English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Baudelaire

#7501 Re: English Premier League

Post by Baudelaire »

Neće, pravila su promijenjena. Osvajač Lige prvaka koji istu nije izborio kroz domaće prvenstvo za narednu sezonu, uzima mjesto najlošije ekipe iz domaćeg prvenstva koja je izborila Ligu prvaka, dakle Newcastlea ili Tottenhama. Mogao bi doduše i Arsenal popušiti jer ima samo bod prednosti, ali malo je to vjerovatno. Mislim da su šanse Newcastlea minimalne, valja dobiti City, pa dobiti Everton, a ni to im ne garantuje Ligu prvaka jer Tottenham gostuje Villi i dočekuje Fulham. Nisu ni to lagane utakmice, ali ja bih radije gostovao Villi nego Evertonu i radije bih ugostio Fulham nego City.
veljaca

#7502 Re: English Premier League

Post by veljaca »

Bubalo1 wrote:
todd_smith wrote:
Gandalf wrote:Biće užitak gledati narednu sezonu LP-a bez Chelsea :dance:
sta ako osvoje, ode ti Newcastle onda :mrgreen:
Pa ako osvoji Chelsea LP a ne izbore kroz englesku ligu nastup vjerovatno ce ih kao kad je i Liverpool osvojio .. Dati u kvalifikacije od prvog kola da igraju :D
Mada mislim da su vece sanse Bayerna ....
aveos

#7503 Re: English Premier League

Post by aveos »

50 puta sam ova dva gore gola pogledao,,stvarno majstorije
Cisse je pogodio samo tako,kod modrica ovo primanje iz kornera odlicno i bum u 90
Dugi nožni nokti

#7504 Re: English Premier League

Post by Dugi nožni nokti »

Pred početak sezone Newcastleu su predviđali borbu za opstanak. :D Pitam se jesu li ti analitičari zadržali svoje poslove. :lol:
Cisseov prvi gol me podsjetio na Henryjev protiv Uniteda kada je Bartheza napravio budalom. Samo što je Henryjev bio mnogo ljepši. A za drugi gol nemam riječi. Čovjek ruši zakone fizike. :lol:
Sumnjam da će Newcastle na kraju zauzeti četvrto mjesto, jer ipak imaju teži raspored od Crottenhama koji se probudio u posljednje vrijeme.
BHF_Manijak

#7505 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Samo sere brate i UEFA, cuj da se poseru klubu koji se 38 kola borio za tu jebenu Ligu prvaka tek tako sto ce mu hladno oduzeti tu zaslugu, bas smijesna da ne moze biti smijesnija odluka! :roll: :roll: :roll:
Ne kazem, velika je stvar uzeti LP, i bi bila sramota da ta ista ekipa ne bude naredne godine u LP, ali ko im je kriv st ga u ligi regularno ne izborise, ovako se 100% umanjuje trud druge ekipa, bas sranje pravo! :roll:
cyprus

#7506 Re: English Premier League

Post by cyprus »

BHF_Manijak wrote:Samo sere brate i UEFA, cuj da se poseru klubu koji se 38 kola borio za tu jebenu Ligu prvaka tek tako sto ce mu hladno oduzeti tu zaslugu, bas smijesna da ne moze biti smijesnija odluka! :roll: :roll: :roll:
Ne kazem, velika je stvar uzeti LP, i bi bila sramota da ta ista ekipa ne bude naredne godine u LP, ali ko im je kriv st ga u ligi regularno ne izborise, ovako se 100% umanjuje trud druge ekipa, bas sranje pravo! :roll:
E jebga, ja imam osjećaj da šta god UEFA i FIFA urade, neće nekom valjat :mrgreen:
BHF_Manijak

#7507 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Pa hajd reci jel ok ili nije, meni je bezze pravo! :roll:
cyprus

#7508 Re: English Premier League

Post by cyprus »

Pa... nisam siguran... postoje argumenti i za i protiv, tako da ja mislim da nije neka velika tragedija šta god da su odlučili... Nego, inače mislim da se isuviše kenja po FIFA-i i UEFA-i, jer po mom mišljenju 95% svih njihovih odluka je sasvim opravdano i razumno... E, sad druga stvar što neki misle da u svakoj sudijskoj greški na bilo kom fudbalskom terenu svoje prste ima Platini :oops:
salle_eh1986

#7509 Re: English Premier League

Post by salle_eh1986 »

veljaca wrote:
Bubalo1 wrote:Pa ako osvoji Chelsea LP a ne izbore kroz englesku ligu nastup vjerovatno ce ih kao kad je i Liverpool osvojio .. Dati u kvalifikacije od prvog kola da igraju :D
Mada mislim da su vece sanse Bayerna ....
osvajač ide direktno u grupu..ako osvoji čelzi onda su oni i 2 mančestera u grupnoj fazi a trećeplasirani u zadnjoj rundi kvalifikacija
neo7

#7510 Re: English Premier League

Post by neo7 »

Ma je li, jedino ako su pravila od ove godine! Ako ne osvoji LP preko pozicije u prvenstvu onda ide u prvo pretkolo LP!!
Ali_G

#7511 English Premier League

Post by Ali_G »

Nema vala opravdanja odluka da Chelsea ima pravo igranja u odnosu na Tottenhem i Newcastle. Pomenuti klubovi ce posteno izboriti svoje ucesce i to u identicnoj konkurenciji kakvu je imao i Chelsea. Ako vec treba i osvajac da igra onda nek krene od najnizeg pretkola, k'o Liverpool svojevremeno.
Madrid

#7512 Re: English Premier League

Post by Madrid »

Pa morali bi nekom uskratiti to mjesto, kad bi samo tako ubacili Chelsea, pa cak i u pretkolo, mralo bi ubaciti jos jedan tim, ili sam se preracunao :-) :D
Dugi nožni nokti

#7513 Re: English Premier League

Post by Dugi nožni nokti »

Chelsea ako osvoji, ide direktno u grupnu fazu Lige Prvaka. Trećeplasirana ekipa će u tom slučaju ići u play-off.
neo7 wrote:Ma je li, jedino ako su pravila od ove godine! Ako ne osvoji LP preko pozicije u prvenstvu onda ide u prvo pretkolo LP!!
Nisi u pravu. Pravila koja važe za sezonu 2012/13 su jednaka pravilima za sezonu 2011/12. :-D Situacija koja se desila sa Evertonom i Liverpoolom je "natjerala" UEFA-u da promijeni pravilo u vezi direktnog kvalifikovanja za Ligu Prvaka. Uostalom, ko je mogao očekivati da će petoplasirani Liverpool osvojiti Ligu Prvaka? A, ne možeš preko noći zabraniti Evertonu da igra ono što je u 38 kola grčevite borbe zaradio. Ove godine se to ipak znalo, zato će navijači Arsenala, Tottenhama i Newcastlea bodriti minhenski Bayern u finalu. :lol:
Riddle

#7514 Re: English Premier League

Post by Riddle »

Acheron wrote:Mislim da je ono vise od umora; ne bi se smijao da je ozbiljnije povređen. Falice Tiote (vjerovatno propusta) da ih razbija na sredini. :sad: Ako i Cisse bude out, fakat cu povjerovat da ima nesto u tom medjugorju. Cigan je toliko srecan, da je to nevjerovatno.

Newcastle je simpatican koktel svega. U prvoj postavi imaju holandjana, francuza, argentinaca, engleza, senegalaca... Prilicno su visoki i cvrsti; veceras su pokazali da se znaju branit. Medjutim, Chelsea forsira drugaciji stil, vidjecemo kako to funkcionise protiv tika-take.

Njuka treba igrat na gol vise, pa neka zavrsi 3:3...ili 4-2.
Meni se jako tesko pomiriti s tim da je United prokockao prednost od 8 bodova. To nimalo ne lici na njih, pogotovo u ovoj fazi prvenstva. To se zadnji put desilo jednom davno kad mnogi ovdje nisu ni pratili taj klub. U vise sile ne volim da vjerujem, ali moram priznati da se opasno namecu kao glavni razlog svega ovog. :lol:

Svrake Unitedu duguju 2 boda ove sezone. Remi sa Cityem je najmanje sto mogu uraditi. Statistika Newcastlea na SJP ove sezone je impresivna, dok su drugoj strani gostovanja najveci problem. Procitah da ce i Tiote i Cisse biti spremni. Logicno je misliti da ce imati dovoljno snage za taj remi. Logika protiv vise sile... Sam odluci sta je jace.
Zmijuga loma

#7515 Re: English Premier League

Post by Zmijuga loma »

Riddle wrote: Svrake Unitedu duguju 2 boda ove sezone.
Uh, kome je sve United ostao dužan ove sezone. :-)
ultima_palabra

#7516 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Zmijuga loma wrote:
Riddle wrote: Svrake Unitedu duguju 2 boda ove sezone.
Uh, kome je sve United ostao dužan ove sezone. :-)
Pobrinuće se Webby da City ostane dužan Svrakama :D
ultima_palabra

#7517 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Arsenal :-) :lol:
Janjicar

#7518 Re: English Premier League

Post by Janjicar »

http://footballstream2012.blogspot.com/

Evo stream za Arsenal
Gube 1:2 :D
Bordolini

#7519 Re: English Premier League

Post by Bordolini »

Uvijek neka drama na Emiratima :x.
Nowich igra bez ikakvog pritiska, osigurali su EPL i za slijedecu sezonu i sad igraju za raju :-D.
Arsenal tanak, spor protok lopte sto ovi brzo presjeku a imaju strasnu kontru, 3:2, 4:3 stalno pred Arsenalovim golom. Cist penal im nije svirao, trebalo je biti 3:1.
Valjda okrenu inace ode sve u pm. :sad:
todd_smith

#7520 Re: English Premier League

Post by todd_smith »

Nesto sam ih poceo mrziti u zadnje vrijeme, kada god slabo igraju sve ko kakva ciganija, nikako nemaju onaj zajednicki duh, onaj na klupi samo flase zna bacati i kofrciti a ne taktiku izbaciti kako treba, i evo danas gledam baca :lol:
Koshpa

#7521 Re: English Premier League

Post by Koshpa »

3-2 RvP :-)

joj derneka 3-3
Edin H.

#7522 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

Prejak je Norwich za ove :oops:
Bordolini

#7523 Re: English Premier League

Post by Bordolini »

Joj odbrane :x
Norwich je mogao i trebao voditi 5:1 do 60. minute. Arsenal je imao posjed ali sanse su uglavnom bile kontre Norwicha. Rezultat na kraju realan, nije Arsenal ni zasluzio vise od boda. Sad mogu i peti zavrsiti, bravo glupani! :x
Vodja uvale

#7524 Re: English Premier League

Post by Vodja uvale »

Oborise me majmuni za pare..
todd_smith

#7525 Re: English Premier League

Post by todd_smith »

aBda, ima jos jedno kolo, dabogda ih Spursi prestigli i Chelsea dobije Minhen da ovi ne igraju CL slijedece sezone, i RVP tim i ode, pa onda da vidimo kakav su tim :dance: :dance:
Post Reply