HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
kemox

#7501 Re: HS kablovska

Post by kemox »

kemox wrote:
chakany wrote:
kemox wrote:Postovanje,

prikljucio sam novi Toshibin LCD (32LV933G) koji ima DVB-C tuner i HD-tuner.
uradio sam scan svih kanala, medjutim je Transponder 634(Hayat TV i dr.) jako los. nakon 4 skena sam tek uhvati ko malo signala. medjutim slike nema.
Transponder 618 je isto poprilicno los, ali rijedje nestaje slika. Dok ostali kanali/transponderi dobro radi ukljucujuci i HD kanali Face i AlJazeera.

u cemu je stvar?

vec sam kritikovan sa strane starijeg "pucanstva" u kuci, kako ne valja TV, na staroj (analogni) je bilo i hayata i obna....
I ja imam isti problem sa frekvencijom 634 dolazili su me 3 puta i nisu ništa riješili. Očigledno je da imaju problem sa opremom koju korise za ovu frekvenciju. Kineska garant :(
Ovaj problem imam na Tv-u DVB-C i na onom njihovom kineskom resiveru
Tako da im vadiona da je do tv-a ne pije vode
To se mora nekako riješiti do jeseni, jer tada ljudi najviše gledaju TV.
Ja je ovih dana baš nešto i ne gledam, ali naveče kad sjednem gledati neki film, vidi se da ima smetnji na TV kanalima.
I da, nije 100% do mene, jer vidim da i drugi imaju iste probleme, nego je do HS-a.
Ne znam više gdje se obratiti, toliko smo puta govorili o ovoj problematici, ali nikako da se to stabilizuje.
Slika odlična, ali nije stabilna, dolazi do čestih smetnji.
treba tražiti kompenzaciju zato što ne poštuju ugovor koji su sa nama potpisali
ne dobivamo ono što su ugovorom obavezni da nam daju za cijenu koju plaćamo
treba tražiti umanjenje pretplate ili kompenzaciju brzinom interneta ili otključavanjem HBO kanala ili nešta drugo
LOPOVLUKU NIKAD KRAJA[/quote]

Ako ne tražite nećete ni dobiti :skoljka:
skodilak

#7502 Re: HS kablovska

Post by skodilak »

sabanss wrote:
AdrianMole wrote:
Za sada tehnologija ne dopušta izostavljanje analognog signala.Isto tako postupa i Telemach.Mogu ti naplatiti i samo digitalu ,ali bi onda cijena bila 27 KM.Cijena digitalnog paketa je zapravo 27 KM.Što je to drugačije napisano,radi se samo o formulaciji.Vjerojatno će se za par godina skroz ukinuti analogija i imat ćemo osnovni digitalni paket (13,9 KM) i dodatni paket (13,5 KM).Sigurno će do tada zaživjeti još par paketa.
Zahvaljujem na odgovoru. Uvjeren sam kad bi korisnicima bila ponuđena opcija da biraju između analognog paketa po cijeni recimo od 11-12 KM i i osnovnog digitalnog paketa SD rezolucija po cijeni od 14 KM, dakle ako izuzmemo HD kanale, da bi gotovo svi prešli na digitalu. A što se tiče plaćanja HD kanala, tu bi trebalo uvesti 3 kategorije. Osnovni HD paket po cijeni od 3 KM, srednji 7 KM i super HD 10 KM.
kemox

#7503 Re: HS kablovska

Post by kemox »

skodilak wrote:
sabanss wrote:
AdrianMole wrote:
Za sada tehnologija ne dopušta izostavljanje analognog signala.Isto tako postupa i Telemach.Mogu ti naplatiti i samo digitalu ,ali bi onda cijena bila 27 KM.Cijena digitalnog paketa je zapravo 27 KM.Što je to drugačije napisano,radi se samo o formulaciji.Vjerojatno će se za par godina skroz ukinuti analogija i imat ćemo osnovni digitalni paket (13,9 KM) i dodatni paket (13,5 KM).Sigurno će do tada zaživjeti još par paketa.
Zahvaljujem na odgovoru. Uvjeren sam kad bi korisnicima bila ponuđena opcija da biraju između analognog paketa po cijeni recimo od 11-12 KM i i osnovnog digitalnog paketa SD rezolucija po cijeni od 14 KM, dakle ako izuzmemo HD kanale, da bi gotovo svi prešli na digitalu. A što se tiče plaćanja HD kanala, tu bi trebalo uvesti 3 kategorije. Osnovni HD paket po cijeni od 3 KM, srednji 7 KM i super HD 10 KM.
hahah čuj posebni pakete za HD kanale :lol:
To ima samo telemach okupatorski operater :run:
4K rezolucija aktuelna oni prave pakete sa HD kanalima :?:
prodaju maglu levatima :-?
Reklama je čudo lafo evropa :-)
heheheh telemah ehhehehehheh :lol: :bih:
rizibizi

#7504 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Mozes misliti kad je tako kod europejaca kako je tek kod ovih patriota. Kod mene se net sam popravio, vidi cuda :evil: Sinoc mi torrenti sami proradili, radi yt radi sve bez ikakvog cackanja i barkanja. Cudo kakvu HS infrastrukturu ima, sama se popravlja :D
duminjo

#7505 Re: HS kablovska

Post by duminjo »

Nema mi interneta 20 dana, možda i mjesec al 20 sigurno. Zovem, ma nema šanse da se neki javi , ili je zauzeti ili neki papak podigne slusalicu i odmah prekine. Elem, odem ja do njih i žalim se. Sve sto oni mogu je napisat nalog pa da dodje "ekipa" na adresu. Slijedeci dan, dolazi neki momcic i kaze "pokvario ti se modem MORaS GA TI DONIJETI KOD NAS Pa da vide sta će s njim".
Zamisli, poslali ljudi ekipu da mi kažu kako mi je modem pokvaren :lol: Ide sad onaj vic kad se autobus pokvario pa izlazi dijete debil i govori ja znam sta je autobusu, ja znam sta je autobusu i kad je navalio pitaju ga majstori sta je to autobusu a dijete debil kaže "autobus se pokvaLio" :lol: . E tako su i ovi meni poslali nekoga da mi kaže da mi je modem pokvaren jer ja sam eto debil i nisam vidio da lampice ne gore kako treba :lol: .
Elem, skupim ja jutros uz kaficu sve račune da platim režije danas, kad račun od interneta. Obucem se i krenem do njih,svratim na kaficu (inače sad biram kafice koji imaju wi-fi jer mi je to jedini izvor interneta) i da popusim koju, smiren da odem, ne svađa mi se i ne želim da psujem. Sjedam na kaficu, kad čitava ekipa HS-ovaca. Prolazi mi kroz glavu, boli njih kara za moj internet, bitno njima cugat fukas i sprdat se, ja cu ionako morat platit ovaj račun iako nisam imao internet. Sad odoh fino jos koju popusit, otići im i reci da ODMAH osposobe internet, ako ne može odmah, mogu ga isključiti odmah. Dodje mi isto, samo neću vise plaćati.
Sorry na greskicama, napatih se dok napisa ovo sa telefona
kemox

#7506 Re: HS kablovska

Post by kemox »

duminjo wrote:Nema mi interneta 20 dana, možda i mjesec al 20 sigurno. Zovem, ma nema šanse da se neki javi , ili je zauzeti ili neki papak podigne slusalicu i odmah prekine. Elem, odem ja do njih i žalim se. Sve sto oni mogu je napisat nalog pa da dodje "ekipa" na adresu. Slijedeci dan, dolazi neki momcic i kaze "pokvario ti se modem MORaS GA TI DONIJETI KOD NAS Pa da vide sta će s njim".
Zamisli, poslali ljudi ekipu da mi kažu kako mi je modem pokvaren :lol: Ide sad onaj vic kad se autobus pokvario pa izlazi dijete debil i govori ja znam sta je autobusu, ja znam sta je autobusu i kad je navalio pitaju ga majstori sta je to autobusu a dijete debil kaže "autobus se pokvaLio" :lol: . E tako su i ovi meni poslali nekoga da mi kaže da mi je modem pokvaren jer ja sam eto debil i nisam vidio da lampice ne gore kako treba :lol: .
Elem, skupim ja jutros uz kaficu sve račune da platim režije danas, kad račun od interneta. Obucem se i krenem do njih,svratim na kaficu (inače sad biram kafice koji imaju wi-fi jer mi je to jedini izvor interneta) i da popusim koju, smiren da odem, ne svađa mi se i ne želim da psujem. Sjedam na kaficu, kad čitava ekipa HS-ovaca. Prolazi mi kroz glavu, boli njih kara za moj internet, bitno njima cugat fukas i sprdat se, ja cu ionako morat platit ovaj račun iako nisam imao internet. Sad odoh fino jos koju popusit, otići im i reci da ODMAH osposobe internet, ako ne može odmah, mogu ga isključiti odmah. Dodje mi isto, samo neću vise plaćati.
Sve je do raje ja kad ih nazovem odmah na startu im se sjetim uže i šire familije gledaju na mene kao na titu
raja se pravi fina ko da je iz finske
Tako sam napadao ove iz telekoma dok sam koristio adsl u nedjelju ih nazovem odmah u ponedjeljek ujutro dolaze
sa bagrom fina ne pomaže
winnie

#7507 Re: HS kablovska

Post by winnie »

skodilak wrote:
sabanss wrote:
AdrianMole wrote:
Samo ovo da mi potvrdite, ako sad plaćam standardni paket 13.90 i hoću da promijenim na digitalni i uzmem još HBO (6.40) jel to znači da će me sad koštati 13.90 + 13.50 + 6.40 = 33.80 umjesto sadašnjih 13.90.
I da li mogu uzeti samo HBO pa da košta 13.90 + 6.40 = 20.30?

Hvala.
MH i HS kablovska

#7508 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

winnie wrote: Samo ovo da mi potvrdite, ako sad plaćam standardni paket 13.90 i hoću da promijenim na digitalni i uzmem još HBO (6.40) jel to znači da će me sad koštati 13.90 + 13.50 + 6.40 = 33.80 umjesto sadašnjih 13.90.

Hvala.
Da. Plaćali biste ukupno 33,80 KM (KTV + DTV + HBO paket). Ne možete HBO paket priključiti na analogiju. Lijep pozdrav
tataćusak

#7509 Re: HS kablovska

Post by tataćusak »

Imam i ja jedno pitanje

Ponekad donesem od neke raje računar kući da im nešto instaliram, zašto moram mijenjati MAC adresu, postoji li jednostavniji način da se nakačim na internet
kemox

#7510 Re: HS kablovska

Post by kemox »

skodilak wrote:
sabanss wrote:
AdrianMole wrote:
Samo ovo da mi potvrdite, ako sad plaćam standardni paket 13.90 i hoću da promijenim na digitalni i uzmem još HBO (6.40) jel to znači da će me sad koštati 13.90 + 13.50 + 6.40 = 33.80 umjesto sadašnjih 13.90.

ovo je moja preporuka http://www.hs-hkb.ba/kid-i-quadro-play/kid-8-2/
HBO paktet nemoj priključivati to ti je bacanje para sve možeš skinuti sa neta

Hvala.[/quote]
winnie

#7511 Re: HS kablovska

Post by winnie »

...
Dady

#7512 Re: HS kablovska

Post by Dady »

MH i HS kablovska wrote:
winnie wrote: Samo ovo da mi potvrdite, ako sad plaćam standardni paket 13.90 i hoću da promijenim na digitalni i uzmem još HBO (6.40) jel to znači da će me sad koštati 13.90 + 13.50 + 6.40 = 33.80 umjesto sadašnjih 13.90.

Hvala.
Da. Plaćali biste ukupno 33,80 KM (KTV + DTV + HBO paket). Ne možete HBO paket priključiti na analogiju. Lijep pozdrav
Zar nema opcija samo HBO koji tada košta 8 KM + 13.90 analogna?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
MH i HS kablovska

#7513 Re: HS kablovska

Dady wrote: Zar nema opcija samo HBO koji tada košta 8 KM + 13.90 analogna?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Ne. Nema ta opcija. Samo ova koju smo Vam već rekli. Lijep pozdrav
respo

#7514 Re: HS kablovska

Post by respo »

i pored svih ovih gore pitanja vi odgovorite na zadnje koje vecina ljudi koji imaju hs zna :-)
MH i HS kablovska

#7515 Re: HS kablovska

tataćusak wrote:Imam i ja jedno pitanje

Ponekad donesem od neke raje računar kući da im nešto instaliram, zašto moram mijenjati MAC adresu, postoji li jednostavniji način da se nakačim na internet
Jednostavno samo priključite modem u struju i to je to. Ništa više ne trebate.
MH i HS kablovska

#7516 Re: HS kablovska

duminjo wrote:Nema mi interneta 20 dana, možda i mjesec al 20 sigurno. Zovem, ma nema šanse da se neki javi , ili je zauzeti ili neki papak podigne slusalicu i odmah prekine. Elem, odem ja do njih i žalim se. Sve sto oni mogu je napisat nalog pa da dodje "ekipa" na adresu. Slijedeci dan, dolazi neki momcic i kaze "pokvario ti se modem MORaS GA TI DONIJETI KOD NAS Pa da vide sta će s njim".
Poštovanje. Izgleda ne možemo Vam nikako poslati PP, pa možete li nam Vi ostaviti svoj broj telefona da Vas nazovemo? Lijep pozdrav
kockica_kockica

#7517 Re: HS kablovska

Post by kockica_kockica »

Imam trio paket (analogna, telefon i internet) razmisljam da se prijavim i za digitalnu.

Moze li mi neko reci koliko je to na postojeci racun od 36,nesto KM-ova?
kakaljin

#7518 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

kockica_kockica wrote:Imam tri paket (analogna, telefon i internet) razmisljam da se prijavim i za digitalnu.

tebi treba ovo

http://www.hs-hkb.ba/kid-i-quadro-play/kid-8-2/

da bi sve imao

neces nista dodati na cijenu jer je ovo 36,30 KM ukupno

pardon tebi treba quadro paket

i cijena mu je 42,30 KM

ps: ciji telefon koristis BHT ili HS
Last edited by kakaljin on 27/08/2013 12:55, edited 2 times in total.
AdrianMole

#7519 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

kockica_kockica wrote:Imam trio paket (analogna, telefon i internet) razmisljam da se prijavim i za digitalnu.

Najjeftiniji je KID 8(kablovska,internet,digitala)-36,3 KM+telefon(zavisi koliko potrošiš).
johntra

#7520 Re: HS kablovska

Post by johntra »

zašto baby TV nema verzije na engleskom jeziku?
respo

#7521 Re: HS kablovska

Post by respo »

MH i HS kablovska wrote:
tataćusak wrote:Imam i ja jedno pitanje

Jednostavno samo priključite modem u struju i to je to. Ništa više ne trebate.
mislite iskljucite modem iz struje sacekas malo i onda ponovo prikljucis
kockica_kockica

#7522 Re: HS kablovska

AdrianMole wrote:
kockica_kockica wrote:Imam trio paket (analogna, telefon i internet) razmisljam da se prijavim i za digitalnu.

Najjeftiniji je KID 8(kablovska,internet,digitala)-36,3 KM+telefon(zavisi koliko potrošiš).

Trio paket ukljucuje analognu, internet i telefon - sve kod njih, i sada je pretplata oko 36,30 KM.

Nazvat cu HS kablovsku. MIslila sam da je neko vec imao slicnu situaciju.
MH i HS kablovska

#7523 Re: HS kablovska

Poštovanje. Ako želite priključiti i našu digitalnu televiziju, prebacićete se na KID 8 paket - 36,30 KM + 5,40 KM pretplate za telefon, tj. oformićete Quadro paket.
kockica_kockica

#7524 Re: HS kablovska

MH i HS kablovska wrote:

Poštovanje. Ako želite priključiti i našu digitalnu televiziju, prebacićete se na KID 8 paket - 36,30 KM + 5,40 KM pretplate za telefon, tj. oformićete Quadro paket.
Hvala na odgovoru :)
zubi

#7525 Re: HS kablovska

Post by zubi »

Koji im se vrag desava sa Historyjem... malo malo pa nema zvuka :-x
Locked