Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
HarTar wrote: ↑22/06/2020 00:49
MorningStar, učini mi se Tvrtko od tebe
Sto ? Po cemu ?
Izbacuješ te nekakve fotografije, Twittere na arapskom, tako i Tvrtko kikica radi, samo što kod njega ništa nije povezano sa tim o čemu laprda
Kakav tviter - stranica politicke stranke za koju ovdje govore da se selefije kao bore protiv iste a platforma u 80% se slaze sa ideologijom selefija.
A ono na arapskom to je logo stranke sta cu . Inace kiki je nala maca za sarajevoxxx koji je cijele disertacije postavljao na arapskom da potkrijepe njegove stavove
Izbacuješ te nekakve fotografije, Twittere na arapskom, tako i Tvrtko kikica radi, samo što kod njega ništa nije povezano sa tim o čemu laprda
Kakav tviter - stranica politicke stranke za koju ovdje govore da se selefije kao bore protiv iste a platforma u 80% se slaze sa ideologijom selefija.
A ono na arapskom to je logo stranke sta cu . Inace kiki je nala maca za sarajevoxxx koji je cijele disertacije postavljao na arapskom da potkrijepe njegove stavove
A, mnogi ovdje razumiju i čitaju arapski taj je kralj
Tvrtko stavi fotografije kuća poginulih pripadnika tzv. seoske straže na istoku Turske i tvrdi da su to kuće poginulih turskih vojnika. Najžalosnije je što on u to vjeruje
Jesi li se uvjerio da je selefijska stranka podrzala Sisija ?
Nisam rekao par gangstera?
I reako sam da je bilo i tenzija izmedju obicnih pristalica, ali da je bilo daleko od gradjanskog rata.
On July 3, 2013, when General Abdel Fattah El-Sisi announced that the Egyptian army was stepping in to remove the country’s first freely elected Islamist president Mohammed Morsi after massive popular protests, there was an unlikely figure sitting among a panel of the general’s largely liberal supporters: Younis Makhyoun, the chairman of the ultra-conservative Salafi Nour party.
From a school of thought that had shunned politics for decades; the Nour party entered the political arena after the 2011 revolution and saw unexpected success in elections. While the party initially allied with the Muslim Brotherhood, it was not long after securing an Islamist-leaning constitution that the party began distancing itself from the floundering group. By the July 3rd ouster of Morsi, the party had shrewedly positioned itself as the only Islamist representative in the military-backed government.
While the Nour party may have initially gained much power from their decision to side with the military, it has now forced the party to make considerable concessions, caused fractures within its ranks, and come at the expense of much of its grassroots support. While it seems unimaginable that an ultraconservative Salafi party could actively support a secular regime amid a bloody crackdown on their fellow pious Muslims, ultimately their decision was made in an attempt to secure specific political gains and was the result of influence from their Arab gulf backers who welcomed the coup, namely Saudi Arabia.
Pokusali da se izvuku da ne propadnu sa Morsijem, opet ih vojska "rasformirala"......
Rekao sam da su selefije podrzale Sisija. '
Ti rekao da nisu
Ja ti dokazao da jesu
Sad rti govoris kako su oni nesto pokusali, pa se sad rasformirali.
Da ti ponovim.
Selefijska stranka je podrzala sklanjanje Mursija i a dolazak Sisija.
Zasto, to ne znam. Pitaj njih.
jesu ga podrzali to je istina tako zvana selefijska „nur partija“ u egiptu je podrzala generala sisija, podrzali zato jer je puc u egiptu finansiran od strane sauda i emirata, a isto tako i te tako zvane selefijske partije, jedna je u egiptu a drugi su na strani haftara, isto i jedno i drugo!
cudna stvar da ovde imas ljudi koji se izjasnjavaju kao ateisti a podrzavaju rezime koje saud i emirati finansiraju kroz svoje takozvane „selefijske stranke“
Pokusali da se izvuku da ne propadnu sa Morsijem, opet ih vojska "rasformirala"......
Rekao sam da su selefije podrzale Sisija. '
Ti rekao da nisu
Ja ti dokazao da jesu
Sad rti govoris kako su oni nesto pokusali, pa se sad rasformirali.
Da ti ponovim.
Selefijska stranka je podrzala sklanjanje Mursija i a dolazak Sisija.
Zasto, to ne znam. Pitaj njih.
jesu ga podrzali to je istina tako zvana selefijska „nur partija“ u egiptu je podrzala generala sisija, podrzali zato jer je puc u egiptu finansiran od strane sauda i emirata, a isto tako i te tako zvane selefijske partije, jedna je u egiptu a drugi su na strani haftara, isto i jedno i drugo!
cudna stvar da ovde imas ljudi koji se izjasnjavaju kao ateisti a podrzavaju rezime koje saud i emirati finansiraju kroz svoje takozvane „selefijske stranke“
japin_mutapi wrote: ↑22/06/2020 00:48
Selefije/vehabije su uvijek i svugdje režimski ljudi. Bilo kao pojedinci, grupa, udruženje građana ili politička organizacija sa većom ili manjom snagom.
Po njihovom učenju i shvatanju politike i vlasti nije dozvoljeno buniti se protiv vlastodržaca.
Većina je na pravcu koji zastupaju vjerski autoriteti iz Saudijske Arabije i postupaju po uputama koji im dolaze iz te zemlje.
Učestvovanje na izborima i političkom životu, podrška/protivljenje određenim ljudima i organizacijama, javna komunikacija, mediji, misionarski rad, humanitarni i socijalni angažman itd sve sa ciljem promovisanja i podrške KSA. Duboko indoktrinirani i instrumentalizovani u svome djelovanju provode politiku vladajuće elite Saudijske Arabije.
U suštini se bore za status quo i protiv političke emancipacije i društvenog napretka.
Zvuči poznato?
Od tih principa su odustali u Siriji. Tu su se, kao i ihvanije, igrale tekfira i džihada.
Nisu odustali, jer ovo sto spominje Japin, vazi za sunitske lidere......
Kikibombona wrote: ↑22/06/2020 17:59
Podrska za lidera arapskog svijeta stize iz Jordana
Amerikanci stigli u Tripoli da uvjere Turke, vehabije i ihvanije da nije sramota podviti rep pred al-Sisijem.
ako je mislio da ce neko podviti rep onda je trebao letjeti za ankaru ne u tripoli!
pred sisijem ni protestanti nisu podvili rep na al-tahrir mejdanu dok nije poslao tenkove i bagere na civiliste, a kamo li turska!
Ako Etiopija ne dodje pameti slijedi brutalan odgovor. Egipatska avijacija bi mogla unistiti branu bez vecih problema.
Sto se tice Libije
...
Amerika spasava obraz Turcima, tako sto ce izgledati da su ih Amerikanci nagovorili na primirje, a svi znamo da su se usrali nakon poruka al-Sisija i Egipta. Dosli su do Sirta i stali. Nesto ih je dobro odalamilo po pohlepnoj labrnji.
Zinula guzica na ovo...
Docekalo ih ovo...
...
I sada jedino razmisljaju kako prikriti ponizavajuci poraz...
Ni on sam ne vjeruje u ove glupsoti sto pise, mevidjen nivo odsustva pameti.
Pukni jedan dva tri tvita , bu ito je to., moji pobjedjuju, mrski iturci u pobjegli u anatoliju,
Last edited by The 51st State on 22/06/2020 21:12, edited 1 time in total.
@Kiki, previše potcjenjuješ Tursku kao da je iz reda polurazvijenih zemalja poput Papua Nove Gvineje i sl. Ne vjerujem da Turska nije (kad se odlučila da interveniše u Libiji) računala na reakciju Egipta i da nije davno pripremila adekvatan odgovor na tu mogućnost. Kakva Amerika, kakvo spašavanje obraza....
Pa dovoljan pokazatelj Turske odlučnosti je da se nisu povukli ni u momentu kad su im se interesi sukobili sa ruskim interesima i kad je zamalo došlo do otvorene konfrontacije.