PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Paranoid

#7526 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

Senf wrote:Image

Sta reci :roll:
Remetilački faktor u prvom safu..
Drvosjeca iz Dejcica

#7527 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

relativno84 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica je napisao/la:
Evo vratio sam se sa plenuma, bilo je između 700 i 1000 ljudi
emmir1 je napisao/la:

Prvo plenum je organizovan u nekih 50-60 kvadrata , a došlo je negdje oko 500-600 ljudi.
Kome sad vjerovati :D
E jebiga, pa niko nije brojao ljude, to je slobodna odokativna procjena u 100 ljudi fulili. :)
Kikibombona

#7528 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Kikibombona »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
gnjev wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo vratio sam se sa plenuma, bilo je između 700 i 1000 ljudi, neko će reći malo neko puno. Mislim da je plenum protekao OK s obzirom da kod do sada nije bilo kulture protesta i ovo sve je za 5. Ljudi su iznosili svoje zahtjeve, bilo je tu zahtjeva na mjestu ako i onih "niđe veze", ali bitno je da je dobar dio mogao reći ono što misli.
Kakve su trebe ? :mrgreen:
E jbg, i ti i Alfons bujrum u petak pa gledajte "trebe", ja sam tamo bio zbog naroda. :wink:
Drvosjeca, svaka cast jarane! :thumbup:

Ne obaziri se na stranacke piuncice koji volontiraju za politicke stranke na forumu. To su oni sto ce poslije kukati kako su ginuli za stranku, lijepili plakate, bili potrckala, provodili sate na netu... i na kraju nisu imali nikakvu korist od toga. :D

Poziv je otvoren za sve gradjane. Jasno da je tu bilo svega i svacega. Pa nismo Svicarci jbg. Iskistalisat ce se tu nesto. Uglavnom, od mafije na vlasti gore ne moze. :thumbup:

Ovo je veliki korak naprijed za nas sta god na kraju bude.
guber90

#7529 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Reci da je plenum za sve gradjane, pa makar oni bili iz stranaka. Da se razumijemo nisam ja za SBB niti za bilo koju stranku i sutra kada dodju izbori pojma nemam za koga glasati, medjutim mozes procitati sta je plenum i vidjeti da strankama nije zabranjeno prisustvo.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7530 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

:?
staradis wrote:Pocela je jako opasna igra, politicke stranke su se udruzile. Vidjeli smo dokaze o prikupljanju podataka iz medija radi procesuiranja osoba koje su ucestvovale na protestima. Hitno moramo traziti amnestiju po ovom pitanju. Podignuta je optuznica protiv vise nepoznatih lica za rusenje ustavnog poretka. Ljudi ce platiti zivotima i mi moramo stati u odbranu onima koji su poceli ovo sve.
Nadajmo se najboljem ali moramo hitno reagovati jer je pocela opasna retorika. Danas na skupstini Kantona Sarajevo smo vidjeli da policija trazi hitna sredstva za opremu i prepreme, nastupm je kao 90. godine.
Nemojmo dopustiti da nam i ova sansa ode.

Apsurdno je vjerovati da ce nam pomoci i spasiti oni koji su nas tlacili u ratu i poslije rata.
:? ne kontam šta si očekivao od kurtonalnih vazala kad im daš prostora da dišu nego da će štititi svoje guzice i guzice svojih gospodara?

vidiš da idu brutalno jedan na drugoga a tu brutalnost će najviše osjetiti običan čovjek, posebno onaj koji kaže: odjebite od mene!

kocka je bačena i sve karte su na stolu i što se feudalaca tiče ovdje važi samo: il si s nama il protiv nas!
L u c i f e r

#7531 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote: nadam se da ce i ostale kolege revolucionari uskoro skontati da prosjek naseg drustva nije ono sto vidimo na forumu, fesjbuku i ferhadiji... vec to sto si ti gledao danas
govorio im je vala čika luci fino Image

:violina:
Drvosjeca iz Dejcica

#7532 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Paranoid wrote:

Remetilački faktor u prvom safu..
Ne može se nikome zabraniti da dođe, taman da se pojavio i Saša Karadžić tamo ima pravo da dođe kao i svaki drugi. Bilo je dosta kamera, pametne raje koja ima šta da kaže, bilo je i starijih koji su tu samo da je više vojske ali tako je to na ovakvim okupljanjima. Ljudi su definitivni puni gnjeva i sranja i riješeni su se nešto pokrene. Ja ne znam šta očekujete?
emmir1

#7533 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by emmir1 »

Kikibombona wrote:
emmir1 wrote:Evo vratio sam se sa plenuma , uspio sam izdržati 45 minuta.

Plenum je krenuo u 17:15 .

Prvo plenum je organizovan u nekih 50-60 kvadrata , a došlo je negdje oko 500-600 ljudi.
Većina je ostala vani.

Ajde da kažem usvojili dnevni red koliko god to smiješno zvučalo.

Ljudi moji , oni hoće da uđu u vladu , da imaju svoje predstavnike u vladi a nisu sposobni ni plenum da organizuju.
To je jedan totalni haos , zaista sam čovjek koji podržava sve akcije ali ovo je komedija.
Prvo da krenemo od pičkaranja i psovanja učesnika , psovanje hljeba i slično.
Jedan hoće da udara jednu djevojku jer kako on tvrdi nije došla na proteste.
Uglavnom kada bi odvojili jedno 10 ljudi svi ostali nemaju skupa 30 zuba , kao da sam došao na tribinu navijača
Ajde da pređem na zahtjeve .
Zahtjevi su :
da se prekine uvoz vode
da se u markete na prve police stave naši proizvodi
da se smjeni vlada
da članovi plenuma izaberu novu vladu
do onih raznih smanjenja plata
da ostane ova vlada ali da đaba rade
Moram da istaknem jednog dečka koji je rekao da nama ne treba smjena vlade nego usvajanje reformi i donošenje novih zakona , to je ujedno i jedino pametno što sam čuo.

Vjerovatno će organizatori plenuma na kraju da stave zahtjeve koje oni hoće jer bukvalno samo dok sam ja bio nabrojano je jedno 100 zahtjeva.

Kada sam izašao vani vidio sam nekolicinu pismenih ljudi koji vjerovatno nisu ni htjeli da učestvuju kada su vidjeli o ćemu se radi.

Na kraju bojim se ako ova vlada krene u pregovore sa ovima da će to tek pravi cirkus da bude.
:D :lol: :lol: :run:

http://www.republikainfo.com/images/sto ... aganda.png

Promašio si cijelu loptu.

Posjetiš moj profil na komentarima članaka , pročitaš moje komentare od prije pola godine i vrlo lako utvrdiš da nisam ni u jednoj stranci.

Uvijek sam pisao protiv SDA i SDP.

Sada protiv i SBB kada sam vidio čime se služi i kakvo je zlo taj čovjek.
Janjicar

#7534 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
starii wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo vratio sam se sa plenuma, bilo je između 700 i 1000 ljudi, neko će reći malo neko puno. Mislim da je plenum protekao OK s obzirom da kod do sada nije bilo kulture protesta i ovo sve je za 5. Ljudi su iznosili svoje zahtjeve, bilo je tu zahtjeva na mjestu ako i onih "niđe veze", ali bitno je da je dobar dio mogao reći ono što misli.
u k sarajevo zivi je oko 400000 stanovnika a 1000 ljudi hoce da promjeni vlast i drzavu..onda je ovih 399000 zadovoljno... da nije ovih 1000 aktivista iz SBB-a
Svako kome je dobro neka ostane kući, to je barem jednostavno. Kao što sam rekao da s obzirom da je kod nas prvi put u zadnjih 20. godina da imamo ozbiljnije proteste onda i ne čudi što protesti nisu masovniji. Smatram također da će se to dosta artikulisati u narednim danima jer po meni ovo ima potencijala za promjene na bolje.
Svaka cast sto si prisustvao na plenumu :thumbup:
Nisi kao neki sto ovdje pametuju ja bi ovo ja bi ono a sjede kod kuce...

cekamo o'zone i libero jer su i oni meni se cini bili prisutni ?
almir90

#7535 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by almir90 »

Trenutno dešavanje na protestima:

gnjev

#7536 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by gnjev »

SBB - KGB :mrgreen:
Amazingness

#7537 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Amazingness »

Ovi forumski hejteri su mi uvijek najjači.

Ako imate nešto reći onda to recite javno, a nemojte nikoga prozivati preko nekog foruma. David Icke se i dalje stidi što je uopće napisao neku knjigu na polju teorija zavjere kraj vas. Ljubi vas vaša stranka, ali prestanite biti tako retardirani.
starii

#7538 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by starii »

Image

evo ga fol se pravi da spava..spijunira :D
guber90

#7539 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Toffee karamela wrote: Dragi kolega s foruma, jesil ti to povjerovao Brankovićevoj samopropagandi da je on konstruisao tunel ??? :shock:

Jest ali isto ko što ga je Bakir kopao, ko što reče preksinoć na Dnevniku, i to s obje strane :lol:

Ja Lepom Canetu ne vjerujem ni riječi iz njegovih žvaljavih usta, pa prevario je našu ponajbolju poratnu istražnu novinarku, a kamoli da ne prevari nekoga drugoga. :mrgreen:
Da se razumijemo ja svaku izjavu politicara uzimam sa rezervom, kada bi on stao ispred mene i rekao da imam dvije ruke, ja bi morao pogledati, da budem siguran :D.

Medjutim nisam nikada cuo demant te informacije, nije niko nikada rekao da je neko drugi konstruisao taj tunel, pa sam uzeo to za tacno (opet naravno sa rezervom i dozom sumnje), evo ukoliko ti imas bilo kakav dokaz da nije, tebi cu prije povjerovati nego njemu :D.
staradis

#7540 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by staradis »

JoseMujica wrote::?
staradis wrote:Pocela je jako opasna igra, politicke stranke su se udruzile. Vidjeli smo dokaze o prikupljanju podataka iz medija radi procesuiranja osoba koje su ucestvovale na protestima. Hitno moramo traziti amnestiju po ovom pitanju. Podignuta je optuznica protiv vise nepoznatih lica za rusenje ustavnog poretka. Ljudi ce platiti zivotima i mi moramo stati u odbranu onima koji su poceli ovo sve.
Nadajmo se najboljem ali moramo hitno reagovati jer je pocela opasna retorika. Danas na skupstini Kantona Sarajevo smo vidjeli da policija trazi hitna sredstva za opremu i prepreme, nastupm je kao 90. godine.
Nemojmo dopustiti da nam i ova sansa ode.

Apsurdno je vjerovati da ce nam pomoci i spasiti oni koji su nas tlacili u ratu i poslije rata.
:? ne kontam šta si očekivao od kurtonalnih vazala kad im daš prostora da dišu nego da će štititi svoje guzice i guzice svojih gospodara?

vidiš da idu brutalno jedan na drugoga a tu brutalnost će najviše osjetiti običan čovjek, posebno onaj koji kaže: odjebite od mene!

kocka je bačena i sve karte su na stolu i što se feudalaca tiče ovdje važi samo: il si s nama il protiv nas!
Moramo raju spasiti, ja sam svjestan kad su mogli u ratu prodavati gradove i vojnike mogu sada poslati 30 ljudi na dugogodisnju robiju.
emmir1

#7541 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by emmir1 »

Ulazimo na vrata i neko ovome liku kaže ja tebe nisam vidio na protestima.

A ovaj ga stjera u 100 pički materina te da mu jebe majku.
Janjicar

#7542 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Nek imamo i na ovoj stranici nije na odmet :izet:
Image
Alfons Kauders

#7543 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ne može se nikome zabraniti da dođe, taman da se pojavio i Saša Karadžić tamo ima pravo da dođe kao i svaki drugi. Bilo je dosta kamera, pametne raje koja ima šta da kaže, bilo je i starijih koji su tu samo da je više vojske ali tako je to na ovakvim okupljanjima. Ljudi su definitivni puni gnjeva i sranja i riješeni su se nešto pokrene. Ja ne znam šta očekujete?
pa ima pravo da dodje, niko to ne spori... moze doci i neko iz SBB... SDA, SDP, NS... bilo ko

samo bez mene... u moje ime nece govoriti... neka se fino potpisu i neka govore u SVOJE ime i neka predstavljaju iskljucivo sebe...

nije vam ovo 1945 gospodo, bujrum na izbore pa u vlast, onako kako zakon stipulira
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7545 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

hrasno38 wrote:
JoseMujica wrote:i da dodam par konkretnih zahtjeva:

1 legalizacija marihuane
2. obavezno nošenja hidžaba u javnim kućama
3. legalizacija gey brakova u ilegali
4. zabrana Vau-mau udruga
5. izbacivanje Želje u drugu ligu
.......
6. i pod obavezno vidjet kako se moze srediti da Sarajevo bude prvak.....poludise navijaci pocet ce cupati semafore sa Koseva:)
kao navijač Sarajeva moram malo šiljit za svoj entitet....no prijedlog ti je odličan i dodajem ga na listu zahtjeva iako bi nam, realno, bilo sasvim dovoljno da se Amaru oduzme trenerska licenca i zabrani rad, al to nije sukladno s ovijem ljuckim pravima
Last edited by JoseMujica on 12/02/2014 18:57, edited 1 time in total.
Janjicar

#7546 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Senf wrote:
Janjicar wrote:Nek imamo i na ovoj stranici nije na odmet :izet:
Image
a gdje ti je pecat :lol:
Sad ce Fahro udarit :D
madridist

#7547 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madridist »

Ovo je sve šuplja,izbore sa izlaznošću preko 80 posto i onda možemo reći da smo svoju sudbinu uzeli u ruke ovako ,ovo je gubljenje vremena..
dr. sci

#7548 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dr. sci »

starii wrote:Image

evo ga fol se pravi da spava..spijunira :D
jedan od gladnih protestanata i vođa plenuma bilježi "zapisnik" uredno na macbook pro 13 inch :D sirotinja, nije imo bar za 15 inch
starii

#7549 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by starii »

Alfons Kauders wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ne može se nikome zabraniti da dođe, taman da se pojavio i Saša Karadžić tamo ima pravo da dođe kao i svaki drugi. Bilo je dosta kamera, pametne raje koja ima šta da kaže, bilo je i starijih koji su tu samo da je više vojske ali tako je to na ovakvim okupljanjima. Ljudi su definitivni puni gnjeva i sranja i riješeni su se nešto pokrene. Ja ne znam šta očekujete?
pa ima pravo da dodje, niko to ne spori... moze doci i neko iz SBB... SDA, SDP, NS... bilo ko

samo bez mene... u moje ime nece govoriti... neka se fino potpisu i neka govore u SVOJE ime i neka predstavljaju iskljucivo sebe...

nije vam ovo 1945 gospodo, bujrum na izbore pa u vlast, onako kako zakon stipulira
alfons znao sam da si pametan :thumbup:
insomnia78

#7550 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by insomnia78 »

Janjicar wrote:Nek imamo i na ovoj stranici nije na odmet :izet:
Image
Jel ba ovo fakat istina?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Post Reply