Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#75076 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Stvarno, ali stvarno trebas bit glup k'o ***** i povjerovati u borce protiv vjetrenjaca, zanese e ratnike za hilafet. Ni manje ni vise nego na Filipinima.... :lol: :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#75077 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

R.F.C. Syriana - I zvanično primljen u 4. Belgijsku ligu.

Fudbalski klub je sastavljen od izbjeglica koji imaju uredne papire, uglavnom od Sirijaca. Ima ih oko 120, izganjali su sve potrebne dokumente i predali ih Belgijskom fudbalskom savezu i nakon dva mjeseca čekanja primljeni su.

https://www.enabbaladi.net/archives/150855
Krokodajl

#75078 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Challenger__ wrote:Stvarno, ali stvarno trebas bit glup k'o ***** i povjerovati u borce protiv vjetrenjaca, zanese e ratnike za hilafet. Ni manje ni vise nego na Filipinima.... :lol: :lol: :lol:
Hilafet izlazećeg sunca :lol:
Nadzornik

#75079 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Challenger__ wrote:Stvarno, ali stvarno trebas bit glup k'o ***** i povjerovati u borce protiv vjetrenjaca, zanese e ratnike za hilafet. Ni manje ni vise nego na Filipinima.... :lol: :lol: :lol:
Hebace im sad Rodrigo mamaru.
Rodrigo je stao na zulj Azijskom narko kartelu i ovo ili nesto slicno se moralo dogoditi prije ili kasnije.
Sad ce on Trampu kao i onomad Obumi :D da kaze.kuckin sine,nije ti ovo bliski nego daleki istok... :-D
Challenger__

#75080 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Krokodajl wrote:
Hilafet izlazećeg sunca :lol:

:lol: :lol: :lol:
Challenger__

#75081 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ovi američki seljoberi su stvarno zreli za batine. Samo gledajte kako ce im se Rus najebati majke ako im padne na pamet da majmune ubacuju u bivse sovjetske republike ili NE DAJ BOŽE napadnu na Iran. Skorojevicka novosvjetska seljadija se precjenjuje preko svake mjere, to ce im doći glave.
Krokodajl

#75082 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

ISIL ima svoje ćelije na Filipinima već dugo, odnosno kada je Abu Sajaf grupa prošla rebranding od Al Kaide do ISIL-a.

Ne znam da li je ovo povezano sa Abu Sajaf grupom vjerovatno jeste.

Žali Bože muslimana na Filipnima tj ovih na Mindanao, taman što su dobili svoja prava i što je front za oslobođenje Moro sjeo za pregovarački stol ovi sa Sulua im se nastolovačili.

Ne kontam, koji će q gore, i šta Filipini rade po pitanju Joloa i Sulu...

Neće biti dobro ako su proširili grupe na Mindanao, eto ti novog dugotrajnog sukoba.
sarajevoxxxx

#75083 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Enab beledi:

- Kvart Waar je u 2013. imao oko 280 000 stanovnika, da bi u maju 2017. u kvartu ostalo tek oko 8000 građana.

- Od 2011. pa do danas grad Homs je ostao bez 404 700 građana.

- Od 2011. pa do 2017. provinciju Homs je napustilo 736 000 građana.

- Kvart El Mubarekije u Homsu je imao oko 2500 kuća, samo su tri objekta ostala da nisu srušena.

https://www.enabbaladi.net/archives/150903
Challenger__

#75084 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Krokodajl wrote:ISIL ima svoje ćelije na Filipinima već dugo, odnosno kada je Abu Sajaf grupa prošla rebranding od Al Kaide do ISIL-a.

Žali Bože muslimana na Filipnima tj ovih na Mindanao, taman što su dobili svoja prava i što je front za oslobođenje Moro sjeo za pregovarački stol ovi sa Sulua im se nastolovačili.

Neće biti dobro ako su proširili grupe na Mindanao, eto ti novog dugotrajnog sukoba.

Ma jok, nije to. Sjećam da sam neposredno po izboru novog filipinskog predsjednika na R.....24 slušao lika koji kaže, "sada je pitanje dana, sedmice ili najduže mjeseci kada će 'partneri' aktivirati ISIL Duterteu".

I bi tako.
sarajevoxxxx

#75085 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

muhafuca

#75086 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

zadnja situacija Istocni Aleppo/Haleb

Image
muhafuca

#75087 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

zadnja situacija Istocni Homs

Image
jao_situacije

#75088 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Challenger__ wrote:
Krokodajl wrote:ISIL ima svoje ćelije na Filipinima već dugo, odnosno kada je Abu Sajaf grupa prošla rebranding od Al Kaide do ISIL-a.

Ma jok, nije to. Sjećam da sam neposredno po izboru novog filipinskog predsjednika na R.....24 slušao lika koji kaže, "sada je pitanje dana, sedmice ili najduže mjeseci kada će 'partneri' aktivirati ISIL Duterteu".

I bi tako.
pa lako se dalo naslutiti, smirio odnose sa kinom kupuje njihovo i rusko oružje, amerima jebe mater u javnim nastupima, satire narko kartele, i ovaj napad je bio za očekivati jer je otišao kod putina
slušam u intervjuu neki dan, kaže, riješiću između ostalog problem droge ako mi cia dopusti tj. ne ubiju me

vako vazda bude, raspravlja se o izraelu u nekom parlamentu bum isil, rusija sankcije bum isil, raspravlja se o prestanku naoružavanja terorista bum isil,
postalo je normalno već, kad god se javnost malo trzne probudi počne nekakvo razmišljanje eto isila da ih smiri
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#75089 Re: Sirija vol. 2

Post by prljavi Hare »

jao_situacije wrote:
pa lako se dalo naslutiti, smirio odnose sa kinom kupuje njihovo i rusko oružje, amerima jebe mater u javnim nastupima, satire narko kartele, i ovaj napad je bio za očekivati jer je otišao kod putina
slušam u intervjuu neki dan, kaže, riješiću između ostalog problem droge ako mi cia dopusti tj. ne ubiju me

vako vazda bude, raspravlja se o izraelu u nekom parlamentu bum isil, rusija sankcije bum isil, raspravlja se o prestanku naoružavanja terorista bum isil,
postalo je normalno već, kad god se javnost malo trzne probudi počne nekakvo razmišljanje eto isila da ih smiri

Kako se vremena mijenjaju,kada su na Balkanu bjesnili ratovi (uprkos svim nastojanjima Srbije da zaustavi to ludilio :mrgreen: ) slao se UNPROFOR.Danas ako gdje ima kakvih problema,šalju ISIL. :lol: :lol: :lol:
jao_situacije

#75090 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

prljavi Hare wrote:
jao_situacije wrote:

Kako se vremena mijenjaju,kada su na Balkanu bjesnili ratovi (uprkos svim nastojanjima Srbije da zaustavi to ludilio :mrgreen: ) slao se UNPROFOR.Danas ako gdje ima kakvih problema,šalju ISIL. :lol: :lol: :lol:
ne znam, meni se tako čini...
kad je onaj francuz razgovarao o prodaji brodova putinu isil navalio na francusku, kad se razmatralo o sankcijama u parlamentu isil napadne

meni je to nekako previše koincidencija
evo sad na filipinima na drugom kraju planete se pojave odjednom naoružani do zuba i napadnu grad baš kad je duterte u moskvi, ne mogu da ne primjetim da se ponavljaju situacije :-)
Ironmen

#75091 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

SAA oslobodila naftna postrojenja Arak, isil je brutalno pregazen.
insomnia78

#75092 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

jao_situacije wrote:
prljavi Hare wrote:
jao_situacije wrote:

ne znam, meni se tako čini...
kad je onaj francuz razgovarao o prodaji brodova putinu isil navalio na francusku, kad se razmatralo o sankcijama u parlamentu isil napadne

meni je to nekako previše koincidencija
evo sad na filipinima na drugom kraju planete se pojave odjednom naoružani do zuba i napadnu grad baš kad je duterte u moskvi, ne mogu da ne primjetim da se ponavljaju situacije :-)
Gluposti. Uostalom nisu se oni pojavili. Oni su tu
jao_situacije

#75093 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

insomnia78 wrote: Gluposti. Uostalom nisu se oni pojavili. Oni su tu
ma ja bih volio da nisam u pravu, mene brine balkan ovo ostalo manje više, nek brinu drugi
mi inače nismo uveli sankcije rusiji, imamo dodika, i imamo policiju za kurac, poplave i požari nas iznenade redovno

šta ako zapuca neko
ioannes

#75094 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

ovaj francuz veze nema....banalno shvatanje

ti ljudi se aktiviraju kad se trebaju aktivirati.
uvozni elementi su oni koji komaduju i drze konce u rukama.... od 10 isilovaca su 2 obavještajci.
tu bagru tamo samo neko mora aktivirati
developer10

#75095 Re: Sirija vol. 2

Post by developer10 »

05/24: Levant Front trying to capture Azaz from Sham Legion. Heavy clashes ongoing.

Ko su ovi Levant Front? Neka frakcija u FSA?
dječak sa šibicama

#75096 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

developer10 wrote:05/24: Levant Front trying to capture Azaz from Sham Legion. Heavy clashes ongoing.

Ko su ovi Levant Front? Neka frakcija u FSA?
Morebit jos jedna CIA frakcija, a ovi drugi Erdoganovi.

Ili se tamo sve dogadja slucajno, spontano, nicim izazvano.
Maystor

#75097 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

muhafuca wrote:zadnja situacija Istocni Homs

Image
ma ni blizu :-)

Ni ona od prije 5 minuta nije zadnja :lol:
čitav ovaj planinski vijenac je deratiziran, evo, predzadnja

Image
dječak sa šibicama

#75098 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Koliko ja vidim, iste su :D cak je na onoj prvoj SAA vise uzela :D
Kikibombona

#75099 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Aleppo24 @24Aleppo

#SDF forced a civilian to divorce his 2nd wife in MishrefaSaghir E #Manbij after a complaint from his 1st wife.
#A24
Jedan od komentara na vijest :D
Kurds are oppressing poor Arabs in many ways, such as banning polygamy & child marriage and are prosecuting offenders of domestic violence
Baath brana koja ce uskoro biti oslobodjena ce po svemu sudeci dobiti novo ime 'Brana slobode'. Simbolika. :D

Dzihadisticki elementi se krve u Azazu. Kakvi manijaci jebote. Nema kutka Sirije gdje se ovi kriminalci nisu medjusobno obracunali. Revolucionari? Pa jebote...
Nadzornik

#75100 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Problemi u Maroku....Zdraoooo... :shock:

Demonstranti su uzvikivali:"Sloboda,dostojanstvo i pravda" i parole protiv Mohameda II.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Locked