SDA-All about
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#7501 Re: SDA-All about
a mislim da je TreNerko kriv za sve ove Neonkove muke
-
muzicar_iz_parka
#7502 Re: SDA-All about
Ali treba gledat pozitivno, manje direktne štete će napraviti kao direktorica, šta mislite da je postala doktorica ili hirurg koliki bi teko onda bio rizik za pacijente. 
- JoseMujica
#7503 Re: SDA-All about
za pojedine čobane SDA i jeste ko Amerikamuzicar_iz_parka wrote:Američki san, kao što bi rekli od perača tanjira do milionera.JoseMujica wrote:tako je...naša Seka će da bidne najskromnija direktorica bolnice u svijetu
Seku je skromnosti naučila vjera u boga i tako je uz božiju pomoć, insallah, Seka u rekordnom roku napredoavala od medicinske sestre do direktorice bolnice. Perenospora trans Penis ad Astra ili što bi naš prost narod reko: Pomozi sebi pa će ti i bog pomoći
ps
jedini sličan slučaj je bio, gle čuda u Bosni i gle još većega čuda u SDA, kada je jedna perspektivna čistačica iz okolice Tuzle postala sudijnica Ustavnog suda...pravna država od ponedeljka
-
udrch
#7504 Re: SDA-All about
ova zemlja svkai dan dotiče dno..Opetja033 wrote:"SDA ponizila politički establišment RS"
BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki smatra da je SDA, prijedlogom Dževada Mahmutovića za ministra u novoj vladi Republike Srpske, neizmjerno ponizila građane Srpske i njen politički establišment. Vlajki ističe da je SDA dobro znala za ratnu, antisrpsku aktivnost Mahmutovića, a bila je i svjesna da Vlada Srpske nikada neće prihvatiti kandidaturu Mahmutovića.
"Za SDA je potpuno svejedno hoće li učestvovati u vladi Srpske ili ne. U ovom času ona vodi borbu za teritoriju Federacije BiH, posebno za centralnu Bosnu, a na štetu Hrvata. Srpska teritorija je ostavljena za drugu fazu njene ekspanzije", navodi Vlajki u saopštenju.
On je ocijenio da je cilj predlaganja Mahmutovića, nosioca "Zlatnog ljiljana", prvenstveno da se Srpskoj da na znanje da je "genocidna i agresorska tvorevina" protiv koje će se i dalje voditi rat - sve do njenog uništenja.
"Republika Srpska je pružila ruku političkog prijateljstva najjačoj stranci u Federaciji, a zauzvrat je dobila sramni šamar. Za nadati se, da nakon ovoga, vlast u Srpskoj neće više htjeti da jedan od ministara u novoj vladi Republike Srpske bude iz reda SDA kako ne bi ponizila ni srpski narod, ni samu sebe", ističe Vlajki.
Dževad Mahmutović je kandidat SDA za ministra trgovine i turizma Republike Srpske, a pojedini mediji javili su da je nosilac muslimanskog ratnog priznanja "Zlatni ljiljan".
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio da u novoj vladi Srpske neće biti neko ko ima sumnjivu ratnu prošlost i da tako nešto nije ni zvanično najavljeno.
čovjeka koji je rođen i odrastao u malom mjestu Zaklopači u kojoj je u ovom ratu jedan od simbola srpske monstruoznosti optužuju za nešto što se još nije ni desilo..
od čovjeka kojem je sigurno neko od bližih članova porodice stradao u masakru u kojem su ubijena i djeca očekuju da haman voli četničku tvorevinu..
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ni-20-go ... /120515110
sad bi bilo dobro da umjesto njega predlože Murata Avdića
-
udrch
#7505 Re: SDA-All about
Suada Palavrić je stvarno odbojna osoba, ali ovo je čista neistina..i ne ide tebi u prilog, jer je diplomirala 1986.JoseMujica wrote:tako je...naša Seka će da bidne najskromnija direktorica bolnice u svijetu
Seku je skromnosti naučila vjera u boga i tako je uz božiju pomoć, insallah, Seka u rekordnom roku napredoavala od medicinske sestre do direktorice bolnice. Perenospora trans Penis ad Astra ili što bi naš prost narod reko: Pomozi sebi pa će ti i bog pomoći
ps
jedini sličan slučaj je bio, gle čuda u Bosni i gle još većega čuda u SDA, kada je jedna perspektivna čistačica iz okolice Tuzle postala sudijnica Ustavnog suda...pravna država od ponedeljka
- JoseMujica
#7506 Re: SDA-All about
jel joj diploma ima pečat?
-
udrch
#7507 Re: SDA-All about
komunisti bi ruku dali da nije..a osim toga, jel ti znaš kako izgleda Suada?Genije wrote:a jel bilo ondak
per penis ad astra
- JoseMujica
#7508 Re: SDA-All about
mada, kad bolje razmislim
- JoseMujica
#7509 Re: SDA-All about
fakat...kad bi mi neko sad dao opkladu 1:100 da stavim milju na to da su obje frže....mislim da bih odustao od te ponude...Balkan je ovo....ovdje orangutani i životinje natežu što ne bi i njih dvije
-
muzicar_iz_parka
#7510 Re: SDA-All about
Vi zaborvljate da se ljudi služe raznim vradžbinama, ko zna šta je Majkićka napravila onom svome budalašu, drugačije taj fenomen nije za objasniti.
- JoseMujica
#7511 Re: SDA-All about
zar ono ima nekogamuzicar_iz_parka wrote:Vi zaborvljate da se ljudi služe raznim vradžbinama, ko zna šta je Majkićka napravila onom svome budalašu, drugačije taj fenomen nije za objasniti.
evo ženu zovem da mi vode preko mašica dadne
-
Futavats
#7512 Re: SDA-All about
ma ko je jaro kriv? SDA nije sigurno, tako kazu raja na forumuudrch wrote: ova zemlja svkai dan dotiče dno..
čovjeka koji je rođen i odrastao u malom mjestu Zaklopači u kojoj je u ovom ratu jedan od simbola srpske monstruoznosti optužuju za nešto što se još nije ni desilo..
od čovjeka kojem je sigurno neko od bližih članova porodice stradao u masakru u kojem su ubijena i djeca očekuju da haman voli četničku tvorevinu..
eno Klempo hoce da pregovara. Od BiH nema nista to odgovorno tvrdim, jer da ima ista od drzave ovo se nikad ne bi desilo
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7513 Re: SDA-All about
Opetja033 wrote:Znaci usaglasili smo se da je, unatoc svojim mogucnostima i plateznoj moci, gospodja Izetbegovic na prvom mjestu jedna vrlo skromna zena ma sta ovi sa lijevih pozicija pokusavali orkestirati.
Idemo dalje.
Hocete (vi iz SDA) koristiti instituciju ugrozenosti vitalnog nacionalnog interesa, a vezano za sekinu torbicu od 2800KM
Nego kako nego skromna, bogobojazna i sa narodom sazivjela, prva dama u Bosnjaka...koja nosi torbicu (a ima ih barem 10-tak takvih) cija je cijena veca nego tri prosjecne plate u Federaciji.
A "ovi lijevi" vidis tako nakaradan imaju sistem vrijednosti i sistem moralnosti, gdje prva dama bi trebala barem djelomicno dijeliti sudbinu svoga naroda. A ne k'o Marija Antoaneta, gdje je na stanje svoga naroda, glad i neimastinu odreagovala sa onom jako poznatom "Ako nemaju za hljeba, nek' jedu kolace".
Ali ok, to je nakaradnja logika "ovih lijevih" socijalno osjetljivih i sa nakaradnim pogledima vezano za koliko-toliko ujednacenije prihvatanje krize na svoja pleca.
Bitno je da "prva dama u Bosnjaka" ima ...ko hebe rudare, invalide, penzionere i desetine drugih kategorija stanovnistva.
Ave Izetbegovici...ave SDA!!!
-
Holms
#7514 Re: SDA-All about
mozda ce Bakirovoj hanumi na postavljenje doći dugogodišnji kućni prijatelj Dobrica.
e to je povezivanje dvije susjedne zemlje i orijentacija ka budućnosti

e to je povezivanje dvije susjedne zemlje i orijentacija ka budućnosti
-
udrch
#7515 Re: SDA-All about
mislim ono stvarno..jel te neko pitao za mišljenje..na faHraonovce mi se povraća..sve što mi imaš reći davno je havaz pisao o tome..Futavats wrote:ma ko je jaro kriv? SDA nije sigurno, tako kazu raja na forumuudrch wrote: ova zemlja svkai dan dotiče dno..
eno Klempo hoce da pregovara. Od BiH nema nista to odgovorno tvrdim, jer da ima ista od drzave ovo se nikad ne bi desilo
-
udrch
#7516 Re: SDA-All about
joj Libero-LIBERO- wrote:Opetja033 wrote:Znaci usaglasili smo se da je, unatoc svojim mogucnostima i plateznoj moci, gospodja Izetbegovic na prvom mjestu jedna vrlo skromna zena ma sta ovi sa lijevih pozicija pokusavali orkestirati.
Idemo dalje.
Hocete (vi iz SDA) koristiti instituciju ugrozenosti vitalnog nacionalnog interesa, a vezano za sekinu torbicu od 2800KM![]()
Nego kako nego skromna, bogobojazna i sa narodom sazivjela, prva dama u Bosnjaka...koja nosi torbicu (a ima ih barem 10-tak takvih) cija je cijena veca nego tri prosjecne plate u Federaciji.
A "ovi lijevi" vidis tako nakaradan imaju sistem vrijednosti i sistem moralnosti, gdje prva dama bi trebala barem djelomicno dijeliti sudbinu svoga naroda. A ne k'o Marija Antoaneta, gdje je na stanje svoga naroda, glad i neimastinu odreagovala sa onom jako poznatom "Ako nemaju za hljeba, nek' jedu kolace".![]()
Ali ok, to je nakaradnja logika "ovih lijevih" socijalno osjetljivih i sa nakaradnim pogledima vezano za koliko-toliko ujednacenije prihvatanje krize na svoja pleca.
Bitno je da "prva dama u Bosnjaka" ima ...ko hebe rudare, invalide, penzionere i desetine drugih kategorija stanovnistva.
Ave Izetbegovici...ave SDA!!!![]()
![]()
-
Doktor29
#7517 Re: SDA-All about
Mentalitetom su isti, tko je autor manje je bitno...on se torbicom bavi, jesi li Deena pitao za cijenujoj Libero ...jebome ako ovu tvoju konstrukciju preko vieknda havaz ne objavi..mislim ono, nema šta ni ispravljati..samo copy/paste..vidim već si i cijenu odredio..ljudi ne mogu da prepoznaju original kad ga imaju u ruci, a ti preko slike..
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7518 Re: SDA-All about
To kao neki humor, nesto??? Dobro si Backovice prozvao (samoinicijativno). Cijela ta vesela druzina (Backovic) i jesu produkt ovih SDA ustolicenih moralnih vrijednosti, i novonastale elite.
A to za cijenu, sta mislis da pitamo radnike iz Klasa, zeljezare, Krivaje...poljoprivednike, ratne invalide, penzionere..sta za njih prestavlja 2800KM-ova.
Ali ok, ne moras ni odgovoriti...svakako znam da ces poseci za nekom "veselicom", postapalicom, narodnom humotvorinom...il' pak nekim slicnim nacinom relativizacije.
SDA, demokratija i ustoliceni sistem vrijednosti...shvatam apsolutno
A to za cijenu, sta mislis da pitamo radnike iz Klasa, zeljezare, Krivaje...poljoprivednike, ratne invalide, penzionere..sta za njih prestavlja 2800KM-ova.
Ali ok, ne moras ni odgovoriti...svakako znam da ces poseci za nekom "veselicom", postapalicom, narodnom humotvorinom...il' pak nekim slicnim nacinom relativizacije.
-
Futavats
#7519 Re: SDA-All about
izvini za smetnju, je li se ono to ranije jedno nisi Æslogao s temom"?udrch wrote: mislim ono stvarno..jel te neko pitao za mišljenje..na faHraonovce mi se povraća..sve što mi imaš reći davno je havaz pisao o tome..
izvrdavanje rasprave po potrebi, relativiziranja, podmetanja, patetika.....sve si primjenio (stari arsenal SDA kadra koji dokazano funkcionise). Kad budes povraco gledaj u kakav lavor nemoj po sagovorniku
-
Futavats
#7520 Re: SDA-All about
ma ko kaze da je par milja luksuz??
-
Futavats
#7521 Re: SDA-All about
meni Fahraon baci na pivu vise......... ali malo je ovi SDA kamikaze me unistiseGenije wrote:kažu ljudi čija je to sedmomjesečna plata
a takvih je more
pa vidi, ako Seka i Kibra imaju para mozda je Tihic skroman, nemoj ih bezveze napadati
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#7522 Re: SDA-All about
Školski primjer ko zna čega. Mnogi i zvaničnici i nezvanične osobe vole se busati u prsa time da je SDA jedina zaslužna za nezavisnost i odbranu zemlje. Mislim da biste trebali pitati njih odakle im ta suluda ideja. Za odbranu i nezavisnost zemlje su zaslužni svi njeni građani koji su željeli nezavisnost odnosno oni koji su stali u njenu odbranu.Co0l wrote:Skolski primjer tautologije.tvsabina wrote:
Niko nije dovoljno "glup da tvrdi nešto ovako" ali su obično svi dovoljno pametni da sve zasluge za nezavisnost te odbranu od agresije , iz ko zna kog razloga (pitam se pitam) pripisuju SDA !!!
Ništa nije rečeno ali sve se zna i da se zna. Recimo jako glup ili neupućen čovjek bi pomislio na osnovu raznih "izjava" da je Bosna i Hercegovina zavisila samo od SDA što je notorna neistina. Da zavisila je, ali NE SAMO od njih nego je imala pomoć od svih patriota.
Ne "krivim" ja SDA za Radončića i Silajdžića. Oni su nus-produkt sistema vrijednosti koje je sama kreirala , njena djeca koja su digla ruku na majku . Opet nisam sigurna da nema još nekih Silajdžića i Radončiča koji su - fini ! Privreda je u bezizlaznom minusu.
Iz ranijeg sistema je ostala DRUŠTVENA imovina koja je opet vraćena DRUŠTVU (gradu,kantonu,entitetu,državi) a onda opet - mađioničarskim trikom postala - privatna. Kako - ne znamo ali "po zakonu "uglavnom.
I da jesu "produkt bivšeg sistema" "ovi iz SDA i drugih stranaka" (a nisu svi isti NIKADA) u tom sistemu nikako nisu bili - produktivni jer su u suprotnom završavali gdje treba - iza rešetaka. Tek su u "novom sistemu" dobili maštu na volju. Upalili ljudi svjetlo da vide....
Mogli bismo ovako do jutra al ocito je da je besmisleno,Ja te pitam da mi kazes ko je to tolko bio glup da SVE zasluge za odbranu zemlje pripise SDA sto si ti,kao,demantovala,ti mi odgovaras da nije niko bio tolko glup da tvrdi to nego su obicno svi dovoljno pametni da to tvrde.I sto je najgore takav odgovor kod tebe ima tezinu argumenta.i tako do kraja posta.
Zato kazem da je besmisleno raspravljati kad se takvi 'argumenti' koriste u raspravi.
Naravno da je besmisleno raspravljati.
Nimalo besmisleno nije demantovati besmislice. Čisto da ne bude "zabune".
- Damir_5
#7523 Re: SDA-All about
Bude li SDA ucestvovala u vladi sumske, to je onda jasan pokazatelj za 2014 godinu da ce oni nuditi SNSD-u vise nego SDP i da ih u stvari nista ne cini razlicitim nego da su samo onda manje nudili od SDP-a, koji kako vidim je jako puno ponudio HDZ-u i SNSD-u. Ta politika da neka bosnjacka stranka mora nuditi Srbima i Hrvatima ustupke na racun Bosnjaka da bude u vladi, to je smijesno.Opetja033 wrote:"SDA ponizila politički establišment RS"
BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki smatra da je SDA, prijedlogom Dževada Mahmutovića za ministra u novoj vladi Republike Srpske, neizmjerno ponizila građane Srpske i njen politički establišment. Vlajki ističe da je SDA dobro znala za ratnu, antisrpsku aktivnost Mahmutovića, a bila je i svjesna da Vlada Srpske nikada neće prihvatiti kandidaturu Mahmutovića.
"Za SDA je potpuno svejedno hoće li učestvovati u vladi Srpske ili ne. U ovom času ona vodi borbu za teritoriju Federacije BiH, posebno za centralnu Bosnu, a na štetu Hrvata. Srpska teritorija je ostavljena za drugu fazu njene ekspanzije", navodi Vlajki u saopštenju.
On je ocijenio da je cilj predlaganja Mahmutovića, nosioca "Zlatnog ljiljana", prvenstveno da se Srpskoj da na znanje da je "genocidna i agresorska tvorevina" protiv koje će se i dalje voditi rat - sve do njenog uništenja.
"Republika Srpska je pružila ruku političkog prijateljstva najjačoj stranci u Federaciji, a zauzvrat je dobila sramni šamar. Za nadati se, da nakon ovoga, vlast u Srpskoj neće više htjeti da jedan od ministara u novoj vladi Republike Srpske bude iz reda SDA kako ne bi ponizila ni srpski narod, ni samu sebe", ističe Vlajki.
Dževad Mahmutović je kandidat SDA za ministra trgovine i turizma Republike Srpske, a pojedini mediji javili su da je nosilac muslimanskog ratnog priznanja "Zlatni ljiljan".
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio da u novoj vladi Srpske neće biti neko ko ima sumnjivu ratnu prošlost i da tako nešto nije ni zvanično najavljeno.
Uglavnom da sam ja na mjestu Tihica, ovo bi sa gnusanjem odbio. To bi mu bila dobra investicija za izbore 2014 godine gdje ako bude igrao kako treba ce dobiti podrsku od bosnjackog naroda i to toliku da mu nece trebati se cjenkati sa Dodikom i Covicem o ulasku u vladu. Naravno SDA ne zasluzuje to, zapravo vecina glasova koje SDA dobije 2014 godine, ako u medjuvremenu ne ukakaju nesto, nece biti za SDA, nego ce biti glasovi protiv SDP-a.
Last edited by Damir_5 on 09/03/2013 10:34, edited 1 time in total.
-
Doktor29
#7524 Re: SDA-All about
Baviti se zenskom torbicom u ovom slucaju je periferija svih periferija, zenski mentalitet je takav da ce za te glupe torbice dati sve sto ima ali tvoj socijalisticki mentalitet ne moze da shvati da zena predsjednika drzave i doktorica moze imati takvu torbu bez ikakvih problema, veci je problem ta logika "od kud njoj, sto ja nemam", ili to je 7. plata nekog pekara...reci mi gdje to nije slucaj u svijetu..-LIBERO- wrote:To kao neki humor, nesto??? Dobro si Backovice prozvao (samoinicijativno). Cijela ta vesela druzina (Backovic) i jesu produkt ovih SDA ustolicenih moralnih vrijednosti, i novonastale elite.![]()
Ali ok, ne moras ni odgovoriti...svakako znam da ces poseci za nekom "veselicom", postapalicom, narodnom humotvorinom...il' pak nekim slicnim nacinom relativizacije.![]()
Svi funkcionisu u okviru svojih mogucnosti, tvoje su da kmecis oko torbice a njeno je da je ima, ta je zena odvratna kao malo tko ali njena torbica je njena stvar
-
smijesni_ste
#7525 Re: SDA-All about
Koliko ja znam Izetbegovic junior nije predsjednik države....