BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mirza_15

#75001 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Mirzareli wrote: 07/01/2021 19:57
mirza_15 wrote: 07/01/2021 19:36 Programski sadržaji se plaćaju po korisniku.
Kako god . Kad moze platit Logosoft,TXTV ,ZipZap i 10 drugih malih operatera iste kanale moze i BHT.. Eto malo pogledaj TV sadrzaj koji nude lokalni CATV vjerojatno neces nijedan naci da nema pomenute programe..
Ništa ja nisam napisao o programskoj šemi. Samo sam komentarisao dio u kojem spominješ da je BHT imao te programe nekada kada je imao manje korisnika, kako imaju mali operateri... Stiče se dojam da misliš da je cijena programa ista i za ZipZap i za BHT. Recimo da neki programski sadržaj košta 1 KM po korisniku. Ako imaš 1.000 korisnika taj program plaćaš 1.000 KM. Ako imaš 205.000 onda plaćaš 205.000 KM. Posebno kada prijaviš svih 205k i taj podatak javno i transparentno objaviš. Nigdje nisam napisao da ti programi ne trebaju niti da treba povećati cijenu pretplate ako se uvedu.
Daz

#75002 Re: BHTelecom All About

Post by Daz »

Zdravo narode,

Kako se stice status SILVER u bonus programu? Godinama sam korisnik bhgelecom usluga, preko 10 god, i jos imam START status.
Cossack

#75003 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Daz wrote: 08/01/2021 09:21 Zdravo narode,

Kako se stice status SILVER u bonus programu? Godinama sam korisnik bhgelecom usluga, preko 10 god, i jos imam START status.
Iznos računa je glavni. Ukoliko možeš, spoji što više usluga iz kućanstva (Moja TV + pretplate + ultre) u Moj izbor i trebao bi preći na veći paket.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#75004 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Mirzareli wrote: 08/01/2021 00:44 @IamPajaELdin Ubacice oni Viasat ,pa i Cinestar kanale samo treba biti dosadan i zatrpavat ih porukama i mailovima..
Obicna glupost. Onaj ko odlucuje nit je na pozivima, nit je na mailovima, nit "dozvoljava" da ga neko vuce za rukav svaki dan i govori treba kanaaaalaaaa trazi Pajaaa evo 20x.
sencobih wrote: 08/01/2021 06:52 , eki dva montera od 150 godina ne nude vajrles konekciju hahah
Vjerujem da je ovo tačno, ali se više mislilo da ne nude modeme sa WI FI konekcijom. Da, telekom je do prije par godina jednostavno govorio kupite sebi router.
irconbih

#75005 Re: BHTelecom All About

Post by irconbih »

Pitanje za insajdere iz BHTelecoma. Mahalom su ljetos provukli optiku i ovi što su provlačili rekoše da bi oko nove godine moglo biti pušteno u rad. Zna li se hoće li biti isto kao do sada, što se tiče ponude ili ide nešto novo? Brže, više, jače?
PlusSA

#75006 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

IamPajaELdin wrote: 08/01/2021 00:20 Da okoncam bilo kakvu dalju raspravu sa dodticnom gospodom. Prije godinu dana sam se toliko trudio, pisao mailove za uvodjenje trazenih kanala Viasta grupacije, kao i CineStar sto navede @Mirzareli. Internet mi je bio uzas toliko vremena, zvao, pisao, brukao se niko nista. I onda sam naisao na jednog forumasa ovdje koji je koliko toliko uspio to rijesiti da bar bude iole kako treba i rekao mi da nemam mogucnost VDSL-a. Medjutim nacuo sam da bi se to moglo promjenuti, pa sam jos uvijek na ovoj temi. Inace ne pada mi na pamet dalje nesto predlagati, jednostavno me nije briga za ovu firmu koja tone hvala Bogu. Sekund mi je falio da se prebacim na konkurenciju, medjutim desi se ovo sa Arenama i ostao sam tu gdje jesam. Meni Arene ne predstavljaju nista, al imam ukucane koji ih gledaju. Dobio sam od prijatelja EON aplikaciju, u poredjenju sa Telecomom mislim da cu tu stati, jer svi znamo koliko je ispred Telecoma i njihove jadne aplikacije. Ovdje ljudi trose vrijeme, ja udjem s vremena na vrijeme upratim ako ima kakav novitet, a to je rijetkost. Istekao mi je ugovor jos u 9 mjesecu, al sve kontam aj bit ce bolja situacija, da bi oni na kraju godine nam zabiberili sa Zadrugom i to 4 kanala. I onda dodju ovdje pojedinci i zivotom brane Telecom. Ljudi koji i dalje pisu da se pise na ovaj mail, od tog nema nista... Bog zna koliko sam ih poslao dobijem samo copy-paste povratni feedback. Jedva cekam konacni krah i prodaju, samo bi Boga mi izgleda za sitne pare se mogli prodati. Jer su uhljebi raskucili ovu firmu. I za kraj to nikad necu zaboraviti, 2015g. dolaze mi dva montera zajedno imaju 150 godina, ja na poslu bio majka bila kuci i da promjene ruter i majka govori da imamo wifi po cijeloj kuci kaze jedan od njih mi gospodjo ne nudimo vajrles konekciju. Allahu smiluj se!!!
Legendo sad ce reci da trolaš :lol:

BhTelecom je pajdo najbolji.
Mojatv Web osim zvuka i video zapis nudi 8-)
Internet je 10/1 al stabilan je, i pristojan prosjecnom korisniku da skida mp3 numere :D

Onda budi iskren ko ima u ponudi još 50x live kamera :bih:

I da ne zaboravimo koliko naših ljudi mi hranimo našim uplatama za korištenje domace usluge :D
MorningStar

#75007 Re: BHTelecom All About

Post by MorningStar »

Napad na telekom tj. Nezadovoljstvo uslugama istog kao i pristupom prema korisnicima je napad na bosnjake!

Pravda za dezemidu i 10ku sa vise kajmaka za kancelariju br.6 drugi sprat i pomascena dobro. :lol:
Cossack

#75008 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

PlusSA wrote: 08/01/2021 09:51
IamPajaELdin wrote: 08/01/2021 00:20 Da okoncam bilo kakvu dalju raspravu sa dodticnom gospodom. Prije godinu dana sam se toliko trudio, pisao mailove za uvodjenje trazenih kanala Viasta grupacije, kao i CineStar sto navede @Mirzareli. Internet mi je bio uzas toliko vremena, zvao, pisao, brukao se niko nista. I onda sam naisao na jednog forumasa ovdje koji je koliko toliko uspio to rijesiti da bar bude iole kako treba i rekao mi da nemam mogucnost VDSL-a. Medjutim nacuo sam da bi se to moglo promjenuti, pa sam jos uvijek na ovoj temi. Inace ne pada mi na pamet dalje nesto predlagati, jednostavno me nije briga za ovu firmu koja tone hvala Bogu. Sekund mi je falio da se prebacim na konkurenciju, medjutim desi se ovo sa Arenama i ostao sam tu gdje jesam. Meni Arene ne predstavljaju nista, al imam ukucane koji ih gledaju. Dobio sam od prijatelja EON aplikaciju, u poredjenju sa Telecomom mislim da cu tu stati, jer svi znamo koliko je ispred Telecoma i njihove jadne aplikacije. Ovdje ljudi trose vrijeme, ja udjem s vremena na vrijeme upratim ako ima kakav novitet, a to je rijetkost. Istekao mi je ugovor jos u 9 mjesecu, al sve kontam aj bit ce bolja situacija, da bi oni na kraju godine nam zabiberili sa Zadrugom i to 4 kanala. I onda dodju ovdje pojedinci i zivotom brane Telecom. Ljudi koji i dalje pisu da se pise na ovaj mail, od tog nema nista... Bog zna koliko sam ih poslao dobijem samo copy-paste povratni feedback. Jedva cekam konacni krah i prodaju, samo bi Boga mi izgleda za sitne pare se mogli prodati. Jer su uhljebi raskucili ovu firmu. I za kraj to nikad necu zaboraviti, 2015g. dolaze mi dva montera zajedno imaju 150 godina, ja na poslu bio majka bila kuci i da promjene ruter i majka govori da imamo wifi po cijeloj kuci kaze jedan od njih mi gospodjo ne nudimo vajrles konekciju. Allahu smiluj se!!!
Legendo sad ce reci da trolaš :lol:

BhTelecom je pajdo najbolji.
Mojatv Web osim zvuka i video zapis nudi 8-)
Internet je 10/1 al stabilan je, i pristojan prosjecnom korisniku da skida mp3 numere :D

Onda budi iskren ko ima u ponudi još 50x live kamera :bih:

I da ne zaboravimo koliko naših ljudi mi hranimo našim uplatama za korištenje domace usluge :D
10/1 je osnovni/početni paket samo za one koji nemaju tehničku mogućnost za bolje. Imaš bolje pakete pa ko hoće veću brzinu samo treba da doplati.
Cossack

#75009 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

90 sekundi naših najboljih priča iz 2020.

https://www.youtube.com/watch?v=HYi0bDP ... =BHTelecom
dend

#75010 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

PlusSA wrote: 08/01/2021 09:51 Onda budi iskren ko ima u ponudi još 50x live kamera :bih:
Nemoj zaboraviti da pored toga sto JEDINI imaju uživo kamere širom Bosne i Hercegovine, bhT je trenutno JEDINI koji nudi i Arene sport , Sport Klub i Eurosport u osnovnom paketu.

:thumbup: :bih:
dend

#75011 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

-Chesterfield- wrote: 08/01/2021 00:31
dend wrote: 08/01/2021 00:19
-Chesterfield- wrote: 08/01/2021 00:18

Vidim nekome je pušteno 13 Mbps u Moja tv full 1
Ako taj neko gleda HD kanale, koliko mu je brzina interneta u tom trenutku?
Preko STBa HD kanal vuče oko 4-5mbps
Kada su dva STB-a pušteno je oko 16 Mbps
Ako istovremeno rade oba, odnosno korisnik gleda na oba HD kanale, ostaje mu za surfanje oko 6 Mbps.
Jel tako?
Zavisi kako se pusti, kako je izvodivo sa tehnicke strane

Npr kod mene je 25/2 paket i imam 2 STBa i internet je uvijek 25/2 nebitno da li rade HD kanali ili ne jer imam dovoljno protoka na liniji ( 80 mbps ) koje televizija koristi.

Dok imas situacija gdje je linija losa/previse udaljena da bi tako funkcionisalo i onda se protok TVa i interneta preklapa odnosno koriste isti prostor. Npr ti si napisao da je pusteno 16mbps sto vjerovatno znaci da je to maksimum linije. TV ima prioritet ispred interneta tako da bez upaljenih stb imas svu brzinu, cim upalis stb oni preuzimaju taj neki raspon brzine od 2 do 4.5 mbps za prenos slike u zavisnosti od kanala i sadrzaja
dend

#75012 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

dend wrote: 08/01/2021 10:35
PlusSA wrote: 08/01/2021 09:51 Onda budi iskren ko ima u ponudi još 50x live kamera :bih:
Nemoj zaboraviti da pored toga sto JEDINI imaju uživo kamere širom Bosne i Hercegovine, bhT je trenutno JEDINI koji nudi i Arene sport , Sport Klub i Eurosport u osnovnom paketu.

I mojaTV Sport gdje ide premijer liga Bosne i Hercegovine :bih:
dend

#75013 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

aimamovic3 wrote: 08/01/2021 10:50

šta im vrijedi kad i pored toga opet mi se više isplati ostati na telemachu i arene obezbjediti na neki drugi način

mogu li ponuditi internet 150/10 za 47.50 KM?
Imaju li sportklubove u HDu, imaju li SK HD, novasport i novabh?
Imaju li SK4K?

+ eon box i eon aplikacija daleko ispred onog što telekom nudi

nakon ovog s arenama mislio sam da ću bez razmišljanja preći na bhtelekom ali kad sam malo bolje sagledao ne znam baš isplati li se, pogotovo što nisam siguran kakav će internet biti i hoće li biti problema, a to je osnov svega i sad funkcioniše perfektno

definitivno moraju popraviti ponude interneta u paketima da bi bili konkurentni, pogotovo sad kad imaju prednost u arenama
istina, dosta ljudi koji ne gledaju na brzinu interneta će preći samo zbog arena ali da bi privukli i ostale potrebno je da malo poboljšaju i ponudu
Najblize za taj novac je 50/8
Na MojaTV pored vec nabrojanih nema ostalih kanala u vlasnistvu telemacha

Za one koji vec imaju optiku ili pristup istoj mogu dobiti MojaTV Net 3 za 71KM , 300/40 plus svi kanali plus benefiti akcije odnosno 6 mjeseci 1KM, 2god drugi stb besplatan plus 2 god besplatna mojawebtv

Međutim, tema nije upoređivanje, možeš tamo slobodno pisati ili na temi operatera kojeg "hvališ?"
Cossack

#75014 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Sredili su web portal, nema više preklapanja :)

https://www.bhtelecom.ba/
dend

#75015 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

Cossack wrote: 08/01/2021 11:09 Sredili su web portal, nema više preklapanja :)

https://www.bhtelecom.ba/
Kod mene nije ni bilo, morao sam da zumiram browser na 120% da bi dobio onaj efekat sto je neko postavio.
PlusSA

#75016 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

dend wrote: 08/01/2021 10:56

Vjeruj da ne pratim ništa osim live kamera, npr panorama Sarajevo u smogu na TV-u fenomenalan prikaz :mrgreen:

Ili Vlasic, Jahorina kad je kamera mokra pokrivena snijegom a u pozadini radio stanica 8-)

Pa onda prebacim na derby kola Sloboda vs Tuzla City :mrgreen:

Jednostavno sam morao produžiti ugovor, nije bilo dileme ni sekunde :thumbup:
aimamovic3

#75017 Re: BHTelecom All About

Post by aimamovic3 »

dend wrote: 08/01/2021 11:03

šta im vrijedi kad i pored toga opet mi se više isplati ostati na telemachu i arene obezbjediti na neki drugi način

Imaju li SK4K?

nakon ovog s arenama mislio sam da ću bez razmišljanja preći na bhtelekom ali kad sam malo bolje sagledao ne znam baš isplati li se, pogotovo što nisam siguran kakav će internet biti i hoće li biti problema, a to je osnov svega i sad funkcioniše perfektno

definitivno moraju popraviti ponude interneta u paketima da bi bili konkurentni, pogotovo sad kad imaju prednost u arenama
istina, dosta ljudi koji ne gledaju na brzinu interneta će preći samo zbog arena ali da bi privukli i ostale potrebno je da malo poboljšaju i ponudu

Za one koji vec imaju optiku ili pristup istoj mogu dobiti MojaTV Net 3 za 71KM , 300/40 plus svi kanali plus benefiti akcije odnosno 6 mjeseci 1KM, 2god drugi stb besplatan plus 2 god besplatna mojawebtv

Međutim, tema nije upoređivanje, možeš tamo slobodno pisati ili na temi operatera kojeg "hvališ?"
čuj tema nije upoređivanje pa ako hoću da pređem na bhtelekom želim da znam šta gubim, a šta dobijam i šta je to što mi oni mogu ponuditi

ovdje se izgleda smiju samo pisati pohvale za bhtelecom, i navoditi kako oni imaju arene, inače se postovi brišu

očito je da se svijest zaposlenika telekoma i dalje nije promijenila i da ih i dalje briga i za njihove trenutne korisnike. a kamo li za one koji bi to tek mogli postati

ako nije svrha teme da se iznese dobronamjerna kritika i zatraži bolja usluga interneta kako bi više ljudi razmislilo o prelasku na bhtelekom nego isključivo hvaljenje telekoma i njihove trenutne ponude ja se onda izvinjavam, neću više pisati
Cossack

#75018 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

aimamovic3 wrote: 08/01/2021 12:12
dend wrote: 08/01/2021 11:03

Imaju li SK4K?

čuj tema nije upoređivanje pa ako hoću da pređem na bhtelekom želim da znam šta gubim, a šta dobijam i šta je to što mi oni mogu ponuditi

ovdje se izgleda smiju samo pisati pohvale za bhtelecom, i navoditi kako oni imaju arene, inače se postovi brišu

očito je da se svijest zaposlenika telekoma i dalje nije promijenila i da ih i dalje briga i za njihove trenutne korisnike. a kamo li za one koji bi to tek mogli postati

ako nije svrha teme da se iznese dobronamjerna kritika i zatraži bolja usluga interneta kako bi više ljudi razmislilo o prelasku na bhtelekom nego isključivo hvaljenje telekoma i njihove trenutne ponude ja se onda izvinjavam, neću više pisati
Poenta je da imaš temu posvećenu samo tome:

bhtelekom-vs-telemach-vs-logosoft-vs-os ... 57522.html
sencobih

#75019 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

PlusSA wrote: 08/01/2021 12:11
dend wrote: 08/01/2021 10:56

Vjeruj da ne pratim ništa osim live kamera, npr panorama Sarajevo u smogu na TV-u fenomenalan prikaz :mrgreen:

Ili Vlasic, Jahorina kad je kamera mokra pokrivena snijegom a u pozadini radio stanica 8-)

Pa onda prebacim na derby kola Sloboda vs Tuzla City :mrgreen:

Jednostavno sam morao produžiti ugovor, nije bilo dileme ni sekunde :thumbup:
ti si izgleda jedan od onih koji kad pobijedi real madrid kažu "pobijedili smo", a ovamo mu rođak, brat ili komšija igraju u njegovom gradu, to oni ne gledaju jer je bezveze. Vole ulice Pariza kojim nikad hodati neće, ali mu je njegova čaršija seljačka.... kakvi likovi jbt.
PajaELdin

#75020 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

Ljudi nema fajde ovdje pisati nista protiv. Kako se usudjujete biti nezadovoljni uslugom. Cim tako nesto napises odmah stize replika na post od salterana ili im strine, tetke rade tamo. Strasno!
Lahko bi ja da se ne desi sa Arenama ova situacija.
Doduse ima tu Kodi, al stari se ne snalazi. Kratko ce se jos faliti kako imaju sve sportske kanale, SK leti sa Telecoma to je neupitno samo je pitanje vremena, sreca pa Arena trenutno ima atraktivniji sport. S obzirom da su iz Telemacha ocajni, ne bi me cudilo da odu iz seme i njihovi ostali kanali tip N1 koji je toliko gledan. Pa da vidimo onda kako ce euforija splasati.
kakaljin

#75021 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

IamPajaELdin wrote: 08/01/2021 12:46 Ljudi nema fajde ovdje pisati nista protiv. Kako se usudjujete biti nezadovoljni uslugom. Cim tako nesto napises odmah stize replika na post od salterana ili im strine, tetke rade tamo. Strasno!
Doduse ima tu Kodi, al stari se ne snalazi. Kratko ce se jos faliti kako imaju sve sportske kanale, SK leti sa Telecoma to je neupitno samo je pitanje vremena, sreca pa Arena trenutno ima atraktivniji sport. S obzirom da su iz Telemacha ocajni, ne bi me cudilo da odu iz seme i njihovi ostali kanali tip N1 koji je toliko gledan. Pa da vidimo onda kako ce euforija splasati.
Ako znaš kada leti SK sa bhtelecoma molim da nam daš papir na kojem piše do kada su SK kanali u ugovoru na Bhtelecoma. Samo argumentima se služi i sve uredu
sencobih

#75022 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

IamPajaELdin wrote: 08/01/2021 12:46 Ljudi nema fajde ovdje pisati nista protiv. Kako se usudjujete biti nezadovoljni uslugom. Cim tako nesto napises odmah stize replika na post od salterana ili im strine, tetke rade tamo. Strasno!
istina je , ja sam strina , a tetka je samo zurula u pod.
Cossack

#75023 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Pojedinci očigledno ne mogu sakriti bol i tugu zbog nedostatka voljenih Arena kanala :mrgreen:
PajaELdin

#75024 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

kakaljin wrote: 08/01/2021 12:48
Ako znaš kada leti SK sa bhtelecoma molim da nam daš papir na kojem piše do kada su SK kanali u ugovoru na Bhtelecoma. Samo argumentima se služi i sve uredu
Kakav crni ugovor jadan ne bio, ko to postuje u banana drzavi, pa vidis sta uradise korisnicima na drugoj temi?
Telecom je mogao puno bolje da iskoristi svu situaciju, al ne, ne treba prosjecnom korisniku Android Box, sta ce mu vise od 10/1 brzina, evo gledam strpali nakve kineske, korejske kanale koje ni njihove drzave nemaju u ponudi, i ubacili AS HD kanale i sve to ce fino da naplate oko 5KM to je ovaj HD paket, zatim Pink eroticu spakovali i naplacuju 2KM, Cinema TV koji ne vrijedi ku... su naplatili 1KM, aplikaciju naplacuju. Telemach je maher, al Boga mi ni ovim iz Telecoma nije maslo za Ramazana. Ne kaci mi se ti na post i sve ok, naporni su mi SDA botovi, BH Telecom uhljebi i svi ostali iz te branse.
zira1337

#75025 Re: BHTelecom All About

Post by zira1337 »

Imam par pitanja

1. Može li se uzeti Moja TV sa svi paketima bez interneta
2. Da li ima automatsko snimanje kanala za zadnjih par dana na svim kanalima?
Locked