SDA-All about

mirza_15

#75051 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

@Haris.ba ja nisam nigdje komentarisao ideološke sličnosti i razlike stranaka. U svoj toj priči sam napisao da me zaboli za ideologiju u ovom trenutku. Imamo daleko važnijih problema od toga. To su Peđa, Dino i Nermin, kao i rukovodstva NS, NiP, SDP prepoznali i imamo napredak u KS. Ja sam za NiP, ali ne bih imao ništa protiv i da SDP vlada ako će mi plata biti veća, ako ću ljetovati u Turskoj ili Tunisu, ako ćemo biti dio EU i NATO, ako ću udisati čist zrak, za manje od sat biti u Mostaru na večeri a da mi to pretjerano ne utiče na budžet, jednom godišnje par dana u nekoj EU metropoli... Zaboli me je li to lijevo ili desno, konzervativno ili liberalno. Mi nemamo luksuz da vodimo te bitke u ovom trenutku. Kuća nam je srušena, a mi raspravljamo koje će nam boje biti zidovi u dnevnom boravku.
drug_profi

#75052 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Od ideologije meni je samo bitno da svak gleda svoja posla i da niko nikom ne uskracuje garantovana prava, niti namece nesto svoje.
Ukratko: da se postuju Ustav i zakoni. Rigorozno.
Novak20

#75053 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

drug_profi wrote: 13/07/2022 00:05 Od ideologije meni je samo bitno da svak gleda svoja posla i da niko nikom ne uskracuje garantovana prava, niti namece nesto svoje.
Ukratko: da se postuju Ustav i zakoni. Rigorozno.
Kao i do sada. :D
Bossona

#75054 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

Ogavni i pokvareni kriminalni poglavica, lažov i manipulator je upravo opisao sebe i svoje SDA krimose na čelu sa jednim od osnivačem krimomafijaške SDA sekte Bičakčićem, isto je i sa neoporezovanim kladionicama iza kojih stoji SDA i njihovi 32 godišnji HDZ partenri, čime sam sebe pobija u lažima i dokazuje da je Alijin smrad najveće zlo nakon njegovog oca, SANU podvale, veleizdajnika i grobara RBIH. Kapičić je njegov dežirni izdresirani pas lajavac
RIJEKE NA RASPRODAJU: Bičakčić i Selman duboko involvirani u gradnju mini HE, BiH prijeti ekocid!
https://inforadar.ba/rijeke-na-rasproda ... cid-video/
Sa svakim računom za utrošenu struju plaćamo naknade za obnovljivu energiju koje idu u poticaje za male hidroelektrane u privatnom vlasništvu. Država privatnim vlasnicima mHE garantuje otkup SVE proizvedene struje tokom prvih 12-15 godina poslovanja, i to po privilegovanoj cijeni
Image

Spoiler
Show
Autor InfoRadar -09/06/2020

“Ne vraćajte se i ne maltretirajte ni nas, ni sebe! Ovdje stoji 20 momaka koji su potpisali da su spremni svoj život dati za rijeku. Za pola sata ćemo okupiti 200 ljudi da blokiraju prolaz mašinama!”, poručio je prije neki dan investitorima (JP Elektroprivreda BiH) Sead Hakalović, predsjednik Koordinacionog odbora za zaštitu Neretvice.

Više od stotinu ljudi je to jutro blokiralo prolaz preko mosta u mjestu Parsovići, opština Konjic, jer je najavljen dolazak mašina i početak radova na izgradnji male hidroelektrane, čiji je investitor JP Elektroprivreda BiH dd Sarajevo.

ULOGA EDHEMA BIČAKČIĆA

Nakon što se mašine nisu pojavile, okupljeni građani su se razišli. Ipak, pola sata nakon prestanka blokade u Parsovićima se pojavio Edhem Bičakčić, nekadašnji premijer Federacije BiH, dugogodišnji direktor JP Elektroprivreda BiH.

Foto: Edhem Bičakčić na čelu holdinga “Bičakčić doo”

Bivši političar zbog kojeg je visoki predstavnik čak dva puta posezao bonske ovlasti (2001. i 2003. godine), donoseći odluku kojom ga zbog korupcije “smjenjuje sa sadašnje dužnosti i isključuje iz svakog daljeg angažovanja u poslovanju JP ‘Elektroprivreda BiH’”, u Parsovićima se pojavio kao konsultant investitora – naravno Elektroprivrede BiH – za projekat mHE na Neretvici, ali i kao – što je vrlo značajno o cijeloj priči – vlasnik firme zadužene za nabavku mašinske opreme za gradnju mHE.

Mještani su zaustavili Bičakčića, iznijeli svoje stavove i poručili mu da se ne vraća. Iako je u početku poricao povezanost s projektom, Bičakčić je na kraju priznao da njegova firma Bičakčić doo ima ugovor sa Elektroprivedom BiH o nabavci mašinske opreme, o čemu govori i ovaj video-prilog.

Da se podsjetimo kako su mafijaši vodili predizborne kampanje na propalim projektima pokušaja gradnje HE bez projektne dokumentacije sa epilogom pokradenim i upropaštenim desetinama miliona maraka.

Spor u vezi gradnje HE Vranduk - Elektroprivreda BiH mora platiti Strabagu 32,8 mil KM
Spoiler
Show
Austrijski Strabag dobio je spor pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Briselu, prema kojem je državna kompanija Elektroprivreda BiH (EPBiH) dužna isplatiti Austrijancima odštetu od 16,4 mil EUR (32,8 mil KM), saznaje Avaz iz izvora bliskih ovoj državnoj firmi.

Radi se o arbitraži koju je pokrenula ova austrijska firma protiv EPBiH zbog spora u vezi s gradnjom Hidrocentrale (HE) Vranduk, čiji su radovi 2016. godine naprasno zaustavljeni.

Elektroprivreda BiH je početkom godine obaviještena da je izgubila spor, ali je tek prošle sedmice dobila zvanične podatke te o tome obavijestila i Vladu FBiH i članove Upravnog i Nadzornog odbora. U odštetu su uračunate i kamate.

Prema presudi arbitražnog suda u Briselu, EPBiH dužna je Strabagu isplatiti 5,7 mil EUR za bankovnu garanciju, ali i 410.814 EUR za troškove bankovnih garancija.

Utvrđeno je arbitražom da Austrijancima moraju platiti i 7,8 mil EUR za ostale troškove.

Jedino što Strabagu nije presuđeno jeste izmakla dobit, jer je utvrđeno da nisu dokazali da su imali profit iz zaključenog ugovora za projekt HE Vranduk.

Strabag, koji je bio vođa konzorcija na projektu vrijednom 114 mil KM, odlučio je početkom 2016. godine raskinuti ugovor, jer je tražio da mu se osigura dodatnih 20 mil KM za radove, na šta u EPBiH nisu željeli pristati.

Iako su Strabag i Elektroprivreda BiH pokušavali postići sporazum o mirnom rješavanju spora kako bi se izbjegla arbitraža, Austrijanci su se ipak odlučili na tužbu.

Čekalo se 30 godina

Raskidom ugovora zaustavljena je gradnja prve hidrocentrale u sistemu EPBiH, na koju se čeka već 30 godina. Zbog blokada ovo gradilište, odlukom EBRD-a, moralo je biti vraćeno u prvobitno stanje.

Kako bi izbjegla da projekt propadne, Elektroprivreda BiH predložila je 2018. godine EBRD-u drugi konzorcij, s Končarom i Euro-Asfaltom, ali su odbijeni.
https://ba.ekapija.com/news/3576633/spo ... rabagu-328
made_in_sarajevo

#75055 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

a gdje su solarne elektrane gdje mozes doci na red ako si sa sda dobar. ja sad da uradim ogromnu solarnu elektranu mogu dati komsiji pored sebe i to je to. dosao bi na red u elektroprivredu za 30 godina. bicakcic moze sve naravno. ko je davao dozvole tibri da gradi sta hoce i kako hoce, ko je dao dozvole za bjelasnicu, ko je napravio sarajevo tower pa se eno dan danas tuzakaju i vodaju po sudovima i ne zna se vise ko koga sudi, ko je uvalio scc, ko je napravio redukcije vode...

eeee moj bakire bekane glupi, kad ste popusili i izgubili vi sad branite sarajlije. nemojte nas vi braniti molim te.
Login77777

#75056 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

mirza_15 wrote: 12/07/2022 23:55 @Haris.ba ja nisam nigdje komentarisao ideološke sličnosti i razlike stranaka. U svoj toj priči sam napisao da me zaboli za ideologiju u ovom trenutku. Imamo daleko važnijih problema od toga. To su Peđa, Dino i Nermin, kao i rukovodstva NS, NiP, SDP prepoznali i imamo napredak u KS. Ja sam za NiP, ali ne bih imao ništa protiv i da SDP vlada ako će mi plata biti veća, ako ću ljetovati u Turskoj ili Tunisu, ako ćemo biti dio EU i NATO, ako ću udisati čist zrak, za manje od sat biti u Mostaru na večeri a da mi to pretjerano ne utiče na budžet, jednom godišnje par dana u nekoj EU metropoli... Zaboli me je li to lijevo ili desno, konzervativno ili liberalno. Mi nemamo luksuz da vodimo te bitke u ovom trenutku. Kuća nam je srušena, a mi raspravljamo koje će nam boje biti zidovi u dnevnom boravku.
To je to. :bih:
vee-jay

#75057 Re: SDA-All about

Post by vee-jay »

Klix zauvijek za SDA.

Saga o kandidaturi Šehovića još nije razjašnjena, spominju se i pritisci da "ne ometa" Bećirovića

A onda u tekstu ovo:
Kako nezvanično saznajemo na njega se vrši svojevrsni pritisak, čak i od nekih stranaca da ne ide u pravcu kandidature. Procjene su da bi njegova kandidatura donekle možda mogla odmoći Denisu Bećiroviću, kandidatu 11 stranaka, a moguće pomoći Bakiru Izetbegoviću (SDA).
https://www.klix.ba/vijesti/bih/saga-o- ... /220713016

Ovo je naravno tek pocetak.
Bit ce puno vise SDA clanaka na Klixu u narednim mjesecima.
drug_profi

#75058 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Lik koji se smatra liderom naroda ne bi se smio plasiti ni 15 stranaka. Ako je zaista lider.
Ali qurcev je on lider sa 20-25% glasova i jasno je i njemu da nema vecinsku podrsku Bosnjaka.
mirza_15

#75059 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

Login77777 wrote: 13/07/2022 09:16
mirza_15 wrote: 12/07/2022 23:55 @Haris.ba ja nisam nigdje komentarisao ideološke sličnosti i razlike stranaka. U svoj toj priči sam napisao da me zaboli za ideologiju u ovom trenutku. Imamo daleko važnijih problema od toga. To su Peđa, Dino i Nermin, kao i rukovodstva NS, NiP, SDP prepoznali i imamo napredak u KS. Ja sam za NiP, ali ne bih imao ništa protiv i da SDP vlada ako će mi plata biti veća, ako ću ljetovati u Turskoj ili Tunisu, ako ćemo biti dio EU i NATO, ako ću udisati čist zrak, za manje od sat biti u Mostaru na večeri a da mi to pretjerano ne utiče na budžet, jednom godišnje par dana u nekoj EU metropoli... Zaboli me je li to lijevo ili desno, konzervativno ili liberalno. Mi nemamo luksuz da vodimo te bitke u ovom trenutku. Kuća nam je srušena, a mi raspravljamo koje će nam boje biti zidovi u dnevnom boravku.
Samo bih još dodao da je razlika između NiP-a i SDA i odnos prema nebošnjacima. Ovo što SDA radi u tom smislu je strašno. Mene nekad sramota tih ljudi u kakvu poziciju ih stave. Mislim, prije svega, na one nebošnjake koji žive u Sarajevu i ostalim dijelovima BiH koje je kontrolisala Armija BiH. Nije mislim ostao ni jedan nebošnjak, koji se na bilo koji način javno angažovao, da nije etiketiran od SDA jurišnika. Podug je spisak kada bi počeli nabrajati imena. Jedini način da nebošnjaci dokažu svoj patriotizam jeste da se učlane u SDA i po svoje mišljenje idu u Mehmeda Spahe :mrgreen: A i tada bi ih opet gledali ispod oka. Mislim da oni to rade više iz političkih razloga (borba za vlast), ali posljedice mogu biti pogubne. A dovoljno je strašna nelagoda i eventualni strah koji ti ljudi osjećaju nakon takvih etiketa.
ultima_palabra

#75060 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

mirza_15 wrote: 13/07/2022 10:28
Login77777 wrote: 13/07/2022 09:16
Samo bih još dodao da je razlika između NiP-a i SDA i odnos prema nebošnjacima. Ovo što SDA radi u tom smislu je strašno. Mene nekad sramota tih ljudi u kakvu poziciju ih stave. Mislim, prije svega, na one nebošnjake koji žive u Sarajevu i ostalim dijelovima BiH koje je kontrolisala Armija BiH. Nije mislim ostao ni jedan nebošnjak, koji se na bilo koji način javno angažovao, da nije etiketiran od SDA jurišnika. Podug je spisak kada bi počeli nabrajati imena. Jedini način da nebošnjaci dokažu svoj patriotizam jeste da se učlane u SDA i po svoje mišljenje idu u Mehmeda Spahe :mrgreen: A i tada bi ih opet gledali ispod oka. Mislim da oni to rade više iz političkih razloga (borba za vlast), ali posljedice mogu biti pogubne. A dovoljno je strašna nelagoda i eventualni strah koji ti ljudi osjećaju nakon takvih etiketa.
To sve zavisi od toga ko je direktno ili indirektno njihov. Kljujic prica o zabradjenim zenama, Ivo Komsic o svinjetini u BBI, ali se tad SDA kerberi ne oglasavaju, jer im ti pijuni nekad mogu zatrebati u nekom pokusaju "ujedinjenja ljevice".
Dozer

#75061 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Sto se mene tice, Trojka je za ove skoro dvije godine i te kako pokazala da moze bolje. A to je ono sto SDA najvise zulja u ovom momentu, i to je ono cega se oni godinama plase da ce se desiti. Davno sam to pisao, ima sigurno i 10 godina, a sad je dosao i taj momenat da SDA izgubi vlast na nekom lokalnom nivou (a najbolje sto se moglo desiti je da to bude kompletno Sarajevo), te da narod vidi da stvari mogu i drugacije i bolje od onoga sto (ni)je SDA radila 25 godina svoje vladavine.

I sad je frka, panika, haos, i SDA se nece libiti da povlaci i najgore moguce poteze kako bi diskreditovali Trojku i opoziciju generalno. Sad ce se urpegnuti i partnerske snage u vidu HDZ i SNSD, a sve kako bi se spasio vojnik Bakir, jer su i oni svjesni da bez SDA sve njihovo postaje vise nego klimavo i pred vrlo sigurnim krahom.

Sad ce 100% krenuti ENV nabacivanja lopte jednih drugima, "napadi" na drzavu i Bosnjake, ocekujem i rafalanja i bombe po dzamijama, napade na povratnike, i sve ono sto se redovno desava vec 20 godina pred izbore, a sto je uvijek za cilj imalo homogenizaciju entickih stada, prvenstveno Bosnjaka, kako bi oni opet izabrali SDA koja je vec 26 godina zastitnik i Hrvata (HDZ-a) i Srba (SDS/SNSD i RS). I onda se tirada pljacke, lazi i prevara na krilima bosnjastva, hrvatska i srpstva moze nastaviti.
Ove godine bi sve ovo moglo postati jos rigidnije jer je i situacija po SDA najgora do sada.
DaysleepeR

#75062 Re: SDA-All about

Post by DaysleepeR »

Login77777 wrote: 12/07/2022 21:49 Mislim da nece. Htjeo bi on to ali jednostavno nema dovoljno jaku stranku da to moze uraditi. NiP je ime u KS i to je to za sada. U drugim kantonima su mali. A KS ne mogu sami takodzer drzati. Jer bez SDPa i NSa ne bi imali Vladu. A SDA je mogla sama praviti Vlade jer je imali kapacitet za to.
Tako da je po mom odlicno da jedna stranka ne moze sama vladati i raditi sta zeli.
daj jedan primjer gdje je SDA sama napravila vladu?
Dozer

#75063 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Nikad nigdje :lol: :lol: :lol:

I svake izbore ih je sve manje i manje u svakoj :D

Ove godine ce samo radi zeta makroa, nakaradnog i protivzakonitog serijetskog vjencanja prije opstinskog, a sve propracenog potocima alkohola, izgubiti minimalno 15-20% glasova.

Ljudi su tim vjencanjem napravili srpdacinu i od islama, i od IZ, i od reisa, i bukvalno se posrali po glavi svim Bosnjacima.

Da ne pricamo o Sebijinim marifetlucima, respiratorima, Fadilom idiotlucima, Zahinim nebulozama (cega mu se i rodjena mati stidi), itd.itd.itd.
Last edited by Dozer on 13/07/2022 15:20, edited 1 time in total.
mirza_15

#75064 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

ultima_palabra wrote: 13/07/2022 14:29
mirza_15 wrote: 13/07/2022 10:28

To sve zavisi od toga ko je direktno ili indirektno njihov. Kljujic prica o zabradjenim zenama, Ivo Komsic o svinjetini u BBI, ali se tad SDA kerberi ne oglasavaju, jer im ti pijuni nekad mogu zatrebati u nekom pokusaju "ujedinjenja ljevice".
Davno je to bilo sa Ivom pa ne mogu da se sjetim reakcija. Ali u pravu si. Doduše ima veze i ko je napadnuti. Kljujić je napao ministricu koja je NiP-ova a nju je halal napasti, jer teško da možeš biti Bošnjak i musliman ako nisi i za SDA.
putokaz1

#75065 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Uvjek neko preleti SDA u
doktor78

#75066 Re: SDA-All about

Post by doktor78 »

Ljudi, čak i ako se raspoloženje naroda promijenilo, ja se bojim izbornog inžinjeringa. U mjestu iz kojeg dolazim maltene je svejedno kako glasaš jer izborna komisija diriguje rezultatima. Lokalni šerif izdiktira spisak onih koji ima da prođu i oni prolaze.
Bez elektronskog glasanja ili nekog drugog načina nadziranja procesa brojanja - mrka kapa.
Bloo
Globalna šefica

#75067 Re: SDA-All about

Post by Bloo »

Dozer wrote: 13/07/2022 14:45 Ljudi su tim vjencanjem napravili srpdacinu i od islama, i od IZ, i od reisa, i bukvalno se posrali po glavi svim Bosnjacima.
IZ sama pravi sprdacinu od sebe tako da nije prvi put.
babanovac

#75068 Re: SDA-All about

Post by babanovac »

Bojim se, na podrucju TK, da bi mogli opuhat izbore.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#75069 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Bloo wrote: 13/07/2022 20:32
Dozer wrote: 13/07/2022 14:45 Ljudi su tim vjencanjem napravili srpdacinu i od islama, i od IZ, i od reisa, i bukvalno se posrali po glavi svim Bosnjacima.
dobro je ba više islamofobi...de malo šećera u vodi razmutite😂

jebem vas šta se više ibrerite, ko da su vam ovo prvi izbori u životu :-) Reis i Zahiraga su na ovim napadački tandem ko Klinsman i Voller na Sveckom 90te😂
Bloo
Globalna šefica

#75070 Re: SDA-All about

Post by Bloo »

JoseMujica wrote: 13/07/2022 21:26
Bloo wrote: 13/07/2022 20:32

jebem vas šta se više ibrerite, ko da su vam ovo prvi izbori u životu :-) Reis i Zahiraga su na ovim napadački tandem ko Klinsman i Voller na Sveckom 90te😂
Bjez ba Mujice, hajd trkom u dzamiju, da ti Bake ne zauzme prvi saf. :kiss:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#75071 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Bloo wrote: 13/07/2022 21:30
JoseMujica wrote: 13/07/2022 21:26

Bjez ba Mujice, hajd trkom u dzamiju, da ti Bake ne zauzme prvi saf. :kiss:
čuva Don Neonko prvi saff i mjesto do sebe za nas borce, invalide i šehide, Allah ga nagrdio😂
Registarska oznaka

#75072 Re: SDA-All about

Post by Registarska oznaka »

Mater bi svoju prodali chetniku, kao sto su i Srebrenicu.

Image
Prpa.ba

#75073 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Razgovaraju li clanovi SDA medju sobom?

Njihov delegat u Domu naroda kaze ovako:
Jasmin Duvnjak: Predsjednik i potpredsjednici FBiH se mogu izabrati i pored blokade HDZ-a
A Predsjednik stranke kaze da imaju neke blokade koje se mora otkloniti inace ne moze nista:
Bakir Izetbegović: Traži se rješenje za uklanjanje postojećih blokada u Federaciji BiH
Je li onda bitno podrzati HDZ u ZDK ili nije? Meni sad nista nije jasno. :mrgreen:

I da li ovo znaci da SDA pristaje na HDZ tumacenje izbornog zakona?

http://bakirizetbegovic.ba kaze "Oficijelna stranica bošnjačkog člana predsjedništva". Zar nije Clan Predsjednistva koji dolazi iz reda Bosnjaka? :mrgreen:
Login77777

#75074 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

@Prpa.ba
Bas krenuo citirati ovog Duvnjaka. Bio je prije par sedmica/mjeseci kod Zvonka u studio. Mislim Irfan Cengi te neki mladi iz HDZ i neko iz manjeg entiteta je jos bio. Znaci lik je toliko glup, tesko za opisati. Recenice nije znao sastaviti ali eto predstavlja SDA. :lol:
Potrazicu video bas.
A ovo u vezi deblokade svakako nije njegov stav nego je procitao od pametnijeg. Veze on nema o procedurama i Ustavu. :mrgreen:
Styling

#75075 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Login77777 wrote: 14/07/2022 09:47 @Prpa.ba
Bas krenuo citirati ovog Duvnjaka. Bio je prije par sedmica/mjeseci kod Zvonka u studio. Mislim Irfan Cengi te neki mladi iz HDZ i neko iz manjeg entiteta je jos bio. Znaci lik je toliko glup, tesko za opisati. Recenice nije znao sastaviti ali eto predstavlja SDA. :lol:
Potrazicu video bas.
A ovo u vezi deblokade svakako nije njegov stav nego je procitao od pametnijeg. Veze on nema o procedurama i Ustavu. :mrgreen:
Meni je generalno fascinanto u vezi ove inicijative da ljudi sjede skoro 4 godine u blokiranom parlamentu i da su se tek sada sjetili da procitaju ustav i uporede sa poslovnikom :-) Mene bi bilo stid na njihovom mjestu ovo reci. A sve vrijeme nesto pametuju i pozivaju na deblokadu :-) Pa gjde us im ti pravni strucnjaci u strankama do sada bili? Sta rade?
Post Reply