Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Krushna mrva

#7501 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Krushna mrva »

kakavdanakneiskustvu wrote:nema nikakve razlike između fahre i sda,sda ga je napravila
ima istine u tome
kakavdanakneiskustvu

#7502 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by kakavdanakneiskustvu »

Krushna mrva wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:nema nikakve razlike između fahre i sda,sda ga je napravila
ima istine u tome

ista govna
OmerD

#7503 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by OmerD »

vrbas1979 wrote:Fahrudinovi jugendi: @ Krushna mrva, @ OmerD

Nikada nisam bio član SDA, nikada nisam bio simpatizer niti glasač SDA! Ni na opštim, ni na lokalnim, za svo ovo vrijeme od 1990 do danas. Ni u buduće. NIKADA SDA!

Još gore, veoma me nervira sama stranka i njeni političari i dosta su mi lošeg donijeli. NIKADA SDA!

Dakle dva posljednja posta su vam čisti idiotizam, koji nema veze sa pameću i realnošću, samo čuvate guzicu svoga šefa Fahrudina Radončića 24 sata online i prebacujete diletantski lopticu.

- Omere, zamolio bih te sljedeći put da mi u lice kažeš da sam hajvan, a ne sakriven iza monitora i s prstićima na tastaturi.
ma sta si se uvrijedio vrbasu. ma niko od vas nije sda nit je iko ikad glasao sda. svi se stide da to javno priznaju a kad je dan izbora svi ko roboti stave X kod sda. hajdi eto ako ti kazes da ti nisi jedan od njih, ok. ali i sam vidis da na forumu svi koji brane sda nece da priznaju da su im pristalice. na kraju ce ispasti da su marsovci jedini koji glasaju za njih.
a i vama je svako ko napadne sda ili ko zeli nesto objektivno da napise odmah tamo neciji.

i kako te nije stid reci da nema razlike izmedju pandurevicke i npr mene pa covjece jesi li ti normalan? pa daj da i ja tebe nazovem cetnikom pa da vidimo kako bi ti se svidjelo. ja poistovjeciti sa cetnicima mogu samo one Bosnjake koji 20 godina vladaju i pustaju da ih cetnici guze poput tihica i kompanije. jedno je biti hajvan covjece a drugo cetnik, zato te molim da se ne koristis takvih stvari.

a jedini koji politiziraju skup su sdaovci kojim se hebe ali da im ga niko ne stavi. ljudi 20 godina na vlasti, imali toliko godina vremena da rjese ovaj problem. sad 6 mjeseci neko drugi na vlasti i oni nisu i odmah traze smjenu zbog ovog problema koji je nastao kada su oni jos bili na kljucnim pozicijama. de mi evo samo odgovori na ovo: je li to sad licemjerno ili nije?
ušće

#7504 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ušće »

OmerD wrote: a jedini koji politiziraju skup su sdaovci kojim se hebe ali da im ga niko ne stavi. ljudi 20 godina na vlasti, imali toliko godina vremena da rjese ovaj problem. sad 6 mjeseci neko drugi na vlasti i oni nisu i odmah traze smjenu zbog ovog problema koji je nastao kada su oni jos bili na kljucnim pozicijama. de mi evo samo odgovori na ovo: je li to sad licemjerno ili nije?
De Omere-dilbere malo spusti loptu pa fino -Argumet ----optužba ---dokaz ...
Ja čini mi se od kada sam se rodio imam problem sa JMBG.a nakupio sam ihaha godinica ...
-Zašto ti smeta zahtjev za smjenu ...Ili možda otvoreno podržavaš nasilnu državotvornost RS kroz nametanje odluka po njihovom čeifu ...
-Razmisli i ti i @krušna mrva o svojim izjavam i uporedi ih sa izjavama zvaničnika RS o organizovanju samog protesta ,jer ja iz vaših postova mogu samo zaključiti Vi mislite :
Jebo državu i prava garđana ,a posebno bošnjačke populacije važno je da se ne talasa...
-Krušna mrvo pošto ponosno izjavljuješ da si sin Sandžaka znači li da ujedno imaš i onaj drugi pasoš,tada te raumijem u potunosti jebe se tebi za Bosnu i ti uvijek imaš rezervnu opciju ...
ReXX

#7505 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ReXX »

Savez za bolju budućnost BiH u potpunosti podržava mirne proteste i želju za promjenama, jer već tri godine SBB upozorava na siromaštvo, ogromnu nezaposlenost, koja se broji sa 560.000 ljudi koji samo žele da rade, te isto toliko gladnih, i potrebu borbe protiv korupcije.

Činjenica da se pojedini članovi dvije vladajuće stranke u Federaciji, također, pokušavaju ubaciti među organizatore opravdanih protesta pokušaj je zamagljivanja konkretne odgovornosti za stanje u zemlji koje traje neoprostivo dugo.

Također, u cijeloj se situaciji žele dodatno od odgovornosti osloboditi entitetske vlade koje imaju najveću obavezu da ljudi žive bolje, jer upravljaju velikim brojem javnih kompanija i ogromnim budžetom.

SBB BiH apsolutno stoji na stanovištu, a to se naročito vidjelo i u postupcima predsjednika stranke Fahrudina Radončića u trenucima vrlo delikatne situacije, da protiv s razlogom nezadovoljnih građana niko ne smije ni pomisliti da upotrijebi policijsku silu ili druge represivne mjere.

Prozivke SDA da treba riješiti matični broj su, makar kada je SBB u pitanju (koji je sa samo jednim ministarskim mjestom u Vijeću ministara prisutan tek šest mjeseci), nekorektne, jer je vladajuća SDA, sa znatno više svojih više ministarskih i poslaničkih mandata, imala i ima priliku da taj opravdani problem davno riješi.
Avaz i Fahro pokusavaju da cijelu stvar prebace na Federaciju i skrive na SDA. Zaboravlja Fahrudinov Avaz da je ovo pitanje drzave i drzavnog parlamenta, u kojem su njegovi partijasi u vlasti a SDA u opoziciji.

Zasto sada SDP i SBB ne rijese ovo pitanje??

Jos jedan autogo Fahrona...
OmerD

#7506 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by OmerD »

ReXX wrote:
Savez za bolju budućnost BiH u potpunosti podržava mirne proteste i želju za promjenama, jer već tri godine SBB upozorava na siromaštvo, ogromnu nezaposlenost, koja se broji sa 560.000 ljudi koji samo žele da rade, te isto toliko gladnih, i potrebu borbe protiv korupcije.

Činjenica da se pojedini članovi dvije vladajuće stranke u Federaciji, također, pokušavaju ubaciti među organizatore opravdanih protesta pokušaj je zamagljivanja konkretne odgovornosti za stanje u zemlji koje traje neoprostivo dugo.

Također, u cijeloj se situaciji žele dodatno od odgovornosti osloboditi entitetske vlade koje imaju najveću obavezu da ljudi žive bolje, jer upravljaju velikim brojem javnih kompanija i ogromnim budžetom.

SBB BiH apsolutno stoji na stanovištu, a to se naročito vidjelo i u postupcima predsjednika stranke Fahrudina Radončića u trenucima vrlo delikatne situacije, da protiv s razlogom nezadovoljnih građana niko ne smije ni pomisliti da upotrijebi policijsku silu ili druge represivne mjere.

Prozivke SDA da treba riješiti matični broj su, makar kada je SBB u pitanju (koji je sa samo jednim ministarskim mjestom u Vijeću ministara prisutan tek šest mjeseci), nekorektne, jer je vladajuća SDA, sa znatno više svojih više ministarskih i poslaničkih mandata, imala i ima priliku da taj opravdani problem davno riješi.
Avaz i Fahro pokusavaju da cijelu stvar prebace na Federaciju i skrive na SDA. Zaboravlja Fahrudinov Avaz da je ovo pitanje drzave i drzavnog parlamenta, u kojem su njegovi partijasi u vlasti a SDA u opoziciji.

a opet hocete iskriviti neke stvari. pa ako si pratio imalo desavanja onda si mogao prvo vidjeti da sdp i sbb i pokusavaju rijesiti ovo ali je jednostavno stvar dogovora sa ostalim strankama,narocito iz rs.

a ocito nisi ni ovaj tekst sto si postavio procitao a komentarises. jer u tekstu ti jasno stoji da je sda mogao u godinama dok su bili na vlasti u drzavnom nivou ovo rjesiti.

Procitaj jos jednom pa ces primjetiti svoju gresku: "Prozivke SDA da treba riješiti matični broj su, makar kada je SBB u pitanju (koji je sa samo jednim ministarskim mjestom u Vijeću ministara prisutan tek šest mjeseci), nekorektne, jer je vladajuća SDA, sa znatno više svojih više ministarskih i poslaničkih mandata, imala i ima priliku da taj opravdani problem davno riješi."

ali bitno je tebi osinuti po svemu sto nije sda kako bi zaradio svoje cevape.
Krushna mrva

#7507 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Krushna mrva »

ReXX wrote:

Sve vam je ovdje tacno napisano u saopcenju.
ReXX

#7508 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ReXX »

Omere, SDP i SBB su u vlasti i trebaju i moraju snositi odgovornost i posljedice a ovaj haos!

P.S. I molim te ne brani Avaz, ne degradiraj samog sebe
Last edited by ReXX on 08/06/2013 18:42, edited 1 time in total.
ušće

#7509 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ušće »

OmerD wrote:
ReXX wrote:

a opet hocete iskriviti neke stvari. pa ako si pratio imalo desavanja onda si mogao prvo vidjeti da sdp i sbb i pokusavaju rijesiti ovo ali je jednostavno stvar dogovora sa ostalim strankama,narocito iz rs.

a ocito nisi ni ovaj tekst sto si postavio procitao a komentarises. jer u tekstu ti jasno stoji da je sda mogao u godinama dok su bili na vlasti u drzavnom nivou ovo rjesiti.

Procitaj jos jednom pa ces primjetiti svoju gresku: "Prozivke SDA da treba riješiti matični broj su, makar kada je SBB u pitanju (koji je sa samo jednim ministarskim mjestom u Vijeću ministara prisutan tek šest mjeseci), nekorektne, jer je vladajuća SDA, sa znatno više svojih više ministarskih i poslaničkih mandata, imala i ima priliku da taj opravdani problem davno riješi."

ali bitno je tebi osinuti po svemu sto nije sda kako bi zaradio svoje cevape.
Ti baš navalio kakve koristi ima bilo ko od nakaradnog riješenja jeli zaista misliš da će poslije ovog za što su glasali Fahraon i Salkin mali ikad neko iz RS prihvatiti drugačije riješenje ..ili je bolje bacati prašinu u oči i reči ma kriva je SDA
OmerD

#7510 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by OmerD »

ušće wrote:
OmerD wrote: a jedini koji politiziraju skup su sdaovci kojim se hebe ali da im ga niko ne stavi. ljudi 20 godina na vlasti, imali toliko godina vremena da rjese ovaj problem. sad 6 mjeseci neko drugi na vlasti i oni nisu i odmah traze smjenu zbog ovog problema koji je nastao kada su oni jos bili na kljucnim pozicijama. de mi evo samo odgovori na ovo: je li to sad licemjerno ili nije?
De Omere-dilbere malo spusti loptu pa fino -Argumet ----optužba ---dokaz ...
Ja čini mi se od kada sam se rodio imam problem sa JMBG.a nakupio sam ihaha godinica ...
-Zašto ti smeta zahtjev za smjenu ...Ili možda otvoreno podržavaš nasilnu državotvornost RS kroz nametanje odluka po njihovom čeifu ...
-Razmisli i ti i @krušna mrva o svojim izjavam i uporedi ih sa izjavama zvaničnika RS o organizovanju samog protesta ,jer ja iz vaših postova mogu samo zaključiti Vi mislite :
Jebo državu i prava garđana ,a posebno bošnjačke populacije važno je da se ne talasa...
-Krušna mrvo pošto ponosno izjavljuješ da si sin Sandžaka znači li da ujedno imaš i onaj drugi pasoš,tada te raumijem u potunosti jebe se tebi za Bosnu i ti uvijek imaš rezervnu opciju ...
pa ja ti pisem ovdje o tome da sda pokusava politizirati skup, a to mozes vidjeti eto na klix.ba u saopcenju sda gdje oni traze odgovornost svih samo ne sebe a oni imali 20 godina vremena da rjese ovaj problem, bas kao sto si i ti napisao. je li to dovoljan argument ili nije? ako nije onda ne znam ni ja, onda je ovom narodu fino. a to sta rsovci blebetaju mi slusamo isto tako 20 godina, nekad vise nekad manje, a bitno je to ne uzimati za povod prepucavanja kako je to radio hare pa od 100% BiH ostade mozda jos 20%. normalno da oni vuku na svoju stranu ali mi Bosnjaci treba da prvo i na sebe gledamo a za ostale cemo lako. kako cemo s drugima ako ne mozemo ni svoje lopove pobijediti.

ja ne znam zasto je nekima tesko da prihvate istinu. evo reci ti meni sta je pogresno u ovim stvarima:

- protesti nam trebaju, normalno, mirni, bez sukoba, bez rata, bez zatvaranja nevinih ljudi u zgrade

- pod nevinim ljudima prvenstveno mislim na strance i zaposlenike koje nemaju veze sa politikom

- majka koja radi u parlamentu neki posao i koja ima djecu kod kuce ili u obdanistu nije zasluzila da budu zatocena i trebalo se takvim ljudima pustiti da izadju

- srbi i hrvati ce ovo sve koristiti da pokazu prstom na nas i da predstave situaciju kao da je sarajevo nesiguran grad za njih i da nisu pozeljno. eto pandurevicka je zapocela i nema veze sto to sve nije istina, ali tako oni stvaraju dojam. ne zbog protesta,nego zbog toga sto su ljudi bili zatoceni.

- stranci imaju puno pravo da nas tuze, da povuku investicije, ne samo zbog 20 godina lose vladavine, nego sad i zbog ovog sto su bili zatvoreno. to moze biti kap koja je prelila casu za nekoga od njih. normalno, nista posebno, ali kod pojedinaca to se moze ocekivati.

- na kraju protesti su opet dobro prosli, jer policajci su ostali mirni i nije bilo sukoba. bilo je normalno standarda par uhicenja. cak i prilicno malo (5) i niko nije povrijedjen (osim onih koji su ganjali bevandu i dobili batine od tjelohranitelja, ali i to je posao tjelohranitelja, a i nisu trebali ganjati bevandu jer nasilje nije rjesenje)

- jedini politicari koji su izasli da nesto kazu i da smire situaciju su fahro i pecanac, mada je vise fahro rekao od pecanca, i citav kontekst se samo vidi ako se gleda citav dnevnik sa ftva od 30 minuta, gdje se fahro par puta javljao, a ne samo onih par minuta sto su postavljeni na portalima. i normalno inzko se javio. fahro je cak i pozvao ljude da protestvuju, ali je bit u tome da ne drze ljude u zgradi zatvorene, pogotovo ne one koje nemaju veze s ovom temom.

- sda sada hoce ovo da koristi za jeftine politicke poene a ovaj problem je star godinama, kada su oni jos vladali i to sa kapacitetom od nekoliko ministara i najvise ministara iz bosnjackog naroda. ma ko god volio sda ili ne volio, ovo je licemjerno i to objektivno gledajuci.

de mi sad molim te reci, je li i u jednoj od ovih recenica stoji nesto, sto je pogresno. to je sve sto sam rekao i sto pokusavam reci, ali ce se opet naci neki koji hoce sve da iskrive. mislim da svako normalan bi mogao da potpise sve ovo gore navedeno.
OmerD

#7511 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by OmerD »

ReXX wrote:Omere, SDP i SBB su u vlasti i trebaju i moraju snositi odgovornost i posljedice a ovaj haos!

de ba samo odgovori na ovo pitanje:
- kad je nastao problem JMBG i koliko je godina SDA bila na vlasti?
- je li sda bila na vlasti kada je ovaj problem nastao?
- je li po tvome sda nije odgovorna (medju ostalim) za ovo sve?
ušće

#7512 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ušće »

Ništa mi nisi rekao osim demagoške retorike iz avaza... sličnu demagogiju su samo imali Dolanc i dugovi ..
-Gdje je riješenje problema..
-Jeli zaista od srca misliš da je ovo što je Fahro usvojio zajedno sa Salkinim malim pomak naprijed... li se samo zajebavaš ...
I još nešto Miistar sigurnosti nije ništa pametno rekao osim da se boji za svoju stolicu i da je sagalasan sa jaranom Dodom da javni servis diže tenzije ...
I još nešto SDA jeste suodgovorna za problem, ali nije za nakaradno riješenje i to treba prihvatiti oni koi su glasali za takvo nešto
vrbas1979

#7513 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by vrbas1979 »

OmerD wrote:

Nikada nisam bio član SDA, nikada nisam bio simpatizer niti glasač SDA! Ni na opštim, ni na lokalnim, za svo ovo vrijeme od 1990 do danas. Ni u buduće. NIKADA SDA!

Još gore, veoma me nervira sama stranka i njeni političari i dosta su mi lošeg donijeli. NIKADA SDA!

Dakle dva posljednja posta su vam čisti idiotizam, koji nema veze sa pameću i realnošću, samo čuvate guzicu svoga šefa Fahrudina Radončića 24 sata online i prebacujete diletantski lopticu.

- Omere, zamolio bih te sljedeći put da mi u lice kažeš da sam hajvan, a ne sakriven iza monitora i s prstićima na tastaturi.
ma sta si se uvrijedio vrbasu. ma niko od vas nije sda nit je iko ikad glasao sda. svi se stide da to javno priznaju a kad je dan izbora svi ko roboti stave X kod sda. hajdi eto ako ti kazes da ti nisi jedan od njih, ok. ali i sam vidis da na forumu svi koji brane sda nece da priznaju da su im pristalice. na kraju ce ispasti da su marsovci jedini koji glasaju za njih.
a i vama je svako ko napadne sda ili ko zeli nesto objektivno da napise odmah tamo neciji.

i kako te nije stid reci da nema razlike izmedju pandurevicke i npr mene pa covjece jesi li ti normalan? pa daj da i ja tebe nazovem cetnikom pa da vidimo kako bi ti se svidjelo. ja poistovjeciti sa cetnicima mogu samo one Bosnjake koji 20 godina vladaju i pustaju da ih cetnici guze poput tihica i kompanije. jedno je biti hajvan covjece a drugo cetnik, zato te molim da se ne koristis takvih stvari.

a jedini koji politiziraju skup su sdaovci kojim se hebe ali da im ga niko ne stavi. ljudi 20 godina na vlasti, imali toliko godina vremena da rjese ovaj problem. sad 6 mjeseci neko drugi na vlasti i oni nisu i odmah traze smjenu zbog ovog problema koji je nastao kada su oni jos bili na kljucnim pozicijama. de mi evo samo odgovori na ovo: je li to sad licemjerno ili nije?
Ja sam rekao svoje i nema potrebe da se bilo kome pravdam. Uvijek sam bio otvoren i nikada nisam ništa krio, niti ću. Da sam i član stranke crnog đavla, kazao bih.

Usporedio sam vas sviju zato sto zelite ispolitizirati skup, koji to nije bio, i hvatati jeftine poene. Slobodno ti nastavi niz i dodaj ako to rade SDA-ovci, HDZ-ovci, boljitci, dodikovci...

I zasto sam se uvrijedio, uslovno receno? Zato sto sam proveo tamo dva dana i tri noci radi beba i njihovih osnovnih ljudskih prava. Prava na zivot!

Skup niti u jednom trenutku nije imao nista nacionalisticko, politicko, stranacko... Izuzetno sam sretan radi toga.
OmerD

#7514 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by OmerD »

ušće wrote:Ništa mi nisi rekao osim demagoške retorike iz avaza... sličnu demagogiju su samo imali Dolanc i dugovi ..
-Gdje je riješenje problema..
-Jeli zaista od srca misliš da je ovo što je Fahro usvojio zajedno sa Salkinim malim pomak naprijed... li se samo zajebavaš ...
I još nešto Miistar sigurnosti nije ništa pametno rekao osim da se boji za svoju stolicu i da je sagalasan sa jaranom Dodom da javni servis diže tenzije ...
I još nešto SDA jeste suodgovorna za problem, ali nije za nakaradno riješenje i to treba prihvatiti oni koi su glasali za takvo nešto
ali vidi, ti opet nisi htio nista reci za nekoliko tacki gore koje su stvarno na mjestu. mislim, objektivno gledajuci, ne bi ti trebalo biti tesko bar priznati da je istina sto gore pise a ne demagogija. pogotovo one nestranacke tacke u vezi samih protesta.

i ne, nije idealno rjesenje ovo sto je usvojeno, ali valjda je bolje nego nikakvo, zar ne?
evo npr i ja bih volio da imamo RBiH, ali bolje je imati i ovakav ustav nego nikakav, jer u suportnom ne bi imali drzavu BiH. i sad sta je tvoja izjava tu? po tvojoj logici ne bi trebalo donositi nikakvo rjesenje ako se ne moze dobiti idealno. pa nije ovo neka radio stanica sa muzickim zeljama nego realnost a tu ipak postoje i druge strane koje opet vuku na svoju. ni mile dodik ronhil ne moze biti zadovoljan jer njega ce optuzivati sto je dopustio da se uopste nadje neko rjesenje na drzavnom nivou. ali tako ti je to kad moras suradjivati sa drugima, moras naci kompromise, pa cak i one koje nikoga ne zadovoljavaju u potpunosti.
eto reci objektivno sta je fahro jos mogao uraditi osim onoga sto je uradio? mislim da je ovdje najmanji problem kod fahre i lagumdzije, i isto tako vjerujem da ni sda vjerovatno nije bila protiv rjesenja jmbga dok je vladala ali nije mogla protiv snsda,sdsa i ostalih, ali opet oni su imali 20 godina vremena a ovi 6 mjeseci (i cak su i nasli bar privremeno rjesenje) i sad citava prica ide oko sbba i sdpa a sda bi da sa strane uleti i da se postavi kao da su cisti. u tome je stvari ne moze niko reci da nije tako kad su to cinjenice. najlakse je nekoga svrstati u neki tor ili reci "avazova demagogija", hebi ga covjece, pa reci mi je li ove recenicu nisu CINJENICE?
miop

#7515 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by miop »

ReXX wrote:Omere, SDP i SBB su u vlasti i trebaju i moraju snositi odgovornost i posljedice a ovaj haos!

Omer radi u Avazu, mora branit' i zaradit' za cevape, cak ima i svoju kolumnu :-)
OmerD

#7516 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by OmerD »

vrbas1979 wrote:
OmerD wrote:

Ja sam rekao svoje i nema potrebe da se bilo kome pravdam. Uvijek sam bio otvoren i nikada nisam ništa krio, niti ću. Da sam i član stranke crnog đavla, kazao bih.

Usporedio sam vas sviju zato sto zelite ispolitizirati skup, koji to nije bio, i hvatati jeftine poene. Slobodno ti nastavi niz i dodaj ako to rade SDA-ovci, HDZ-ovci, boljitci, dodikovci...

I zasto sam se uvrijedio, uslovno receno? Zato sto sam proveo tamo dva dana i tri noci radi beba i njihovih osnovnih ljudskih prava. Prava na zivot!

Skup niti u jednom trenutku nije imao nista nacionalisticko, politicko, stranacko... Izuzetno sam sretan radi toga.
a de mi reci gdje sam politizirao skup? prvo sda je stranka koja je izdala saopcenje u kojem trazi da oni koji su odgovorni podnesu ostavke, sto je potpuna glupost jer valjda su i oni odgovorno i to dobrim djelom. slazes li se s time?

drugo, politizacija skupa je krenula i od ovog foruma kada su krenuli blatiti odredjene stranke umjesto sve stranke skupa. odjednom je bio kriv samo fahro, i uz njega lagumdzija, a fahro ima jedno ministarsko mjesto i objektivno nista on s time ne moze uraditi sam. vecina ovdje ne spominje dodika, covica, tihica i njihove stranke koji su dobrim djelom krivi za ovo, nego samo se hoce prebaciti odgovornost na sdp i sbb. i tako je krenula politizacija.a sad sto je nekima, a haman i tebi, krivo sto sam se javio da ukazem na to, to je druga stvar. ali slazes li se bar s time? evo kazem ti, svi oni koji sjede u parlamentu su krivi za ovo, ovaj zakon bi trebalo fino napraviti i usvojiti JEDNOGLASNO od svih stranaka i mislim da su bosnjacke stranke tu najmanje krive.
vrbas1979

#7517 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by vrbas1979 »

OmerD wrote:

de ba samo odgovori na ovo pitanje:
- kad je nastao problem JMBG i koliko je godina SDA bila na vlasti?
- je li sda bila na vlasti kada je ovaj problem nastao?
- je li po tvome sda nije odgovorna (medju ostalim) za ovo sve?
Da izvines, ne seruckaj... Incko je tu noc na protestima se opalio po pleskom po celu i kazao "pa ljudi ovo se zavrsi u jednoj Njemackoj za 5 minuta".

Fahrudin je na vlasti zajedno sa svojim jaranima i nije uspio da zavrsi ni ovaj posao.

Kada cemo onda dobiti obecacnih Fahrudinovih 16 traka autoputa kroz Sarajevo?
Krushna mrva

#7518 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Krushna mrva »

Najgore je sto je Fahro jedini normalan bio i pokusavao smiriti situaciju i jos na kraju doveo do toga da ne padne mrtva glava, tj. spasavao NJIHOVU *uzicu zbog NJIHOVIH gresaka. Ali ne mozes ti kad to nema stida...
vrbas1979

#7519 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by vrbas1979 »

Ama nabijem ja SDA na *** ako je izdala takvo saopštenje.

Je li ti jasno da nema potrebe i da se ne smiju ispolitizirati posljednji skupovi, niti manipulisati okupljenima. To je sustina moje price.
ušće

#7520 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ušće »

Stvar koju je Dodik jednom rekao ,mada ga organski ne podnosim je ...Uvijek postaviti maksimalističke zahjeve da bi dobio ono što treba ...
E druga je stvar što neka nema dovoljno muškosti da to uradi i suprostavi se takvim zahtjevima ...
Ako je tebi ovo rješenje bolje od bilo kavog ,ako si na strani onih koji negiraju prabo na otpor to je tvoja ličana stvar ...

Umjesto da kukate na SDA i proteklih 20 godina probajte ponuditi relno izvodivo rješenje u Ekomoiji ,poitici -međunacionalnim i među državnim odnosima ,tada ću odobravati sve vaše stavove i stavove bilo koga ko to učini ...

Meni su napr. komunisti uzeli sve što su 100-ama godina stvarali moji preci ,pa ih ne mrzim kao vi SDA...
I ne branim ja implicintno SDA već sam protiv pljuvanja bez relevantnih dokaza i činjenica....Ako naprimjer napišeš da se prepostavlja da je Bakir ukrao to i to ja neću reagovari , ali ako pljuješ po Aliji samo zato što s ne slažeš sa njegovim sinom tada ću regaovati---
Kada jednom shvatite da je usvojeno riješenje JMBG pobjeda onih koji negiraju moju Domovinu i grob mojih predaka (neznam dali i tvoju) tadu ću javno stati na vašu stranu ...
vrbas1979

#7521 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by vrbas1979 »

Krushna mrva wrote:Najgore je sto je Fahro jedini normalan bio i pokusavao smiriti situaciju i jos na kraju doveo do toga da ne padne mrtva glava, tj. spasavao NJIHOVU *uzicu zbog NJIHOVIH gresaka. Ali ne mozes ti kad to nema stida...
Zasto je mene Fahrudin istjerao sa Trga Bosne i Hercegovine?

Procitaj jos jednom - Trg BiH - trg, svih njenih gradjana i naroda. Poslao specijalce i otjerao gradjane sa NJIHOVOG trga!

Spasio je on guzice stranaca i politicara, a rastjerao obican narod i poslao specijalce na bebe. Jadni mi sa takvim ministrom :(
OmerD

#7522 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by OmerD »

miop wrote:

Omer radi u Avazu, mora branit' i zaradit' za cevape, cak ima i svoju kolumnu :-)
haha bas si smijesan. vi iz centrale sda samo i znate reci da neko radi za avaz. ali mogu te iznevjeriti,ne radim za avaz niti imam veze s njima, ali isto tako nisam ublehas kao vi koji ste interesno vezani za sda. otkako je tihic rekao da ce 3000 ljudi izgubiti posao ako sda ode sa vlasti haman da ste svi vi 3000 ovdje se prijavili, a nije vam ovo biro haha
OmerD

#7523 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by OmerD »

vrbas1979 wrote:Ama nabijem ja SDA na *** ako je izdala takvo saopštenje.

Je li ti jasno da nema potrebe i da se ne smiju ispolitizirati posljednji skupovi, niti manipulisati okupljenima. To je sustina moje price.
pa eto stoji ti na klixu i to je razlog sto se ovdje uopste pise o tome. a ti ako si to tek sad vidio,mozda su ti sad neke stvari i izjave jasnije, ok, nisi ni ti kriv sto nisi shvatio kad nisi to vidio.
miop

#7524 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by miop »

OmerD wrote:
miop wrote:

haha bas si smijesan. vi iz centrale sda samo i znate reci da neko radi za avaz. ali mogu te iznevjeriti,ne radim za avaz niti imam veze s njima, ali isto tako nisam ublehas kao vi koji ste interesno vezani za sda. otkako je tihic rekao da ce 3000 ljudi izgubiti posao ako sda ode sa vlasti haman da ste svi vi 3000 ovdje se prijavili, a nije vam ovo biro haha
Paranoja je cudna stvar. Ocekujem kilometarski nepovezan post uz obaveno koristenje uzrecica "vi iz centrale, ublehasi, SDA...". ccc cevra, cevra...
vrbas1979

#7525 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by vrbas1979 »

Fahrini jugendi prate i ovaj forum i ekspresno su izdali saopstenje:
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... promjenama

Ako ovo nije politizacija i kupljenje jeftinih politickoh poena, prepucavanje, natezanje sa SDA, onda... ne znam

Umjesto da ponude rjesenje i rade na poslu za koji su placen, bitno je prstom upirati. Sve su to ista ****
Post Reply