Sirija vol. 2
- Challenger__
#75076 Re: Sirija vol. 2
Stvarno, ali stvarno trebas bit glup k'o ***** i povjerovati u borce protiv vjetrenjaca, zanese e ratnike za hilafet. Ni manje ni vise nego na Filipinima....

-
sarajevoxxxx
#75077 Re: Sirija vol. 2
R.F.C. Syriana - I zvanično primljen u 4. Belgijsku ligu.
Fudbalski klub je sastavljen od izbjeglica koji imaju uredne papire, uglavnom od Sirijaca. Ima ih oko 120, izganjali su sve potrebne dokumente i predali ih Belgijskom fudbalskom savezu i nakon dva mjeseca čekanja primljeni su.
https://www.enabbaladi.net/archives/150855
Fudbalski klub je sastavljen od izbjeglica koji imaju uredne papire, uglavnom od Sirijaca. Ima ih oko 120, izganjali su sve potrebne dokumente i predali ih Belgijskom fudbalskom savezu i nakon dva mjeseca čekanja primljeni su.
https://www.enabbaladi.net/archives/150855
- Krokodajl
#75078 Re: Sirija vol. 2
Hilafet izlazećeg suncaChallenger__ wrote:Stvarno, ali stvarno trebas bit glup k'o ***** i povjerovati u borce protiv vjetrenjaca, zanese e ratnike za hilafet. Ni manje ni vise nego na Filipinima....![]()
![]()
- Nadzornik
#75079 Re: Sirija vol. 2
Hebace im sad Rodrigo mamaru.Challenger__ wrote:Stvarno, ali stvarno trebas bit glup k'o ***** i povjerovati u borce protiv vjetrenjaca, zanese e ratnike za hilafet. Ni manje ni vise nego na Filipinima....![]()
![]()
Rodrigo je stao na zulj Azijskom narko kartelu i ovo ili nesto slicno se moralo dogoditi prije ili kasnije.
Sad ce on Trampu kao i onomad Obumi
- Challenger__
#75080 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Hilafet izlazećeg suncaChallenger__ wrote:Stvarno, ali stvarno trebas bit glup k'o ***** i povjerovati u borce protiv vjetrenjaca, zanese e ratnike za hilafet. Ni manje ni vise nego na Filipinima....![]()
![]()
- Challenger__
#75081 Re: Sirija vol. 2
Ovi američki seljoberi su stvarno zreli za batine. Samo gledajte kako ce im se Rus najebati majke ako im padne na pamet da majmune ubacuju u bivse sovjetske republike ili NE DAJ BOŽE napadnu na Iran. Skorojevicka novosvjetska seljadija se precjenjuje preko svake mjere, to ce im doći glave.
- Krokodajl
#75082 Re: Sirija vol. 2
ISIL ima svoje ćelije na Filipinima već dugo, odnosno kada je Abu Sajaf grupa prošla rebranding od Al Kaide do ISIL-a.
Ne znam da li je ovo povezano sa Abu Sajaf grupom vjerovatno jeste.
Žali Bože muslimana na Filipnima tj ovih na Mindanao, taman što su dobili svoja prava i što je front za oslobođenje Moro sjeo za pregovarački stol ovi sa Sulua im se nastolovačili.
Ne kontam, koji će q gore, i šta Filipini rade po pitanju Joloa i Sulu...
Neće biti dobro ako su proširili grupe na Mindanao, eto ti novog dugotrajnog sukoba.
Žali Bože muslimana na Filipnima tj ovih na Mindanao, taman što su dobili svoja prava i što je front za oslobođenje Moro sjeo za pregovarački stol ovi sa Sulua im se nastolovačili.
Neće biti dobro ako su proširili grupe na Mindanao, eto ti novog dugotrajnog sukoba.
-
sarajevoxxxx
#75083 Re: Sirija vol. 2
Enab beledi:
- Kvart Waar je u 2013. imao oko 280 000 stanovnika, da bi u maju 2017. u kvartu ostalo tek oko 8000 građana.
- Od 2011. pa do danas grad Homs je ostao bez 404 700 građana.
- Od 2011. pa do 2017. provinciju Homs je napustilo 736 000 građana.
- Kvart El Mubarekije u Homsu je imao oko 2500 kuća, samo su tri objekta ostala da nisu srušena.
https://www.enabbaladi.net/archives/150903
- Kvart Waar je u 2013. imao oko 280 000 stanovnika, da bi u maju 2017. u kvartu ostalo tek oko 8000 građana.
- Od 2011. pa do danas grad Homs je ostao bez 404 700 građana.
- Od 2011. pa do 2017. provinciju Homs je napustilo 736 000 građana.
- Kvart El Mubarekije u Homsu je imao oko 2500 kuća, samo su tri objekta ostala da nisu srušena.
https://www.enabbaladi.net/archives/150903
- Challenger__
#75084 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:ISIL ima svoje ćelije na Filipinima već dugo, odnosno kada je Abu Sajaf grupa prošla rebranding od Al Kaide do ISIL-a.
Ma jok, nije to. Sjećam da sam neposredno po izboru novog filipinskog predsjednika na R.....24 slušao lika koji kaže, "sada je pitanje dana, sedmice ili najduže mjeseci kada će 'partneri' aktivirati ISIL Duterteu".
I bi tako.
-
sarajevoxxxx
- muhafuca
#75086 Re: Sirija vol. 2
zadnja situacija Istocni Aleppo/Haleb

- muhafuca
#75087 Re: Sirija vol. 2
zadnja situacija Istocni Homs

- jao_situacije
#75088 Re: Sirija vol. 2
pa lako se dalo naslutiti, smirio odnose sa kinom kupuje njihovo i rusko oružje, amerima jebe mater u javnim nastupima, satire narko kartele, i ovaj napad je bio za očekivati jer je otišao kod putinaChallenger__ wrote:Krokodajl wrote:ISIL ima svoje ćelije na Filipinima već dugo, odnosno kada je Abu Sajaf grupa prošla rebranding od Al Kaide do ISIL-a.
Ma jok, nije to. Sjećam da sam neposredno po izboru novog filipinskog predsjednika na R.....24 slušao lika koji kaže, "sada je pitanje dana, sedmice ili najduže mjeseci kada će 'partneri' aktivirati ISIL Duterteu".
I bi tako.
slušam u intervjuu neki dan, kaže, riješiću između ostalog problem droge ako mi cia dopusti tj. ne ubiju me
vako vazda bude, raspravlja se o izraelu u nekom parlamentu bum isil, rusija sankcije bum isil, raspravlja se o prestanku naoružavanja terorista bum isil,
postalo je normalno već, kad god se javnost malo trzne probudi počne nekakvo razmišljanje eto isila da ih smiri
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#75089 Re: Sirija vol. 2
jao_situacije wrote:
pa lako se dalo naslutiti, smirio odnose sa kinom kupuje njihovo i rusko oružje, amerima jebe mater u javnim nastupima, satire narko kartele, i ovaj napad je bio za očekivati jer je otišao kod putina
slušam u intervjuu neki dan, kaže, riješiću između ostalog problem droge ako mi cia dopusti tj. ne ubiju me
vako vazda bude, raspravlja se o izraelu u nekom parlamentu bum isil, rusija sankcije bum isil, raspravlja se o prestanku naoružavanja terorista bum isil,
postalo je normalno već, kad god se javnost malo trzne probudi počne nekakvo razmišljanje eto isila da ih smiri
Kako se vremena mijenjaju,kada su na Balkanu bjesnili ratovi (uprkos svim nastojanjima Srbije da zaustavi to ludilio
- jao_situacije
#75090 Re: Sirija vol. 2
ne znam, meni se tako čini...prljavi Hare wrote:jao_situacije wrote:
pa lako se dalo naslutiti, smirio odnose sa kinom kupuje njihovo i rusko oružje, amerima jebe mater u javnim nastupima, satire narko kartele, i ovaj napad je bio za očekivati jer je otišao kod putina
Kako se vremena mijenjaju,kada su na Balkanu bjesnili ratovi (uprkos svim nastojanjima Srbije da zaustavi to ludilio) slao se UNPROFOR.Danas ako gdje ima kakvih problema,šalju ISIL.
![]()
![]()
kad je onaj francuz razgovarao o prodaji brodova putinu isil navalio na francusku, kad se razmatralo o sankcijama u parlamentu isil napadne
meni je to nekako previše koincidencija
evo sad na filipinima na drugom kraju planete se pojave odjednom naoružani do zuba i napadnu grad baš kad je duterte u moskvi, ne mogu da ne primjetim da se ponavljaju situacije
- Ironmen
#75091 Re: Sirija vol. 2
SAA oslobodila naftna postrojenja Arak, isil je brutalno pregazen.
- insomnia78
#75092 Re: Sirija vol. 2
Gluposti. Uostalom nisu se oni pojavili. Oni su tujao_situacije wrote:ne znam, meni se tako čini...prljavi Hare wrote:jao_situacije wrote:
Kako se vremena mijenjaju,kada su na Balkanu bjesnili ratovi (uprkos svim nastojanjima Srbije da zaustavi to ludilio) slao se UNPROFOR.Danas ako gdje ima kakvih problema,šalju ISIL.
![]()
![]()
kad je onaj francuz razgovarao o prodaji brodova putinu isil navalio na francusku, kad se razmatralo o sankcijama u parlamentu isil napadne
meni je to nekako previše koincidencija
evo sad na filipinima na drugom kraju planete se pojave odjednom naoružani do zuba i napadnu grad baš kad je duterte u moskvi, ne mogu da ne primjetim da se ponavljaju situacije
- jao_situacije
#75093 Re: Sirija vol. 2
ma ja bih volio da nisam u pravu, mene brine balkan ovo ostalo manje više, nek brinu drugiinsomnia78 wrote: Gluposti. Uostalom nisu se oni pojavili. Oni su tu
mi inače nismo uveli sankcije rusiji, imamo dodika, i imamo policiju za kurac, poplave i požari nas iznenade redovno
šta ako zapuca neko
- ioannes
#75094 Re: Sirija vol. 2
ovaj francuz veze nema....banalno shvatanje
ti ljudi se aktiviraju kad se trebaju aktivirati.
uvozni elementi su oni koji komaduju i drze konce u rukama.... od 10 isilovaca su 2 obavještajci.
tu bagru tamo samo neko mora aktivirati
ti ljudi se aktiviraju kad se trebaju aktivirati.
uvozni elementi su oni koji komaduju i drze konce u rukama.... od 10 isilovaca su 2 obavještajci.
tu bagru tamo samo neko mora aktivirati
-
developer10
#75095 Re: Sirija vol. 2
05/24: Levant Front trying to capture Azaz from Sham Legion. Heavy clashes ongoing.
Ko su ovi Levant Front? Neka frakcija u FSA?
-
dječak sa šibicama
#75096 Re: Sirija vol. 2
Morebit jos jedna CIA frakcija, a ovi drugi Erdoganovi.developer10 wrote:05/24: Levant Front trying to capture Azaz from Sham Legion. Heavy clashes ongoing.
Ili se tamo sve dogadja slucajno, spontano, nicim izazvano.
- Maystor
#75097 Re: Sirija vol. 2
ma ni blizumuhafuca wrote:zadnja situacija Istocni Homs
Ni ona od prije 5 minuta nije zadnja
čitav ovaj planinski vijenac je deratiziran, evo, predzadnja

-
dječak sa šibicama
#75098 Re: Sirija vol. 2
Koliko ja vidim, iste su
cak je na onoj prvoj SAA vise uzela 
- Kikibombona
#75099 Re: Sirija vol. 2
Jedan od komentara na vijestAleppo24 @24Aleppo

#SDF forced a civilian to divorce his 2nd wife in MishrefaSaghir E #Manbij after a complaint from his 1st wife.
#A24
Baath brana koja ce uskoro biti oslobodjena ce po svemu sudeci dobiti novo ime 'Brana slobode'. Simbolika.Kurds are oppressing poor Arabs in many ways, such as banning polygamy & child marriage and are prosecuting offenders of domestic violence
Dzihadisticki elementi se krve u Azazu. Kakvi manijaci jebote. Nema kutka Sirije gdje se ovi kriminalci nisu medjusobno obracunali. Revolucionari? Pa jebote...
- Nadzornik
#75100 Re: Sirija vol. 2
Problemi u Maroku....Zdraoooo...
Demonstranti su uzvikivali:"Sloboda,dostojanstvo i pravda" i parole protiv Mohameda II.

Demonstranti su uzvikivali:"Sloboda,dostojanstvo i pravda" i parole protiv Mohameda II.