Jokic ce da postane zvijezda koja nikad finale konferencije nece vidjeti. I nije jedini, ima ih mnogo takvih u NBA koji u srednjim tridesetim ganjaju timove da igraju za djaba samo kako bi dosli do prstena.Tomahawk11 wrote:Neki ne gledaju košarku, pričaju u fazonu ''pričao mi drugov drug'', a pogotovo da ne pričam o NBA, ima nešto što se zove jebena rotacija, i sad kad imaš +15 ili +20, odmaraš prvog centra, to se između ostalog zove i garbage time.
Tako da Jusuf igra onoliko koliko treba, iskorištenost je maksimalna koliko treba ekipi.
Problemi sa faulovima su bili u prvoj i drugoj sezoni, ove nikako. Naravno da se nekad desi foul trouble, dobiješ brzo dvije lične, dešava se i drugim.
To bolji ili gori od nekog drugog igrača ne znači ništa, po čemu je bolji ili gori od Jokića?
Može se samo pričati o tome koji je korisniji ekipi, recimo, Jokić mora imati rim protectora, znamo priču sa odbranom, da je u Portlandu, ovi ne bi bili ni u poziciji da se bore za play off, imaju sve ono što Jokić nudi, treba im ono što Jusuf može ponuditi.
Jusuf Nurkić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Tuzla111
#7526 Re: Jusuf Nurkić
- shake69
#7527 Re: Jusuf Nurkić
Hm, da si vidio kad je protiv Oklahome s ledja skoro slomio kuk njihovom centru u sekundi brzim okretom protutnjao ekspresno pored crne pantere i zakucao a bio je bogme oko 3 m od kosa, povukao bi te rijeci. Cijela klupa Portlanda skocila od odusevljenja kao i dvorana. O komentatorima da ne govorimo.Alighieri wrote:Pratim Juku od Zadra, najdraži naš igrač, ali nije bolji od Nikole. Problem sa faulovima ima još od proklete ABA lige ili NLB, kako se u taj vakat zvala. I dalje baca cigle, leđna tehnika na snagu, tehnika nikakva, nema te profinjenosti. Potencijal 100, iskorišteno 50%. Juka je na zagrijavanju znao po pet trica ubaciti, a vamo cigle, neshvatljivo.
Moze li nas navijac pokusati pronaci nesto dobro u igracu startne petorke Blazersa, vrlo dobre, haman odlicne statistike za njegove godine -u najjacoj ligi svijeta?
Curry baci ciglu, Durant, Lillard, pa sta?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7528 Re: Jusuf Nurkić
Ma dobro, nije on tema, Jusuf je, a to je sve opet do Denvera kao ekipe.
To je uvijek bila rng ekipa, tako da se profil njega kao igrača uklapa u istu.
Opet, za takvu igru moraš imati nekog kao GSW Greena da bi bio konkurentan za više od borbe za play off.
To je uvijek bila rng ekipa, tako da se profil njega kao igrača uklapa u istu.
Opet, za takvu igru moraš imati nekog kao GSW Greena da bi bio konkurentan za više od borbe za play off.
-
Tuzla111
#7529 Re: Jusuf Nurkić
Nece Igudala igrati protiv Portlanda. Durant ostaje jedina nada za GSW
-
Lug
#7530 Re: Jusuf Nurkić
tebi bi bilo bolje da pratis moderni ples.. i da ocjenjujes profinjenost pirueta..Alighieri wrote:Pratim Juku od Zadra, najdraži naš igrač, ali nije bolji od Nikole. Problem sa faulovima ima još od proklete ABA lige ili NLB, kako se u taj vakat zvala. I dalje baca cigle, leđna tehnika na snagu, tehnika nikakva, nema te profinjenosti. Potencijal 100, iskorišteno 50%. Juka je na zagrijavanju znao po pet trica ubaciti, a vamo cigle, neshvatljivo.
Jusuf beton!
- Alighieri
#7531 Re: Jusuf Nurkić
Nisam Edin Avdić, ali pratim NBA jako dugo. Hvala na bespotrebnom savjetu i tako jakon kontraargumentu.Lug wrote:tebi bi bilo bolje da pratis moderni ples.. i da ocjenjujes profinjenost pirueta..Alighieri wrote:Pratim Juku od Zadra, najdraži naš igrač, ali nije bolji od Nikole. Problem sa faulovima ima još od proklete ABA lige ili NLB, kako se u taj vakat zvala. I dalje baca cigle, leđna tehnika na snagu, tehnika nikakva, nema te profinjenosti. Potencijal 100, iskorišteno 50%. Juka je na zagrijavanju znao po pet trica ubaciti, a vamo cigle, neshvatljivo.![]()
Jusuf beton!
- Alighieri
#7532 Re: Jusuf Nurkić
Rekoh ranije, pratim ga od Zadra, niko ne spori njegovu brzinu za kilažu koju posjeduje. Zato i kažem potencijal 100, iskorišteno 50%. Okretan je, govorim leđna tehnika, pa šuta poslije nje, klasična cigla.shake69 wrote:Hm, da si vidio kad je protiv Oklahome s ledja skoro slomio kuk njihovom centru u sekundi brzim okretom protutnjao ekspresno pored crne pantere i zakucao a bio je bogme oko 3 m od kosa, povukao bi te rijeci. Cijela klupa Portlanda skocila od odusevljenja kao i dvorana. O komentatorima da ne govorimo.Alighieri wrote:Pratim Juku od Zadra, najdraži naš igrač, ali nije bolji od Nikole. Problem sa faulovima ima još od proklete ABA lige ili NLB, kako se u taj vakat zvala. I dalje baca cigle, leđna tehnika na snagu, tehnika nikakva, nema te profinjenosti. Potencijal 100, iskorišteno 50%. Juka je na zagrijavanju znao po pet trica ubaciti, a vamo cigle, neshvatljivo.
Moze li nas navijac pokusati pronaci nesto dobro u igracu startne petorke Blazersa, vrlo dobre, haman odlicne statistike za njegove godine -u najjacoj ligi svijeta?![]()
Curry baci ciglu, Durant, Lillard, pa sta?
Pa ja sam veliki navijač Juke, dok su drugi pljuvali na njega zbog repke, ja sam bio uz njega, dokazani patriota.
Kritika mora postojati, nismo index da kažemo sjajna igra našeg reprezentativca, imao je predasistenciju.
Može i mora bolje, ostvario je nešto što neće još dugo neko iz BiH, posebno kada dobije novi ugovor.
-
Lug
#7533 Re: Jusuf Nurkić
obrati paznju od 1.03.. sta kazu nba strucnjaci, a ne ti i ja..Alighieri wrote:Nisam Edin Avdić, ali pratim NBA jako dugo. Hvala na bespotrebnom savjetu i tako jakon kontraargumentu.Lug wrote:tebi bi bilo bolje da pratis moderni ples.. i da ocjenjujes profinjenost pirueta..Alighieri wrote:Pratim Juku od Zadra, najdraži naš igrač, ali nije bolji od Nikole. Problem sa faulovima ima još od proklete ABA lige ili NLB, kako se u taj vakat zvala. I dalje baca cigle, leđna tehnika na snagu, tehnika nikakva, nema te profinjenosti. Potencijal 100, iskorišteno 50%. Juka je na zagrijavanju znao po pet trica ubaciti, a vamo cigle, neshvatljivo.![]()
Jusuf beton!
http://www.nba.com/blazers/video/2018/3/5/highlights
- Alighieri
#7534 Re: Jusuf Nurkić
Zaboli me briga šta stručnjaci govore, gledam košarku, volim košarku. Ako ćemo već statistiku, pof FG-u je 17 centar u ligi, ali koga briga za to. Defanizivno je top 10 deset, ofanzivno ispod toga.
Ovdje se ne radi o tome da li je Nurkić zvijezda, igračina ili nešto, to svakako jeste, ovdje se radi o tome da li iskorištava svoj potencijal ili ne, na kojeg sam aludirao, a ti navalio kao pijan oko plota, šta ovi, šta oni.
14 poena, 8 skokova, 17 per. Misliš da ne može imati 18-10 svaku utakmicu da se popravi u igri? Recimo smanji te proklete bespotrebne faulove poslije kojih gleda u suce kao da je Kareem Abdul-Jabbar, da sredi slobodna bacanja koje je šutirao 70% prije 5-6 godina, a sada ispod toga. Ako jedan Drummond može popraviti, to što ne bi Juka? Da u jednom napadu ne sili, po 2-3 iz nemogućih pozicija i slično.
Znači, poslije prve godine gdje je bio dijete i imao 6.9 poena i 6.2 skoka za SAMO 17.8 minuta, mi smatramo ogromnim napretkom ovih 14 poena i 8 skokova za 26.1 minutu u prosjeku??? Napominjem, radi se o intervalu od četiri godine.
Pogledati napredak Gortata koji je bio svojevremeno na klupi Magica Howardu kada su igrali finale, Rudy Goberta, od očajnog centra do najboljeg defanzivnog u ligi, Robin Lopeza, od igrača bez talenta do solidnih brojki zbog zalaganja i borbe, posebno u odbrani, Clint Capele koji je eksplodirao u Houstonu itd.
Ja sam očekivao da Juka bude naš Marc Gasol preko kojeg je Zimić zakucavao, koji je bio tako loš i u Europi, da bi uz kvalitetan rad i IZRAZITO veliku košarkašku inteligenciju postao top 5 centara u NBA.
Očekujem opet repliku sa smajlijem

Ovdje se ne radi o tome da li je Nurkić zvijezda, igračina ili nešto, to svakako jeste, ovdje se radi o tome da li iskorištava svoj potencijal ili ne, na kojeg sam aludirao, a ti navalio kao pijan oko plota, šta ovi, šta oni.
14 poena, 8 skokova, 17 per. Misliš da ne može imati 18-10 svaku utakmicu da se popravi u igri? Recimo smanji te proklete bespotrebne faulove poslije kojih gleda u suce kao da je Kareem Abdul-Jabbar, da sredi slobodna bacanja koje je šutirao 70% prije 5-6 godina, a sada ispod toga. Ako jedan Drummond može popraviti, to što ne bi Juka? Da u jednom napadu ne sili, po 2-3 iz nemogućih pozicija i slično.
Znači, poslije prve godine gdje je bio dijete i imao 6.9 poena i 6.2 skoka za SAMO 17.8 minuta, mi smatramo ogromnim napretkom ovih 14 poena i 8 skokova za 26.1 minutu u prosjeku??? Napominjem, radi se o intervalu od četiri godine.
Pogledati napredak Gortata koji je bio svojevremeno na klupi Magica Howardu kada su igrali finale, Rudy Goberta, od očajnog centra do najboljeg defanzivnog u ligi, Robin Lopeza, od igrača bez talenta do solidnih brojki zbog zalaganja i borbe, posebno u odbrani, Clint Capele koji je eksplodirao u Houstonu itd.
Ja sam očekivao da Juka bude naš Marc Gasol preko kojeg je Zimić zakucavao, koji je bio tako loš i u Europi, da bi uz kvalitetan rad i IZRAZITO veliku košarkašku inteligenciju postao top 5 centara u NBA.
Očekujem opet repliku sa smajlijem
-
nema me tamo
#7535 Re: Jusuf Nurkić
I bice nas Marc
Da leđna tehnika mu je u više od 50 posto situacija užas, al' zna odigrati kako treba..
Retardirane debilne lične, cigle..
Haj da to lijepo izgleda pa i moze se progledati kroz prste vec na oko užas..
U suštini naši hoce da ubija poenima i ostalim..
U realnosti radi sve što treba za ekipu.
Da ovaj prosjek od 15 poena je karina ja sam ocekivao blizu 20 prije pocetka sezone.
Da leđna tehnika mu je u više od 50 posto situacija užas, al' zna odigrati kako treba..
Retardirane debilne lične, cigle..
Haj da to lijepo izgleda pa i moze se progledati kroz prste vec na oko užas..
U suštini naši hoce da ubija poenima i ostalim..
U realnosti radi sve što treba za ekipu.
Da ovaj prosjek od 15 poena je karina ja sam ocekivao blizu 20 prije pocetka sezone.
- Diwan
#7536 Re: Jusuf Nurkić
Ova zadnja dva posta su već mnogo bliže realnosti što se tiče Juke - još on mora mnogo pure da pojede i da konačno 'eksplodira' ...
-
nema me tamo
#7537 Re: Jusuf Nurkić
A ima popišane 23 godine i trenutno je po meni top 10 centara lige..Diwan wrote:Ova zadnja dva posta su već mnogo bliže realnosti što se tiče Juke - još on mora mnogo pure da pojede i da konačno 'eksplodira' ...
Nek' nastavi da radi kako treba bez vanjskog utjecaja ( alkohol ) i ostale zajebancije i eksplodirace malo je reci.
-
Tuzla111
#7538 Re: Jusuf Nurkić
Zanimljivo da je prije pocetka sezone Lillard rekao da od Nurka ne ocekuje neke velike brojke kao pred kraj prosle vec nesto oko 16 poena i 8 skokova 
Sad, ja mislim da Nurkic nije ni imao jednu pravu medjusezonu da trenira dobro, U Denveru je imao problema psihickih dok je ovu proslu medjusezonu radio na kilazi, ja mislim da na dolazecoj medjusezoni ima dosta toga da popravi i da bi mogao zaista da odskoci naredne sezone.
Sad, ja mislim da Nurkic nije ni imao jednu pravu medjusezonu da trenira dobro, U Denveru je imao problema psihickih dok je ovu proslu medjusezonu radio na kilazi, ja mislim da na dolazecoj medjusezoni ima dosta toga da popravi i da bi mogao zaista da odskoci naredne sezone.
-
Tuzla111
#7539 Re: Jusuf Nurkić
Curry propusta mec sa Portlandom.
- Diwan
#7540 Re: Jusuf Nurkić
Nek plati Rađi (Dino) preko ljeta da ga malo poduči igri pod košemnema me tamo wrote:A ima popišane 23 godine i trenutno je po meni top 10 centara lige..Diwan wrote:Ova zadnja dva posta su već mnogo bliže realnosti što se tiče Juke - još on mora mnogo pure da pojede i da konačno 'eksplodira' ...
Nek' nastavi da radi kako treba bez vanjskog utjecaja ( alkohol ) i ostale zajebancije i eksplodirace malo je reci.
-
Lug
#7541 Re: Jusuf Nurkić
sta reci, kakvu poruku poslati..Alighieri wrote:Zaboli me briga šta stručnjaci govore, gledam košarku, volim košarku. Ako ćemo već statistiku, pof FG-u je 17 centar u ligi, ali koga briga za to. Defanizivno je top 10 deset, ofanzivno ispod toga.
Očekujem opet repliku sa smajlijem![]()
![]()
znas li ti da svaka ekipa ima trenera i da on postavlja taktiku i odredjuje ko, sta, kako..
a Kareem Jabbar je bacao te tvoje cigle takodjer.. tako da prica ti je..
veze nemas, djaba ti sto gledas toliko kosarku..
- Ironman_88
#7542 Re: Jusuf Nurkić
Treba uzeti u obzir da se evropskog igrača rookie-a u prvoj sezoni ne uzima za ozbiljno + ulazio je tad s klupe i u dosta slučajeva imao protivničku rezervu protiv sebe. U međuvremenu se zna ko je Nurkić, hrva se skoro svaku drugu noć sa najboljim centrima planete i svaki učinak mora mukotrpno izboriti - iz tih razloga je meni malo nepravedno to poređenje.Alighieri wrote:Zaboli me briga šta stručnjaci govore, gledam košarku, volim košarku. Ako ćemo već statistiku, pof FG-u je 17 centar u ligi, ali koga briga za to. Defanizivno je top 10 deset, ofanzivno ispod toga.
![]()
I meni su dosad najviše smetale idiotske i nepromišljene lične, ali ove sezone to izgleda dosta bolje nego ranije i za očekivati je da će se ubuduće još popraviti.
Trenutno jedina stvar koja me užasno nervira, otkad je izgubio na kilaži i počeo uzimati šut sa poludistance, umislio je da mora forsirati neku eleganciju na račun korištenja tijela. Redovno mu se dešava da ima mismatch na svojoj strani ispod koša i umjesto da ugura protivnika pod koš i zakuca u parket i njega i loptu, on gađa neke floatere iz okreta sa 2m od koša i maši - u takvim situacijama bi mogao sebi strgati kosu sa glave, kako je onda tek treneru.
Slobodna moraju ići preko 70%, pošto se vidi da ima tehniku šuta sa linije, nedostaje samo trunak koncentracije i sabranosti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7543 Re: Jusuf Nurkić
Joj, nisam ovo upratioAlighieri wrote:Zaboli me briga šta stručnjaci govore, gledam košarku, volim košarku. Ako ćemo već statistiku, pof FG-u je 17 centar u ligi, ali koga briga za to. Defanizivno je top 10 deset, ofanzivno ispod toga.
![]()
Bitna stvar, ne gledaš za koliko minuta je tih 14 poena i 8 skokova. Mislim, napisao si ti sve podatke, ali ti izgleda malo za tih 26 minuta, a nije.
Robin Lopez je druga liga kad su NBA centri u pitanju, Nurkić je prva.
Gortat je klada od centra i Nurkić je već bolji centar od njega.
-
nema me tamo
#7545 Re: Jusuf Nurkić
Dobra kvota na Portland još bez Currya
- spree
#7546 Re: Jusuf Nurkić
unistit' ce ih gsw. ne bacaj pare.
-
nema me tamo
#7547 Re: Jusuf Nurkić
Bacio bi ih rado, al' kokuz sam nema ni cuganja petkom
- spree
#7548 Re: Jusuf Nurkić
haj bice para. sigurno si ih pametnije potrosio nego da ih bacis na nahypeani portland.
-
nema me tamo
#7549 Re: Jusuf Nurkić
Pa pazi GS dolazi nakon jedva izborene pobjede protiv mrtvih spursa..
Povrijedio se Steph, a s punim sastavom ih dobio nedavno Portland..
Da ne pricam u kakvom su strašnom naletu.
Tako da da kvota 2 na Portland se može nazvati poklonom
Evo smanjili kvote na oba tima
Povrijedio se Steph, a s punim sastavom ih dobio nedavno Portland..
Da ne pricam u kakvom su strašnom naletu.
Tako da da kvota 2 na Portland se može nazvati poklonom
Evo smanjili kvote na oba tima
- bingov buraz
#7550 Re: Jusuf Nurkić
Prekinuti svi nizovi osim Portlandov
Timska pobjeda,7 dvocifrenih igraca,Ed Davis ubio u ofanzivnom skoku.
Jusuf podjednako dobar kao i ostatak tima.
Timska pobjeda,7 dvocifrenih igraca,Ed Davis ubio u ofanzivnom skoku.
Jusuf podjednako dobar kao i ostatak tima.