Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Ramzess Veliki

#7526 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Ramzess Veliki »

MarlboroGold wrote:Shvatio sam, ali fundamentalizam radi svoje...
Vise se ne radi ni o fundamentalistima, ovi novi miniposlanici su otkopali ispod temelja.
Smrcak15

#7527 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Ramzess Veliki wrote:
Vise se ne radi ni o fundamentalistima, ovi novi miniposlanici su otkopali ispod temelja.
Sobzirom da tvrdis da je nepismeni Muhammed prepisao nepostojecu arapsku Bibliju, zivimo me intresuje sa cime je prepisao, je li sa fulmasterom ili sa hemijskom ili olovkom :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#7528 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Sobzirom da tvrdis da je nepismeni Muhammed prepisao nepostojecu arapsku Bibliju, zivimo me intresuje sa cime je prepisao, je li sa fulmasterom ili sa hemijskom ili olovkom :lol: :lol:
Kakve veze.to.ima sa videom?

Zasto se stalno recikliras?
vatrogasac

#7529 Re: Ateizam vs. Religija

Post by vatrogasac »

Smrcak15 wrote:
Ramzess Veliki wrote:

Ti žuriš brate. Mi još ovdje nismo utvrdili ni da li je postojao Isus, Mekka u vrijeme Ptolomeja ili čak da li je zapisano o Muhammedu a.s. istina? I kud si navr'o iz 7. stoljeća. Doći će stoljeće samo.
Smrcak15

#7530 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote: Kakve veze.to.ima sa videom?

nema nikakve

imperija uzvraca udarac :D kad on ko grom iz vedra neba napada moram i ja u ofanzivu preci :lol:
Bloo
Globalna šefica

#7531 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote: Kakve veze.to.ima sa videom?

nema nikakve

imperija uzvraca udarac :D kad on ko grom iz vedra neba napada moram i ja u ofanzivu preci :lol:
Pa de barem pogledaj video i prokomentariši da barem pokušamo imati neku konstruktivnu diskusiju.
beni-bu-man

#7532 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Es-selamu 'alejkum :mrgreen:
славянин

#7533 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

beni-bu-man wrote:Es-selamu 'alejkum :mrgreen:
Siguran sam da je neki od predznaka kraja svijeta "kad cafiri se krenu selamom pozdravljati" zvuci mi ono tako nekako .... predznacno :D
beni-bu-man

#7534 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

славянин wrote:
Siguran sam da je neki od predznaka kraja svijeta "kad cafiri se krenu selamom pozdravljati" zvuci mi ono tako nekako .... predznacno :D
Kaze se Ve alejkumus-selam :mrgreen:
славянин

#7535 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

beni-bu-man wrote:
славянин wrote:
Kaze se Ve alejkumus-selam :mrgreen:
ima i berekjatuhu i jos nesto :? Mozda sam neuk al ja idem sa dobar dan :D
beni-bu-man

#7536 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

славянин wrote: ima i berekjatuhu i jos nesto :? Mozda sam neuk al ja idem sa dobar dan :D
Ma i ja sam ovo CP s Wikipedije :mrgreen:
Smrcak15

#7537 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote: Pa de barem pogledaj video i prokomentariši da barem pokušamo imati neku konstruktivnu diskusiju.
poslusao sam sta zena, pricam, podrzajem sta prica....

ali nas fokus na ovo temi treba da bude Ima li Boga ili nema, ostalo je sve nevazno....
славянин

#7538 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote: Pa de barem pogledaj video i prokomentariši da barem pokušamo imati neku konstruktivnu diskusiju.

ali nas fokus na ovo temi treba da bude Ima li Boga ili nema, ostalo je sve nevazno....
Naravno i da budemo normalni i na "nivou" u toj diskusiji i barem ne udaramo na zdrav razum nekim egzibicijama :roll:
beni-bu-man

#7539 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:

ima boga, ja sam bog, stas sad :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#7540 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:

Zasto to treba da bude fokus?
Tema ima naslov.toliko opcenit da pokriva gazilion stvari, ukljucujuci i ovaj video.
Bloo
Globalna šefica

#7541 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Osim sto ti ne zelis da ulazis u diskusije za koje nemas spremne svoje youtube linkove i slikovnice, odnosno zelis da tema bude samo poligon za izlaganje tvojih stavova i eventualno predvidljive reakcije drugih.

Boring.
Smrcak15

#7542 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote: Zasto to treba da bude fokus?
Tema ima naslov.toliko opcenit da pokriva gazilion stvari, ukljucujuci i ovaj video.
da tema je takva da moze masa stvari pokriti, ali nevazno je pricati o fikhski /pravnim islamskim propisima sa ateistom a nevjeruje u Boga.....

jer zabrane dolaze od Boga, pa ako u startu negira se onoga koji je pokrenuo zabrane jako je tesko onda voditi diskuiju u tom smjeru...

ovdje teba da bude prica i o evoluciji po mom misljenju posto je evolucija i inteligentni dizajna sastavni dio ateizma i religije,

pa negirati pricu o evoluciji i sad prebacivati je na drugo mjesto otezava se tehnicki voditi diskusija o tim stvarim, nemogu ja se prebacivati sa teme na temu a o istoj stvari pricamo....
vatrogasac

#7543 Re: Ateizam vs. Religija

Post by vatrogasac »

beni-bu-man wrote:
Smrcak15 wrote:

ima boga, ja sam bog, stas sad :mrgreen:
Ti sa sa malim B pa zato u šehadetu i stoji ...Nema boga osim Boga. Hajd' ponovo. :mrgreen: :smeker:
Smrcak15

#7544 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:Osim sto ti ne zelis da ulazis u diskusije za koje nemas spremne svoje youtube linkove i slikovnice, odnosno zelis da tema bude samo poligon za izlaganje tvojih stavova i eventualno predvidljive reakcije drugih.

Boring.
mogu ja itekako uci u diskusije raznoraznih boja i velicina

ali evo sta Tebe interesuje da se diskustuju, ja evo se slazem sa onom zenom sto prica sa onog videa...zene trebaju da su aktivni ucesnici u drustvu, i pod obavezu da prodju skole i fakultete ako su u mogucnosti.
beni-bu-man

#7545 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

vatrogasac wrote:
Ti sa sa malim B pa zato u šehadetu i stoji ...Nema boga osim Boga. Hajd' ponovo. :mrgreen: :smeker:
jes se ti danas smasko slisko ?
Bloo
Globalna šefica

#7546 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote: Zasto to treba da bude fokus?
da tema je takva da moze masa stvari pokriti, ali nevazno je pricati o fikhski /pravnim islamskim propisima sa ateistom a nevjeruje u Boga.....

jer zabrane dolaze od Boga, pa ako u startu negira se onoga koji je pokrenuo zabrane jako je tesko onda voditi diskuiju u tom smjeru...

ovdje teba da bude prica i o evoluciji po mom misljenju posto je evolucija i inteligentni dizajna sastavni dio ateizma i religije,

pa negirati pricu o evoluciji i sad prebacivati je na drugo mjesto otezava se tehnicki voditi diskusija o tim stvarim, nemogu ja se prebacivati sa teme na temu a o istoj stvari pricamo....
To je tvoje mišljenje.
Moje moderatorsko mišljenje je da ako diskusija se vrti oko osnova evolucije, nije joj mjesto na ovoj temi. :)

Tako da, svoju agendu koja god to bila moraš nastaviti na onoj temi. Odnosno postavljati pitanja o evoluciji, a sugovornici, ako ih bude, ti objašnjavaju osnove genetike, mutacija, varijacija itd.

Žao mi je što ti se umiješah u tvoj cunning little plan. :)

Moje upozorenje i dalje stoji.
vatrogasac

#7547 Re: Ateizam vs. Religija

Post by vatrogasac »

Smrcak15 wrote: da tema je takva da moze masa stvari pokriti, ali nevazno je pricati o fikhski /pravnim islamskim propisima sa ateistom a nevjeruje u Boga.....
Ali i priča o Bogu iz perspektive ateiste je besmislena. Moraš imati viziju nečega da bi o tome pričao. Bar na neki način zamišljeno. Ima slučajeva pa mi kažu da kritikuju postojanje Boga na osnovu moje predstave pa mi nastave kako za njih ne postoji bradati čikica koji sjedi na oblaku. kada im kažem da sam i ja ta vrsta ateiste onda traže drugu verziju i tako u nedogled.
vatrogasac

#7548 Re: Ateizam vs. Religija

Post by vatrogasac »

beni-bu-man wrote:
vatrogasac wrote:
Slučilo se desajno.
beni-bu-man

#7549 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

vatrogasac wrote:
beni-bu-man wrote:
vatrogasac wrote:
Slučilo se desajno.
jel iza tufinih cjepanica ????
Smrcak15

#7550 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote: To je tvoje mišljenje.
Moje moderatorsko mišljenje je da ako diskusija se vrti oko osnova evolucije, nije joj mjesto na ovoj temi. :)

Tako da, svoju agendu koja god to bila moraš nastaviti na onoj temi. Odnosno postavljati pitanja o evoluciji, a sugovornici, ako ih bude, ti objašnjavaju osnove genetike, mutacija, varijacija itd.

Žao mi je što ti se umiješah u tvoj cunning little plan. :)

Moje upozorenje i dalje stoji.

ma nije mene nesto potrebna prica o evoluciji, to vise tvojim ateistickim pajdasima, jer se oni hvataju na to, mogu ja dokaze iznosti iz drugih oblasti, imam ja toga na pretek u magacinu, kada bi rafalisao nebi se zaustavljao cega sve imam u magacinu od "municije :D " raznih kalibara

cak sta vise meni ni Biblija ni Kuran nisu potrebni da bi pricao o postojanju BOga jer toliko ima nereligijskih dokaza koji daju nam za pravo da mozemo vjerovati u njegovo postojanje.
Locked