Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
SA 071

#7501 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by SA 071 »

nadžak wrote:
SA 071 wrote:Eh danas mi dođe pošiljka za koju je TN pokazivao (i još uvijek pokazuje) da je ista iz New York-a tek krenula i da je u tranzitu prema destinaciji. Ovo znači i da praćenje ovih tracking brojeva nije pouzdano. :-)
De mi reci gdje pratiš taj status za TN ?
http://www.17track.net/
http://www.trackitonline.ru/
http://ppxtrack.com/
nadžak

#7502 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Ok, hvala.
SA 071

#7503 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by SA 071 »

nadžak wrote:Ok, hvala.
Nema na čemu. Ovaj zadnji link ne radi za svaki TN koliko sam skontao, ali radi za ovaj američki koji sam dobio...
quarterback

#7504 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

:thumbup:
Ericha100

#7505 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Ericha100 »

Ljudi kako provjeravate jesu li vam stigle pošiljke za koje niste dobili TN? Gotovo redovno mi se desi da ako mi je pošiljka kasnila, jednom kada konačno dođe ovi je na pošti drže i po mjesec dana i niko me ne obavjesti pri tome da je stigla i da je podignem. To sam skontala provjeravajući pošiljke koje imaju TN i koristeći bh poštin track and trace, ali ne znam kako da vidim je li mi se isto desilo i sa pošiljkama koje su kasnile a nisu imale TN.
quarterback

#7506 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

tako sto pogledam sanducic
Ericha100

#7507 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Ericha100 »

Da opet ponovim: zadnje 3-4 pošiljke koje su mi kasnile i imale svoj TN mi nisu nijednom uručene od strane poštara. Dok sam ja gledala u sanduče, one su uredno stajale na pošti i niko me nikad nije ni obavjestio da su stigle niti mi poslao poštara da mi ih uruči. Samo zahvaljujući TN sam uopšte saznala da su u BiH i pitam šta u takvim situacijama kada nema TN? Izgleda halališ da se može desiti da je ona stigla i tebi niko niti javi niti je donese.
holowey

#7508 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

quarterback wrote:ovo je neki namcor, vidis da ne salje ni svojima u Hong Kong :D
zna da muti sa posiljkama a njegovi bi ga mogli pronaci i nalupati...nije se zezati sa rodjacima brus lija :evil:
Antifriz+

#7509 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Antifriz+ »

Ja ne znam kako vama dolaze pošiljke iz Kine. Od oktobra do danas preko Ebaya naručeno 10 artikala, samo 1 stigo... Al mi nije jasno kako dolaze sa lightinthebox , a ebay nula bodova i to na lightinthebox nisam nikad platio ni jedan nego se nekad davno registrovano i redovno dobijam nekakve poklon bonove i plaćam njima, a sve što poručim dodje za max 20 dana i to džaba.... A što se tiče ebaya nisam mislio ni otvarati sporove, ali kad me jedan kinez levatio za stvarcicu od 15-ak dolara i napisao da ce artikal ponovo poslati sutra, pa kroz sat vremena kad sam trazio refund pise da je poslao juce, e od tad sam otvorio sve i sve pare dobio nazad jer mislim da ti artikli koji nisu dosli nisu ni poslani...
Capsicum

#7510 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Capsicum »

Ma samo traziti refund. Pa ako dodje artikl, lako ga je platiti. Meni u zadnjih pola godine jedno 10 stvari nije nikad doslo.

Ako idete s varijantom da vam posalju ponovo, dobar dio njih ne posalje nikad jer kontaju ili ce kad tad ta posiljka doci ili ce ebay skloniti item iz liste transakcija pa se mozete slikat, a i prodju vam svi rokovi. Ja sam kad prodje rok jedino uspio da po onom broju itema, koji sam nasao u mailu, da ga ukicam u search na ebay, pa vam izbaci taj artikl i pise da ste ga kupili, onda idete na opciju contact seller ili tako nesto i onda mozete nastaviti komunikaciju s njim. Dosta sellera ne gleda vise je li prosao rok za zalbe pa slobodno trazite refund iako je prosao...
Antifriz+

#7511 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Antifriz+ »

Capsicum wrote:Ma samo traziti refund. Pa ako dodje artikl, lako ga je platiti. Meni u zadnjih pola godine jedno 10 stvari nije nikad doslo.

Ako idete s varijantom da vam posalju ponovo, dobar dio njih ne posalje nikad jer kontaju ili ce kad tad ta posiljka doci ili ce ebay skloniti item iz liste transakcija pa se mozete slikat, a i prodju vam svi rokovi. Ja sam kad prodje rok jedino uspio da po onom broju itema, koji sam nasao u mailu, da ga ukicam u search na ebay, pa vam izbaci taj artikl i pise da ste ga kupili, onda idete na opciju contact seller ili tako nesto i onda mozete nastaviti komunikaciju s njim. Dosta sellera ne gleda vise je li prosao rok za zalbe pa slobodno trazite refund iako je prosao...
meni su par artikala skloniti sa ebaya ali sam refund uredno zavrsio na paypalu
zubi

#7512 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zubi »

Antifriz+ wrote:
Capsicum wrote:Ma samo traziti refund. Pa ako dodje artikl, lako ga je platiti. Meni u zadnjih pola godine jedno 10 stvari nije nikad doslo.

je li komplikovana ta procedura trazenja refunda na paypalu?
nisam nikad, a ko da gledam ne gine mi :(
Antifriz+

#7513 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Antifriz+ »

zubi wrote:
Antifriz+ wrote:

je li komplikovana ta procedura trazenja refunda na paypalu?
nisam nikad, a ko da gledam ne gine mi :(
Isto ko i ebay samo sto je dobra stvar kod paypala je rok za spor a to je 180 dana od dana kupovine
Capsicum

#7514 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Capsicum »

Probajte prvo kontaktirat sellera na ebay-u, pa tek onda ici na paypal. Manje komplikacije. Moje iskustvo je da svi uglavnom odobre refund.
Antifriz+

#7515 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Antifriz+ »

Capsicum wrote:Probajte prvo kontaktirat sellera na ebay-u, pa tek onda ici na paypal. Manje komplikacije. Moje iskustvo je da svi uglavnom odobre refund.

Tako se i radi al je problem od nove godine sto jednostavno kupljeni artikal nestane na ebayu... doduse vjerovatno nisam imao problem na paypalu oko refunda zato sto kupujem preko ebaya vec dugo i uvijek kad uradim refund a artikal dodje nakon par mjeseci ja izvrsim ponovno placanje tako da je svaki spor rijesen u moju korist, e samo nisam skonto nikad kako ebay obavijestit o ponovnom placanju jer moras proc hiljadu nekih automatskih odgovora pa mi se to sve popne na neku stvar i odustanem od kontakta :) .... dok je ioffer omogucavao placanje preko paypala lako je islo sa obavjestavanjem al na ebayu kao da radis u Bosni test za prijem u radni odnos :)
Capsicum

#7516 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Capsicum »

Antifriz+ wrote:
Capsicum wrote:Probajte prvo kontaktirat sellera na ebay-u, pa tek onda ici na paypal. Manje komplikacije. Moje iskustvo je da svi uglavnom odobre refund.

Tako se i radi al je problem od nove godine sto jednostavno kupljeni artikal nestane na ebayu... doduse vjerovatno nisam imao problem na paypalu oko refunda zato sto kupujem preko ebaya vec dugo i uvijek kad uradim refund a artikal dodje nakon par mjeseci ja izvrsim ponovno placanje tako da je svaki spor rijesen u moju korist, e samo nisam skonto nikad kako ebay obavijestit o ponovnom placanju jer moras proc hiljadu nekih automatskih odgovora pa mi se to sve popne na neku stvar i odustanem od kontakta :) .... dok je ioffer omogucavao placanje preko paypala lako je islo sa obavjestavanjem al na ebayu kao da radis u Bosni test za prijem u radni odnos :)
Nestane ti iz my ebay, ali odes na svoj mail i nadjes broj item-a i onda ga ukucas u search polje na ebayu i eto ga. Onda klines na sellerov nick, pa na contact i odaberes odgovarajucu opciju za kontakt.

Glupo je sto nestane iz my ebay. Ne kontam razlog fakat. Ali pomocu gore opisane procedure sam uspio za 3-4 itema kontaktirati sa sellerom i nakon sto su prosli svi rokovi za zalbe i ostvariti refund (iako su navodno opet poslali item, a koji opet nije stigao).
sarajlija_11

#7517 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by sarajlija_11 »

kako da ga kontaktiram?

http://pokit.org/get/img/11db1cd083c333 ... 64c573.jpg

kucao ebay.us ali me vraća na .com???
Kemal Malovčić

#7518 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Kemal Malovčić »

Antifriz+ wrote:Ja ne znam kako vama dolaze pošiljke iz Kine. Od oktobra do danas preko Ebaya naručeno 10 artikala, samo 1 stigo... Al mi nije jasno kako dolaze sa lightinthebox , a ebay nula bodova i to na lightinthebox nisam nikad platio ni jedan nego se nekad davno registrovano i redovno dobijam nekakve poklon bonove i plaćam njima, a sve što poručim dodje za max 20 dana i to džaba.... A što se tiče ebaya nisam mislio ni otvarati sporove, ali kad me jedan kinez levatio za stvarcicu od 15-ak dolara i napisao da ce artikal ponovo poslati sutra, pa kroz sat vremena kad sam trazio refund pise da je poslao juce, e od tad sam otvorio sve i sve pare dobio nazad jer mislim da ti artikli koji nisu dosli nisu ni poslani...
Kakav je taj lightinthebox?
hali gali halid

#7519 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hali gali halid »

Danas zadnji dan estimated delivery-a, artikla nema, zadnje sto stoji na trackingu 14.03.2015 15:10, Beijing * Flight depart. Kontaktirao sam sellera, poslao mu poruku da nisam dobio artikal. Koliko još da sačekam prije nego tražim refund?
igorr

#7520 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by igorr »

hali gali halid wrote:Danas zadnji dan estimated delivery-a, artikla nema, zadnje sto stoji na trackingu 14.03.2015 15:10, Beijing * Flight depart. Kontaktirao sam sellera, poslao mu poruku da nisam dobio artikal. Koliko još da sačekam prije nego tražim refund?

Traži odmah, dok ti artikal nije nestao sa Ebay-a.
quarterback

#7521 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

hali gali halid wrote:Danas zadnji dan estimated delivery-a, artikla nema, zadnje sto stoji na trackingu 14.03.2015 15:10, Beijing * Flight depart. Kontaktirao sam sellera, poslao mu poruku da nisam dobio artikal. Koliko još da sačekam prije nego tražim refund?
estimated + 30 dana, vjerujem ovima sto pisu ovdje da su im proizvodi nestajali medjutim ja takva iskustva nemam, pored toga ako i nestane imas paypal
hali gali halid

#7522 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hali gali halid »

Zanima me da li mi je TN pravi, ali kontam da ne bi nista pisalo, ali cudno mi da vec toliko stoji samo ta posljednja informacija da je flight depart Beijing :roll:
EliasVeskot

#7523 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by EliasVeskot »

Ne razumijem ovo pitanje da je nesto doslo u BIH, a da stoji u posti. Kako stoji mjesec dana? Gdje? Jesi li ih zvala i dobila te artikle
EliasVeskot

#7524 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by EliasVeskot »

Ericha100 wrote:Ljudi kako provjeravate jesu li vam stigle pošiljke za koje niste dobili TN? Gotovo redovno mi se desi da ako mi je pošiljka kasnila, jednom kada konačno dođe ovi je na pošti drže i po mjesec dana i niko me ne obavjesti pri tome da je stigla i da je podignem. To sam skontala provjeravajući pošiljke koje imaju TN i koristeći bh poštin track and trace, ali ne znam kako da vidim je li mi se isto desilo i sa pošiljkama koje su kasnile a nisu imale TN.
Za ovo pitam
boshniak

#7525 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by boshniak »

hali gali halid wrote:Zanima me da li mi je TN pravi, ali kontam da ne bi nista pisalo, ali cudno mi da vec toliko stoji samo ta posljednja informacija da je flight depart Beijing :roll:
Kod mene stoji Flight depart Beijing od 27.02 a naruceno je u decembru.
Post Reply