Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
cassius
#7526 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
auff strasni zapad...
- HAVANA
#7527 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Probaj prosetati Atinominsomnia78 wrote:Jbt u Fr postavljaju one siljke ispred izloga ko za golubove. Po Briselu zapinjes za noge ispod deke u samom centru..,
- konjislav
#7528 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zato što je naroda stid da budu beskućnici. To je velika bruka. Šta će narod reći?HAVANA wrote:Ne se svadjati,ne.A beskucnika sam najmanje vidio u bosni ,od svega sto sam u zivotu obisao.
Kako što si vidio na zapadu ljudi slabo imaju stida i nije ih briga o ovakvim stvarima. Također ljudi kod nas imaju stav da je meni nešto moje, nije bitno što je malo, te u neko vrijeme kupe ili naprave kuću ili stan, onda ne mogu nikada biti beskućnici.
- HAVANA
#7529 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
E jebi ga sad.
Da ih nije stid,bilo bi vise beskucnika? Ovako,snadju se da se ne provale u raji?A ovog vani nije briga i rahat beskucnik, a da je njegov mali stan,nema sanse.Sta ce mu mali stan? 
- insomnia78
#7530 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
E cuj stid ih
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7531 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Veći standard, manji stidHAVANA wrote:E jebi ga sad.Da ih nije stid,bilo bi vise beskucnika? Ovako,snadju se da se ne provale u raji?A ovog vani nije briga i rahat beskucnik, a da je njegov mali stan,nema sanse.Sta ce mu mali stan?
- stakasa
#7532 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa ima li ista pateticnije od dijasporskog kukanja na zemlje domacina i uslove zivota a puskom ih se ne moze natjerat da se vrate? Postoji li pateticnija pojava? Globalno. Mozda nadogradnja ove price da samo sire vidike i upucuju na opasnosti
- insomnia78
#7533 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ko kuka? Kake uslove?
- stakasa
#7534 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ti kukas. Ima li ista fino u toj Francuskoj? Meni nije jasno kako izdrzis tolike godine, pa to je robijainsomnia78 wrote:Ko kuka? Kake uslove?
- insomnia78
#7535 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nadji jedan post dje kukam. Samo mojne suplje od ljudi koji nisu mrdnuli iz BiH a kuju sve vani u zvijezde
Jbt ne smije covjek nista reci. Nasli jednog lolu koji zivi u pecini i kme, kme. Ti kazes na zapadu pun kurac takvih i ispadnes najgori. “Sto se ne vratis”
I na zapadu ima pun kurac sirotinje, beskucnika, narodnih kuhinja...
Jbt ne smije covjek nista reci. Nasli jednog lolu koji zivi u pecini i kme, kme. Ti kazes na zapadu pun kurac takvih i ispadnes najgori. “Sto se ne vratis”
- stakasa
#7536 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Haj nadji ti jedan post dje si nesto fino napiso... Nemoj zajebavat. Nije ni tako crno, nije ni upola. Inace se ne bi zajebavali po bjelom svjetu ni ja ni ti.insomnia78 wrote:Nadji jedan post dje kukam. Samo mojne suplje od ljudi koji nisu mrdnuli iz BiH a kuju sve vani u zvijezde
Ti sto kuju sve vani - pumpaju sebe. A znaju dobro od cega bjeze.
U Zapadnoj Evropi je zivot lagodan. I siguran. Ali treba dobro povuc dok se ne prede prag. To bi otprilike bilo to. Ko je spreman neka izvoli
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7537 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
kakvi likovi
ima sirotinje i beskucnika ali nema naseg naroda medju takvima na zapadu
ima sirotinje i beskucnika ali nema naseg naroda medju takvima na zapadu
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7538 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
insomnia original bakirovac
- mousstapha
#7539 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa pisao je insomnia da je na zapadu generalno puno lakse doci do posla, naci drugi i generalno zivjeti od svog rada. Prakticno neko ko ne uspije u tom sistemu tesko moze naci valjan izgovor.
Ali ovdje se odavno ne vodi konstruktivna rasprava. Nema smisla ni ocekivati previse takvih upisa. Ljudi koji razmisljaju o odlasku imaju brdo materijala na internetu kojeg mogu istraziti i donijeti svoju neku sliku. Ovdje nema smisla nekoga uvjeravati u nesto drugacije cak i kada znas da je pottpuno u krivu.
Ali ovdje se odavno ne vodi konstruktivna rasprava. Nema smisla ni ocekivati previse takvih upisa. Ljudi koji razmisljaju o odlasku imaju brdo materijala na internetu kojeg mogu istraziti i donijeti svoju neku sliku. Ovdje nema smisla nekoga uvjeravati u nesto drugacije cak i kada znas da je pottpuno u krivu.
Last edited by mousstapha on 13/03/2019 09:50, edited 1 time in total.
- 512MB
#7540 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Konjislave ti si primjer drugima da se sa skolovanjem, radom i trudom svugdje moze uspjeti, pa cak i u Njemackoj gdje je konkurencija ogromna. I neka pises, ima nas koji tw rado pratimo, kamo srece da i drugi uspjesni ljudi nesto o sebi pisu.konjislav wrote: Prije nego što ću otići, većina raje kaže javi nam se, reći kako ti je, nemoj da nas (klix) napustiš.
Ja to uradim, sad opet nekome ne valja. Pa šta onda da radim? De dogovorile se.
Ako je barem i jedan moj post nekome pomogao ovdje, znači da ne gubim vrijeme na forumu, nego nekome i koristim, a ne da liječim komplekse. To radi naš Fransoa.
Ali moras razumjeti neke forumase, koji su za papire ispalili vani, pa ih sad ljubomora puca kad vide da se i drugcije moze "uspjeti"
- 512MB
#7541 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Negativci bi se onda trebali klonuti ove teme. Eto cuj niko ne zna da ima bezkucnika na zapadu, big deal... vecina tih beskucnika su psihicki bolesnici svakako.mousstapha wrote:Pa pisao je insomnia da je na zapadu generalno puno lakse doci do posla, naci drugi i generalno zivjeti od svog rada. Prakticno neko ko ne uspije u tom sistemu tesko moze naci valjan izgovor.
-
Seyfo
#7542 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Konjislav mi se činio kao lik koji IMA dvije čiste u glavi, ali mrtav hladan izjaviti da u Bosni nema beskućnika jer ih je STID to biti....
Izgleda da je dovoljno živjeti mjesec vani da počneš lupetati i odroditi se od svijeta. Još mjesec i mogao bi zaboraviti naš jezik. Još mjesec i imamo novog Zviza.
Izgleda da je dovoljno živjeti mjesec vani da počneš lupetati i odroditi se od svijeta. Još mjesec i mogao bi zaboraviti naš jezik. Još mjesec i imamo novog Zviza.
- stakasa
#7543 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I ovo je klasika... Kako se to odma precrta, ko da nas je ko Kineza. Rok je dva do tri mjeseca, sve iza toga je ne znas ti, treba ovde zivit da bi znaoSeyfo wrote:Konjislav mi se činio kao lik koji IMA dvije čiste u glavi, ali mrtav hladan izjaviti da u Bosni nema beskućnika jer ih je STID to biti....
![]()
- madner
#7544 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fransao je potpuno u pravu, a sta napravite od njegovog upisa je za anala.
- 512MB
#7545 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dosta (ne svi) tih beskucnika SVOJOM voljom zive na ulici, jer su se posvadjali sa familijom, jer su kivni na sistem, ne zele pomoc drzave, psihicki bolesnici, itd itd. U BiH takvi zive kod nene u podrumu i zivotare od dijasporske sadake..Seyfo wrote:Konjislav mi se činio kao lik koji IMA dvije čiste u glavi, ali mrtav hladan izjaviti da u Bosni nema beskućnika jer ih je STID to biti....
![]()
- 512MB
#7546 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U cemu je u pravu? U tome da na zapadu ima beskucnika? Otkrio je toplu vodu... ili da misli da je Konjislav trol?madner wrote:Fransao je potpuno u pravu, a sta napravite od njegovog upisa je za anala.
- madner
#7547 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne samo beskucnika nego i sirotinje, kvartova gdje murija ne zalazi i skola gdje se ne govori maticni jezik.
-
Otto24
#7548 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pillow talk...512MB wrote:Konjislave ti si primjer drugima da se sa skolovanjem, radom i trudom svugdje moze uspjeti. I neka pises, ima nas koji tw rado pratimo.konjislav wrote:Ako je barem i jedan moj post nekome pomogao ovdje, znači da ne gubim vrijeme na forumu, nego nekome i koristim
Vas dvojica stvarno trebate poraditi malo na vasem saputanju na jastuku.
- 512MB
#7549 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa ima, nisam upratio da je iko tvrdio da toga nema.madner wrote:Ne samo beskucnika nego i sirotinje, kvartova gdje murija ne zalazi i skola gdje se ne govori maticni jezik.
- mirsek
#7550 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovdje je bit vecine diskusija da li moze prosjecna a pogotovo nadprosjecna osoba vise postici na zapadu u odnosu na BIH, naravno ako se trudi.
Moje misljenje je da moze.
Svaka drzava ima svoje marginalce, ali ko planira da ide mislim da ne spada u tu kategoriju.
Tako da , spominjanje beskucnika kao dokaz loseg zivota/mogucnosti na zapadu je nidje veze.
Moje misljenje je da moze.
Svaka drzava ima svoje marginalce, ali ko planira da ide mislim da ne spada u tu kategoriju.
Tako da , spominjanje beskucnika kao dokaz loseg zivota/mogucnosti na zapadu je nidje veze.
Last edited by mirsek on 13/03/2019 11:10, edited 2 times in total.