ne znam sta ce raditi na proljece,ne bavim se asfaltgradnjom ,nego sam prije 10 godina pitao jednog covjeka iz sarajevo puteva zbog iste stvari koja mi je bila smijesna i on mi objasnio o cemu se radi.JavierBosnia wrote:
A na proljece ce uraditi kompletnu rekonstrukciju i prosiriti saobracajnicu kod mosta.. ahaa
Na proljece ce biti isto, samo mozda druga smjesa
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7526 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
selma 83
#7527 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
pa tooo. to sam ja rekao ima pola godine, pa me napade frajer ovdje. gore između el-pija i nove otoke nema šanse progurati 4 trake, još je sad more pješaka, nekad samo radnici bili, sad još kad se popuni Dijamant zgrada ,biće mravinjak, mi iz komšiluka nekad išli oko skladišta, oko dijamanta u šetnju, bilo mirno.DrugaGimnazija wrote:Nema ljutnje.selma 83 wrote:ok, nema svađe, jer evo ja ti odmah mogu reći da oni to nikad ali baš nikad neće odraditi. samo prića. ja se nadam da će spojiti Boljakovo i Safeta Zajke sa Alipašinom. Rade, pa eto to će i biti. ali niz stvari se slobodno ne nadajte. Svi ovdje. ja kažem čovjeku da nema ništa od proširenja Džemala Bijedića , da je i to samo priča. napade me frajer, biće!, evo ga!, kreće na jesen!. pa ?. šta bi?. nothing. pa i ovo kopanje pored ptt inžinjering. bez ljutnje.
![]()
Prosirenje Dzemala Bijedica ide u isti kos kao i radovi na I transverzali kod Sipa, tramvaj do Hrasnice i spoj V kod Bosmala - predizborna suplja. Jedino sto se stvarno radi je IX, ali i to ce potrajati jer se planira kruzni tok velicine onog novog u Hrasnom, a tome je trebalo 2-3 godine da se napravi.
- Hajvan
#7528 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sarajevo je propali grad.
Bez ljutnje.
Cinjenica, jbg.
Sva ostala prica je suvisna.
Bez ljutnje.
Cinjenica, jbg.
-
selma 83
#7529 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
pa i nije, ja lično kad sam na Marin Dvoru ,i kad vidim sve u krugu 100 metara i plus raja je obučena od panka do rok do raznih jakni, tola ,nekih frizura, cure sve top, po onim kafićima sve moderna raja, sa svih strana. ima i pokrivenih naravno i stranaca. ja kažem : Sarajevo ko Njujork. to po 6 autobusa u špici kupi putnike, to tramvaji, tamo Alta ,Holidej In, vlada. Moćno je Sarajevo ipak. kako god . od SCC do Vijećnice ima se šta vidjeti.Hajvan wrote:Sarajevo je propali grad.
Bez ljutnje.
Cinjenica, jbg.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#7530 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jedina greška Sarajeva je neplanski razvoj, sve ostalo je poslijedica toga.
Tek su sad ko neki red zaveli, a opet se nagledam i naslusam svakakvih prica o tehnickim prijemima i magicnim glupostima koje komisije pricaju
Legalizacije svega i svacega, nepostojanje normalne komunikacije unutar 4 gradske opcine i prema vecini naselja, itd itd...
Tek su sad ko neki red zaveli, a opet se nagledam i naslusam svakakvih prica o tehnickim prijemima i magicnim glupostima koje komisije pricaju
Legalizacije svega i svacega, nepostojanje normalne komunikacije unutar 4 gradske opcine i prema vecini naselja, itd itd...
- Hajlac
#7531 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kakvi do proljeca, taj nestrucno uradjeni hladni asfalt traje nekoliko danabitanga_sa_otesa wrote:asfaltne baze ne rade zimi ,to je neka smjesa koju zovu ''hladni asfalt'' i koja je samo privremeno rjesenje do proljeca.
Pun je internet iskustava JKP preduzeca po svijetu sa tim ko fol rjesenjem za zimske dane a zapravo "drz vodu dok majstori odu".
Vrlo lose i SKUPO rjesenje jer traje prekratko i trazi stalno novo "krpljenje" na istim mjestima - pare se bacaju u "dze ba ono nestalo"!
RAD je leglo korupcije i fuseraja, posebno sa ovim njihovim (ne)odrzavanjem saobracajnica i rasvjete!
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7532 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
nisam bas istrazivao po tom pitanju ,mada i meni je to smijesno,isto ko da bacis 2 lopate pijeska u rupu ,prodje 20 auta i sve raznese i opet rupa....Hajlac wrote: Kakvi do proljeca, taj nestrucno uradjeni hladni asfalt traje nekoliko dana![]()
Pun je internet iskustava JKP preduzeca po svijetu sa tim ko fol rjesenjem za zimske dane a zapravo "drz vodu dok majstori odu".
Vrlo lose i SKUPO rjesenje jer traje prekratko i trazi stalno novo "krpljenje" na istim mjestima - pare se bacaju u "dze ba ono nestalo"!
RAD je leglo korupcije i fuseraja, posebno sa ovim njihovim (ne)odrzavanjem saobracajnica i rasvjete!
a RAD nema nista s rasvjetom,mislim da PARK to odrzava
- Hajlac
#7533 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kao prvo, Sarajevo nije od M. Dvora do Vijecnice/Carsije a, kao drugo, kako u ostatku gradskih ulica, tako i na tom toboze 'elitnom' potezu cesta i pruga se katastrofalno odrzava, na masu 'crna tacka' uskih raskrsnica sa nikakvom bocnom vidljivoscu ili nema onih okruglih ogledala ili se hronicno ne ciste, zelenih povrsina je sve manje a visokih zgradurina koje se nadvijaju nad ulicama i sve uzim 'nogostupima' sve vise.selma 83 wrote:pa i nije, ja lično kad sam na Marin Dvoru ,i kad vidim sve u krugu 100 metara i plus raja je obučena od panka do rok do raznih jakni, tola ,nekih frizura, cure sve top, po onim kafićima sve moderna raja, sa svih strana. ima i pokrivenih naravno i stranaca. ja kažem : Sarajevo ko Njujork. to po 6 autobusa u špici kupi putnike, to tramvaji, tamo Alta ,Holidej In, vlada. Moćno je Sarajevo ipak. kako god . od SCC do Vijećnice ima se šta vidjeti.Hajvan wrote:Sarajevo je propali grad.
Bez ljutnje.
Cinjenica, jbg.
Tek kad se zadje "nize" od Marin Dvora, rasvjeta je u nevjerovatno losem stanju kao i asfalt/pjesacke zone...
- Hajlac
#7534 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da, pardon - PARK!bitanga_sa_otesa wrote: nisam bas istrazivao po tom pitanju ,mada i meni je to smijesno,isto ko da bacis 2 lopate pijeska u rupu ,prodje 20 auta i sve raznese i opet rupa....
a RAD nema nista s rasvjetom,mislim da PARK to odrzava
-
Melisa84
#7535 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Hajlac wrote:Kakvi do proljeca, taj nestrucno uradjeni hladni asfalt traje nekoliko danabitanga_sa_otesa wrote:asfaltne baze ne rade zimi ,to je neka smjesa koju zovu ''hladni asfalt'' i koja je samo privremeno rjesenje do proljeca.![]()
RAD je jedino komunalno preduzece koje odlicno radi poslove i koje posluje pozitivno (a od 1997. g. nisu dizali cijene svojih usluga). Ovakve price kako je RAD leglo korupcije plasira Efendic i njegova seljačka ekipa sa Husom Cesirom, kako bi ga naceli, uveli njihov privatni Lokom, te tenderima nastavili se bogatiti tamo gdje su stali u Vodovodu. Btw, odrzavanje cesta u KS rade Opcine i Direkcija za puteve KS, a RAD sa rasvjetom nema, ama bas, nikakve veze!
- thekupus
#7536 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Tu šuplju prodaji nekome ko ne mora svako jutro prolaziti ulicama koje je RAD asfaltirao
-
selma 83
#7537 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
znam ja to, meni se sad ispriječila Miljacka, sa 15 spratova, zgradurinama ,na nekih 150 metara, vidjeli smo Mojmilo brdo zadnjih 60 godina ,sad ništa, možeš zamisliti koja razlika. vidjeli smo otoku,švrakino, alipašno gore, sad ništa tv sarajevo još nesto vidimo. ali ovaj gore kaže Sarajevo propali grad, pa nije sav ...bar ga ne mogu uništiti komplet, jer je neko bio prije njih pa je malo planiro... "miljacka" komplex smeta, ali tibra 3 je katastrofa. pa i nova otoka, 4 zgrade nabili na 300 metara...znam, sve znam, samo nam valja što je austro-ugarska bila ovdje prva sa većom izgradnjom.Hajlac wrote:Kao prvo, Sarajevo nije od M. Dvora do Vijecnice/Carsije a, kao drugo, kako u ostatku gradskih ulica, tako i na tom toboze 'elitnom' potezu cesta i pruga se katastrofalno odrzava, na masu 'crna tacka' uskih raskrsnica sa nikakvom bocnom vidljivoscu ili nema onih okruglih ogledala ili se hronicno ne ciste, zelenih povrsina je sve manje a visokih zgradurina koje se nadvijaju nad ulicama i sve uzim 'nogostupima' sve vise.selma 83 wrote:pa i nije, ja lično kad sam na Marin Dvoru ,i kad vidim sve u krugu 100 metara i plus raja je obučena od panka do rok do raznih jakni, tola ,nekih frizura, cure sve top, po onim kafićima sve moderna raja, sa svih strana. ima i pokrivenih naravno i stranaca. ja kažem : Sarajevo ko Njujork. to po 6 autobusa u špici kupi putnike, to tramvaji, tamo Alta ,Holidej In, vlada. Moćno je Sarajevo ipak. kako god . od SCC do Vijećnice ima se šta vidjeti.Hajvan wrote:Sarajevo je propali grad.
Bez ljutnje.
Cinjenica, jbg.
Tek kad se zadje "nize" od Marin Dvora, rasvjeta je u nevjerovatno losem stanju kao i asfalt/pjesacke zone...
-
Melisa84
#7538 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da si malo bolje informisan, kao sto nisi, sve ulice koje su lose rekonstruisane (Drinska, Bolnička, Alipašina,...), nisu dijelo RAD-a, već firmi koje dobijaju poslove preko tendera. RAD-u ostaju samo manji poslovi, kao što su krpljenje i sanacije ulica, iscrtavanje horizontalne signalizacije, te izrada vertikalne saobraćajne signalizacije. Ono ulica sto je RAD uradio, uglavnom je urađeno kako treba, a od Investitora zavisi kvalitet urađenog posla. Ne možeš očekivati za neke male pare da se rekonstruiše cijela ulica. Uglavnom se rade sanacije, što podrazumijeva samo skidanje i izgradnju zadnjeg sloja asfalta. Takvo rjesenje je privremeno i zato se desava u kratkom roku cesta opet propadne.thekupus wrote:Tu šuplju prodaji nekome ko ne mora svako jutro prolaziti ulicama koje je RAD asfaltirao
Mimo toga, RAD-u djelatnost u održavanju saobraćajnica samo pravi troškove, jer je istom preduzeću primarna djelatnost odvoz otpada i od toga živi.. E tu je rumeni sa svojom klapom uvidio ličnu korist i volio bi da ubaci svoje krakove (lokom) kako bi se materijalno okoristili, jer mu je Konaković uveliko zeznuo planove sa Hadžićem i Cesirom u vodovodu.
- problemnatravunu
#7539 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Korupcija i lopovluk uništiše sve, valjda i vama to postaje sve jasnije, kome nije jasno već sada!!!
I biće sve gore, jer to se osili vremenom , postane sve bahatije i bezobraznije, kad vide da nema reakcije, da nema nikakve istinske borbe protiv korupcije, a milioni našeg novca za zagrabiti.....
Evo juče, najnovija ona sprdačina sa faking kioskom i 250000 KM za faking kiosk, majku im nezasitnu, i ko će to preispitati, niko!!!
A kako bi kad prekjuče potave za sutkinju suda BiH osobu koja je toliko kompromitirana, da ako ništa iz moralnih razloga ne bi trebalo da je tu gdje su je postavili!
I biće sve gore, jer to se osili vremenom , postane sve bahatije i bezobraznije, kad vide da nema reakcije, da nema nikakve istinske borbe protiv korupcije, a milioni našeg novca za zagrabiti.....
Evo juče, najnovija ona sprdačina sa faking kioskom i 250000 KM za faking kiosk, majku im nezasitnu, i ko će to preispitati, niko!!!
A kako bi kad prekjuče potave za sutkinju suda BiH osobu koja je toliko kompromitirana, da ako ništa iz moralnih razloga ne bi trebalo da je tu gdje su je postavili!
-
SHTEVELEC
#7540 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Dodji na Dobrinju 15-ak dana da vidis kako je Rad dobar - kontejneri ispred zgrade znaju bit' puni po 4-5 dana, smece okolo, vrane raznose, malo vjetra puhne smece na sve strane, ja ih vidim da dodju i ociste mozda jednom u 7 danaMelisa84 wrote:Hajlac wrote:Kakvi do proljeca, taj nestrucno uradjeni hladni asfalt traje nekoliko danabitanga_sa_otesa wrote:asfaltne baze ne rade zimi ,to je neka smjesa koju zovu ''hladni asfalt'' i koja je samo privremeno rjesenje do proljeca.![]()
RAD je jedino komunalno preduzece koje odlicno radi poslove i koje posluje pozitivno (a od 1997. g. nisu dizali cijene svojih usluga). Ovakve price kako je RAD leglo korupcije plasira Efendic i njegova seljačka ekipa sa Husom Cesirom, kako bi ga naceli, uveli njihov privatni Lokom, te tenderima nastavili se bogatiti tamo gdje su stali u Vodovodu. Btw, odrzavanje cesta u KS rade Opcine i Direkcija za puteve KS, a RAD sa rasvjetom nema, ama bas, nikakve veze!
- nepass1
#7541 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
mozda su puni jer ih papci blokiraju autima, kao sto je kod nas pred zgradom slucaj
-
Melisa84
#7542 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
De, ne supljiraj! Imam rodbine i xy prijatelja na Dobrinji i niko od njih se ne zali na odvoz otpada! A to sto se papci parkiraju uz kontejnere pa im je nemoguće prići!? Mislim da bi RAD trebao da hvata pahulje u zraku, da zaustavi vjetar, da ubija vrane, dezura pored kontejnera, kako bi nasi razmazeni i fini “građani” bili zadovoljni.. Najlakse je u toplini svoga doma, uz mobitele, tablete, kompjutere i sl. kritikovati po forumima i portalima.. Dosli ste juce iz provincija u grad i nista Vam ne valja.. A znate u istoj toj Dobrinji da bacate otpad sa prozora i balkona.. Ima li kakve kritike na Vas kao “građane” i Vašu ekološku svijest?SHTEVELEC wrote:Dodji na Dobrinju 15-ak dana da vidis kako je Rad dobar - kontejneri ispred zgrade znaju bit' puni po 4-5 dana, smece okolo, vrane raznose, malo vjetra puhne smece na sve strane, ja ih vidim da dodju i ociste mozda jednom u 7 dana
- thekupus
#7543 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Vješalice, jesi li to ti? 
- drndalo
#7544 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Izvini, ali uz iste stanare, na A.polju, odvoz smeca je losiji nego prije 4-5 godina...Melisa84 wrote:De, ne supljiraj! Imam rodbine i xy prijatelja na Dobrinji i niko od njih se ne zali na odvoz otpada! A to sto se papci parkiraju uz kontejnere pa im je nemoguće prići!? Mislim da bi RAD trebao da hvata pahulje u zraku, da zaustavi vjetar, da ubija vrane, dezura pored kontejnera, kako bi nasi razmazeni i fini “građani” bili zadovoljni.. Najlakse je u toplini svoga doma, uz mobitele, tablete, kompjutere i sl. kritikovati po forumima i portalima.. Dosli ste juce iz provincija u grad i nista Vam ne valja.. A znate u istoj toj Dobrinji da bacate otpad sa prozora i balkona.. Ima li kakve kritike na Vas kao “građane” i Vašu ekološku svijest?SHTEVELEC wrote:Dodji na Dobrinju 15-ak dana da vidis kako je Rad dobar - kontejneri ispred zgrade znaju bit' puni po 4-5 dana, smece okolo, vrane raznose, malo vjetra puhne smece na sve strane, ja ih vidim da dodju i ociste mozda jednom u 7 dana
-
Melisa84
#7545 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A i gorivo je od 1997. g. poskupilo sa 1KM na 2.30 KM, a račune za odvoz otpada u istom tom periodu plaćate simboličnih 5-8KM po domaćinstvu (bez poskupljenja). Sa najjeftinijom uslugom odvoza otpada opet imamo jedan od najčišćih gradova u regionu.drndalo wrote:Izvini, ali uz iste stanare, na A.polju, odvoz smeca je losiji nego prije 4-5 godina...Melisa84 wrote:De, ne supljiraj! Imam rodbine i xy prijatelja na Dobrinji i niko od njih se ne zali na odvoz otpada! A to sto se papci parkiraju uz kontejnere pa im je nemoguće prići!? Mislim da bi RAD trebao da hvata pahulje u zraku, da zaustavi vjetar, da ubija vrane, dezura pored kontejnera, kako bi nasi razmazeni i fini “građani” bili zadovoljni.. Najlakse je u toplini svoga doma, uz mobitele, tablete, kompjutere i sl. kritikovati po forumima i portalima.. Dosli ste juce iz provincija u grad i nista Vam ne valja.. A znate u istoj toj Dobrinji da bacate otpad sa prozora i balkona.. Ima li kakve kritike na Vas kao “građane” i Vašu ekološku svijest?SHTEVELEC wrote:Dodji na Dobrinju 15-ak dana da vidis kako je Rad dobar - kontejneri ispred zgrade znaju bit' puni po 4-5 dana, smece okolo, vrane raznose, malo vjetra puhne smece na sve strane, ja ih vidim da dodju i ociste mozda jednom u 7 dana
Sad ćete reći kako je skupo i sl. a pišete komentare sa svojih skupih uređaja, koji ne funkcionisu bez internet pretplate, a koje opet nema ispod 22 KM, a da ne pričamo o kablovskoj, vise mobilnih uređaja i pretplata na iste (po domaćinstvu), a što je, opet, sve luksuz...
Da ne pričam koliko istih tih uopće i ne plaća svoje obaveze i duguju RAD-u..
Nego, otisli smo malo u off. Nastavimo sa izgradnjom saobraćajnica...
- JavierBosnia
#7546 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Samo da te ispravim jer mijesas babe i zabe. Slazem se sa vecinom tvojih navoda, ali ne mozes uporedjivati poskupljenje naftnih derivata koji su uz zlato ajmo reci ogranicen resurs i znas kako to vec ide.
Sa druge strane komunalne usluge koje su iste danas i prije 20 godina, kablovska i internet nisu isti vec su drasticno promjenjeni. Sve usluge interneta gledajuci od nekadasnjih ogranicenih brzina do veoma velikih danas, kao i kablovske gdje si imao 20 ili sada po 400 kanala
Ontopic, i dalje mi na zivce ide aneks potez od suda do KT u Hrasnom. Hocel to vise..
Sa druge strane komunalne usluge koje su iste danas i prije 20 godina, kablovska i internet nisu isti vec su drasticno promjenjeni. Sve usluge interneta gledajuci od nekadasnjih ogranicenih brzina do veoma velikih danas, kao i kablovske gdje si imao 20 ili sada po 400 kanala
Ontopic, i dalje mi na zivce ide aneks potez od suda do KT u Hrasnom. Hocel to vise..
- drndalo
#7547 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ja od 2004 kad uzeh stan, niti marke vam ne ostah duzan, niti dana, iako ste slali na sud tuzbu za dug, jerbo ste kalendarsku godinu zakljucili 15 dec. a ja te racune za koje ste me tuzili, nov.-dec. te godine platio 19-og dec...
Najciscih gradova u regionu? Koliko si putovala u regionu, i u kojem paralelnom univerzumu zivis?
To sto rumeni hoce nesto, nije dobar izgovor vama da pravdate sto niste bolji...
Cijene svega? Nisu opravdanje, jer sama kazes da ste i s ovim pozitivni... Kao sto rekoh, LOSIJE stanje odvoza smeca primijetim... U odnosu na vasu istu uslugu prije par godina... Gorivo je i tada znalo biti 2.5 KM, pa ste bolje radili nego sada po 2.2 KM? Nije valjda da sipate na Petrolu Euro 5 kad vam je 2.3 KM gorivo? Ima se, moze se?
By the way, vi ste javno komunalno preduzece, vi ne trebate biti puno pozitivni, vi samo trebate biti na nuli, sa ibavljenom javnom funkcijom!
Parking ne spominjes, i povelik obrt novca na istom? To nije kod vas ?
Najciscih gradova u regionu? Koliko si putovala u regionu, i u kojem paralelnom univerzumu zivis?
To sto rumeni hoce nesto, nije dobar izgovor vama da pravdate sto niste bolji...
Cijene svega? Nisu opravdanje, jer sama kazes da ste i s ovim pozitivni... Kao sto rekoh, LOSIJE stanje odvoza smeca primijetim... U odnosu na vasu istu uslugu prije par godina... Gorivo je i tada znalo biti 2.5 KM, pa ste bolje radili nego sada po 2.2 KM? Nije valjda da sipate na Petrolu Euro 5 kad vam je 2.3 KM gorivo? Ima se, moze se?
By the way, vi ste javno komunalno preduzece, vi ne trebate biti puno pozitivni, vi samo trebate biti na nuli, sa ibavljenom javnom funkcijom!
Parking ne spominjes, i povelik obrt novca na istom? To nije kod vas ?
- problemnatravunu
#7548 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Cijela ta trolejbuska trasa je ukurcu, naročito je zadnjih godina ubise kamioni koji su tu preusmjereni, a sada na izmaku ove zime, pojavljuje se rupa na rupi, i bio bi pravi potez da se odmah počne sa daljnjom izgradnjom te južne longitudinaleJavierBosnia wrote:Samo da te ispravim jer mijesas babe i zabe. Slazem se sa vecinom tvojih navoda, ali ne mozes uporedjivati poskupljenje naftnih derivata koji su uz zlato ajmo reci ogranicen resurs i znas kako to vec ide.
-
Melisa84
#7549 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Placaj svoje usluge redovno, pa neces biti tuzen. Pretpostavljam da racune za struju, kablovsku i internet placas redovno, jer bi, u protivnom, ostao bez usluga istih..
Ja nigdje iz Sa “nisam izasla”, tako da vjerujem da je Sa najcisci grad u regionu. A ti, eto, reci mi koliko je to čisće u Bg, Sk, Zg, St, Pg,..? Kod njih ni papirica na cesti, u kontejnerima, ni rupe ni pahulje na asfaltu..
Btw, od parkiralista i pauk sluzbe, procenat uzimaju opcine, Mup i KS.
Ja nigdje iz Sa “nisam izasla”, tako da vjerujem da je Sa najcisci grad u regionu. A ti, eto, reci mi koliko je to čisće u Bg, Sk, Zg, St, Pg,..? Kod njih ni papirica na cesti, u kontejnerima, ni rupe ni pahulje na asfaltu..
Btw, od parkiralista i pauk sluzbe, procenat uzimaju opcine, Mup i KS.
Last edited by Melisa84 on 16/02/2019 10:20, edited 1 time in total.
-
SHTEVELEC
#7550 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
U ulici zabranjeno parkiranje, Dobrinjske bolnice, policijska stanica udaljena 30m, KP Rad ne radi, dzaba pises, zivim tu. Hoces li da ti slikam par dana za redom kad se kante napune a njih ni za lijeka? Kod tebe mozda odvoze, ovdje jok i koliko god da je niska cijena usluge skupa je jer ne radeMelisa84 wrote:De, ne supljiraj! Imam rodbine i xy prijatelja na Dobrinji i niko od njih se ne zali na odvoz otpada! A to sto se papci parkiraju uz kontejnere pa im je nemoguće prići!? Mislim da bi RAD trebao da hvata pahulje u zraku, da zaustavi vjetar, da ubija vrane, dezura pored kontejnera, kako bi nasi razmazeni i fini “građani” bili zadovoljni.. Najlakse je u toplini svoga doma, uz mobitele, tablete, kompjutere i sl. kritikovati po forumima i portalima.. Dosli ste juce iz provincija u grad i nista Vam ne valja.. A znate u istoj toj Dobrinji da bacate otpad sa prozora i balkona.. Ima li kakve kritike na Vas kao “građane” i Vašu ekološku svijest?SHTEVELEC wrote:Dodji na Dobrinju 15-ak dana da vidis kako je Rad dobar - kontejneri ispred zgrade znaju bit' puni po 4-5 dana, smece okolo, vrane raznose, malo vjetra puhne smece na sve strane, ja ih vidim da dodju i ociste mozda jednom u 7 dana