Vise se ne radi ni o fundamentalistima, ovi novi miniposlanici su otkopali ispod temelja.MarlboroGold wrote:Shvatio sam, ali fundamentalizam radi svoje...
Ateizam vs. Religija
- Ramzess Veliki
#7526 Re: Ateizam vs. Religija
- Smrcak15
#7527 Re: Ateizam vs. Religija
Sobzirom da tvrdis da je nepismeni Muhammed prepisao nepostojecu arapsku Bibliju, zivimo me intresuje sa cime je prepisao, je li sa fulmasterom ili sa hemijskom ili olovkomRamzess Veliki wrote:Vise se ne radi ni o fundamentalistima, ovi novi miniposlanici su otkopali ispod temelja.MarlboroGold wrote:Shvatio sam, ali fundamentalizam radi svoje...
- Bloo
- Globalna šefica
#7528 Re: Ateizam vs. Religija
Kakve veze.to.ima sa videom?Smrcak15 wrote:Sobzirom da tvrdis da je nepismeni Muhammed prepisao nepostojecu arapsku Bibliju, zivimo me intresuje sa cime je prepisao, je li sa fulmasterom ili sa hemijskom ili olovkomRamzess Veliki wrote:Vise se ne radi ni o fundamentalistima, ovi novi miniposlanici su otkopali ispod temelja.MarlboroGold wrote:Shvatio sam, ali fundamentalizam radi svoje...![]()
Zasto se stalno recikliras?
- vatrogasac
#7529 Re: Ateizam vs. Religija
Smrcak15 wrote:Sobzirom da tvrdis da je nepismeni Muhammed prepisao nepostojecu arapsku Bibliju, zivimo me intresuje sa cime je prepisao, je li sa fulmasterom ili sa hemijskom ili olovkomRamzess Veliki wrote:Vise se ne radi ni o fundamentalistima, ovi novi miniposlanici su otkopali ispod temelja.MarlboroGold wrote:Shvatio sam, ali fundamentalizam radi svoje...![]()
Ti žuriš brate. Mi još ovdje nismo utvrdili ni da li je postojao Isus, Mekka u vrijeme Ptolomeja ili čak da li je zapisano o Muhammedu a.s. istina? I kud si navr'o iz 7. stoljeća. Doći će stoljeće samo.
- Smrcak15
#7530 Re: Ateizam vs. Religija
nema nikakveBloo wrote: Kakve veze.to.ima sa videom?
imperija uzvraca udarac
- Bloo
- Globalna šefica
#7531 Re: Ateizam vs. Religija
Pa de barem pogledaj video i prokomentariši da barem pokušamo imati neku konstruktivnu diskusiju.Smrcak15 wrote:nema nikakveBloo wrote: Kakve veze.to.ima sa videom?
imperija uzvraca udarackad on ko grom iz vedra neba napada moram i ja u ofanzivu preci
- beni-bu-man
#7532 Re: Ateizam vs. Religija
Es-selamu 'alejkum 
- славянин
#7533 Re: Ateizam vs. Religija
Siguran sam da je neki od predznaka kraja svijeta "kad cafiri se krenu selamom pozdravljati" zvuci mi ono tako nekako .... predznacnobeni-bu-man wrote:Es-selamu 'alejkum
- beni-bu-man
#7534 Re: Ateizam vs. Religija
Kaze se Ve alejkumus-selamславянин wrote:Siguran sam da je neki od predznaka kraja svijeta "kad cafiri se krenu selamom pozdravljati" zvuci mi ono tako nekako .... predznacnobeni-bu-man wrote:Es-selamu 'alejkum
- славянин
#7535 Re: Ateizam vs. Religija
ima i berekjatuhu i jos nestobeni-bu-man wrote:Kaze se Ve alejkumus-selamславянин wrote:Siguran sam da je neki od predznaka kraja svijeta "kad cafiri se krenu selamom pozdravljati" zvuci mi ono tako nekako .... predznacnobeni-bu-man wrote:Es-selamu 'alejkum
- beni-bu-man
#7536 Re: Ateizam vs. Religija
Ma i ja sam ovo CP s Wikipedijeславянин wrote: ima i berekjatuhu i jos nestoMozda sam neuk al ja idem sa dobar dan
- Smrcak15
#7537 Re: Ateizam vs. Religija
poslusao sam sta zena, pricam, podrzajem sta prica....Bloo wrote: Pa de barem pogledaj video i prokomentariši da barem pokušamo imati neku konstruktivnu diskusiju.
ali nas fokus na ovo temi treba da bude Ima li Boga ili nema, ostalo je sve nevazno....
- славянин
#7538 Re: Ateizam vs. Religija
Naravno i da budemo normalni i na "nivou" u toj diskusiji i barem ne udaramo na zdrav razum nekim egzibicijamaSmrcak15 wrote:poslusao sam sta zena, pricam, podrzajem sta prica....Bloo wrote: Pa de barem pogledaj video i prokomentariši da barem pokušamo imati neku konstruktivnu diskusiju.
ali nas fokus na ovo temi treba da bude Ima li Boga ili nema, ostalo je sve nevazno....
- beni-bu-man
#7539 Re: Ateizam vs. Religija
ima boga, ja sam bog, stas sadSmrcak15 wrote:poslusao sam sta zena, pricam, podrzajem sta prica....Bloo wrote: Pa de barem pogledaj video i prokomentariši da barem pokušamo imati neku konstruktivnu diskusiju.
- Bloo
- Globalna šefica
#7540 Re: Ateizam vs. Religija
Zasto to treba da bude fokus?Smrcak15 wrote:poslusao sam sta zena, pricam, podrzajem sta prica....Bloo wrote: Pa de barem pogledaj video i prokomentariši da barem pokušamo imati neku konstruktivnu diskusiju.
Tema ima naslov.toliko opcenit da pokriva gazilion stvari, ukljucujuci i ovaj video.
- Bloo
- Globalna šefica
#7541 Re: Ateizam vs. Religija
Osim sto ti ne zelis da ulazis u diskusije za koje nemas spremne svoje youtube linkove i slikovnice, odnosno zelis da tema bude samo poligon za izlaganje tvojih stavova i eventualno predvidljive reakcije drugih.
Boring.
Boring.
- Smrcak15
#7542 Re: Ateizam vs. Religija
da tema je takva da moze masa stvari pokriti, ali nevazno je pricati o fikhski /pravnim islamskim propisima sa ateistom a nevjeruje u Boga.....Bloo wrote: Zasto to treba da bude fokus?
Tema ima naslov.toliko opcenit da pokriva gazilion stvari, ukljucujuci i ovaj video.
jer zabrane dolaze od Boga, pa ako u startu negira se onoga koji je pokrenuo zabrane jako je tesko onda voditi diskuiju u tom smjeru...
ovdje teba da bude prica i o evoluciji po mom misljenju posto je evolucija i inteligentni dizajna sastavni dio ateizma i religije,
pa negirati pricu o evoluciji i sad prebacivati je na drugo mjesto otezava se tehnicki voditi diskusija o tim stvarim, nemogu ja se prebacivati sa teme na temu a o istoj stvari pricamo....
- vatrogasac
#7543 Re: Ateizam vs. Religija
Ti sa sa malim B pa zato u šehadetu i stoji ...Nema boga osim Boga. Hajd' ponovo.beni-bu-man wrote:ima boga, ja sam bog, stas sadSmrcak15 wrote:poslusao sam sta zena, pricam, podrzajem sta prica....Bloo wrote: Pa de barem pogledaj video i prokomentariši da barem pokušamo imati neku konstruktivnu diskusiju.
- Smrcak15
#7544 Re: Ateizam vs. Religija
mogu ja itekako uci u diskusije raznoraznih boja i velicinaBloo wrote:Osim sto ti ne zelis da ulazis u diskusije za koje nemas spremne svoje youtube linkove i slikovnice, odnosno zelis da tema bude samo poligon za izlaganje tvojih stavova i eventualno predvidljive reakcije drugih.
Boring.
ali evo sta Tebe interesuje da se diskustuju, ja evo se slazem sa onom zenom sto prica sa onog videa...zene trebaju da su aktivni ucesnici u drustvu, i pod obavezu da prodju skole i fakultete ako su u mogucnosti.
- beni-bu-man
#7545 Re: Ateizam vs. Religija
jes se ti danas smasko slisko ?vatrogasac wrote:
Ti sa sa malim B pa zato u šehadetu i stoji ...Nema boga osim Boga. Hajd' ponovo.![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#7546 Re: Ateizam vs. Religija
To je tvoje mišljenje.Smrcak15 wrote:da tema je takva da moze masa stvari pokriti, ali nevazno je pricati o fikhski /pravnim islamskim propisima sa ateistom a nevjeruje u Boga.....Bloo wrote: Zasto to treba da bude fokus?
jer zabrane dolaze od Boga, pa ako u startu negira se onoga koji je pokrenuo zabrane jako je tesko onda voditi diskuiju u tom smjeru...
ovdje teba da bude prica i o evoluciji po mom misljenju posto je evolucija i inteligentni dizajna sastavni dio ateizma i religije,
pa negirati pricu o evoluciji i sad prebacivati je na drugo mjesto otezava se tehnicki voditi diskusija o tim stvarim, nemogu ja se prebacivati sa teme na temu a o istoj stvari pricamo....
Moje moderatorsko mišljenje je da ako diskusija se vrti oko osnova evolucije, nije joj mjesto na ovoj temi.
Tako da, svoju agendu koja god to bila moraš nastaviti na onoj temi. Odnosno postavljati pitanja o evoluciji, a sugovornici, ako ih bude, ti objašnjavaju osnove genetike, mutacija, varijacija itd.
Žao mi je što ti se umiješah u tvoj cunning little plan.
Moje upozorenje i dalje stoji.
- vatrogasac
#7547 Re: Ateizam vs. Religija
Ali i priča o Bogu iz perspektive ateiste je besmislena. Moraš imati viziju nečega da bi o tome pričao. Bar na neki način zamišljeno. Ima slučajeva pa mi kažu da kritikuju postojanje Boga na osnovu moje predstave pa mi nastave kako za njih ne postoji bradati čikica koji sjedi na oblaku. kada im kažem da sam i ja ta vrsta ateiste onda traže drugu verziju i tako u nedogled.Smrcak15 wrote: da tema je takva da moze masa stvari pokriti, ali nevazno je pricati o fikhski /pravnim islamskim propisima sa ateistom a nevjeruje u Boga.....
- vatrogasac
#7548 Re: Ateizam vs. Religija
Slučilo se desajno.beni-bu-man wrote:jes se ti danas smasko slisko ?vatrogasac wrote:
Ti sa sa malim B pa zato u šehadetu i stoji ...Nema boga osim Boga. Hajd' ponovo.![]()
- beni-bu-man
#7549 Re: Ateizam vs. Religija
jel iza tufinih cjepanica ????vatrogasac wrote:Slučilo se desajno.beni-bu-man wrote:jes se ti danas smasko slisko ?vatrogasac wrote:
- Smrcak15
#7550 Re: Ateizam vs. Religija
Bloo wrote: To je tvoje mišljenje.
Moje moderatorsko mišljenje je da ako diskusija se vrti oko osnova evolucije, nije joj mjesto na ovoj temi.
Tako da, svoju agendu koja god to bila moraš nastaviti na onoj temi. Odnosno postavljati pitanja o evoluciji, a sugovornici, ako ih bude, ti objašnjavaju osnove genetike, mutacija, varijacija itd.
Žao mi je što ti se umiješah u tvoj cunning little plan.![]()
Moje upozorenje i dalje stoji.
ma nije mene nesto potrebna prica o evoluciji, to vise tvojim ateistickim pajdasima, jer se oni hvataju na to, mogu ja dokaze iznosti iz drugih oblasti, imam ja toga na pretek u magacinu, kada bi rafalisao nebi se zaustavljao cega sve imam u magacinu od "municije
cak sta vise meni ni Biblija ni Kuran nisu potrebni da bi pricao o postojanju BOga jer toliko ima nereligijskih dokaza koji daju nam za pravo da mozemo vjerovati u njegovo postojanje.