Bujrumsalik79 wrote:Imam dvoje do 8 i igram se.almir1977 wrote: Jerbo je Jana jedina voda na dunjaluku...
Ja jarane imam troje djece do 8 godina i ne pada mi na pamet da se igram sa tim stvarima u ovakvoj situaciji kad, hvala Bogu, imam mogućnost da si kupim 10 litara vode dnevno.
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
almir1977
#7526 Re: Poplave u cijeloj BiH
-
archi_a
#7527 Re: Poplave u cijeloj BiH
U svakoj normalnoj situaciji, rekao bih ti da si u pravu. Kamo srece da ne postoji osoba poput ovog krmeta i da se ljudi stvarno mogu posvetiti samo davanju pomoci u ovoj katastrofi koja nas je zadesila.guber90 wrote:Okanite se Dodika, tako vam Boga!!!
Nemam obicaj da budalasem sa ovim fontom, ali stvarno ste prevrsili svaku granicu.
Nazalost, cak i u ovim trenutcima imas osobe koje ti vladaju na pola tvoje zemlje i ne samo da ne pomazu vec se trude svim silama da naprave jos goru situaciju nego sto jeste. Viza vi takvih debila ova tema se zove poplave u cijeloj BIH, sa naglaskom na ovo "cijeloj". Ne dijeli niko normalan ovu zemlju na pola, nego bas obratno - normalni izrazavaju protest na tvrdnje i pokusaje secesionista u BIH, koji i u ovim teskim trenutcima pokusavaju da dijele nasu zemlju. Zato, oprostite. Trebaju nesretni ljudi u toj polovici da znaju da imaju nasu podrsku i da mi znamo sta im dodik radi.
citat:
Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
PostPostao/la archi_a dana 19/05/2014 21:40
Evo iskoristi dodo majmun, situaciju i postavi svog covjeka da diriguje u Doboju. Kako rece drugi majmun Zeljka C. : zbog nesposobnosti i ne preuzimanja svih potrebnih mjera za zastitu Doboja. Ovo je prvi pokusaj smjene nekog gradonacelnika, uzivo na rtpisi-ju. Konta precednik: Neces se ti Obrene javno, na televiziji zahvaljivati ljudima u Tesnju i Doboj - jugu.
Cime se debili bave, majko moja. Vade se na vanrednu situaciju. Klasicni udar na lokalnom nivou. Isto ce pokusati i u Bijeljini.
Ovaj bi i Hitlera zajebo.
Fakat, sjeverna koreja nam je tako blizu.
-
lajkujMe
#7528 Re: Poplave u cijeloj BiH
Vlasti kazu da jeste, ja osobno kazem da nije i da je opasno po zdravlje da se pije, vise prijatelja i familije po gradu mi javlja da voda smrdi i da je mutna kao da se pomjesala s fekalijama i blatom.
Znaci moj savjet je da ne vjerujete ovim ublehasima u vladi ne pijte vodu iz cesme neko vrijeme dok ne prodje ovaj haos.
Znaci moj savjet je da ne vjerujete ovim ublehasima u vladi ne pijte vodu iz cesme neko vrijeme dok ne prodje ovaj haos.
-
sgunited
#7529 Re: Poplave u cijeloj BiH
valjda ce sutra u toku dana biti vise informacija od njih sta treba ponijeti a sta su oni obezbjedili. Ako i kupis ne ostavljaj ih, barem ne u srijedu jer ovo sigurno nije zadnja akcija trebace ti jos a na kraju naravno ostavitiSon1 wrote:Mogao bi SPUS organizovati, ali ja kontam da kupimo te cizme i pravo ih i ostavimo kome bude potrebno.sgunited wrote:Sto se tice cizama ja se nekako nadam da ce SPUS nesto skontati za to, valdja je bilo nekih donacija. Danas sam malo trazio nasao sam neku ribarsku radnju u Paramlinskoj kod Klasa ali nisam stigao otici, tu mora biti.
Treba imati u vidu i navalu insekata, pa bi dobro dosao i sprej za zastitu od ove gamadi.
-
mefistofilis
#7530 Re: Poplave u cijeloj BiH
salik79 wrote:almir1977 wrote:Ja je ne pijem od srijede, niti imam namjere bar još 15-20 dana. Rekli oni da je ispravna ili ne.StupskaBitanga wrote:smije li iko postaviti pitanje
Da li je u Sarajevu voda za piće ispravna?
Ja je pijem i svi ukucani, hvala Bogu nikakvih nuspojava.
-
VjecitiStudent
#7531 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bačenih 0,5 km po članu porodice dnevnoalmir1977 wrote:Ja kupujem onu našu od 1.2 KM za 5 litaraVjecitiStudent wrote:Jeste, zašto ne bi bila?StupskaBitanga wrote:smije li iko postaviti pitanje
Da li je u Sarajevu voda za piće ispravna?
Ko ne vjeruje, nek kupuje Janu.
1 flaša nepotrebnog otpada, po članu porodice svaka dva i po dana
-
radostan dan
#7532 Re: Poplave u cijeloj BiH
Marija Šerifović krenula u Bosnu da odense pomoć, ali sačekalo ju je neprijatno iznenađenje
Poznata kao neko ko ima veliko srce, pevačica Marija Šerifović nesebično je pružila podršku građanima Srbije i Bosne i Hercegovine koji su proteklih dana preživljavali pakao. Ipak, na putu za humano delo sačekalo ju je nešto veoma neprijatno.
Marija Šerifović krenula u Bosnu da odense pomoć, ali sačekalo ju je neprijatno iznenađenje
Popuularna pevačica požalila se na društvenoj mreži Tviter da je policija nije pustila da unese pomoć u Sarajevo. Potpuno revolititana, napisala je sledeće:

Poznata kao neko ko ima veliko srce, pevačica Marija Šerifović nesebično je pružila podršku građanima Srbije i Bosne i Hercegovine koji su proteklih dana preživljavali pakao. Ipak, na putu za humano delo sačekalo ju je nešto veoma neprijatno.
Popuularna pevačica požalila se na društvenoj mreži Tviter da je policija nije pustila da unese pomoć u Sarajevo. Potpuno revolititana, napisala je sledeće:

-
rimano
#7533 Re: Poplave u cijeloj BiH
Vidio sam i ja ovo. Koji retard moras biti da ovo uradis. Vjerujem da je cojka bilo strah da ih drzi kod sebe al kako nije razmisljao o tome da ce neko mozda stati na tu minu negdje na obali.todd_smith wrote:Debil u Zavidovicima nasao tri mine i komotno ih bacio u rijeku i hladno pred kamerama rece da je to uradio jer nije znao sta ce sa njima....![]()
![]()
![]()
-
almir1977
#7534 Re: Poplave u cijeloj BiH
Hvala na brizi za moj budžet i okolišVjecitiStudent wrote:
Bačenih 0,5 km po članu porodice dnevno
1 flaša nepotrebnog otpada, po članu porodice svaka dva i po dana
- armin071
#7535 Re: Poplave u cijeloj BiH
Lakse bi joj bilo da nije pasos ponijela. Ovako zeleni kUrton e to se vec ne oprasta
I jos da ih bar 10% na granici zna definiciju istog gdje bi im kraj bio...
- O'zone
- Globalni moderator
#7536 Re: Poplave u cijeloj BiH
I baš U Sarajevoradostan dan wrote:Marija Šerifović krenula u Bosnu da odense pomoć, ali sačekalo ju je neprijatno iznenađenje
-
StupskaBitanga
#7537 Re: Poplave u cijeloj BiH
sPuno Sarajevo Bijele vode iz Goražda i ljudi kupuju
-
golman
#7538 Re: Poplave u cijeloj BiH
Je li ovde tema Dodik ili poplave? Ima li iko kakav link gdje se može pratiti trenutna situacija u Šamcu i Orašju,tamo je još uvijek kritično,a možda čak i najteže?
-
Son1
#7539 Re: Poplave u cijeloj BiH
Naravno, nakon sto se zavrsi akcija. Mada lakse je meni uzeti jos koji par, tako da nece s tim biti problema.sgunited wrote:valjda ce sutra u toku dana biti vise informacija od njih sta treba ponijeti a sta su oni obezbjedili. Ako i kupis ne ostavljaj ih, barem ne u srijedu jer ovo sigurno nije zadnja akcija trebace ti jos a na kraju naravno ostavitiSon1 wrote:Mogao bi SPUS organizovati, ali ja kontam da kupimo te cizme i pravo ih i ostavimo kome bude potrebno.sgunited wrote:Sto se tice cizama ja se nekako nadam da ce SPUS nesto skontati za to, valdja je bilo nekih donacija. Danas sam malo trazio nasao sam neku ribarsku radnju u Paramlinskoj kod Klasa ali nisam stigao otici, tu mora biti.
Treba imati u vidu i navalu insekata, pa bi dobro dosao i sprej za zastitu od ove gamadi.
Je l' SPUS objavio sve lokacije na koje ce se ici ili ce oni to naknadno?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#7540 Re: Poplave u cijeloj BiH
@ Son1- mi smo uzimali u penny-u, 17 KM, s tim sto se jako brzo razgrabe pa to imaj u vidu.
- seoBIH
#7541 Re: Poplave u cijeloj BiH
rimano wrote:Vidio sam i ja ovo. Koji retard moras biti da ovo uradis. Vjerujem da je cojka bilo strah da ih drzi kod sebe al kako nije razmisljao o tome da ce neko mozda stati na tu minu negdje na obali.todd_smith wrote:Debil u Zavidovicima nasao tri mine i komotno ih bacio u rijeku i hladno pred kamerama rece da je to uradio jer nije znao sta ce sa njima....![]()
![]()
![]()
Gdje je bacio, u kojem dijelu grada?
-
archi_a
#7542 Re: Poplave u cijeloj BiH
Naravno da nije dodik, ali moras reagovati.golman wrote:Je li ovde tema Dodik ili poplave? Ima li iko kakav link gdje se može pratiti trenutna situacija u Šamcu i Orašju,tamo je još uvijek kritično,a možda čak i najteže?
Niko ne ide live. Probaj na ovoj stranici. Oni bi mogli imati update: http://www.radioorasje.com/ i http://radiobrcko.ba/uzivo/radiobrcko.html
Last edited by archi_a on 20/05/2014 00:10, edited 1 time in total.
- DaffyDuck
#7543 Re: Poplave u cijeloj BiH
Vrijedi ponoviti, ovo je posebno vazno da im se jave ljudi iz BiH kako bi se svijetu pokazala kakava nas je kataklizma snasla. Vazno je da ljudi u svijetu vide i onda mozda i doniraju novac za obnove! Ko ide, posebno studenti, neka vam ne bude mrsko poslati mail i poslije dati izjavu za tv. Dijelite ne fb!menuet wrote:sa tvitera, ne znam da li se odnosi i na BiH, treba provjeritiBBC World News kreće sa praćenjem iz sata u sat, potrebni ljudi koji govore engleski iz ugroženih mesta, kontakt [email protected]
- O'zone
- Globalni moderator
#7544 Re: Poplave u cijeloj BiH
Interesuje me vaše mišljenje o ovome?
Ljudi sa strane mi govore da je Bijeljina dobro prošla, spašeno je Crnjelovo i Semberija jer se u medijima forsira da su uspjeli da spasu nasip u Crnjelovu. Priča se malo o potopljenom Velinom Selu , Balatunu, dijelu Batkovića i to je to. Niko ne spominje katastrofu u Janji, Amajlijama, Popovima, Dijelovima, Dvorovima, Patkovači, Ljeskovcu, Vršanima i ostalih 20 sela.. pa ljudi sa strane i ne znaju pravo stanje!
Bijeljinci imaju samo rijeći hvale...mnogi neznaju da gospodin Micic potice iz Crnjalova....zato je i sacuvan...a ostala sela su nebitna...za njega
-
Mustang1
#7545 Re: Poplave u cijeloj BiH
https://www.facebook.com/sigma.ba/photo ... nt_count=1

Dragi moji prijatelji, ukoliko ste fan nekog od ovih klubova, u najboljoj mjeri Ernad Bešlagić, daje meni u amanet ova 3 grba da se prodaju, a da se sredstva od prodaje uruče ljudima kojima je novac prije svega i potreban...Cijena je inače 40km 1 grb...dimenzja (70x70)i.a ako ko daje i više, dobro i jeste, a ako neko daje i manje nije problem..Novac od prodaje kupac može predati lično porodici koja je smještena kod mene, kako bi bilo sve transparentno i časno....Još jednom VELIKO HVALA Ernad Bešlagiću, koji je ovim svime pomogao porodici....

Dragi moji prijatelji, ukoliko ste fan nekog od ovih klubova, u najboljoj mjeri Ernad Bešlagić, daje meni u amanet ova 3 grba da se prodaju, a da se sredstva od prodaje uruče ljudima kojima je novac prije svega i potreban...Cijena je inače 40km 1 grb...dimenzja (70x70)i.a ako ko daje i više, dobro i jeste, a ako neko daje i manje nije problem..Novac od prodaje kupac može predati lično porodici koja je smještena kod mene, kako bi bilo sve transparentno i časno....Još jednom VELIKO HVALA Ernad Bešlagiću, koji je ovim svime pomogao porodici....
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7546 Re: Poplave u cijeloj BiH
Na zalost politika i licni/grupni interesi, su se uvukli u svaku sferu ovog regiona, tako da je neminovno da se to spomene.
Bijeljina se brani, sasvim solidno ide konsolidacija nasipa prema Semberiji i Posavini. Milorad se pojavljuje na varnednoj press konferenciji u BG. odmah iza Vucica koji prica o teskoci momenta i polozoja u kojem se Srbija nalazi. (Dodik kasnije uzima rijec, prica o dejtonu i slicne price ali necu detaljno o tome, barem ne ovdje). Tu noc, zapravo u zoru, popustaju brane i odbranbene crte prema Posavini i Semberiji.
Vucic, nesto poslije toga, to popodne ja mislim ali nisma bas siguran za tejming, ali taj dan je bilo...na vanrednoj sjednici Vlade, otvorenoj za medije, pocinje to zasjedanje konstatacijom, parafraziram ..."....situacija je stabilnija, na zalost regiona u Bosni i Hrvatskoj u kojima su probijene brane i odbrane u tom regionu, talas koji ide prema Srbiji je uveliko amortizovan..." (napomena, parafraziram njegovu izjavu ali se svodi na to)
Nazovite me teoreticarem zavjere, nazovite me politikantom...kako god, ali se ja ne mogu oteti utisku, mozda bas sto se sve to izdesavalo u nekih 12 sati, situacija fakticki jedna za drugom, da sve to nema povezanost, i da Milorad nije zrtvovao sasvim svjesno pojedine dijelove RS-a ali i Federacije i dobar dio te gore regije, radi amortizacije plavnog udara ka Obrenovcu, Kragujevcu, cijeloj toj industriji, ali i Beogradu.
Cijeli dan mi se motaju te slike i izjave po glavi i jednostavno k'o neki kosmar me proganjaju. Jeza me hvata ako je to zaista istina...
Bijeljina se brani, sasvim solidno ide konsolidacija nasipa prema Semberiji i Posavini. Milorad se pojavljuje na varnednoj press konferenciji u BG. odmah iza Vucica koji prica o teskoci momenta i polozoja u kojem se Srbija nalazi. (Dodik kasnije uzima rijec, prica o dejtonu i slicne price ali necu detaljno o tome, barem ne ovdje). Tu noc, zapravo u zoru, popustaju brane i odbranbene crte prema Posavini i Semberiji.
Vucic, nesto poslije toga, to popodne ja mislim ali nisma bas siguran za tejming, ali taj dan je bilo...na vanrednoj sjednici Vlade, otvorenoj za medije, pocinje to zasjedanje konstatacijom, parafraziram ..."....situacija je stabilnija, na zalost regiona u Bosni i Hrvatskoj u kojima su probijene brane i odbrane u tom regionu, talas koji ide prema Srbiji je uveliko amortizovan..." (napomena, parafraziram njegovu izjavu ali se svodi na to)
Nazovite me teoreticarem zavjere, nazovite me politikantom...kako god, ali se ja ne mogu oteti utisku, mozda bas sto se sve to izdesavalo u nekih 12 sati, situacija fakticki jedna za drugom, da sve to nema povezanost, i da Milorad nije zrtvovao sasvim svjesno pojedine dijelove RS-a ali i Federacije i dobar dio te gore regije, radi amortizacije plavnog udara ka Obrenovcu, Kragujevcu, cijeloj toj industriji, ali i Beogradu.
Cijeli dan mi se motaju te slike i izjave po glavi i jednostavno k'o neki kosmar me proganjaju. Jeza me hvata ako je to zaista istina...
Last edited by -LIBERO- on 20/05/2014 00:14, edited 1 time in total.
- wels
#7547 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Gesendet von meinem HTC One mini mit Tapatalk
Gesendet von meinem HTC One mini mit Tapatalk
-
archi_a
#7548 Re: Poplave u cijeloj BiH
Uf. Ako bi ti rekao da o tome razmisljam od te izjave Vucica.
Rekao sam sebi da ni krme nije toliki konj....
- Atlant
#7549 Re: Poplave u cijeloj BiH
samo da ovdje dodam na sjednici staba vucicevog, govori on jednom od pristunih (mislim ministru odbrane) da imaju jos nekih varijanti za odbranu ali da ce to ''u 4 oka'' raspraviti poslije.-LIBERO- wrote:Na zalost politika i licni/grupni interesi, su se uvukli u svaku sferu ovog regiona, tako da je neminovno da se to spomene.
- gnjev
#7550 Re: Poplave u cijeloj BiH
A kako je izvodivo da voda u sarajevu bude zaražena ako je izvor bosne tu na ilidzi ?