Da nije Katara i Saudije, ne bi imali gdje pobjeć.Tigers captured Al-Mazran - Al-Kanawiyah - Rasm al-Hammam al-Gharbi - Mohsena - al-Jamiliya east aleppo
Sirija vol. 2
- Challenger__
#75001 Re: Sirija vol. 2
Evo malo taze vijesti; djecoubice išćerale borce hilafeta iz hejbet mjesta:

- Challenger__
#75002 Re: Sirija vol. 2
Zad'o se Dragma da osporava humanizam Katara i Saudije, neće ovo na dobro izać.
- salik79
#75003 Re: Sirija vol. 2
Ma, jasno je meni, samo ga zelim privoliti da to i sam prizna.ioannes wrote:#fakenewssalik79 wrote:
Od kada je alhayat proiranski? A nije ni bitno...Uglavnom, ovu "vijest" ne mogu naci ni na engleskom, ni na njemackom, a u trazilicu upisem i sinonim "reuters", navodno izvor "informacije" na koji se ovi tvoji (izvori) pozivaju. Kako to
bubne on tako dnevno po dva kvazi citata ili neku vijest ,koja veze sa vezom nema...obrati pažnju
- salik79
#75004 Re: Sirija vol. 2
Ja bih preformulirao tvoju izjavu: "Da nije Katara i Saudije ne bi morali ni bjezati."Challenger__ wrote:Evo malo taze vijesti; djecoubice išćerale borce hilafeta iz hejbet mjesta:
Da nije Katara i Saudije, ne bi imali gdje pobjeć.Tigers captured Al-Mazran - Al-Kanawiyah - Rasm al-Hammam al-Gharbi - Mohsena - al-Jamiliya east aleppo
MoLeR vako?
- Challenger__
#75005 Re: Sirija vol. 2
Đe ona vijest iz Bahreina... Sek. Evo je!
Izgleda da onaj Savin ublehaš nije upratio ovo dešavanje naroda pa da i sirote Bahreince stavi na spisak "fašista".

Nadzornik wrote:Izgleda da je stiglo proljece i u Bahrainu.
Bahraini regime forces begin storming Diraz town clashing with demonstrators after regime sentenced Sh. Issa Qassem to 1 year in prison
Izgleda da onaj Savin ublehaš nije upratio ovo dešavanje naroda pa da i sirote Bahreince stavi na spisak "fašista".
- Challenger__
#75006 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:Ja bih preformulirao tvoju izjavu: "Da nije Katara i Saudije ne bi morali ni bjezati."Challenger__ wrote:Evo malo taze vijesti; djecoubice išćerale borce hilafeta iz hejbet mjesta:
MoLeR vako?
More, 100%.
- ioannes
#75007 Re: Sirija vol. 2
previše očekuješ od njega...
kognitivna prepreka u glavi je prevelika. u slučaju da bi je preskočio,odmah bi se šlagirao
kognitivna prepreka u glavi je prevelika. u slučaju da bi je preskočio,odmah bi se šlagirao
- dragma
- Vozim: Pješe
#75008 Re: Sirija vol. 2
Hmm...Challenger__ wrote:Zad'o se Dragma da osporava humanizam Katara i Saudije, neće ovo na dobro izać.
Jel ja to osjećam blagu dozu ironije u ovom upisu ili se varam?
- Challenger__
#75009 Re: Sirija vol. 2
dragma wrote:Hmm...
Jel ja to osjećam blagu dozu ironije u ovom upisu ili se varam?
Šalim se, bolan. Ako si Tarpi, nisi ISIL-ovac.
p.s.
Danas sam imao dobar dan, dobre vijesti, pa se šalim sa drugovima svojim...
- Challenger__
#75010 Re: Sirija vol. 2
Salik, ako Boga znaš, a znaš koga u FK "Sloboda", daj da se fudbaleri Slobode založe dole u Mostaru, da uzmu bod Zrinjskom, da se skinem sa aparata... 
- Krokodajl
#75011 Re: Sirija vol. 2
Nema veze, bitni su Al Bab i Manbedž 
-
zrakomlat
#75012 Re: Sirija vol. 2
Poenta je da Asadov muftija ne vidi ništa loše u bombašima samoubicama.Bar nije tada dok je držao govor.salik79 wrote:Slovom i brojem 0, osim onih koji su porodicnim i drugom vezama dobili mogucnost ulaska u te zemlje.dragma wrote:![]()
A nije mi odgovorio na pitanje koliko izbjeglica su primili Katar i KSA, pošto te dvije države očigledno nemaju problem sa fašizmom kao Maroko i Alžir. I Iran naravno.
Da ne znaš možda ti @Saliče ili bilo ko drugi?
Pitanje je i danas kakav mu je stav. Sumnjam da bi se ogradio od govora kojeg je održao.
Dakle, problem su zvanične institucije, država, koja otvoreno prijeti terorizmom kojeg je svojim vjernicima preporučila, ohalalila, i decenijama predstavljala kao sasvim legitiman vid borbe.
To što Ahmed Hasun nije sproveo u djelo svoje prijetnje ne umanjiva njegovu odgovornost za legalizaciju terorizma kod vjernika koji su u njemu vidjeli vjerskog autoriteta.
To što bombaš samoubica u Parizu bi se vjerovatno sa zadovoljstvom raznio ispred Hasuna opet ne umanjiva odgovornost sirijske vjerske elite za pojavu, legalizaciju, ohalavljivanje, i podsticanje sirijskih muslimana na raznošenje eksplozivom kao vidom džihada i borbe protiv neprijatelja.
- salik79
#75013 Re: Sirija vol. 2
zrakomlat wrote:Poenta je da Asadov muftija ne vidi ništa loše u bombašima samoubicama.Bar nije tada dok je držao govor.salik79 wrote:Slovom i brojem 0, osim onih koji su porodicnim i drugom vezama dobili mogucnost ulaska u te zemlje.dragma wrote:![]()
A nije mi odgovorio na pitanje koliko izbjeglica su primili Katar i KSA, pošto te dvije države očigledno nemaju problem sa fašizmom kao Maroko i Alžir. I Iran naravno.
Da ne znaš možda ti @Saliče ili bilo ko drugi?
Pitanje je i danas kakav mu je stav. Sumnjam da bi se ogradio od govora kojeg je održao.
Dakle, problem su zvanične institucije, država, koja otvoreno prijeti terorizmom kojeg je svojim vjernicima preporučila, ohalalila, i decenijama predstavljala kao sasvim legitiman vid borbe.
To što Ahmed Hasun nije sproveo u djelo svoje prijetnje ne umanjiva njegovu odgovornost za legalizaciju terorizma kod vjernika koji su u njemu vidjeli vjerskog autoriteta.
To što bombaš samoubica u Parizu bi se vjerovatno sa zadovoljstvom raznio ispred Hasuna opet ne umanjiva odgovornost sirijske vjerske elite za pojavu, legalizaciju, ohalavljivanje, i podsticanje sirijskih muslimana na raznošenje eksplozivom kao vidom džihada i borbe protiv neprijatelja.
- fosna2014
- dragma
#75015 Re: Sirija vol. 2
@SalihChallenger__ wrote:Salik, ako Boga znaš, a znaš koga u FK "Sloboda", daj da se fudbaleri Slobode založe dole u Mostaru, da uzmu bod Zrinjskom, da se skinem sa aparata...
Uradi to pa ćeš se sa mnom zavaditi do kraja života
Nevezano za fudbal, jedna, k'o šlag na tortu, za mog druga chellija pošto je imao dobar dan
- salik79
#75016 Re: Sirija vol. 2
Znam samo Belog, al' on je "fukara", nije civijaChallenger__ wrote:Salik, ako Boga znaš, a znaš koga u FK "Sloboda", daj da se fudbaleri Slobode založe dole u Mostaru, da uzmu bod Zrinjskom, da se skinem sa aparata...
-
sarajevoxxxx
#75017 Re: Sirija vol. 2
Režimski oficir Zeen Muhamed Dib iz Misjafa. Poginuo jučer u Dera Al Balad.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9305952914
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9305952914
-
sarajevoxxxx
#75018 Re: Sirija vol. 2
Ako Zrinjski pobjedi k'o da da je i Sarajevo.Željo je slabo igrao cijelu sezonu (obzirom kakve mogućnosti imaju) neka čeka neku drugu priliku. Sloboda pada pod Bijelim brijegom ako Bog da.
- dragma
#75019 Re: Sirija vol. 2
Inšallah moj @saxxx, inšallah....sarajevoxxxx wrote:Ako Zrinjski pobjedi k'o da da je i Sarajevo.Željo je slabo igrao cijelu sezonu (obzirom kakve mogućnosti imaju) neka čeka neku drugu priliku. Sloboda pada pod Bijelim brijegom ako Bog da.
- dragma
#75020 Re: Sirija vol. 2
Ko mi još jednom zadre u @saxxx-a ima da mu prebijem i ruke i noge 
- Kikibombona
#75021 Re: Sirija vol. 2
Je li ikome sumnjivo ovo povlacenje ISILa ispred SAA?
Palmira dva puta, Tadel, Deir Hafer... skoro svugdje se povlace... sada Istocni Kalamun... novodno, iz Jermuka se hoce isto tako povuci... SAA mi nesto prebrzo napreduje sa malo vojnika...
Husein Kapetan mozda zna pravi odgovor?

Palmira dva puta, Tadel, Deir Hafer... skoro svugdje se povlace... sada Istocni Kalamun... novodno, iz Jermuka se hoce isto tako povuci... SAA mi nesto prebrzo napreduje sa malo vojnika...
Husein Kapetan mozda zna pravi odgovor?
- sunceKOtepsija
#75022 Re: Sirija vol. 2

Znanje se uvijek cijeni i vrednuje
- fosna2014
-
zrakomlat
#75024 Re: Sirija vol. 2
Zanimljivo takmičenje. Pobjednicima i pratiocima nagrade, razumljivo, a šta je s onim što zadnji budu? 
-
sarajevoxxxx
#75025 Re: Sirija vol. 2
Zapad i te države koje kobajagi brane Tenef 6 godina posmatraju najveće masakre, odgovorni su za razaranje Iraka, podržavaju jednu notornu diktaturu u Egiptu, godinama se kriju iza ruskog veta a u stvari samo dobro sarađuju sa Rusijom. Sirijci su tražili slobodu, koga briga za Iran, Saudiju. Problem sa Asadom je što je ubica, kakav crni Tenef i spajanje Irana i Libanona preko Sirije.fosna2014 wrote:
A ako i Iran napadnu, ako mu se neko suprostavi, ako nakon Asada konačno dođe pravi kabadahija i našamara i Iran, i Asada, i iranske milicije oko Tenefa i dalje od Tenefa, bio bi to jedan minimum potreban prije svega za pranje savjesti svjetskih mešetara za sve zlo kole su počinili u Siriji, a i sirijskom narodu kojeg Asadov režim teroriše i maltretira pola vijeka