Ne pratim ih, ne mogu ih niti čuti niti vidjeti. Plavuša je desničarka, ako je i navukla rukavice skinuti će ih vrlo brzo.It_is_a_Leclerc wrote:Pa sudeći po večerašnjoj debati na HTV-u u kojoj su kandidati ukupno 13 puta spomenuli BIH, izvini, ali imam osjećaj, da itekako imaju veze samnom.dalmatinka wrote:Nebitno koga ti podržavaš. Ovi izbori nemaju veze s tobom. Tko pobijedi da pobijedi nije mu dužnost brinuti o susjedima već o vlastitoj državi.It_is_a_Leclerc wrote:Podržavam Klotildu ! Ivo Islamofob je apsolutno prefrigan i nekulturan čovjek. Nek' se goni za klavir !
Ja smatram da Klotilda nije islamofob kao Ivo zvani - "mi smo u opasnosti od bh. muslimana".
Desavanja u Hrvatskoj
- dalmatinka
#7501 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- It_is_a_Leclerc
#7502 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa i ja bih se zalagao za novo teritorijalno ustrojstvo BiH. Treba okrupnati kantone, Mostar proglasiti za glavni grad FBiH, Sarajevo da postane distrikt, a područje Srebrenice "područje od državne skrbi", kao što je Vukovar u Hrvatskoj.karanana wrote:da, s tim sto je grabi kita rekla da bi se u daytonu 2 zalagala za jednakopravnost svih naroda u bih oslikano i u novoj teritorijalnoj podjeli zemlje pa ti vidi sta bi ova da grabi.
- karanana
#7503 Re: Desavanja u Hrvatskoj
uglavnom, kroz sve ovo, oboje su mi se zaista ucinili veoma ljigavi. zenska je tu gdje sam je i ocekivao ali mi je i ivo pao na njen nivo.
uglavnom, mislim da se nece nista promjeniti ni u hrvatskoj bilo koga da izaberu a jos manje ce to imati utjecaj u bih.
uglavnom, mislim da se nece nista promjeniti ni u hrvatskoj bilo koga da izaberu a jos manje ce to imati utjecaj u bih.
- karanana
#7504 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ne mislim da je bas na tako nesto mislila, mislim da je bliza bila ideji 3. entiteta.It_is_a_Leclerc wrote:Pa i ja bih se zalagao za novo teritorijalno ustrojstvo BiH. Treba okrupnati kantone, Mostar proglasiti za glavni grad FBiH, Sarajevo da postane distrikt, a područje Srebrenice "područje od državne skrbi", kao što je Vukovar u Hrvatskoj.karanana wrote:da, s tim sto je grabi kita rekla da bi se u daytonu 2 zalagala za jednakopravnost svih naroda u bih oslikano i u novoj teritorijalnoj podjeli zemlje pa ti vidi sta bi ova da grabi.
mislim da ce pobijediti jer ce desnicari izaci da glasaju a i sincicevi bi je mogli podrzati barem oni koji izadju. a ivin je maximum bio ono u prvom krugu. ali opet, za nas nebitno.
- Grover
#7505 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kolinda je ustašija, ali je opet bolja od ovog mamlaza koji "a" ne sme da kaže Kolindi protiv ustaštva i NDH dok ona po Titu i partizanima .ere li .ere..
Ustaša."Hrvatska u osjetljivoj situaciji jer graniči sa BiH u kojoj živi puno muslimana"
Ivo Josipović
- It_is_a_Leclerc
#7506 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Klotilda je benigni hrvatski domoljub koji ima problem sa složenim rečenicama. Nema ona zla u sebi kao Profesor Jovo, pardon Ivo koji je znalački dijagnosticirao problem muslimana u susjednoj zemlji.
- dobar osjecaj
#7507 Re: Desavanja u Hrvatskoj
S velike vremenske distance i prilicne nezaintersovanosti za desavanja u Hrvatskoj, prilicno me iznenadila ljigavost Josipovica. Bez obzira na zahtjeve trzista i taj nemilosrdni nacin predstavljanja trzistu glasaca ona ljigavost i ponasanje predatora mi je bila previse. Naravno da se nece biti nikakvih promjena - bez obzira koji dekorativac dodje na to mjesto.karanana wrote:uglavnom, kroz sve ovo, oboje su mi se zaista ucinili veoma ljigavi. zenska je tu gdje sam je i ocekivao ali mi je i ivo pao na njen nivo.
- dobar osjecaj
#7508 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nema ona problema sa slozenim recenicama. Nema ona znanje kojim bi prosirila bilo koju recenicu.It_is_a_Leclerc wrote:Klotilda je benigni hrvatski domoljub koji ima problem sa složenim rečenicama. Nema ona zla u sebi kao Profesor Jovo, pardon Ivo koji je znalački dijagnosticirao problem muslimana u susjednoj zemlji.
-
breuer
#7509 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije ustaša, ustaše su bosanske muslimane nazivali svojim cvijećem...Grover wrote:Kolinda je ustašija, ali je opet bolja od ovog mamlaza koji "a" ne sme da kaže Kolindi protiv ustaštva i NDH dok ona po Titu i partizanima .ere li .ere..
Ustaša."Hrvatska u osjetljivoj situaciji jer graniči sa BiH u kojoj živi puno muslimana"
Ivo Josipović
- spreca
#7510 Re: Desavanja u Hrvatskoj
hrvatska je stvarno zasluzila boljeg predsjednika od ovo dvoje.........ali izgleda da pametni cute
- Banksy
#7511 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hvala.stiv33 wrote:...Banksy wrote:
Pozdrav tebi i gosponu profesoru!
Profesor nije idealan, ali tetka, i ono što bi s njom stiglo, je katastrofa za Hrvatsku, a bogami i za nas u BiH.
-
Kaligula I
#7512 Re: Desavanja u Hrvatskoj
...savršeno je nevažno, i za građane RH i za nas u BiH, ko će pobjediti na ovim izborima, jer će i jedno i drugo igrati uz zvuke 'briselskih simfoničara'...u jedno sam siguran sto posto, a to je da će, koje god od njih dvoje pobjedi, izbore dobit poltron u službi Novog svjetskog poretka...prema tome nema mjesta strahu, panici, zabrinutosti itd, koje ovdje neki ispoljavaju, ne samo zbog njihove pokornosti i odanosti globalnim dizajnerima, nego i zbog političkog odnosa snaga na unutarnjem planu, a koji je skoro fifti fifti...kakao god bude opozicija će biti jaka, a što je za balkansku prilike vrlo bitno...
- stiv33
#7513 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa nisam ni ja tvrdio da je "tetka" idealna, a što se tiče NATO-a ne brini, vi u BiH ste sigurni.Banksy wrote:
Hvala.
Profesor nije idealan, ali tetka, i ono što bi s njom stiglo, je katastrofa za Hrvatsku, a bogami i za nas u BiH.
- stiv33
#7514 Re: Desavanja u Hrvatskoj
pa jest, zato sam ja u prvom krugu glasovao za kujundžića, ali eto profesor je rekao da možemo slobodno u drugom glasovati za kolinduspreca wrote:hrvatska je stvarno zasluzila boljeg predsjednika od ovo dvoje.........ali izgleda da pametni cute
- It_is_a_Leclerc
#7515 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mislim da se, što se tiče BiH, Kolinda pretjerano sotonizuje. Žena, po mom mišljenju, je daleko bolja opcija za BiH, u odnosu na licemjernog profesora Ive. Iako se ne slažem s tim da je BiH bila dio izborne kampanje, smatram da su njeni stavovi itekako kvalitetni za BIH - od teritorijalne reorganizacije, poboljšanja ravnopravnosti naroda na svim dijelovima BIH, i međunarodnu konferenciju po potrebi, za razliku od licemjernog Ive koji govori da podržava "šta se tri naroda dogovore" iako zna da se ne može dogovoriti skoro ni oko čega.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7516 Re: Desavanja u Hrvatskoj
zamislite Josipovića 1991.
žene u politici...pa ni žene im ne vjeruju kus dalje
žene u politici...pa ni žene im ne vjeruju kus dalje
- Šveđanin
#7517 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jedno pitanje...
Kakva je ono bila hajka u vezi autobusa, glasanja i Hercegovaca?
Kakva je uopšte glasačka struktura Hrvata iz BIH na dosadašnjim izborima? Pretpostavljam debela podrška HDZ?
Kakva je uopšte glasačka struktura Hrvata iz BIH na dosadašnjim izborima? Pretpostavljam debela podrška HDZ?
- JohnnyS
#7518 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Šveđanin wrote:Jedno pitanje...
HDZ će navodno organizirati prijevoz na birališta po BiH. Mislim da je forsiranje te vijesti po medijima više u službi kampanje trenutnog predsjednika ne bi li time mobilizirao svoje birače strahom od mogućnosti da im "bosanci izaberu predsjednika". Sumnjam da će biti preko 20 000 glasova iz BiH, premda bi bilo najbolje da ne bude ijedan, ne vidim razloga zašto bi itko normalan dao svoj glas ijednom od ovih bijednih kandidata.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7519 Re: Desavanja u Hrvatskoj
jedan zagrebački kvart su svi glasači iz bih
eto koliko je to važno
ipak ovdje samo državljani hrvatske odlučuju
jedino ako bude u nekih 5000 glasova razlike onda se može govoriti o nekim zavjerama
eto koliko je to važno
jedino ako bude u nekih 5000 glasova razlike onda se može govoriti o nekim zavjerama
- Banksy
#7520 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Za manje zlo. Da se mračna hrvatska politika iz devedesetih ne bi opet vratila ...JohnnyS wrote:
ne vidim razloga zašto bi itko normalan dao svoj glas ijednom od ovih bijednih kandidata.
- JohnnyS
#7521 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Banksy wrote:Za manje zlo. Da se mračna hrvatska politika iz devedesetih ne bi opet vratila ...JohnnyS wrote:
ne vidim razloga zašto bi itko normalan dao svoj glas ijednom od ovih bijednih kandidata.
Da, funkcija predsjednika RH je toliko utjecajna. Predsjednik kućnog savjeta ima veće izvršne ovlasti...
- Banksy
#7522 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije uopće utjecajna, ali pobjednik predsjedničkih izbora najavljuje onog parlamentarnog ... Bude li to danas Kolinda, Karamarko je neizbježan.JohnnyS wrote:Banksy wrote:Za manje zlo. Da se mračna hrvatska politika iz devedesetih ne bi opet vratila ...JohnnyS wrote:
Da, funkcija predsjednika RH je toliko utjecajna. Predsjednik kućnog savjeta ima veće izvršne ovlasti...
- JohnnyS
#7523 Re: Desavanja u Hrvatskoj
HDZ nema toliki koalicijski potencijal. Premda, da sam građanin Hrvatske (ne državljanin), ne bi mi uopće smetalo da se makne ova povijesno loša vlada, pa taman i Karamarko došao.Banksy wrote:
Nije uopće utjecajna, ali pobjednik predsjedničkih izbora najavljuje onog parlamentarnog ... Bude li to danas Kolinda, Karamarko je neizbježan.
- JohnnyS
#7524 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Black swan wrote:jedan zagrebački kvart su svi glasači iz bih
eto koliko je to važno
Veća je izlaznost, bit će preko 100k razlike za Predsjednika.
- Banksy
#7525 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Istina. Ako Josipović propadne, biće to isključivo Milanovićeva zasluga, i što je najgore, mnogi misle kao ti iznad ...JohnnyS wrote:HDZ nema toliki koalicijski potencijal. Premda, da sam građanin Hrvatske (ne državljanin), ne bi mi uopće smetalo da se makne ova povijesno loša vlada, pa taman i Karamarko došao.Banksy wrote:
Nije uopće utjecajna, ali pobjednik predsjedničkih izbora najavljuje onog parlamentarnog ... Bude li to danas Kolinda, Karamarko je neizbježan.
Ja sam sklonija onoj: Smetalo bi mi da se makne ova povijesno najgora vlada, samo da ne bi došao Karamarko & Co.