Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

semirsar

#7526 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by semirsar »

azdralovic wrote: 19/03/2026 15:36
Spoiler
Show
Laplace wrote: 19/03/2026 14:53 Sad ću ispasti nesavjesna mušterija. Našao artikal koji me zanima, kontaktirao prodavca, dogovorio da mu pošaljem artikal jer se nismo dobro razumjeli o čemu se radi. Poslao. Nema odgovora. Zvao. Ne javlja se. Opet zvao. Opet se ne javlja. Zvao još par njih, jedan se javio i obavio sam kupovinu. I sat i pol kasnije ovaj šalje poruku da mogu doći po taj artikal.

OK, razumijem da se ljudi ne mogu odmah javiti, ali ni ja nisam imao vremena čekati par sati da mi odgovori na poruku.
pa nisi obecao nikome nista
I meni kad treba hitno nesto zaredam svima sa porukama "ima li na stanju i gdje i kada se moze doci po to", prvi ko se javi njemu djevojka
Tako i ja, sta god mi treba, salji poruku na vise profila koji imaju to na stanju. Ko prije, sto kazes, tomu pare.
Ali mi se lani desila cudna situacija, na 3 profila poslao upit, i nakon par minuta sa sva 3 istovremeno dobio odgovor, ha sta je ovo mislim se... kad pogledah ista adresa i broj telefona od sve tri radnje u Zenici. :lol:
Laplace

#7527 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Laplace »

semirsar wrote: 19/03/2026 15:50
azdralovic wrote: 19/03/2026 15:36
Spoiler
Show
Laplace wrote: 19/03/2026 14:53 Sad ću ispasti nesavjesna mušterija. Našao artikal koji me zanima, kontaktirao prodavca, dogovorio da mu pošaljem artikal jer se nismo dobro razumjeli o čemu se radi. Poslao. Nema odgovora. Zvao. Ne javlja se. Opet zvao. Opet se ne javlja. Zvao još par njih, jedan se javio i obavio sam kupovinu. I sat i pol kasnije ovaj šalje poruku da mogu doći po taj artikal.

OK, razumijem da se ljudi ne mogu odmah javiti, ali ni ja nisam imao vremena čekati par sati da mi odgovori na poruku.
pa nisi obecao nikome nista
I meni kad treba hitno nesto zaredam svima sa porukama "ima li na stanju i gdje i kada se moze doci po to", prvi ko se javi njemu djevojka
Tako i ja, sta god mi treba, salji poruku na vise profila koji imaju to na stanju. Ko prije, sto kazes, tomu pare.
Ali mi se lani desila cudna situacija, na 3 profila poslao upit, i nakon par minuta sa sva 3 istovremeno dobio odgovor, ha sta je ovo mislim se... kad pogledah ista adresa i broj telefona od sve tri radnje u Zenici. :lol:
:lol:

Tako i ja lijevo vanjsko stop svjetlo za Nissana, otvorim tri ponude na OLX-u i skontam da je isti prodavac (imaju tri verzije: obične, LED i FULL LED).
tokio25

#7528 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by tokio25 »

Ima u banja luci radnja tehnicke opreme ima ajmo reci 3 profila
I sto je najgore stavi na sva 3 profila isto al sto je najgore nema tih stvari na stanju
mayab

#7529 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mayab »

Mah , 90 posto tih "radnji" nikad ništa nemaju na stanju...
tokio25

#7530 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by tokio25 »

ja se ponadam ono evo nasao u bih da ne moram ganjati ebay ali ili sta vec kad kurko
nepass1

#7531 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by nepass1 »

tokio25 wrote: 21/03/2026 08:52 ja se ponadam ono evo nasao u bih da ne moram ganjati ebay ali ili sta vec kad kurko
Kod nas radnje sluze da umjesto tebe naruce sa ebay ili temu
tokio25

#7532 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by tokio25 »

Otprilike
S obzirom kakvih ljudi ima nije mi cudno

Al ajd ako ima na ali ebay temu nije problem narucit cu
Al problem je kad trazim npr neki specifican proizvod gdje je cak i mogucnost narucivanja iz vana mali problem
Ili ne dostavljaju u bih ili je dostava neka xxx cifra ili je stariji proizvod pa nije aktuelan u prodaji
Post Reply