-) Jesi li pogledao snimke utakmice ? Necu se hvatati za penal nad Valenciom, koji jeste bio penal, ali cu ti reci da je bio i penal nad Suarezom, iz razloga sto je Evans PRVO ZAKACIO NJEGOVU NOGU pa tek onda loptu. To se savrseno dobro vidjelo na uvecanom snimku, a druga stvar je ta sto je Suarez sebe zajebao pa simulirao ko kreten. Komentatori su odmah zagalamili "oh what a dive" da bi kasnije rekli da je bio penal, ali raid njegovog nenormalnog pada isti nije sviran!
Samo moje lično mišljenje... ne volim kad se sviraju penali i crveni kartoni ako nisu 100%.
vaučer

#7543 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

The Realist wrote: Ti govoriš o pravilima, a ja govorim o tome šta je vjerovatno uticalo na sudiju da da karton. Da ga nije pogodio, ne bi ništa bilo, ili da je Evans njega pogodio, letio bi Evans napolje.
Kao prvo nije ni jedan direktno pogodio igrača nogom, već su obojica uhvatili loptu prije svega a Evans je nastavio glumatati nakon marginalnog kontakta jer je Shelvey već izmicao nogu. Na sudiju je utjecalo to što je obični šonjo koji se htio postaviti kao hladnokrvni frajer koji neće potpasti pod utjecaj domaće atmosfere pa se trudio svakom odlukom osakatiti domaćine kao nekakav dokaz vlastitog nepotkupljivog stava.
odesveuhonduras

#7544 Re: Manchester United FC

Ako ćemo već pričati o pogađanju, Evans je prvi pogodio Shelveya u list desne noge samo što je ćelo naivniji i nije istreniran da se počne previjati odmah ;-)
missko

#7545 Re: Manchester United FC

Post by missko »

odesveuhonduras wrote:Ako ćemo već pričati o pogađanju, Evans je prvi pogodio Shelveya u list desne noge samo što je ćelo naivniji i nije istreniran da se počne previjati odmah ;-)
Nigdje veze. Celo je zakasnio i opasno startao a bilo je izgledno da ne moze prvi do lopte, pogotovo sto ta lopta ide prema Evansu a kontra od Cele koji je do tada svaki put startao pregrubo i laicki. Evans tek kad je vidio da se ovaj ocajnicki bacio krece malo opasnije da bi se sacuvao kakvog loma. Svaki Celin pokret je licio vise da je frajer dosao u arenu kao gladijator a ne kao fudbaler. Onome ko ga brani ja bi mu ga pozelio kao protivnika na terminu.
odesveuhonduras

#7546 Re: Manchester United FC

nemoj zezati, jes vidio kako si ti ušao u njihove glave i znaš šta su sve kontali u svakom djeliću sekunde tog starta.

Činjenica je da su obadvojica išla pogubno, činjenica je da je Evans prvi zakačio Shelveya iako to nije bilo neko žestoko zakačivanje, činjenica je da su obadvojica trebala dobiti istu kaznu (neko kaže samo žuti ali ja bih ih izbacio obadvojicu jer pravila tako nalažu) i činjenica je da je Kompanyev start bio neviniji duplo i od Shelveyevog i Evansovog, i van Persijevog jučer ali još uvijek realist i ekipa pokušavaju ubijediti dunjaluk da je to bilo isključenje bez ikakve dileme.

Koliko je gadno vidjeti ovoliko favorizovanje Uniteda od strane sudija, još je gadnije vidjeti opravdanja koja to prate.

Liverpool jučer igra pred punim Anfieldom na vrlo emocionalan dan, i svaka moguća odluka ode na stranu njihovog protivnika. Znaš kad će se dogoditi da sve odluke, 5-6 velikih i srednje-velikih, odu protiv Uniteda na jednoj utakmici, a pogotovo na Old Traffordu - nikad, a možda ni tad.
The Realist

#7547 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Ovako, evo ona situacija sa Evansom, ali iz drugog ugla:

Image

Ako je Evans napravio faul, a jeste, napravio je i Škrtel, čiji pokreti opasno vuku na pokušaj laktarenja (za koji pretpostavljam da se opet većina neće složiti), s tim da je Škrtel prvi napravio faul.

Baš me zanima kako ste svi vidjeli faul Evansa, a niko nije vidio ovaj pokušaj laktarenja Šrktela i to u istoj akciji!?

Hajde da vidim za šta će me sada optužiti.
Last edited by The Realist on 24/09/2012 16:48, edited 1 time in total.
The Realist

#7548 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

odesveuhonduras wrote:nemoj zezati, jes vidio kako si ti ušao u njihove glave i znaš šta su sve kontali u svakom djeliću sekunde tog starta.

Činjenica je da su obadvojica išla pogubno, činjenica je da je Evans prvi zakačio Shelveya iako to nije bilo neko žestoko zakačivanje, činjenica je da su obadvojica trebala dobiti istu kaznu (neko kaže samo žuti ali ja bih ih izbacio obadvojicu jer pravila tako nalažu) i činjenica je da je Kompanyev start bio neviniji duplo i od Shelveyevog i Evansovog, i van Persijevog jučer ali još uvijek realist i ekipa pokušavaju ubijediti dunjaluk da je to bilo isključenje bez ikakve dileme.

Koliko je gadno vidjeti ovoliko favorizovanje Uniteda od strane sudija, još je gadnije vidjeti opravdanja koja to prate.

Liverpool jučer igra pred punim Anfieldom na vrlo emocionalan dan, i svaka moguća odluka ode na stranu njihovog protivnika. Znaš kad će se dogoditi da sve odluke, 5-6 velikih i srednje-velikih, odu protiv Uniteda na jednoj utakmici, a pogotovo na Old Traffordu - nikad, a možda ni tad.
Hajde ne izmišljaj. Jedno je trolanje, a drugo je izmišljanje. Ja sam napisao da sam protiv crvenog, govorim šta je moglo uticati na suca.

Prvo nije bio penal nad Valenciom, pa onda ipak jeste, onda su trebala biti dva penala za Liverpool, jer je Evans "legao" na Aggera, ili koga već, ali eno vam gif i situacija "prije" toga, koja ipak malo drugačije svjetlo baca na tu akciju. Baš me zanima šta je sljedeće.

I da mi je da vidim start RVP-a, jer ako bude kriterij kao do sada, sumnjam da će stvarno biti tako gadan :roll: .

Također, zašto ti sada smeta ako nego govori o tome šta je ko mislio, a ne smeta ti kada se kaže kako sudija sigurno nije vidio kontakt na Valenciji, nego je radi nečega drugog dosudio penal? Tada je OK "ulaziti" u nečije glave.
vaučer

#7549 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7550 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

čist start na loptu :thumbup:
Post Reply