Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#75001 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

typeOnegative wrote:Zna ko koji je PIN kod za EON na boxu ? 0000 i 1234 nije , niti mi dozvoljava promjeniti na portalu ??? wtf
Kod mene je na box-u bio defaultni 1234, koji sam ja naravno promijenio.

Inače promjenu PIN-a na box-u, mijenjaš direktno kroz postavke box-a, a PIN koji se koristi putem EON web/mobilne aplikacije nije povezan sa tim PIN-om na box-u.
typeOnegative

#75002 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

crnivrag wrote:
typeOnegative wrote:Zna ko koji je PIN kod za EON na boxu ? 0000 i 1234 nije , niti mi dozvoljava promjeniti na portalu ??? wtf
Kod mene je na box-u bio defaultni 1234, koji sam ja naravno promijenio.

Inače promjenu PIN-a na box-u, mijenjaš direktno kroz postavke box-a, a PIN koji se koristi putem EON web/mobilne aplikacije nije povezan sa tim PIN-om na box-u.
Mislio sam na izmjenu putem portala ali bas za EON box pod stavkom uređaji .
Jel to bas u postavkama boxa , ili postavkama EON aplikacije na boxu ? Probavao sam promjenit u postavkama EON i nije proslo .
crnivrag

#75003 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

typeOnegative wrote:
Mislio sam na izmjenu putem portala ali bas za EON box pod stavkom uređaji .
Jel to bas u postavkama boxa , ili postavkama EON aplikacije na boxu ? Probavao sam promjenit u postavkama EON i nije proslo .
U postavkama EON aplikacije pod promjena PIN-a, i kod mene je iz prve prošao defaultni 1234.
typeOnegative

#75004 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

:thumbup:
Iz nekog razloga kod mene nece da promjeni , htio sam ga ugasit skroz , zato i pitam za ovo . Vidjet cu s telemachom ako ne uspijem nista
chudjenhe

#75005 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chudjenhe »

istice mi ugovor....vjerovatno ce mi ponuditi novi

trio grande paket je u pitanju + dodatni resiver
da mi smanje i minute i brzinu i broj kanala, opet bi mi ostalo vise vec mi treba...

ima li ko kakav prijedlig sta da cigancim za novi ugovor

8)
crnivrag

#75006 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chudjenhe wrote:istice mi ugovor....vjerovatno ce mi ponuditi novi

da mi smanje i minute i brzinu i broj kanala, opet bi mi ostalo vise vec mi treba...

8)
Očito nisi pratio temu, od jučer više nije moguće obnoviti ugovore za stare Duo/Trio Grande pakete.

Sada samo možeš uzeti neki od EON paketa, ili ne produžavati postojeći ugovor i ostati na tom starom paketu koliko god želiš.
brazzo19

#75007 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Eon box se povezuje sa mreznim kablom na router?
crnivrag

#75008 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

brazzo19 wrote:Eon box se povezuje sa mreznim kablom na router?
Da, ukoliko želiš koristiti usluge TV Unazad 7 dana na svim kanalima, i Video Klub, te internet konekciju za Google Play Store i ostale aplikacije koje instaliraš na box.
duffy_duck

#75009 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Samo da pitam koja je aplikacija google cast ne mogu da nadjem nikako? Da pokusam ponovo i da li mi jos sta treba biti instalirano sem google cast?
crnivrag

#75010 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

duffy_duck wrote:Samo da pitam koja je aplikacija google cast ne mogu da nadjem nikako? Da pokusam ponovo i da li mi jos sta treba biti instalirano sem google cast?
Google Cast neće raditi, ako već nije preinstaliran na sistem, i funkcionalan sa telefonom, dakle ne možeš ga instalirati naknadno kao aplikaciju i očekivati da radi na nepodržanom uređaju.

Inače, sve što je potrebno je da mobitel ima Google Cast mogućnost, i onda se jednim klikom slika prebacuje sa mobitela na box.
brazzo19

#75011 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

crnivrag wrote:
brazzo19 wrote:Eon box se povezuje sa mreznim kablom na router?
Da, ukoliko želiš koristiti usluge TV Unazad 7 dana na svim kanalima, i Video Klub, te internet konekciju za Google Play Store i ostale aplikacije koje instaliraš na box.
Aha, hvala ti, jos nesto, s obzirom da imam onaj trio grande paket od 53 ili 56 km nisam siguran imam i dodatni resiver i onu uslugu da su na oba resivera isti kanali ( 3km cini mi se placa to) nedavno sam produzio ugovor mislim da nema 2 mjeseca i dalje su mi produzili arene za jos dvije godine i pinkove, eh sad imam dva resivera onaj stari dobri v20 i d3 mini onaj mali, ako bih htio da zamjenim ovaj d3 mini mali resiver za ovaj eon, kakva je procedura koliko se placa hoce li mi ostati isti paket i hoce li se sta dodatno placati taj eon resiver na ovaj postojeci racun, hvala ti, nekako tebe pitam jer uvijek ti sve najbolje i detaljno objasnis :)
duffy_duck

#75012 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote:
duffy_duck wrote:Samo da pitam koja je aplikacija google cast ne mogu da nadjem nikako? Da pokusam ponovo i da li mi jos sta treba biti instalirano sem google cast?
Google Cast neće raditi, ako već nije preinstaliran na sistem, i funkcionalan sa telefonom, dakle ne možeš ga instalirati naknadno kao aplikaciju i očekivati da radi na nepodržanom uređaju.

Inače, sve što je potrebno je da mobitel ima Google Cast mogućnost, i onda se jednim klikom slika prebacuje sa mobitela na box.
Na Eon boxu je instalirana? A kod mene na mobitelu nije.
duffy_duck

#75013 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote:

Treba mi link aplikacije,posto nije instalirana izgleda na mom telefonu, a na boxu jeste ?
MTV

#75014 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

duffy_duck wrote:
crnivrag wrote:
Google Cast neće raditi, ako već nije preinstaliran na sistem, i funkcionalan sa telefonom,dakle ne možeš ga instalirati naknadno kao aplikaciju i očekivati da radi na nepodržanom uređaju.

Treba mi link aplikacije,posto nije instalirana izgleda na mom telefonu, a na boxu jeste ?
Pa covjek ti je vec odgovorio. Citaj sa razumijevanjem.
duffy_duck

#75015 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

MTV wrote: Pa covjek ti je vec odgovorio. Citaj sa razumijevanjem.
Aha skontao sam sada. Znaci moj telefon nema u sistemu google cast.
Benq

#75016 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

duffy_duck wrote: Treba mi link aplikacije,posto nije instalirana izgleda na mom telefonu, a na boxu jeste ?
Imas li link za download ram memorije za box ?
crnivrag

#75017 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

brazzo19 wrote: Aha, hvala ti, jos nesto, s obzirom da imam onaj trio grande paket od 53 ili 56 km nisam siguran imam i dodatni resiver i onu uslugu da su na oba resivera isti kanali ( 3km cini mi se placa to) nedavno sam produzio ugovor mislim da nema 2 mjeseca i dalje su mi produzili arene za jos dvije godine i pinkove, eh sad imam dva resivera onaj stari dobri v20 i d3 mini onaj mali, ako bih htio da zamjenim ovaj d3 mini mali resiver za ovaj eon, kakva je procedura koliko se placa hoce li mi ostati isti paket i hoce li se sta dodatno placati taj eon resiver na ovaj postojeci racun, hvala ti, nekako tebe pitam jer uvijek ti sve najbolje i detaljno objasnis :)
Da bi zamijenio jedan resiver za EON box, moraš platiti priključnu taksu od 80 KM i rentati taj box za 5 KM mjesečno, s tim ako se odlučiš preći na EON Full/Premium paket ili njihove Duo verzije, EON box ćeš dobiti potpuno besplatno.
brazzo19

#75018 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

crnivrag wrote:
brazzo19 wrote: Aha, hvala ti, jos nesto, s obzirom da imam onaj trio grande paket od 53 ili 56 km nisam siguran imam i dodatni resiver i onu uslugu da su na oba resivera isti kanali ( 3km cini mi se placa to) nedavno sam produzio ugovor mislim da nema 2 mjeseca i dalje su mi produzili arene za jos dvije godine i pinkove, eh sad imam dva resivera onaj stari dobri v20 i d3 mini onaj mali, ako bih htio da zamjenim ovaj d3 mini mali resiver za ovaj eon, kakva je procedura koliko se placa hoce li mi ostati isti paket i hoce li se sta dodatno placati taj eon resiver na ovaj postojeci racun, hvala ti, nekako tebe pitam jer uvijek ti sve najbolje i detaljno objasnis :)
Da bi zamijenio jedan resiver za EON box, moraš platiti priključnu taksu od 80 KM i rentati taj box za 5 KM mjesečno, s tim ako se odlučiš preći na EON Full/Premium paket ili njihove Duo verzije, EON box ćeš dobiti potpuno besplatno.
U cemu je razlika izmedju eon duo i premium verzija paketa i ove moje trio grande i koliko je razlika u cijeni i sta je to toliko skupo 80km samo da dodju i zamjene resiver :(
shalla

#75019 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

@crnivrag

Riješen mi je problem sa UniFi mrežom, riješen privatnom linijom :mrgreen:
Nije bilo do modema već nešto do naloga, to je promijenjeno i sada radi extra.

I da, neko pominje SK 4K HDR, ne kontam kako mislite da se automatski prebaci, ja na Sony TV imam pod settings/picture da upalim ili ugasim HDR za svaki kanal pa tako i za SK 4K :?:

Znači sutra Clasico i F1 u 4K formatu? Ništa, moram se prebaciti na MojaTv, sutra ima utakmica druge ABA lige a Bgm i srbijanska liga u fudbalu :lol:
chakany

#75020 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

U posljednje vrijeme često mi se pogubi lista kanala na D3 na drugom televizoru, jer uvijek napravim svoju listu kanala, i traje mi sedam dana, i onda sve pozicije pređu na neko drugo mjesto.
U pitanju je Sony TV. Sjećam se kada smo ga kupovali, da su mi u radnji kazali kako moram nešto namjestiti na nekakvu zemlju da bi onda radilo.
Da li je to uzrok što nestaju moje liste kanala, ili je ipak o nečemu drugom riječ :?
duffy_duck

#75021 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

chakany wrote:U posljednje vrijeme često mi se pogubi lista kanala na D3 na drugom televizoru, jer uvijek napravim svoju listu kanala, i traje mi sedam dana, i onda sve pozicije pređu na neko drugo mjesto.
U pitanju je Sony TV. Sjećam se kada smo ga kupovali, da su mi u radnji kazali kako moram nešto namjestiti na nekakvu zemlju da bi onda radilo.
Da li je to uzrok što nestaju moje liste kanala, ili je ipak o nečemu drugom riječ :?
Moze biti. Namjesti na Bosnu. Ako Bosne nema namjesti na bilo koju Evropsku lokaciju.
chudjenhe

#75022 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chudjenhe »

crnivrag wrote:
chudjenhe wrote:istice mi ugovor....vjerovatno ce mi ponuditi novi

8)
Očito nisi pratio temu, od jučer više nije moguće obnoviti ugovore za stare Duo/Trio Grande pakete.

Sada samo možeš uzeti neki od EON paketa, ili ne produžavati postojeći ugovor i ostati na tom starom paketu koliko god želiš.
ma ne pratim...samo vako kad mi nesta treba ili kad poskupe dodjem malo lanem

ako sam dobro vidio ekvivalent trio grande paketu je eon light
ako ti nije mrsko malo mi razjasni
- mogu li kao vec postojeci korisnik kojem je istekao ugovor potpisati novi za ovaj light
- sta je uopce eon smart aplikacija, u cemu je razlika gledati tv ''ovako'' i preko te aplikacije (ukratko) :D
- koliko traje taj promo period smart tv aplikacije i arene sd, jel 12 il 24 mjeseca
- dobijem li fiksni aparat

hvala ako samo i procitas a ne odgovoris

:D
crnivrag

#75023 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chudjenhe wrote:
ma ne pratim...samo vako kad mi nesta treba ili kad poskupe dodjem malo lanem

ako sam dobro vidio ekvivalent trio grande paketu je eon light
ako ti nije mrsko malo mi razjasni
- mogu li kao vec postojeci korisnik kojem je istekao ugovor potpisati novi za ovaj light
- sta je uopce eon smart aplikacija, u cemu je razlika gledati tv ''ovako'' i preko te aplikacije (ukratko) :D
- koliko traje taj promo period smart tv aplikacije i arene sd, jel 12 il 24 mjeseca
- dobijem li fiksni aparat

hvala ako samo i procitas a ne odgovoris

:D
Da, ekvivalent je paket EON Light, ali putem njega se ne dobija EON box, već obični D3 resiver.

Ti kao postojeći korisnik možeš naravno preći na nove EON pakete, i da ti nije istekao ugovor (ja sam tako, produžio ugovor za Trio Grande Premium u maju ove godine na 24 mjeseca, a ove sedmice prešao na EON Premium paket).

EON Smart TV je aplikacija putem koje je omogućeno praćenje svih kanala iz ponude tvog paketa putem Smart TV-a, i putem nje imaš mogućnost korištenja i usluga TV Unazad 7 dana na svim kanalima iz tvog paketa, kao i opcije Video Klub.

Fiksni aparat svakako dobijaš gratis, a u okviru ove akcije dobijaš 6 mjeseci staru cijenu paketa (koja je zapravo identična tom novom paketu) i 24 mjeseca promotivno Arena SD paket, ako potpišeš novi ugovor na 24 mjeseca.
chudjenhe

#75024 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chudjenhe »

crnivrag wrote:
Da, ekvivalent je paket EON Light, ali putem njega se ne dobija EON box, već obični D3 resiver.

Ti kao postojeći korisnik možeš naravno preći na nove EON pakete, i da ti nije istekao ugovor (ja sam tako, produžio ugovor za Trio Grande Premium u maju ove godine na 24 mjeseca, a ove sedmice prešao na EON Premium paket).

EON Smart TV je aplikacija putem koje je omogućeno praćenje svih kanala iz ponude tvog paketa putem Smart TV-a, i putem nje imaš mogućnost korištenja i usluga TV Unazad 7 dana na svim kanalima iz tvog paketa, kao i opcije Video Klub.

Fiksni aparat svakako dobijaš gratis, a u okviru ove akcije dobijaš 6 mjeseci staru cijenu paketa (koja je zapravo identična tom novom paketu) i 24 mjeseca promotivno Arena SD paket, ako potpišeš novi ugovor na 24 mjeseca.
hvala mnogo

uglavnom sve jasno osim cijene...na stranici pise prvih 12 mjeseci 32,90, a onda 55.90 a i si mi nekako nejasno napisao u odnosu na ovo
i haj, kad te vec gnjavim, valja li sta taj fiksni telefon :D
crnivrag

#75025 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chudjenhe wrote:
hvala mnogo

uglavnom sve jasno osim cijene...na stranici pise prvih 12 mjeseci 32,90, a onda 55.90 a i si mi nekako nejasno napisao u odnosu na ovo
i haj, kad te vec gnjavim, valja li sta taj fiksni telefon :D
Ta cijena na stranici se odnosi na potpuno nove korisnike koji do sada nisu koristili Telemach usluge.

Fiksni telefon nije toliko loš, odnosno ima standardne funkcije, a i nije estetski loš :D

Image
Locked