Republika Turska

Post Reply
commendatore

#7526 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

jao_situacije wrote:
mario001 wrote:
jao_situacije wrote:ko će najebati
imal mrtvih :zoka:

Ovisi o tome koliko je komanda odana predsjedniku, ako su svi u ovome onda je to kraj
to mi je jasno ali kontam zar nema nekih info već
koliko ja znam brkini su svi u vrhu vojske

jbg moglo se očekivati opet se približava putinu
:thumbup: sjajni komentari :thumbup: :mrgreen:
Jack Be Nimble

#7527 Re: Republika Turska

Post by Jack Be Nimble »

MUNAFIK wrote:CNN je fakat dno od medija. Ljudi jednostavno lažu i koriste ovo za širenje laži i neke propagande protiv Turske i njene vlasti i naroda...

Mene stid za njih dok ih slušam ali opet kontam nisu toliki levati mora bit razlog što to rade... Ocito da narod vjeruje i od njih ocekuje da pricaju to sto pricaju...
Pa sta pricaju?
commendatore

#7528 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

kamen spoticanja wrote:Vojska pokusala uci u erdoganovu kucu...specijalne policijske snage odbile napad
vlada dala dozvolu policijskim snagama da pucaju na vojsku na ulicama
nemoj zajebavat - ima l dje link :roll: :( :-x :shock:
It_is_a_Leclerc

#7529 Re: Republika Turska

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja samo znam da je jako veselo i zabavno čitati o "borbi građana za demokratiju" u državi u kojoj idete u zatvor, ako predsjednika uporedite sa simpatičnim Gollumom, ili mu namontirate zastavu duginih boja.

Turska je davno skliznula sa kursa zdravog sekularizma i srlja u islamizam. Ovaj šlampavi, smjehotresni "vojni udar" će samo pojačati islamističke i anti-kemalističke snage u toj zemlji (To su vam ovi na čaršiji što su tekbirali do pola dva), omogućiti Erdoganu da se, k'o Milošević nakon protesta opozicije, obračunava sa "unutrašnjim neprijateljima", a možda čak i uspostavi predsjednički sistem u državi.

Ali eto. U ovoj konstalaciji odnosa, bolje je podržavati legalnu vladu jer, ma koliko nedmokratična i islamistička bila, ipak je kakva-takva brana onom bliskoistočnom terorističkom šljamu u njihovoj namjeri da prodru u Evropu. Pobjeda ovih tzv. "pučista" bi značila haos i ponovni uspon ISIL-a. Tako ja to gledam.

A destabilizacija Turske će se nastaviti i dalje. U to ne treba imati sumnje.
commendatore

#7530 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

http://www.cnnturk.com/turkiye/ankarada ... sehit-oldu

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırı sonucu 17 polis şehit oldu. TÜRKSAT Kampüsü'nde görevli 2 personel de hayatını kaybetti.

metin boyutu
metni yazdır
Ankara Valiliği, Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne havadan yapılan bombalı saldırıda 17 özel harekat polisinin şehit olduğunu bildirdi. Ayrıca Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT Kampüsü'nde görevli 2 personel de şehit oldu.

U ZRACNOM bombardiranju :shock: :shock: :shock: na garnizon specijalnih policijskih snaga Golbashi u Ankari 17 specijalaca poginulo jos 2 sluzbene osobe nastradale....

a jebote.... :-) :shock: pa šta je ovo jbote..... :run:
Last edited by commendatore on 16/07/2016 04:15, edited 1 time in total.
MUNAFIK

#7531 Re: Republika Turska

Post by MUNAFIK »

pa pored 10000 izjava turskog naroda da je Istanbul slobodan, vojska pohapsena itd... oni palamude kako se zakuhava, kako nije sigurno da li ta masa ljudi podrzava vojsku ili Erdogana koji je kao toliko kritikovan i nije bas drag mnogima i onda raspletu protiv njega... Onda nadju nekoga na telefonu koji je zatvoren u sobu u hotelu i pitaju ga jel još vojska tu, a ova kaze ne znam ne mogu izac, i novinar zakljucuje da to je vojska jos tu i takve gluposti...
nema me tamo

#7532 Re: Republika Turska

Post by nema me tamo »

Eto ugašeno kao što rekoh
Freamon Lester

#7533 Re: Republika Turska

Post by Freamon Lester »

MUNAFIK wrote:pa pored 10000 izjava turskog naroda da je Istanbul slobodan, vojska pohapsena itd... oni palamude kako se zakuhava, kako nije sigurno da li ta masa ljudi podrzava vojsku ili Erdogana koji je kao toliko kritikovan i nije bas drag mnogima i onda raspletu protiv njega... Onda nadju nekoga na telefonu koji je zatvoren u sobu u hotelu i pitaju ga jel još vojska tu, a ova kaze ne znam ne mogu izac, i novinar zakljucuje da to je vojska jos tu i takve gluposti...
MUNAFIK kako ti meni komentarises da je upravo CNN omogucio Brkanu da se obrati javnosti? :lol:
Jack Be Nimble

#7534 Re: Republika Turska

Post by Jack Be Nimble »

Ovi Turci ne znaju ni kolo kako treba zaplesati :roll:

Izgleda da i Turci imaju svog Slobu.
commendatore

#7535 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

insomnia78 wrote:Iznimno, iznimno zanimljivo desavanje koje otvara na desetine pitanja

S moje sokoćalo
jbote led, kako ti moze biti zanimljivo mogucnost masakra opstih razmjera?????? sta je tu zanimljivo?
jao_situacije

#7536 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

commendatore wrote:http://www.cnnturk.com/turkiye/ankarada ... sehit-oldu

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırı sonucu 17 polis şehit oldu. TÜRKSAT Kampüsü'nde görevli 2 personel de hayatını kaybetti.

metin boyutu
metni yazdır
Ankara Valiliği, Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne havadan yapılan bombalı saldırıda 17 özel harekat polisinin şehit olduğunu bildirdi. Ayrıca Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT Kampüsü'nde görevli 2 personel de şehit oldu.

U ZRACNOM bombardiranju :shock: :shock: :shock: na garnizon specijalnih policijskih snaga Golbashi u Ankari 17 specijalaca poginulo jos 2 sluzbene osobe nastradale....

a jebote.... :-) :shock: pa šta je ovo jbote..... :run:
ako si slabog želuca nemoj gledati snimke iz ankare helikopteri su pucali po civilima bombe su padale na parlament u jednom bulevaru ima dosta mrtvih na cesti tenkom su išli na ljude
Kombat

#7537 Re: Republika Turska

Post by Kombat »

commendatore wrote:
kamen spoticanja wrote:Vojska pokusala uci u erdoganovu kucu...specijalne policijske snage odbile napad
ipak ne mogoh zaspati :-) gledam sultana kako beljezga...ok, propao udar...ali malo mi djeluje, kako to da kazem a da se turkofili ne uvrijede...sasrano!!! :skoljka:
Kombat

#7538 Re: Republika Turska

Post by Kombat »

mada bi ovo moglo biti iz keca u dvicu u drugom poluvremenu. Kolika je kvota?>! :D
commendatore

#7539 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

jao_situacije wrote:
ako si slabog želuca nemoj gledati snimke iz ankare helikopteri su pucali po civilima bombe su padale na parlament u jednom bulevaru ima dosta mrtvih na cesti tenkom su išli na ljude
ma evo gledam i ne mogu sebi doc.... kobra puca ko da je po ledini a ne glavnom gradu :shock: :shock: :shock:
Freamon Lester

#7540 Re: Republika Turska

Post by Freamon Lester »

U Ankari 42 mrtvih. Uglavnom civili.
gnjev

#7541 Re: Republika Turska

Post by gnjev »

Kombat wrote:
commendatore wrote:
ipak ne mogoh zaspati :-) gledam sultana kako beljezga...ok, propao udar...ali malo mi djeluje, kako to da kazem a da se turkofili ne uvrijede...sasrano!!! :skoljka:
što će dijelovati sasrano ? mislim puca mi qrac za nekim erdoganom tamo al lafac je sad što jes jes. ovo da je sam izrežiro ne bi moglo bolje po njega ispasti . tetovirat će ga sutra ljudi na prsima vjeruj mi
commendatore

#7542 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

Freamon Lester wrote:U Ankari 42 mrtvih. Uglavnom civili.
:cry: :roll: :( :sad:
commendatore

#7543 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

Baltazar_khan wrote:al kako pička poziva ljude da idu na ulice boli ga briga što će bit mrtvih ako već nije

u nizu budaleština koje je napravio ta izjava je baš ono - de sacuvajte mi stolicu :-) retardiro lik totalmente..... :|
svak ko ima imalo obraza i ljudskosti kad je oruzje na cesti - pozivas ljude da se zavuku u misje rupe a kamo li da izadju na cijev....
al eto evo gledah civili razoruzase jedan transporter.... ovi zbunjeno predase oruzje i vozilo :-)

definitivno tigar od papira.....e moj sinko :roll: :run:
k3ngur

#7544 Re: Republika Turska

Post by k3ngur »

commendatore wrote:
Freamon Lester wrote:U Ankari 42 mrtvih. Uglavnom civili.
:cry: :roll: :( :sad:
Zalosno, al ako je ovo istina da je Gulen vodio pobunu taj covjek fakat nije normalan.

Nego nesto prije gledam Erdoganov bio i ovi na wiki su ga vec skinuli sa vlasti, inace cetri godine gradonacelnik Istanbula pa i nije ni cudo sto je tu sletio a i ima jacu podrsku.
jao_situacije

#7545 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

https://twitter.com/tcbestepe/status/754143269089583104

klanjaju sabah i čuvaju rezidenciju
jao_situacije

#7546 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

parlament jutros

https://twitter.com/140journos/status/7 ... 9938689024

bilježnica s naredbama pobunjenika

https://twitter.com/140journos/status/7 ... 4632309760

pohapšeni vojnici u istanbulu nakon okršaja s policijom i građanima kod radija turske

https://twitter.com/140journos/status/7 ... 3200248832
jao_situacije

#7547 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

predali se na bosforskom mostu
MOSALJOZE

#7548 Re: Republika Turska

Post by MOSALJOZE »

Brko im ga je metnuo,samo tako :-D
:sinbad:
jao_situacije

#7549 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

i dalje rokaju u ankari avionima i helićima, bacali bombe i na rezidenciju, krenuli helikopterima na centralu policije napali trt i neki kampus
u istanbulu aerodrom otvoren brko održao govor
apsidejzi

#7550 Re: Republika Turska

Post by apsidejzi »

Aerodrom nikad nije ni bio zatvoren. Avioni slijetali i polijetali normalno. Otidji na flightradar i pogledaj.
Post Reply