Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
stari lisac

#75226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stari lisac »

Benq wrote:
stari lisac wrote: Zanimljivo znaci ja koristim telemah zavrsim sa njima izdam stan podstanar mora 3 mjeseca da ceka.Jel ovo tacno telemah?
3 mjeseca mora proci od raskida ugovora do statusa novog korisnika. Ako ti raskines ugovor sa telemach-om, i podstanar u medjuvremenu podnese zahtjev za prikljucenje, to moze dobiti po standardnoj cijeni paketa (bez popusta kao novi korisnik), i bice mu potrebna tvoja pismena saglasnost za prikljucak.
Znaci oni mangupi :D pa ok onda bio bi ja malo veci mangup pa preso na godinu dana kod bh telekoma ili logosofta.Nakon godinu bi bio novi korisnik i sta bi oni dobili,nista,izgubili bi me na godinu.Jako pametno,nema sta.
stari lisac

#75227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stari lisac »

plagijator1975 wrote: Prijatelju nije ljudski to iskorištavat sve i da može, vrlo dobro znaš šta je poenta ove akcije, da se priviku novi korisnici i digitaliziraju postojeći
A sta je ljudski da te neko tuce a da nemas pravo da se branis?Oni mogu dizat cjene mjenjat pakete a ti ko ovca da blejis i da klimas glavom?Izvini ali ja to nisam.
plagijator1975

#75228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

stari lisac wrote:
plagijator1975 wrote: Prijatelju nije ljudski to iskorištavat sve i da može, vrlo dobro znaš šta je poenta ove akcije, da se priviku novi korisnici i digitaliziraju postojeći
A sta je ljudski da te neko tuce a da nemas pravo da se branis?Oni mogu dizat cjene mjenjat pakete a ti ko ovca da blejis i da klimas glavom?Izvini ali ja to nisam.
Pa niko te ne tjera da potpisuješ nešto što nećeš i da budeš pretplatnik Telemacha ako to ne želiš, ispade ti jedini ovdje pametan,a mi kao što ti reče ovce koje bleje
Last edited by plagijator1975 on 29/10/2018 15:18, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#75229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by beni-bu-man »

stari lisac wrote:
pa imas slobodnog izbora ako ti ne odgovara TM nemoj ni koristit njihove usluge uvijek imas laternativu
stari lisac

#75230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stari lisac »

plagijator1975 wrote:
stari lisac wrote:
Pa niko te ne tjera da potpisuješ nešto što nećeš i da budeš pretplatnik Telemacha ako to ne želiš, ispade ti jedini ovdje pametan,a mi kao što ti reče ovce koje bleje
Za svoje pare moram bit pametan a ne dozvolit da me neko za moje pare pravi i smatra ovcom.
stari lisac

#75231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stari lisac »

beni-bu-man wrote: pa imas slobodnog izbora ako ti ne odgovara TM nemoj ni koristit njihove usluge uvijek imas laternativu
:thumbup:
Taman godina da pojeftine jos malo :D
beni-bu-man

#75232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by beni-bu-man »

stari lisac wrote:
beni-bu-man wrote: pa imas slobodnog izbora ako ti ne odgovara TM nemoj ni koristit njihove usluge uvijek imas laternativu
a jesi focak
Benq

#75233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

stari lisac wrote: Za svoje pare moram bit pametan a ne dozvolit da me neko za moje pare pravi i smatra ovcom.
Sta si na kraju odlucio ? Koja je svrha (cilj) svega ovoga..
stari lisac

#75234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stari lisac »

beni-bu-man wrote:
stari lisac wrote:
a jesi focak
:lol: :lol: :thumbup:
stari lisac

#75235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stari lisac »

Benq wrote:
stari lisac wrote: Za svoje pare moram bit pametan a ne dozvolit da me neko za moje pare pravi i smatra ovcom.
Sta si na kraju odlucio ? Koja je svrha (cilj) svega ovoga..
Cilj mi je da budem dobar pa makar drugog koristio godinu.Nedas mi znaci nakon 3 mjeseca kad prekinem ugovor ok to je tvoja politika,postujem ali imam i ja svoju politiku. ;-)
Telemach

#75236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

hrnJ wrote:@Telemach
Kada ce te pustit trial EON?
Zdravo hrnJ,
zamolit ćemo Vas za malo strpljenja. Priključak će se realizovati u najkraćem mogućem roku.
c_g

#75237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Stigao EON, napokon.
Da vas pitam, kako vo skidate apk preko browsera, ja htio skinut jednu, samo piše loading data?!
Telemach

#75238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

plagijator1975 wrote:
stari lisac wrote:
Benq wrote: Nema veze na koga glasi ugovor ako je ista adresa prebivalista u pitanju.
Zanimljivo znaci ja koristim telemah zavrsim sa njima izdam stan podstanar mora 3 mjeseca da ceka.Jel ovo tacno telemah?
Prijatelju nije ljudski to iskorištavat sve i da može, vrlo dobro znaš šta je poenta ove akcije, da se priviku novi korisnici i digitaliziraju postojeći
Zdravo svima,
u okviru trenutne akcije, kao i prethodnih, uvijek postoje pogodnsoti za potpuno nove korisnike kao i za postojeće.
Podsjećamo, da ste i vi bili potpuno novi korisnici u jednom trenutku, te da ste iskoristili pogodnosti koje su bile tada aktuelne.
Hvala na razumijevanju.
PlusSA

#75239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PlusSA »

Telemach wrote:
Zdravo hrnJ,
zamolit ćemo Vas za malo strpljenja. Priključak će se realizovati u najkraćem mogućem roku.

Kada ce te otkljucati kanale za druge mreze :?
NediM17

#75240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

@Telemach,

kolege su me opet kontaktirale vezano za UniFi. Promijenio sam opet sifru (stavio neku bezveze), da bih podatke mogao proslijediti vasim kolegama da se oni pokusaju logovati sa mog akaunta, ali nakon zamjene sifre, istu sam ukucao na svom mobilnom uredjaju i usluga UniFi je nenadano proradila.
Onda sam opet resetovao sifru i vratio, prvobitnu, zeljenu, te usluga sada opet radi sa zeljenom sifrom bez poteskoca.

Mozete slobodno ovu reklamaciju smatrati rijesenom, usluga je sada uredna. Sta se desavalo ne znam, ali najbitnije da radi. Lijep pozdrav.
Telemach

#75241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

NediM17 wrote:@Telemach,

kolege su me opet kontaktirale vezano za UniFi. Promijenio sam opet sifru (stavio neku bezveze), da bih podatke mogao proslijediti vasim kolegama da se oni pokusaju logovati sa mog akaunta, ali nakon zamjene sifre, istu sam ukucao na svom mobilnom uredjaju i usluga UniFi je nenadano proradila.
Onda sam opet resetovao sifru i vratio, prvobitnu, zeljenu, te usluga sada opet radi sa zeljenom sifrom bez poteskoca.

Mozete slobodno ovu reklamaciju smatrati rijesenom, usluga je sada uredna. Sta se desavalo ne znam, ali najbitnije da radi. Lijep pozdrav.
Zdravo NediM17,
zahvaljujemo se na povratnim informacijama, drago nam je da usluga uredno funkcioniše.
Stojimo Vam na raspolaganju.
Telemach

#75242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

PlusSA wrote:
Telemach wrote:
Zdravo hrnJ,

Kada ce te otkljucati kanale za druge mreze :?
Zdravo PlusSA,
skoro svi kanali će biti dostupni i na mrežama drugih internet provajdera. Podsjećamo da će ponuda biti znatno bogatija kada je u pitanju EON usluga. Pratite nas i dalje kako biste saznali sve novosti na ovu temu.
cincilator2012

#75243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

stari lisac wrote:
TheWatcher wrote:nisam ti ja za neke saradnje jbg :run: dokazuj drugima :oops:
pa nemojte onda pisat gluposti da je nesto skuplje od onoga sto sad imate kad nije.
Trenutni paket TGF,
TV (start, osnovni, prosireni),
INTERNET 80/8
cijena 62,90
- cinestar premiere HD (8KM)
EON FULL
TV(start, osnovni)
INTERNET 100/8
cijena 65,90
- prosireni (10km)
+ cinestar premiere HD
Znaci, u startu placas visu cijenu za 3KM, gubis prosireni paket (minus 48 TV kanala), dobijas 2 cinestar premiere HD kanala i 20Mbps vecu brzinu.Ostalo je "sminka" u vidu smart box-a (kojeg mozes kupiti za cirka 50KM).
crnivrag

#75244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

c_g wrote:Stigao EON, napokon.
Da vas pitam, kako vo skidate apk preko browsera, ja htio skinut jednu, samo piše loading data?!
Skini Puffin browser, i putem njega možeš skidati, a ES File Explorer za pronazak, i instalaciju .apk fajla.
Last edited by crnivrag on 29/10/2018 16:22, edited 1 time in total.
ado81

#75245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ado81 »

Evo ja produžavam sa telemahom već peti ili šesti put na dvije godine i svaki put su izlazili u susret sa nekim benefitima.Iskren da budem sa ovim najnovijim sam itekako zadovoljan.Cjene jesu povisoke ali jbg kad nema konkurencije.
Nego telemaše imal kakve šanse da mi puste novi paket danas ili sutra(onaj što smo dogovorili), jer već dugo čekam?? Btw, ima li kakve šanse za ubacivanjem nekih 3d sadržaja?? L. P. :D
crnivrag

#75246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Obavijest:

Instrukcije kako uključiti pozadinsko svjetlo na EON daljinskom upravljaču:

1. Pritisnuti dvije zaokružene tipke u isto vrijeme i držati dok se gore na vrhu daljinskog upravljača ne pojave plave i zelene lampice, a onda potvrditi sa tipkom OK:

Image

2. Nakon aktivacije, moraćete ponovo izvršiti uparivanje daljinskog upravljača, praćenjem instrukcija na ekranu.
Last edited by crnivrag on 12/09/2019 11:07, edited 2 times in total.
ado81

#75247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ado81 »

Kakve debile??, evo dok svi nešto kukate, ja sam prvi zadovoljan puno više sa ovim EON light nego sa prethodnim TG paketom.
neki

#75248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by neki »

Sta se dešava s Unifon aplikacijom? Nemoguce registrovati na novom mobitelu :?:
edin187

#75249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by edin187 »

ima li iko ideju kako rijesit problem sa interferencijama wifi konekcije?
ovi strucnjaci izgleda da ne znaju ili NECE da to rijese.

poksao sam sa mijenjanjem kanala, sve opcije routera skoro mijenjao ali nista, dzaba sve. iz telemacha kazu mijesaju mi se frekvencije sa drugih routera iz komsiluka, pa reko sta bi bilo da sam u neboderu od 20 spratova gdje svi imaju internet :lol: a ne u mahali gdje u precniku od 50m ima 7-8 routera,,

na racunaru je normalna konecija, ne steka sve ok. dok na wifiju konstantno se gubi internet, nekad po par sekundi nekad po minutu sto je jako iritiracuje kad gledam nesto pa moram cekat da se stabilizuje konekcija. pa nije ovo vrijeme dial up konecije telemašeeee
plagijator1975

#75250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

@Telemach

Evo mene da se javim, problem i dalje je isti, na kanalu Pink BH sam vratio emisiju Zadruga 2, emitovanu danas od 11.29 sati, program je krenuo, nakon što sam ubrzao minut dva, dobio sam poruku "Kanal nema prava za emitovanje izabranog sadržaja na ovoj mreži" :zoka: :zoka:

Kontakt imate, ja sam na raspolaganju
Last edited by plagijator1975 on 29/10/2018 17:22, edited 1 time in total.
Locked