Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Haris.ba

#75201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Styling wrote: 16/01/2023 15:21 Je li ovo posao ministrice vanjskih poslova

"Bisera Turković u Ankari najavila da ulazimo u neizvjestan period jer SDA nije u vlasti"
Nekakva su pravila diplomatije da se van drzave ne komentarisu unutardrzavni politicki odnosi.
Spit_fire

#75202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

GandalfSivi wrote: 16/01/2023 15:20
Spit_fire wrote: 16/01/2023 14:47

Aha ..iranski ministar pljuje > rusi hodaju po BiH, pljuju amere 30 godina, idu u Moskvu, hoce ruske baze po BiH, itd
Hm da. Ako je Dodik referenca, daleko cemo dogurati…
Pa eto dodik i njegova refenca dobili podrsku, jaci nego ikad...dogurali puno vise nego mi
Styling

#75203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 16/01/2023 15:24

"Bisera Turković u Ankari najavila da ulazimo u neizvjestan period jer SDA nije u vlasti"
Nekakva su pravila diplomatije da se van drzave ne komentarisu unutardrzavni politicki odnosi.
Upravo
Spit_fire

#75204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Styling wrote: 16/01/2023 15:23
Prpa.ba wrote: 16/01/2023 15:13

Apelacija je drzavnicki cin, naravno nije za ocekivati od trojkasa+ da razumiju sta je drzavnicka politika tako da zaista ne zamjerim tvoja promisljanja. :thumbup:

Nego, sta kazu u centrali za izbore. Prica se da nemate para za kampanju, i da je podrska na terenu nikakva. Kakvi god da ste, nadam se da cete doci do makar 10% glasova u izbornim utrkama, da se SDA previse ne opusti. :mrgreen:
Drzavnicki nema sta. Sad u SDA proklinju kud im pad ena pamet da Zeljka natentaju da podnese apelaciju :lol: :lol: Niko glavom ne misli. Bitno je samo udariti kontru. :run:
Ti sve zivo stranacki gledas :-)
Roccohljup

#75205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

Baš bi od nje i njenih ahbaba iz te zločinačke organizacije očekivao da igraju po diplomatskim pravilima. Ne bi me začudilo da je svrha putovanja bila da kmeči za veću podršku erdogana bratu bakiru.....možda im je i koju hurmu obećala zauzvrat
SmokingMan

#75206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

mirza_15 wrote: 16/01/2023 14:27
SmokingMan wrote: 16/01/2023 14:16 Ja ovo želim da ispratim od kraja, i vidim na šta će izaći. Mobilizacija za međusobni obračun bošnjaka je počela. :D
Što je najgore nije nemoguće da bude incidenata. Bakir je već izašao sa nečim što zvući kao prijetnja. Nešto kao "samo probajte da izbacite SDA iz vlasti". Nisam siguran koliko daleko su spremni da idu sa tim. Da li samo galame i da li je to lav od papira ili ima nešto iza toga. Čak i ako samo dižu tenzije bez želje da stvarno nešto zakuhaju mogla bi neka budala to shvatiti ozbiljno i krenuti u "realizaciju". U tom slučaju plešu na tankom ledu. Predaleko je ovo otišlo.
Iako se nešto desi, trebat će situaciju posmatrati sa više uglova da bi se djelovalo, a bojim se i ishitrenih poteza, uvijek masa izrodi najvrelije glave među svojim redovima. To je ono što me odbija od protesta. :D

Uzdajmo se u strane obavještajne službe, prije svega US, makar će i to od njih biti dovoljno da smire incijatore, jer od njihovih izjava na istupe Duduka nismo vidjeli nekih konkretnih poteza. U ovom slučaju, polje djelovanja je mnogo manje rizičnije na užem regionu, pa stoga, očekujem da US makar tu ne podbaci. :D
Haris.ba

#75207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Spit_fire wrote: 16/01/2023 15:29
Styling wrote: 16/01/2023 15:23

Drzavnicki nema sta. Sad u SDA proklinju kud im pad ena pamet da Zeljka natentaju da podnese apelaciju :lol: :lol: Niko glavom ne misli. Bitno je samo udariti kontru. :run:
Neka. Treba i takvih.

Zar nije DF, tj.Komsic podnio apelaciju? I recimo da Komsic sad postupi stranacki, moze bez problema povuci apelaciju, ustavni sud donosi odluku o nedopustenosti apelacije i ostaju Smitovi amandmani i izmjene izbornog zakona.
Last edited by Haris.ba on 16/01/2023 15:33, edited 1 time in total.
Styling

#75208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Roccohljup wrote: 16/01/2023 15:32

Baš bi od nje i njenih ahbaba iz te zločinačke organizacije očekivao da igraju po diplomatskim pravilima. Ne bi me začudilo da je svrha putovanja bila da kmeči za veću podršku erdogana bratu bakiru.....možda im je i koju hurmu obećala zauzvrat
Kompletan svoj mandat je koristila diplomatske veza za svoju koristi i korist SDA. Ona je direktne instrukcije dobijala od Bakira.
dr_Evil

#75209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

SmokingMan wrote: 16/01/2023 15:24
dr_Evil wrote: 16/01/2023 14:19

To ja tvrdim jos od izbora, upravu si 100%. Sve strane moraju stati malo na loptu i birati rijeci, nazalost bojim se da SDA nece znati stati na loptu, kuhaju opasno.

Razumijem ja i budzete, i kriminal, ali ovo je neki novi nivo.
Sumnjam da se može izroditi neki masovan protest, pogotovo što SDA nema brojnu glasačku bazu u Sa, osim da organizuju nešto u maniru "spontanih" vučićevih autobusa, i ljudima se podjeli masa sendviča plus flašica tešanjskog dijamanta. Mada ne vjerujem da ta masa može preći cifru od 10.000 ljudi.
Spoiler
Show
Svi znamo da su i u Srbiji mahom ljudi dolazili pod pritiskom od strane vladajuće partije. Sjećam se i omog fasona sa penzionerima, koji su na kraju završili na nekom Vučićevom mitingu van Beograda, ne mogu se sjetiti koje je to mjesto bilo. :mrgreen:

U BL smo prije određenog vremena gledali cirkus odvojenih protesta, nešto se naučilo iz medija da to ne može funkcionisati i šta je na kraju bilo, koaliciju su u potpunosti marginizirali, kupivši na kraju gradonačelnika. Po mom skromnom mišljenju ove sporadične provokacije su možda i maksimum, iako stranci dobrano prate šta se dešava, i da SDA ni približno nema onu snagu kao poslije rata, ni petinu, kako bi utjecala na javnost. Usotalom i okolnosti su drugačije, kao i mnogo šta.

Bez obzira na sva dešavanja, mislim kako je ova djelomična promjena vlasti donijela dosta pozitivnih stvari na lokalnom nivou, dok je na đržavnom puno kompleksnija situacija. Strancima je dozlogrdilo da se problem BIH vječito ne pomjera sa iste tačke, pogotov zbog istih aktera koji nikako ne žele da ove nesuglasice riješi neko ko je spreman na kompromise, a to stranci jedva očekuju. Nedostatak lobija koji bi jačao utjecaj BIH na međuarodnom planu isto tako nedostaje, jer svi znamo da postoje mehanizmi koji koče jedan takav proces.
Elem, šta bi to moglo slijedeće osvanuti u gradu, možda svinjska glava sa nekih bizarnim natpisom, skladno atmosferi malograđanstva koaj je trenutno prisutna, to nije tako daleko od realizacije. Sve je stvar koliko će anonimne trupe biti kreativne. :mrgreen:

Ko da su se jos jucer palile institucije po BiH, ja vjerujem da je SDA u stanju opet nesto takvo organizovati. Masom je vrlo lako upravljati sireci paniku, uvijeravajuci ih da rade nesto korisno za sebe i za drzavu.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#75210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

Prpa.ba wrote: 16/01/2023 15:13 Nego, sta kazu u centrali za izbore. Prica se da nemate para za kampanju, i da je podrska na terenu nikakva. Kakvi god da ste, nadam se da cete doci do makar 10% glasova u izbornim utrkama, da se SDA previse ne opusti. :mrgreen:
kazu da sda najvece sanse u tuzli ima
Styling

#75211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 16/01/2023 15:33
Spit_fire wrote: 16/01/2023 15:29

Neka. Treba i takvih.

Zar nije DF, tj.Komsic podnio apelaciju? I recimo da Komsic sad postupi stranacki, moze bez problema povuci apelaciju, ustavni sud donosi odluku o nedopustenosti apelacije i ostaju Smitovi amandmani i izmjene izbornog zakona.
Ako ce postupiti drzavnicki, onda treba ostati pri apelaciji.
Prpa.ba

#75212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

dr_Evil wrote: 16/01/2023 15:16 Kamo srece da nismo dosli tobe, danas bi bili nezavisni, sa 5 miliona stanovnika, u EU, i bez ratnih traume. Ali hajde, vazno je da smo dosli tobe.

Pretvaramo se u Srbe mes cini, Kosovski boj.
Ovaj je za arhivu i cesto ponavljanje. Svaka cast, to je taj trojkaski styling razmisljanja. :thumbup:
sajber87

#75213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

A_A_AKCIJA wrote: 16/01/2023 14:08
dr_Evil wrote: 16/01/2023 14:03 Ako padne Bakir pala je i Bosna, ako nestane SDA sa scene nestaju i Bosnjaci.
Istraga u gostima na Poljinama.

Bakir: otkopo sam kalaša, radim petnes sklekova svaki dan, sebija je poparala ćaršaf od miraza, spremamo se na najgore. Non passaran. Ispod balkona, kao da se čulo da neko reve: ...mladosti mi moje...
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
A_A_AKCIJA

#75214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Styling wrote: 16/01/2023 15:23 Zeljka natentaju da podnese apelaciju
Kad ovo ispadne najveći državnički potez Željka Komšića u karijeri. Finalni udarac koji je izbacio SDA.

Zamisli to :D

Kako nam se Željko vratio sa tamne strane, ne svojom namjerom, ali karma je čudo :D
relativno84

#75215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Styling wrote: 16/01/2023 15:08

Ovo je komentar kad nemas bas nista pametno za reci. Bubate vi sa apelacijama koje vam se o glavu razbijaju.
Sto tebi je normalno da onaj ciju pomoc molite svaki dan donese odluku koja je suprotna svim eu standardima, naravno da je apelacija opravdana i treba ponistiti ono sto je svabo napravio. Ako ce to pomoci da NiPtv dodje na vlast nije problem, bitno je ponistiti pokusaj cementiranja uzp politike.
palermo

#75216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Styling wrote: 16/01/2023 15:34
Haris.ba wrote: 16/01/2023 15:33

Neka. Treba i takvih.

Eh, kad bi nasa draga I meni izuzetno simpaticna forumasica znala objasniti sta bi trojka dobila sa usvajanjem apelacije
Styling

#75217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

palermo wrote: 16/01/2023 15:42
Styling wrote: 16/01/2023 15:34

Eh, kad bi nasa draga I meni izuzetno simpaticna forumasica znala objasniti sta bi trojka dobila sa usvajanjem apelacije
Ti si dovoljno pametan da ti ne treba pojasnjavati.
dr_Evil

#75218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 16/01/2023 15:35
dr_Evil wrote: 16/01/2023 15:16 Kamo srece da nismo dosli tobe, danas bi bili nezavisni, sa 5 miliona stanovnika, u EU, i bez ratnih traume. Ali hajde, vazno je da smo dosli tobe.

Pretvaramo se u Srbe mes cini, Kosovski boj.
Ovaj je za arhivu i cesto ponavljanje. Svaka cast, to je taj trojkaski styling razmisljanja. :thumbup:
Trojkaski nije, ali bujrum je moj i arhiviraj! Ja Fikreta smatram izdajnikom od onoga trenutka kad je zapucalo jer nije nista uradio da spasi narod Prijedora i podrzi Armiju BiH tokom rata, ne moze ga niko i nista oprati od toga. Ali njegova politika je bila mnogo mudrija od Alijine SANU politike slanja nenaoruzanog naroda pod cetnicki noz, to je tek izdaja "biblijskih" razmjera.
palermo

#75219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Styling wrote: 16/01/2023 15:44
palermo wrote: 16/01/2023 15:42
Ti si dovoljno pametan da ti ne treba pojasnjavati.
Naravno, al bojim se da ti nisi razumjela. Usvajanjem apelacije hrvatska politika nije ostvarila svoj cilj. A njen cilj nije biti u vlasti sada ( jer svakako mora biti) nego cementirati stanje na nacin da federacija postane hrvatska kolonija. Trojka bi mozda lakse formirala vlast ali bi se promjena izbornog zakona nasla pred njom kao ogroman izazov. Bojim se da bi ovaj put Smit malo vise razmislio prije donosenja odluke, a trojka bi bila pred izazovom da sama pristane na izborni ili da se ponovno suoci sa hdz-ovskim blokadama. Sa stanovista trojke navijajte da se sud proglasi nenadleznim, sa stanovist drzave, navijajte da se usvoji apelacija.
sajber87

#75220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Spit_fire wrote: 16/01/2023 14:42
DaysleepeR wrote: 16/01/2023 14:37

zato što je SDA uradila sve u proteklih najmanje 8 godina da pljune u svaki ispruženi dlan USA i da šuruje sa američkim neprijateljima...
Pricas gluposti...SDA se moze zamjeriti sto stvari al uvijek su bili odani Americi vise nego bilo koja druga stranka iz BiH...to samo budala moze dovest u pitanje, zato su se i nasli ovoliko u cudu.

Kojim americk neprijateljima suruje SDA?
Sda podrzava nacin vladavine koji koriste svi americki i zapadni neprijatelji, ameri kazu da ne zele sda i df i sad ce bakir i komsic reci amerima nemate vi pojma sta su americki interesi slusajte nas dvojicu mi znamo bolje od vas sta je dobro za ameriku. Na stranu sto je to bolesno razmisljanje nego je problem sto bosni i bosnjacima prave ogroman problem
SmokingMan

#75221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

dr_Evil wrote: 16/01/2023 15:33

Ko da su se jos jucer palile institucije po BiH, ja vjerujem da je SDA u stanju opet nesto takvo organizovati. Masom je vrlo lako upravljati sireci paniku, uvijeravajuci ih da rade nesto korisno za sebe i za drzavu.
Uvijek je bilo, samo ljudima spomeni da im se sprema znamo šta već, jer smo to čuli od istih po trilioniti put, i narod će povjerovati da će im se to zaista ponoviti bukvalno preko noći. To su sve odlike klasičnog socijalnog inženjeriga, i on se vrši od samog rođenja, u krugu porodice pa sve do prvih socijalnih interakcija sa spoljašnjim svijetom ali i medijima. Iako to više nisu okolonosti devedestih, kada i jesmo bili ostavljeni na ledini između istoka i letargičnog zapada. Ako su ljudi išta naučili iz 2014.godine, red bi bio da dva puta razmisle hoće li se takvih ljudima povjerovati na sve ono što kažu. Uostalom, možda im je najbolji podjsetnik na one koji ih pozivaju, događaji sa početka pandemije i svih stvari koje su isplivale iz mulja jedne vladavine, a isplivalo je to da smo jedno dosta "uneređeno" društvo, gdje "ozbiljne uloge" nisu odgovorile na situaciju na pravi način.
Spit_fire

#75222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 16/01/2023 15:46

Trojkaski nije, ali bujrum je moj i arhiviraj! Ja Fikreta smatram izdajnikom od onoga trenutka kad je zapucalo jer nije nista uradio da spasi narod Prijedora i podrzi Armiju BiH tokom rata, ne moze ga niko i nista oprati od toga. Ali njegova politika je bila mnogo mudrija od Alijine SANU politike slanja nenaoruzanog naroda pod cetnicki noz, to je tek izdaja "biblijskih" razmjera.
Cekaj cekaj...alija je izdajnik jer je pored svega ipak potpisao BiH al sa RS..a fikret je vizionar jer je nakon 50k zaklanih i silovanih, milion etnicki ociscenih stao rame uz rame pusku uz pusku sa onima koji su ta djela uradili...jer su mu obecali da ce moc bit kmet u toj novoj evropi..pardon srbiji?

Cetnicki noz bi doso kako god, po tvojoj logiici tamo gdje nije bilo otpora i TO ili PL Bosnjacki narod ne bi dozivio zlocine nego mirnu asimolaciju u veliki srbiju?...a upravo je supeotno tamo gdje si pokuso bit "mudar" ko Abdic tu si bas zestoko
nayebo

Odjavi se sam sa foruma ziv bio
Last edited by Spit_fire on 16/01/2023 15:58, edited 1 time in total.
palermo

#75223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Pa fikretovu politiku je lako prekopirati ako zelis.

Nego, zemo, jel ti to ovim postom pravdas ove jutarnje plakate. Ono mudra babina politika....ko je babo..
Maliodmene

#75224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Maliodmene »

Zeleni uhljupi i dalje kmece :lol: :lol: :lol:
Haris.ba

#75225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Hvala Bogu postoje presude.
Ja, Miroslav (Milovan) Deronjić, rođen sam 06. juna 1954. godine u opštini Bratunac u Bosni i Hercegovini. Radio sam kao profesor prije nego što sam se uključio u politiku.

Od septembra 1990. godine do kraja aprila 1992. godine, bio sam predsjednik Opštinskog odbora Srpske Demokratske Stranke Bosne i Hercegovine u opštini Bratunac (u daljem tekstu “SDS”). Izvršni odbor me je 06. septembra 1991. godine imenovao članom Kadrovske komisije SDS-a. Bio sam predsjednik Kriznog štaba opštine Bratunac od vremena kada je ono preuzelo vlast od Izvršnog odbora opštine i organa Skupštine opštine od kraja aprila 1992. godine do vremena njegove transformacije u Ratnu komisiju formiranu od strane Predsjedništva Srpske Republike Bosne i Hercegovine u junu 1992.

Dukić nam je rekao da je donijeta odluka da se Srbi naoružaju, a potom nam je rekao, citiram: “Karadžić je lično ubijedio Miloševića da se Srbi naoružaju”. Tokom sastanka s Karadžićem, koji se održao nešto kasnije, ja sam lično čuo te Karadžićeve riječi. Hvalio se da je lično on ubijedio Miloševića da se Srbi naoružaju, znači da nisu imali povjerenja u JNA. Nisu vjerovali da bi JNA mogla da zaštiti Srbe. Karadžić je želeo da se narod naoruža

17. Goran Zekić ga je upitao kakav je politički plan za Podrinje, te da li bi Srbija mogla pružiti bilo kakvu pomoć Srbima na tom području. A tada je rekao nešto što sam kasnije takođe čuo, ali tada je bilo prvi put da sam to čuo, a to je da će na području 50 kilometara od rijeke Drine sve biti srpsko, čisto srpsko.

U aprilu 1991., Skupština ili Vlada SAO Krajina je donijela odluku o pripajanju SAO Krajine Republici Srbiji. Mi smo održali jedan sastanak u Sarajevu povodom ovih događaja. Mislim da je sastanak održan u hotelu Holidej Inn, ali nisam sto posto siguran. Na tom sastanku su bili prisutni svi članovi stranke, najuže rukovodstvo stranke, takođe svi poslanici, kao i predsjednici opštinskih odbora SDS-a. Karadžić je, naravno, govorio na tom skupu. Objašnjavao je političku situaciju u Bosni i Hercegovini i šire u Jugoslaviji. To je bila glavna tema. (Kaseta T000-2073, str. 4 engleskog transkripta)

Karadžić je govorio o SDA, te da su oni već tada bili objavili Deklaraciju o nezavisnosti Bosne i Hercegovine. I znam da smo mi analizirali, odnosno da je Karadžić analizirao situaciju i položaj Srba u Bosni nakon svih tih događaja. I tada je na tom sastanku rekao, ja sam zapamtio tu rečenicu, a to je bilo prvi put da sam čuo tu rečenicu, da “ukoliko nema više Federativne Jugoslavije, ukoliko je ne bude, a sve su prilike da ona više ne postoji, jedina opcija za Srbe u Bosni i za Srbe uopšte je Velika Srbija.”. (Kaseta T000-2073, str. 5 engleskog transkripta)

Zapamtio sam da smo u društvu bili Goran Zekić, gospodin Velibor Ostojić i gospođa Hrvaćanin, koju sam dobro zapamtio. Mislim da se zove Slobodanka. Ona je bila iz Zenice. Ljekar je po zanimanju i bila je jedna od uglednijih ličnosti u SDS-u u to vrijeme. Ne sećam se kakvu je baš funkciju imala.
Tu sam naravno bio i ja sa njima. Sad u tom malo užem društvu, nastavljen je razgovor o onim temama o kojima se prethodno govorilo na velikom oficijelnom sastanku. Sjećam se da je Karadžić u jednom trenutku rekao da je dogovoreno da će se Bosna podijeliti. Nije objašnjavao gdje je to dogovoreno ni šta je dogovoreno, nego je samo tako rekao.

Srbi u Bosni su počeli da formiraju autonomne oblasti od avgusta do oktobra 1991. To je ta priča o kartama, koja tada počinje. Mi smo imali zadatak da na karti svako na svojoj opštini obilježi etnički sastav opštine, znači, da se ucrtaju koja su sela muslimanska, hrvatska ili srpska. To su bile pripreme za podjelu Bosne, o kojima se otvoreno raspravljalo na sjednicama regionalnih odbora.
Locked