Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Haris.ba

#75151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Tramp je pokusao blagi drzavni udar da ne ode sa vlasti, a vi se cudite....

Drzavni udar nije bio "napad rulje na Parlament". Vec, pritiskanje da potpredsjednik Amerike ne ispuni "ustavnu ovlast/duznost potvrde izbornih rezultata".

Meni je to zanimljivo iz nase vizure. U Americi ustavno ovlastenje se ne gleda kao samo na pravo/ovlasti, vec i kao duznost. Zato oni i jesu gdje jesu.

Gledam ja na izbora npr.predsjednika FBiH, gdje se sve gleda samo kao ustavno ovlastenje, ali ne i duznost. Zato i jesmo gdje jesmo.
Last edited by Haris.ba on 16/01/2023 14:26, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#75152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

tataćusak wrote: 16/01/2023 14:23 Glasači osmorke su sda glasače nazivali kozojebima, krezavim, nepismenim, uhljebima, lopovima itd itd. i morao je doći neki odgovor.
:D

Jeste, to je razlog, a ne skidanje sa sise od 30ak milijardi u naredne četiri godine.
mirza_15

#75153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

SmokingMan wrote: 16/01/2023 14:16 Ja ovo želim da ispratim od kraja, i vidim na šta će izaći. Mobilizacija za međusobni obračun bošnjaka je počela. :D
Što je najgore nije nemoguće da bude incidenata. Bakir je već izašao sa nečim što zvući kao prijetnja. Nešto kao "samo probajte da izbacite SDA iz vlasti". Nisam siguran koliko daleko su spremni da idu sa tim. Da li samo galame i da li je to lav od papira ili ima nešto iza toga. Čak i ako samo dižu tenzije bez želje da stvarno nešto zakuhaju mogla bi neka budala to shvatiti ozbiljno i krenuti u "realizaciju". U tom slučaju plešu na tankom ledu. Predaleko je ovo otišlo.
Spit_fire

#75154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Student_u_Ostavci wrote: 16/01/2023 13:30 Stajlin i Trajvan, kišobran u ruke i skidajte ovo, nemmoj da MVP mora reagirati jednim jakim fb statusom.
Kasno vec se oglasio :D
A_A_AKCIJA

#75155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

mirza_15 wrote: 16/01/2023 14:27 Čak i ako samo dižu tenzije bez želje da stvarno nešto zakuhaju mogla bi neka budala to shvatiti ozbiljno i krenuti u "realizaciju"
Na ovo se igra
dr_Evil

#75156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

tataćusak wrote: 16/01/2023 14:23

Mobilizacija je bila očekivana i ranije. Glasači osmorke su sda glasače nazivali kozojebima, krezavim, nepismenim, uhljebima, lopovima itd itd. i morao je doći neki odgovor. Kako je ovo naprijed bilo agresivno odgovor će vjerovatno biti još agresivniji
Znaci ako tebe neko nazove kozojebom, krezavim, nepismenim, uhljebom i lopovom ti imas pravo da njega nazoves izdajnikom domovine bez ikakvog razloga, podignes bratoubilacki rat te podijelis puske da se puca na njih, dok istovremeno te iste puske nisi dijelio na 73% teritorije kad se trebala braniti domovina.

Bravo!

Evo sad kontam na sve one trenutke kada sam SDA simpatizere nazvao uhljebima i lopovima. Doduse nisam nikad kozojebima i krezavim. Mozda me kakve vehabije samo prebiju, nece valjda pucat posto mi fali ovo zadnje troje.
palermo

#75157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

izvrsni direktor wrote: 16/01/2023 14:11
palermo wrote: 16/01/2023 13:56

Priznajem, glup sam. Al I takav glup, mislim zasluzujem da saznam sta je stvarnost.

Moze li ?
Koju stvarnost zeli saznati? Onu koja ti se trideset godina desava a ti ne znas da saberes dva i dva ili stvarnost koju ce da ti servira avdo avdic?
Pa drug pilot mi rece namah isto kao ti. Pa eto, ja kail da od vas cujem sta je stvarnost danasnje.politicke zbilje, a.ne od tamo nekih.

Ho's mi ti objasniti ?
Student_u_Ostavci

#75158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

MVP je progovorio,

Kerberi sistema+printskrinovi+ne bojte ste ja sam uz vas+nismo kao oni

Moram zamijetiti da je uveo novu frazu: Kerberi režima✅
Spit_fire

#75159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

billy organ wrote: 16/01/2023 14:05
DaysleepeR wrote: 16/01/2023 14:01

Ne daju im ustupke jer su bitni, već da napakoste bošnjacima. Jer su muslimani.
Paranoja na srpski nacin lagano ulazi i u bosnjacke redove. Citav svet protiv nas.
Osobe koje presutno ali i javno podrzava Amerika su dokazani ruski igraci ..cak i pored svjetske antiruske histeirje oni su odlucili da ih podrze..cak i nakon sto se Dodik jedini u svijetu valjda ..drznuo da odlikuje putina...

Sta ja sad da mislim nego da su kontra BiH pa i Bosnjaka? Da li je to jer smo muslimani? Ne bih rekao da je to presudno..

Interes je njima sve, a inreres je da dvije vodece drzave ovog dijela evrope prije svega Srbija pa i Hrvatska padnu 100% pod njihovu sferu

Jer evo kako drugacije da ovjasnia podrsku covicu i dodiku...da zanemarimo sve njihove aferime od prije, kako drugacije opravdati da ih se tolerise i nakon ovog svega oko Rusije?

O Smitu i njegovim zeljama ne bih..
DaysleepeR

#75160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

Pa što prije to bolje, jer čim neka budala nešto pokuša (i ne uspije, jer je retardiran) tim prije će SDA prati ruke i od njega i od ove priče, "ko, mi?" pa mi to osuđujemo najstrožije.

Kad si vidio nekog nacistu da stane iza svog naci statusa, svima su profili odjednom hakovani...
DaysleepeR

#75161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

Spit_fire wrote: 16/01/2023 14:33
billy organ wrote: 16/01/2023 14:05

Paranoja na srpski nacin lagano ulazi i u bosnjacke redove. Citav svet protiv nas.
Osobe koje presutno ali i javno podrzava Amerika su dokazani ruski igraci ..cak i pored svjetske antiruske histeirje oni su odlucili da ih podrze..cak i nakon sto se Dodik jedini u svijetu valjda ..drznuo da odlikuje putina...

Sta ja sad da mislim nego da su kontra BiH pa i Bosnjaka? Da li je to jer smo muslimani? Ne bih rekao da je to presudno..

Interes je njima sve, a inreres je da dvije vodece drzave ovog dijela evrope prije svega Srbija pa i Hrvatska padnu 100% pod njihovu sferu

Jer evo kako drugacije da ovjasnia podrsku covicu i dodiku...da zanemarimo sve njihove aferime od prije, kako drugacije opravdati da ih se tolerise i nakon ovog svega oko Rusije?

zato što je SDA uradila sve u proteklih najmanje 8 godina da pljune u svaki ispruženi dlan USA i da šuruje sa američkim neprijateljima...
noviforumas

#75162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

A_A_AKCIJA wrote: 16/01/2023 13:57
noviforumas wrote: 16/01/2023 13:38 Ocito da je procjena Bidenove administracije da je najlaksi i najbezbolniji nacin da se Srbiju odvrati od Rusije povladjivanje i davanje ustupaka. Ta jednacina postaje jos komplikovanija kad joj dodas pretenzije naseg zapadnog susjeda, zahtjeve da se promijeni izborni zakon, EU koja je tradicionalno naklonjena Hrvatskoj, saveznistvo Dodik-Covic, i tako dalje.
I šta, Bakir, SDA, brana toj USA namjeri?

Bakir udario na krstaše?
Bakir i Fadil kontra hambasada?

Jel to, svijuti?

Skinla Osmorka gaće, a Bakir oštrim tonom naređuje, obucite se izdajice, not on my watch. A Zaha iza dobacuje... mladosti mi moje...

hahahahahahahahahahaahahahahahaha, Mulahusić, original
Gdje sam ja to napisao, molim te? Citiraj cijeli post. Namjerno se ogradjujem da SDA uopste nije to. Bukvalno sam napisao:
SDA dokazano nema ni zelju ni kapacitet da nesto tako uradi.
Eto, nadji jedan post od 2016 do danas gdje nesto podrzavam SDA, necu vise rijeci napisati na ovom forumu.
Haris.ba

#75163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

DaysleepeR wrote: 16/01/2023 14:37 zato što je SDA uradila sve u proteklih najmanje 8 godina da pljune u svaki ispruženi dlan USA i da šuruje sa američkim neprijateljima...
Donekle je tacno. Jer, sasvim lijepo se posluje sa Amerima u biznisu u namjenskoj.

A, Vucic to nije radio isto? Mada, istina je da je potpisao ono sto su trazili od njega oko Izraela.
Spit_fire

#75164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 16/01/2023 14:32
tataćusak wrote: 16/01/2023 14:23

Mobilizacija je bila očekivana i ranije. Glasači osmorke su sda glasače nazivali kozojebima, krezavim, nepismenim, uhljebima, lopovima itd itd. i morao je doći neki odgovor. Kako je ovo naprijed bilo agresivno odgovor će vjerovatno biti još agresivniji
Znaci ako tebe neko nazove kozojebom, krezavim, nepismenim, uhljebom i lopovom ti imas pravo da njega nazoves izdajnikom domovine bez ikakvog razloga, podignes bratoubilacki rat te podijelis puske da se puca na njih, dok istovremeno te iste puske nisi dijelio na 73% teritorije kad se trebala braniti domovina.

Bravo!

Evo sad kontam na sve one trenutke kada sam SDA simpatizere nazvao uhljebima i lopovima. Doduse nisam nikad kozojebima i krezavim. Mozda me kakve vehabije samo prebiju, nece valjda pucat posto mi fali ovo zadnje troje.
Protiv svakog sam nasilja bilo kakve vrste...al vec sam rekao da ni Osmorkino prije svega Dinino maslo nije za ramazana..jedna od rijetkih osoba nase politicke scene koja polazuje istinske diktatorske manire kada napada neistomisljenike i novinare..

To da li ih se naziva izdajnicima bez razloga je diskutabilno...

Ja to ovako vidim najbolje na dva primjera:

1. Ja kazem da si lopov i dokazem to, medjutim tebe se amnestira od izdaje i lopovluka jer nacin na koji sam
dobio informacije nije bas po propisu...?

2.SDA poslusnicu su itekako ljuti jer gube vlast i istina je da napadaju Dinu i osmorku radi toga...ali ono sto govore i za sta optuzuju doticne je u doata slucajeva tacno. Mejsutim kao i u prvom slucaju osmorku se automatski amnestira od njihovih gluposti koje rade jer eto otptuzuje ih lopvoska SDA koja se boji za svoje fotelje..
Spit_fire

#75165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

DaysleepeR wrote: 16/01/2023 14:37
Spit_fire wrote: 16/01/2023 14:33

zato što je SDA uradila sve u proteklih najmanje 8 godina da pljune u svaki ispruženi dlan USA i da šuruje sa američkim neprijateljima...
Pricas gluposti...SDA se moze zamjeriti sto stvari al uvijek su bili odani Americi vise nego bilo koja druga stranka iz BiH...to samo budala moze dovest u pitanje, zato su se i nasli ovoliko u cudu.

Kojim americk neprijateljima suruje SDA?
Styling

#75166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Prpa.ba wrote: 16/01/2023 13:32
Student_u_Ostavci wrote: 16/01/2023 13:30 Stajlin i Trajvan, kišobran u ruke i skidajte ovo, nemmoj da MVP mora reagirati jednim jakim fb statusom.
Nema kosarkaski MVP vremena za ovo, valja vidjeti hoce li puci bruka za koji dan kad bude falilo glasova u drzavnom parlamentu. :lol:
Pitacu vas ja i jednog i drugog uskoro. Do tada, samo se kleberite.
A_A_AKCIJA

#75167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Spit_fire wrote: 16/01/2023 14:40 Ja to ovako...
Ti brate, dokazano više puta, lažeš.

Ništa nikad nisi dokazao niti potvrdio, pa nećeš ni sada.
DaysleepeR

#75168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

Haris.ba wrote: 16/01/2023 14:40
DaysleepeR wrote: 16/01/2023 14:37 zato što je SDA uradila sve u proteklih najmanje 8 godina da pljune u svaki ispruženi dlan USA i da šuruje sa američkim neprijateljima...
Donekle je tacno. Jer, sasvim lijepo se posluje sa Amerima u biznisu u namjenskoj.

A, Vucic to nije radio isto? Mada, istina je da je potpisao ono sto su trazili od njega oko Izraela.
MVP politika katastrofalna, kriminalni potezi sa Muslimanskim Bratstvom, stavljanjem na jednu stranu kada je Turska u pitanju, ignorisanje gradonačelnika Istanbula, počeo rat u Ukrajini, svi trčali u Brisel, Bisera na Bliski Istok... Bakir izolovan, nit ga ko gdje zove nit dolazi, dok ostali putuju zapadom, dakle ZAPADOM

i onda odjednom, zapad nas izdao, ma hajde molim vas
Spit_fire

#75169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

A_A_AKCIJA wrote: 16/01/2023 14:43
Spit_fire wrote: 16/01/2023 14:40 Ja to ovako...
Ti brate, dokazano više puta, lažeš.

Ništa nikad nisi dokazao niti potvrdio, pa nećeš ni sada.
Izvoli demantuj
Styling

#75170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 16/01/2023 14:25 Tramp je pokusao blagi drzavni udar da ne ode sa vlasti, a vi se cudite....

Drzavni udar nije bio "napad rulje na Parlament". Vec, pritiskanje da potpredsjednik Amerike ne ispuni "ustavnu ovlast/duznost potvrde izbornih rezultata".

Meni je to zanimljivo iz nase vizure. U Americi ustavno ovlastenje se ne gleda kao samo na pravo/ovlasti, vec i kao duznost. Zato oni i jesu gdje jesu.

Gledam ja na izbora npr.predsjednika FBiH, gdje se sve gleda samo kao ustavno ovlastenje, ali ne i duznost. Zato i jesmo gdje jesmo.
To i jeste problem. Kod nas se na funkiju posmara kao na obavezu prema stranci i ovlastenje da se nekome zivot zagorca, nigdje gradjanske duznosti i duznosti prema drzavi. "Stranka iznad drzave"
GandalfSivi

#75171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

Spit_fire wrote: 16/01/2023 14:42
DaysleepeR wrote: 16/01/2023 14:37

Pricas gluposti...SDA se moze zamjeriti sto stvari al uvijek su bili odani Americi vise nego bilo koja druga stranka iz BiH...to samo budala moze dovest u pitanje, zato su se i nasli ovoliko u cudu.

Ono kad iranski ministar vanjskih poslova pljuje po Americi na press konferenciji usred Sarajeva
Spit_fire

#75172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

GandalfSivi wrote: 16/01/2023 14:46
Spit_fire wrote: 16/01/2023 14:42

Ono kad iranski ministar vanjskih poslova pljuje po Americi na press konferenciji usred Sarajeva
Aha ..iranski ministar pljuje > rusi hodaju po BiH, pljuju amere 30 godina, idu u Moskvu, hoce ruske baze po BiH, itd
Haris.ba

#75173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

DaysleepeR wrote: 16/01/2023 14:43 MVP politika katastrofalna, kriminalni potezi sa Muslimanskim Bratstvom, stavljanjem na jednu stranu kada je Turska u pitanju, ignorisanje gradonačelnika Istanbula, počeo rat u Ukrajini, svi trčali u Brisel, Bisera na Bliski Istok... Bakir izolovan, nit ga ko gdje zove nit dolazi, dok ostali putuju zapadom, dakle ZAPADOM

Pa jeste situacija sa Egiptom bila neka prekretnica. Pa, samo se nastavilo sa Erdoganom koji otvoreno prkosi americkim interesima. Bakir se bez potrebe tu uglavio. A, Ameri znaju da pamte ko kornjace.

Ali, Ameri su imali veoma dobru saradnju u namjenskoj i obavjestajnom sektoru. Znaci, sta su Ameri trazili - to se ispunilo. Drugo je sto su razvaljene neke obavjestajne operacije na teritoriji Bosne od strane drugih saveznica Amerike.
Last edited by Haris.ba on 16/01/2023 14:50, edited 1 time in total.
Styling

#75174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

mirza_15 wrote: 16/01/2023 14:27
SmokingMan wrote: 16/01/2023 14:16 Ja ovo želim da ispratim od kraja, i vidim na šta će izaći. Mobilizacija za međusobni obračun bošnjaka je počela. :D
Što je najgore nije nemoguće da bude incidenata. Bakir je već izašao sa nečim što zvući kao prijetnja. Nešto kao "samo probajte da izbacite SDA iz vlasti". Nisam siguran koliko daleko su spremni da idu sa tim. Da li samo galame i da li je to lav od papira ili ima nešto iza toga. Čak i ako samo dižu tenzije bez želje da stvarno nešto zakuhaju mogla bi neka budala to shvatiti ozbiljno i krenuti u "realizaciju". U tom slučaju plešu na tankom ledu. Predaleko je ovo otišlo.
Ja ne znam sto tog covjeka neko ne pozove na informativni razgovor. Otvoreno prijeti.
DaysleepeR

#75175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

Haris.ba wrote: 16/01/2023 14:50
DaysleepeR wrote: 16/01/2023 14:43 MVP politika katastrofalna, kriminalni potezi sa Muslimanskim Bratstvom, stavljanjem na jednu stranu kada je Turska u pitanju, ignorisanje gradonačelnika Istanbula, počeo rat u Ukrajini, svi trčali u Brisel, Bisera na Bliski Istok... Bakir izolovan, nit ga ko gdje zove nit dolazi, dok ostali putuju zapadom, dakle ZAPADOM

Pa jeste situacija sa Egiptom bila neka prekretnica. Pa, samo se nastavilo sa Erdoganom koji otvoreno prkosi americkim interesima. Bakir se bez potrebe tu uglavio. A, Ameri znajumda pamte ko kornjace.

Ali, Ameri su imali veoma dobru saradnju u namjenskoj i obavjestajnom sektoru. Znaci, sta su Ameri trazili - to se ispunilo. Drugo je sto su razvaljene neke obavjestajne operacije od strane drugih saveznica Amerike.
Nema biznis veze sa ovim. Ko god da bude na vlasti u ovoj zemlji i u USA, biznis će ići svojim tokom.
Samo valjda u bošnjaka ima veze?
Locked