nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
The BEN10

#7526 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by The BEN10 »

Bakir1 wrote:moj muha, neke korake treba poduzeti, oduzimanje vozila pa prodaja licitacijom otvara samo prostor za malverzacije, ovako nema, policija otprati cuva u procesu unistenja pa ti sa kocke metar puta metar skidaj korisne dijelove
A dobro, to mi baš nije jasno - šta i da ima malverzacija? Bitno je da se budala adekvatno kazni oduzimanjem vozila, a novac od prodaje tog auta se može uložiti u nešto korisno. A ako je neko glup da ga ponovo kupi neka izvoli.
Bakir1

#7527 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

kako ti nije jasno, ja konjina sa 20.000 KM kazni, oduzmu mi mog mercedesa ( red velicina onako ) hajde neka neko stisne da ga kupi do moje zene ili svalerke za 500 KM slovom i brojem.
ili taj oduzeti auto deponujemo negdje pa sa njega idu dijelovi ko halva i kada dodje do licitacije vrijedi vage 80 KM.
ovo je posteno i najbolje, troskovi slepanja, unistenja vozila izvolton sjedi opet za volan...
i da svaki radar je najavljen na nacin da ima tabla radarska kontrola ;-)
zdruzdjo

#7528 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

mirzet87sa wrote: Kakvu crnu opremu sportage ima...
Iako se ni meni ova kia ne svidja moram te demantovati.
Moj sef je ove godine kupio bas ovakvu novu, i cini mi se da je cifra bas bila ovako kao na linku . Oprema joj je fakat vrh. Bukvalno sve ima. Tu moram kiu pohvaliti. Ni na cemu se nije stedilo sa opremom ni najmanje.
Ali sam i ja mu rekao istu stvar. Covjece 70000 dadnes a kupis kiu. Znaci mogao je kakvog audi q5-icu ko lampu uzeti.
A pogotovo sto nije od onog tipa ljudi "daaaaj novo".
Jedina mana je to sto ova koju je on uzeo nije 4x4. Fakat ne kontam kupovinu auta ovakvog tipa koje nema 4x4.
drug_profi

#7529 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Opraste naruke brate...
Ima ljudi hoce da im je auto vrijednije od cijele imovine, ima drugih koji gledaju da je to 10-20%, ima ljudi koji hoce malo da ide od A do B, ima ljudi kojima treba ekonomicno i low-profile, itd...
O ukusima se ne raspravlja. Ja npr ne bih vozio ni mečku ni bmw ni audi/vw, jer imam svoje mišljenje o profilu ljudi koji to voze (nekad se pitam da li ti proizvođači uopšte ugrađuju žmigavce ili je do vozača).
Ali to je samo moje mišljenje i poštujem svačiji izbor.
Što se tiče KIA i njihove strategije, oni garantuju prilično dobru otkupnu vrijednost u slučaju staro za novo tako da ako ostaješ vjeran KIA, nećeš gubiti više nego na drugim markama. A da se ne lažemo, KIA je solidan proizvođač, e sad ko voli nek izvoli. Ja bih npr radije uzeo Dustera nabildanog za 35K nego golog sportage za iste pare da hoću SUV vozilo radi njegovih mogućnosti, a ne radi "šminke".
tempuser

#7530 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

The BEN10 wrote:
Bakir1 wrote:moj muha, neke korake treba poduzeti, oduzimanje vozila pa prodaja licitacijom otvara samo prostor za malverzacije, ovako nema, policija otprati cuva u procesu unistenja pa ti sa kocke metar puta metar skidaj korisne dijelove
A dobro, to mi baš nije jasno - šta i da ima malverzacija? Bitno je da se budala adekvatno kazni oduzimanjem vozila, a novac od prodaje tog auta se može uložiti u nešto korisno. A ako je neko glup da ga ponovo kupi neka izvoli.
Treba definisati sta je svrha oduzimanja, ako je kazna tj represalija da se sprijece dalji prekrsaji onda odmah pod presu, da niko nema mat. korist, a ne auto na depou, dok dodje do prese dijelovima se namirio i Kunto i Panto! Akiran je svrha naplata kazni onda licitaciju maci lokalnih serifa da ne bude pristojnih auta za male pare!
klaki

#7531 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

drugi profil wrote:Opraste naruke brate...
Ima ljudi...
isto tako ima ljudi kojima je mečkina v8 mašina koja razvija max HP na 5000 obrtaja pregazeno visokoturazno smece sa 200k na satu

ima nas svakakvih vala, al jebiga ne mozemo svi bit perfektni
quarterback

#7532 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

amar1994 wrote:nikad mi napretka necemo imati :bih:
:-) :-) :run:

a za AP, najbolji su mi oni sto me tako preteknu prije kucica, pa onda cekaju u redu, a ja ih lagago prodjem sa acc-om :lol: :lol:
nista mi draze nema :lol:

:thumbup:
mirzet87sa

#7533 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

tempuser wrote: Opet poredis neuporedivo. Svaki skupi auto izgubi ogrmomnu cifru u prve 3 godine. Ti posmatras rast cijene W124 E500 22 godina nakon sto je prestao da se proizvodi, nadji cijenu koliko je kostao nov 1994. a koliko polovan 1997. godine pa ces da vidis. I tvoj CLS ce jednog dana mozda vrijediti 100k EUR, ali danas vrijedi 1/2 ili 1/3 cijene novog.
Auti koji ne gube vrijednost su oni koje nisi mogao kupiti nove bez ozira na pare. Kad je Ferrari najavio Enza neki poznati fudbaler, misim Maradona, se prijavio na listu cekanja, ali je dobio odbijenicu jer nije imao pedigre (citaj bio je papak). Uslov da bi mogao kupiti Enza je da si vlasnik F50 ili F40. Enzo je napravljen u svega 400 primjeraka, 349 prodato prije pocetka proizvodnje pa su se dlucili da dignu za jos 50, 1 poklonjen Vatikanu. Za njim je uvijek bila veca pitraznja nego ponuda i takvi si prava rijetkost, E500 je mogao kupiti svako ko je imao pare i ko je htio, a proizveden u onoliko primjeraka u koliko je narucen.
Konkretno za mercedes, najveci gubitak cijene se biljezi pri izlasku novog modela. Enzo i ostala auta su van dometa 90% stanovnistva, pogotovo za nas. E500 s razlogom ima porast cijene, a u narednih 10godina je za ocekivati cijenu od 150+€. Ne vrijedi moj na trzistu 1/4 vrijednosti novonabavne, a i nikada nece cijena ici gore, nema on taj pedigre za toga. Ali opet, drzat ce se duplo jace u odnosu na 320/350/500. Istu sudbinu kao e500 ocekuje clk55/63 cl65 stari i jos par komada. U zadnje 3 godine, drasticno im cijena ide gore i ne staje s rastom
mirzet87sa

#7534 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

zdruzdjo wrote:
mirzet87sa wrote: Kakvu crnu opremu sportage ima...
Iako se ni meni ova kia ne svidja moram te demantovati.
Moj sef je ove godine kupio bas ovakvu novu, i cini mi se da je cifra bas bila ovako kao na linku . Oprema joj je fakat vrh. Bukvalno sve ima. Tu moram kiu pohvaliti. Ni na cemu se nije stedilo sa opremom ni najmanje.
Ali sam i ja mu rekao istu stvar. Covjece 70000 dadnes a kupis kiu. Znaci mogao je kakvog audi q5-icu ko lampu uzeti.
A pogotovo sto nije od onog tipa ljudi "daaaaj novo".
Jedina mana je to sto ova koju je on uzeo nije 4x4. Fakat ne kontam kupovinu auta ovakvog tipa koje nema 4x4.
Ma realno, realno.. Za 70 kakvo auto, s kakvom opremom, mozes uzeti ne moze se kia mjeriti s istim ni po cemu. Za ove pare, kia ko kia ipak mora ponuditi nesto kvalitetnije, napucanije. Svako novo auto je dobro auto, pogotovo ono koje je skupo placeno, samo je pitanje sta si dobio i po kojoj cijeni
ElRe

#7535 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ElRe »

Po svim testovima koji se mogu naci na ytb, nove Kie (Sportage, Sorento, Optima) ni po cemu ne zaostaju od poznatije evpropske konkurencije tipa VW, PSA, Ford i sl. Ako Tiguan, Kuga mogu da kostaju 70k KM moze i Sportage. Generalno, svi su puni rijeci hvale ne enterijer, izvedbu i ponasanje u voznji novih Kia modela. A prodaja im je nikad veca, tako da imaju ispravan put kojim se razvijaju.
tempuser

#7536 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

mirzet87sa wrote:
tempuser wrote: Opet poredis neuporedivo. Svaki skupi auto izgubi ogrmomnu cifru u prve 3 godine. Ti posmatras rast cijene W124 E500 22 godina nakon sto je prestao da se proizvodi, nadji cijenu koliko je kostao nov 1994. a koliko polovan 1997. godine pa ces da vidis. I tvoj CLS ce jednog dana mozda vrijediti 100k EUR, ali danas vrijedi 1/2 ili 1/3 cijene novog.
Auti koji ne gube vrijednost su oni koje nisi mogao kupiti nove bez ozira na pare. Kad je Ferrari najavio Enza neki poznati fudbaler, misim Maradona, se prijavio na listu cekanja, ali je dobio odbijenicu jer nije imao pedigre (citaj bio je papak). Uslov da bi mogao kupiti Enza je da si vlasnik F50 ili F40. Enzo je napravljen u svega 400 primjeraka, 349 prodato prije pocetka proizvodnje pa su se dlucili da dignu za jos 50, 1 poklonjen Vatikanu. Za njim je uvijek bila veca pitraznja nego ponuda i takvi si prava rijetkost, E500 je mogao kupiti svako ko je imao pare i ko je htio, a proizveden u onoliko primjeraka u koliko je narucen.
Konkretno za mercedes, najveci gubitak cijene se biljezi pri izlasku novog modela. Enzo i ostala auta su van dometa 90% stanovnistva, pogotovo za nas. E500 s razlogom ima porast cijene, a u narednih 10godina je za ocekivati cijenu od 150+€. Ne vrijedi moj na trzistu 1/4 vrijednosti novonabavne, a i nikada nece cijena ici gore, nema on taj pedigre za toga. Ali opet, drzat ce se duplo jace u odnosu na 320/350/500. Istu sudbinu kao e500 ocekuje clk55/63 cl65 stari i jos par komada. U zadnje 3 godine, drasticno im cijena ide gore i ne staje s rastom
Osnovna stvar za drzanje/dizanje cijene je potraznja. Nema ni E500 neki pedigre, drzi cijenu jer se nakon 20 god ispostavilo da je potraznja veca od ponude, ali je 97. bilo bitno drugacije.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7537 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Men' se cini da ste vi MALO skrenuli sa teme....to mjerenje ciji je veci i prica o Mercedesima, Ferarijima i sl....kakve to veze ima sa nasim nazovi trkacima....jel to neki voza nesto od navedenog?!
Mislim, razumijem ja, povuce covjeka, al prica je :-) :mrgreen:
mirzet87sa

#7538 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

tempuser wrote: Osnovna stvar za drzanje/dizanje cijene je potraznja. Nema ni E500 neki pedigre, drzi cijenu jer se nakon 20 god ispostavilo da je potraznja veca od ponude, ali je 97. bilo bitno drugacije.
Osnovna ali ne i jedina stvar. Potrazi cl65 u rasponu od 2001-2005 ja ne znam ima li cijela njemacka i jedan komad na slobodnoj prodaji. Nerealnu cijenu ce dostici, a to znaju i oni koji stekaju iste po garazama
JanuaryJones

#7539 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by JanuaryJones »

Izručiše li Sefića, man'te se Kia i Mercedesa?
tempuser

#7540 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

mirzet87sa wrote:
tempuser wrote: Osnovna stvar za drzanje/dizanje cijene je potraznja. Nema ni E500 neki pedigre, drzi cijenu jer se nakon 20 god ispostavilo da je potraznja veca od ponude, ali je 97. bilo bitno drugacije.
Osnovna ali ne i jedina stvar. Potrazi cl65 u rasponu od 2001-2005 ja ne znam ima li cijela njemacka i jedan komad na slobodnoj prodaji. Nerealnu cijenu ce dostici, a to znaju i oni koji stekaju iste po garazama
Pa sve se svodi na ponuda-potraznja. Cijena E21 323i danas prevazilai cijenu jacih i sa vecin pedigreom!
mirzet87sa

#7541 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

JanuaryJones wrote:Izručiše li Sefića, man'te se Kia i Mercedesa?
Nisu, nit ce. Samo naivni vjeruju u drzavu.
tempuser

#7542 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Pa sta ce od njega? Pustiti ga ne mogu, da ga sude u NS im se ne isplati...
Tomahawk11
Globalni moderator

#7543 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Ma izrucice, nije to problem.
Problem je hoce li ga adekvatno osuditi.
The BEN10

#7544 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by The BEN10 »

Tomahawk11 wrote:Men' se cini da ste vi MALO skrenuli sa teme....to mjerenje ciji je veci i prica o Mercedesima, Ferarijima i sl....kakve to veze ima sa nasim nazovi trkacima....jel to neki voza nesto od navedenog?!
Mislim, razumijem ja, povuce covjeka, al prica je :-) :mrgreen:
Ne prekidaj ih, skoro su se dogovorili.
mirzet87sa

#7545 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

tempuser wrote:Pa sta ce od njega? Pustiti ga ne mogu, da ga sude u NS im se ne isplati...
Mogu, sve se s parama moze.. zivi bili pa vidjeli.. ukoliko ne dodje u naredne 2 sedmice, nece taj vidjeti naseg zatvora
condy

#7546 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Tomahawk11 wrote:Ma izrucice, nije to problem.
Pored tog problema, problem je hoćeli ga adekvatno i optužiti :wink:

Naime, za konkretno teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, postoje dvije varijante za osudu prema zakonu.
Prva je od 1 godine do 20 godina.

Druga je od 1 godine do 8 godina.

Za krivično djelo neukazivanja pomoći, i bježanja sa mjesta događaja propisana je kazna do 3 godine.

Tako da su dvije varijante osude moguće, ovisno o tome šta će se utvrdit, da li je li primarno krivično djelo izvršio sa eventualnim umišljajem, ili sa svjesnim nehatom. Ta dilema kod ovih krivičnih djela uvijek postoji.

U prvom slučaju za dva krivična djela u sticaju, će po meni ići kazna 15 i 2 godine, ukupno 16 godina, jer mora biti manje od zbira dvije osude.

U drugoj varijanti, 6,5 i 2 godine, ukupno 8 godina.

Najvjerovatnije prva varijanta da će bit jer je specijalni povratnik. Više od 16 godina najvjerovatnije neće dobiti. Možda maksimalno 17,5 godina...ali to i nije neka razlika. Sad jeli to adekvatno ili ne, po meni nije ali to nije do suda već do zakona.
amar1994

#7547 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

quarterback wrote:
amar1994 wrote:nikad mi napretka necemo imati :bih:
:-) :-) :run:

a za AP, najbolji su mi oni sto me tako preteknu prije kucica, pa onda cekaju u redu, a ja ih lagago prodjem sa acc-om [emoji38] [emoji38]
nista mi draze nema [emoji38]

[emoji106]
Hahah [emoji38] [emoji106]
BadBoy

#7548 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

condy wrote:
Tomahawk11 wrote:Ma izrucice, nije to problem.
Pored tog problema, problem je hoćeli ga adekvatno i optužiti :wink:

Naime, za konkretno teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, postoje dvije varijante za osudu prema zakonu.
Prva je od 1 godine do 20 godina.

Druga je od 1 godine do 8 godina.

Za krivično djelo neukazivanja pomoći, i bježanja sa mjesta događaja propisana je kazna do 3 godine.

Tako da su dvije varijante osude moguće, ovisno o tome šta će se utvrdit, da li je li primarno krivično djelo izvršio sa eventualnim umišljajem, ili sa svjesnim nehatom. Ta dilema kod ovih krivičnih djela uvijek postoji.

U prvom slučaju za dva krivična djela u sticaju, će po meni ići kazna 15 i 2 godine, ukupno 16 godina, jer mora biti manje od zbira dvije osude.

U drugoj varijanti, 6,5 i 2 godine, ukupno 8 godina.

Najvjerovatnije prva varijanta da će bit jer je specijalni povratnik. Više od 16 godina najvjerovatnije neće dobiti. Možda maksimalno 17,5 godina...ali to i nije neka razlika. Sad jeli to adekvatno ili ne, po meni nije ali to nije do suda već do zakona.
Svaka čast, dobra analiza :thumbup: :thumbup:

Koplja će se lomiti oko ovog eventualnog umišljala ili svjesnog nehata, mada je moje stanovište da umišljaja ne može biti u saobraćaju... Da ne idemo u teoriju dalje :D
amar1994

#7549 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Znaci smece, jebo ih zakon da ih jebo, to je ubistvo klasicno
Odma dvije dozivotne da dobije, FUJJJJJ!!!!
Takodje jebem demokratiju ovom prilikom :run:
holowey

#7550 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by holowey »

BadBoy wrote:
Koplja će se lomiti oko ovog eventualnog umišljala ili svjesnog nehata, mada je moje stanovište da umišljaja ne može biti u saobraćaju... Da ne idemo u teoriju dalje :D
nema umisljaja? slucajno duplo brze od ogranicenja kroz grad? slucajno kroz crveno? slucajno preticanje preko pune?
Post Reply