Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
Jack Be Nimble

#7501 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Jack Be Nimble »

Meni evropska i americka dobra, pivo je pivo ako se dobro napravi. Volim sto je ova tema dosla do raspravljanja piva :thumbup:

Image

http://whitepeoplemourningromney.tumblr.com/

bijelci tuguju za romnijem :(
Bodkin

#7502 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Bodkin »

Ja Sam Odavle wrote: Ama, meni je Sarajevsko najbolje. :D
pa sad ako je to neka ironija nije bas smijesno. nisi ti jedini koji je pio americko pivo i ja ovo ne pricam kao neko ko nije makao od poteza carsija m.dvor

ako nije ironija onda postujem tvoj izbor al meni je sarajevsko mozda u top 20 :D

p.s. jos jednom, go obama :thumbup:
Static-X

#7503 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Static-X »

Evo sad cemo i o pivu raspravljati :-) al eto kome je pivo lakse ili jednako praviti kao dzointe onda nek se bace u poso. Sto bacat pare kad se moze na laksi nacin...
occupylove

#7504 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by occupylove »

po zvanicnim statistikama ? odziv biraca u zapadnim 'demokracijama " rapidno pada u zadnjoj dekadi
na ovim zadnjim izborima u USA za predsjednika odziv je bio manji negoli 2008 ili 2004
oko 57 % ukupnoga birackoga tijela
uzroci su ; nepovjerenje prema politickoj eliti , skandali i korupcija , u ubijedjenje da se nista nece promijeniti sa ponudjenim opcijama i kandidatima
znaci ?
jednostavnom racunicom mozemo zakljuciti da Obama ima podrsku , tacnije glasalo je za njega ne vise od 35 % birackoga tijela :D ( ili i manje )

http://www.washingtonsblog.com/2012/11/ ... -2008.html
Avetinho

#7505 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Avetinho »

Bodkin wrote:
pa sad ako je to neka ironija nije bas smijesno. nisi ti jedini koji je pio americko pivo i ja ovo ne pricam kao neko ko nije makao od poteza carsija m.dvor

ako nije ironija onda postujem tvoj izbor al meni je sarajevsko mozda u top 20 :D

Nije majkemi ironija -- najvise volim Sarajevsko pivo -- valjda tako naucio.

Ali pio sam odlicna piva u Americi.
Ja sam samo postavio sta svjetske pivopije piju.
Zivio!
Bodkin

#7506 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Bodkin »

Ja Sam Odavle wrote:
Bodkin wrote:

Nije majkemi ironija -- najvise volim Sarajevsko pivo -- valjda tako naucio.

Ali pio sam odlicna piva u Americi.
Ja sam samo postavio sta svjetske pivopije piju.
Zivio!
ma i ja sam, imaju odlicnih :D
i ti meni :thumbup: :thumbup:
occupylove

#7507 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by occupylove »

poslije Pive / vratimo se realnim temama
150 samoubistava , mjesecno , USA Army
Obama ? uradi nesto po tome pitanju
http://themilitarysuicidereport.wordpress.com/
jefferson

#7508 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jefferson »

occupylove wrote:poslije Pive / vratimo se realnim temama
150 samoubistava , mjesecno , USA Army
Obama ? uradi nesto po tome pitanju
http://themilitarysuicidereport.wordpress.com/
Samo cekam da zovnes Obamu da ti lisce iz dvorista ocisti!
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#7509 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by UnscarD »

occupylove wrote:po zvanicnim statistikama ? odziv biraca u zapadnim 'demokracijama " rapidno pada u zadnjoj dekadi
na ovim zadnjim izborima u USA za predsjednika odziv je bio manji negoli 2008 ili 2004
uzroci su ; nepovjerenje prema politickoj eliti , skandali i korupcija , u ubijedjenje da se nista nece promijeniti sa ponudjenim opcijama i kandidatima
znaci ?
jednostavnom racunicom mozemo zakljuciti da Obama ima podrsku , tacnije glasalo je za njega ne vise od 35 % birackoga tijela :D ( ili i manje )

Pa kad prave utorkom glasanje odnosno kao svaka normalna drzava Nedeljom... u tom smislu mogu puno da nauce od Venecuele koja je zakonom propisala da je svaki poslodavac duzan da dozoovli radniku da izadje na glasanje ukoliko radi Nedeljom i da to mora biti placeno...
Avetinho

#7510 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Avetinho »

UnscarD wrote:
occupylove wrote:po zvanicnim statistikama ? odziv biraca u zapadnim 'demokracijama " rapidno pada u zadnjoj dekadi
znaci ?

Pa kad prave utorkom glasanje odnosno kao svaka normalna drzava Nedeljom... u tom smislu mogu puno da nauce od Venecuele koja je zakonom propisala da je svaki poslodavac duzan da dozoovli radniku da izadje na glasanje ukoliko radi Nedeljom i da to mora biti placeno...
Ne valja pisati o stvarima koje ne poznajes. Onda te ljudi prestanu shvatati ozbiljno na drugime temema.

U SAD samo sacica drzava ima izbore samo na zadnji dan glasanja.
Vecina drzava u SAD dopusta rano glasanje ili glasanje postom, vise sedmica unaprijed.
jefferson

#7511 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jefferson »

Ja Sam Odavle wrote:
UnscarD wrote:
znaci ?

Ne valja pisati o stvarima koje ne poznajes. Onda te ljudi prestanu shvatati ozbiljno na drugime temema.

U SAD samo sacica drzava ima izbore samo na zadnji dan glasanja.
Vecina drzava u SAD dopusta rano glasanje ili glasanje postom, vise sedmica unaprijed.
I da, poslodavac te duzan pustiti s posla da glasas!
Kao sto rece "ja sam odavle" samo par drzava nema prijevremeno glasanje. U mnogim drzavama se glasalo jos od septembra.
UnscarD

#7512 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by UnscarD »

OK...sad bi trebala neka statistika da mi pokaze procenat ljudi koji glasaju ranije i procenat ljudi koji glasaju na taj dan da mi opaska ne bi imala nikakvog smisla (ukoliko bi procenat onih koji su glasali na taj utorak bila zanemarljiva - a nije ) a opet bi ostalo pitanje...sto uopste utorak? Mislim totalno radni dan. Zar ne bi barem izborom dana trebali da pokusaju da poprave izlaznost na izbore koja je ocigledno iz izbora u izbore sve manja?
Sta je vase objasnjenje za kontinuirani pad izlaska na izbore? Ne vjeruju ljudi vise u sistem? Nemaju za koga da glasaju?
jefferson

#7513 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jefferson »

UnscarD wrote:OK...sad bi trebala neka statistika da mi pokaze procenat ljudi koji glasaju ranije i procenat ljudi koji glasaju na taj dan da mi opaska ne bi imala nikakvog smisla (ukoliko bi procenat onih koji su glasali na taj utorak bila zanemarljiva - a nije ) a opet bi ostalo pitanje...sto uopste utorak? Mislim totalno radni dan. Zar ne bi barem izborom dana trebali da pokusaju da poprave izlaznost na izbore koja je ocigledno iz izbora u izbore sve manja?
Sta je vase objasnjenje za kontinuirani pad izlaska na izbore? Ne vjeruju ljudi vise u sistem? Nemaju za koga da glasaju?
http://www.infoplease.com/ipa/A0781453.html
Inace, ove godine, 40% glasaca je glasalo prijevremena. Inace ne znam sto je tebi neko duzan ista pokazivati, al eto.

Ti ovo gledas sa stanovista BH prilika i politicke kulture, koja veze nema ne samo sa amerikom nego bilo kojom naprednom demokratijom.
U utorak se glasa jos od 1845 godine kada je Kongres donio uredbu da je to najbolji dan. Sto?
Zato sto nisu htjeli da ljudi propuste crkvu nedjeljom, a npr. pijacu srijedom. Zato sto je ponedjeljak prvi radni dan. Elem tako je utorak izabran.
Trebas da se maknes iz gledanja svijeta kroz BH poiliticku kulturu koja je tek u razvoju.
U SAD se stvari ne mjenjaju tek tako i niko ne cijepa stare zakone zato sto neko misli da su novi bolji, nego dok se ne stvori kriticna masa koja se ne moze zaustaviti, mjenjanja zakona nema.
Izlaznost nije manja iz izbora u izbore, i bar BH gradjani bi mogli malo i da nauce od amerikanaca jer ipak, amerikanci glasaju vise od bosanaca. Drugo, ako nekome omogucis da ranije glasa, kakve veze ima jel se glasa u utorak kada moze izabrati bilo koji dan i otici glasati?
Inace, utorak 1845 nije bio problem jer je tada bila agrarna ekonomija, i uvodjenjem ranog glasanja problem je rjesen. Ti u demokratskom drustvu imas pravo i glasati i ne glasati, a ako imas mjesec dana da glasas i opet nisi glasao, nije sistem kriv niti dan glasanja, nego je do glasaca, jel sto je glasac glup jel sto stvarno misli da je njegovo pravo da ne glasa, uopste nije vazno.

edit: Inace stanovnici drzava Oregon i Washington glasaju postom, dok su ljudi pogodjeni uraganom Sandy mogli glasati i e-mailom!
occupylove

#7514 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by occupylove »

omiljene 'igracke " u rukama vrhovnoga komandanta oruzanih snaga USA staroga -novoga Obame predsjednika
su dronovi , bespilotne letjelice u beskonacnome ratu "protiv terora "
dejstvuju od Azije do Afrike , vec ih je preko 7000 raznih vrsta i sada i na nebu USA za policijske snage
( za sada ne -naoruzani ?)
dok na domacem terenu jaca policijsku drzavu na spoljnome planu dronovi i 'specijalne jedinice" odradjuju krvavi posao
samo u Pakistanu u dvije godine 2000 mrtvih , preko 95 % civili
niko ne ne zna tacnu statistiku i koliko zrtava pada u ratu koji se drzi dalje od TV kamera
Obamabomber , lakim potezom pera oslobadja i uvodi "demokratiju " posmrtno , sirom planete
u ovome textu imate fotografiju ubijenoga "teroriste u hirurski preciznom napadu "
imao je samo 10 godina , samo jedan od mnogih , krvave su ti ruke gospodine predsjednice ;

http://www.informationclearinghouse.inf ... e32993.htm
Jack Be Nimble

#7515 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Jack Be Nimble »

Sto se tice koliko ljudi glasa treba uzeti u obzir da je Amerika kao drzava dobro funkcionise i u sustini nebude toliko cesto u nekakvoj krizi da ljudi zbog 'muke' svoje glasaju. Kada je ekonomska kriza, drzava se uvlaci u neki rat bez izlaska ili dodje mladi kandidat koji podigne raju izmedju 18-29 godina (Kennedy, Clinton, Obama) tada naravno bude veci izlaz.

1960 - Kennedy 63% glasaca

1972 - Nixon (ratu u Vijetnamu nema kraja) 53%

Sve do 1992 kada je Amerika usla u recesiju sa Bushom a na scenu se pojavio mladi Clinton koji je uspio privuci omladinu procenant glasaca je bio 55%

Opet je pad bio sve do 2004 kada se raspravljalo u homo brakovima i Iraku/terorizmu - 55%

2008 izaslo 56% glasaca zahvaljujuci sto je ekonomija pala u septembru sirom svijeta, Obama rock star/prvi crnac. Od tih 56% bilo je 52% mladih 18-29.

1996 godine 37% mladih je izaslo na izbore, ove godine 51%.

Prema tome ako nema ratova, ekonomija ide svojim putem ljudi nemaju potrebe da glasaju. Meni je veci problem sto kada se glasa za kongres u prosjeku procenat glasaca je 34%. Ako drzava ne ide svojim putem obicno skoci na 37% i takodjer ako jedna partija drzi predsjednistvo, senat i kongres onda narod glasa vise da bi izbacili tu jednu partiju a ubacili da drugu da kontrira predsjedniku.

Takodjer ako zivis izvan Amerike mozes glasati emailom ili mozda ispunis neku formu na internetu.

U BiH
Lokalni 2008 - 55%
Opsti 2010 - 56%
Lokalni 2012 - 55%
UnscarD

#7516 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by UnscarD »

jefferson wrote:
UnscarD wrote:OK...sad bi trebala neka statistika da mi pokaze procenat ljudi koji glasaju ranije i procenat ljudi koji glasaju na taj dan da mi opaska ne bi imala nikakvog smisla (ukoliko bi procenat onih koji su glasali na taj utorak bila zanemarljiva - a nije ) a opet bi ostalo pitanje...sto uopste utorak? Mislim totalno radni dan. Zar ne bi barem izborom dana trebali da pokusaju da poprave izlaznost na izbore koja je ocigledno iz izbora u izbore sve manja?
Inace, ove godine, 40% glasaca je glasalo prijevremena. Inace ne znam sto je tebi neko duzan ista pokazivati, al eto.

Ti ovo gledas sa stanovista BH prilika i politicke kulture, koja veze nema ne samo sa amerikom nego bilo kojom naprednom demokratijom.
U utorak se glasa jos od 1845 godine kada je Kongres donio uredbu da je to najbolji dan. Sto?
Zato sto nisu htjeli da ljudi propuste crkvu nedjeljom, a npr. pijacu srijedom. Zato sto je ponedjeljak prvi radni dan. Elem tako je utorak izabran.
Trebas da se maknes iz gledanja svijeta kroz BH poiliticku kulturu koja je tek u razvoju.
U SAD se stvari ne mjenjaju tek tako i niko ne cijepa stare zakone zato sto neko misli da su novi bolji, nego dok se ne stvori kriticna masa koja se ne moze zaustaviti, mjenjanja zakona nema.
Izlaznost nije manja iz izbora u izbore, i bar BH gradjani bi mogli malo i da nauce od amerikanaca jer ipak, amerikanci glasaju vise od bosanaca. Drugo, ako nekome omogucis da ranije glasa, kakve veze ima jel se glasa u utorak kada moze izabrati bilo koji dan i otici glasati?
Inace, utorak 1845 nije bio problem jer je tada bila agrarna ekonomija, i uvodjenjem ranog glasanja problem je rjesen. Ti u demokratskom drustvu imas pravo i glasati i ne glasati, a ako imas mjesec dana da glasas i opet nisi glasao, nije sistem kriv niti dan glasanja, nego je do glasaca, jel sto je glasac glup jel sto stvarno misli da je njegovo pravo da ne glasa, uopste nije vazno.

edit: Inace stanovnici drzava Oregon i Washington glasaju postom, dok su ljudi pogodjeni uraganom Sandy mogli glasati i e-mailom!
Uopste mi niko nije DUZAN nista pokazivati niti to ocekujem niti sam napisao da je neko MENI DUZAN. Moze postaviti link sto bi vi tamo rekli "for the sake of the argument".
Link koji si postavio ne pokazuje tu statistiku (ne pokazuje 2012 godinu uopste niti broj glasaca prije izbora i na dan izbora) ali to nije ni bitno jer si mi objasnio zasto je utorak u pitanju a i vjerujem ti da si informisan i da je 40% njih glasalo prije tog utorka a 60% na taj utorak od ukupno 50-ak% koliko ih je izaslo.
Buduci da imaju relativno mali odziv glasaca, mozda bi trebali odustati od starih razloga (crkva i pijaca tesko da su vise faktor kakv su nekada bili) i pomjeriti dan na nedelju jer bi mozda vise ljudi glasalo.

Ja licno ionako mislim da je sistem elektorne demokratije (ne samo u USA nego u vecini svijeta) prevazidjen onog momenta kada su se stekle tehnicke pretpostavke da se sistem promjeni ali valjda promjene ne dolaze bas tako brzo.

@Jack hvala za statistiku.
jefferson

#7517 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jefferson »

UnscarD wrote:
jefferson wrote:

Uopste mi niko nije DUZAN nista pokazivati niti to ocekujem niti sam napisao da je neko MENI DUZAN. Moze postaviti link sto bi vi tamo rekli "for the sake of the argument".
Link koji si postavio ne pokazuje tu statistiku (ne pokazuje 2012 godinu uopste niti broj glasaca prije izbora i na dan izbora) ali to nije ni bitno jer si mi objasnio zasto je utorak u pitanju a i vjerujem ti da si informisan i da je 40% njih glasalo prije tog utorka a 60% na taj utorak od ukupno 50-ak% koliko ih je izaslo.
Buduci da imaju relativno mali odziv glasaca, mozda bi trebali odustati od starih razloga (crkva i pijaca tesko da su vise faktor kakv su nekada bili) i pomjeriti dan na nedelju jer bi mozda vise ljudi glasalo.

Ja licno ionako mislim da je sistem elektorne demokratije (ne samo u USA nego u vecini svijeta) prevazidjen onog momenta kada su se stekle tehnicke pretpostavke da se sistem promjeni ali valjda promjene ne dolaze bas tako brzo.

@Jack hvala za statistiku.
Mnogi isto misle u americi da je sistem elektorne domekoratije prevazidjen, ali recimo da se predsjednik bira na osnovu broja ukupnih glasova, znas koje bi drzave birale predsjednika? Kalifornija, New York i kompletan New Endgland, juzna florida i sl. Jedino sto moze da pravi balans je Texas i jos par juznih drzava.
Niej to bas tako ejdnostavno kada gledas sa strane.
Inace, akos to reko, imas pravo glasati ranije. Ako bi izbori bili samo u subotu ili nedjelju mnogi bi trazili ukidanje prijevremenog glasanja radi troskova! Bolje je imati utorak ali i cijeli mjesec ili dvije sedmice da glasas, nego samo subotu i nedjelju.
occupylove

#7518 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by occupylove »

tipicni Vasingtonski skandal :D u udarnim terminima ,sve je tu za jedan Holivudski film ; ostavka generala i sefa CIA , bivseg komandanta snaga u Afganistanu zbog nevjere
sexi saradnica doticnoga generala , te jos jedna zena u sjeni , ljubavni trokut ? sex i orgije i novac i moc
mrtav ambasador i trojica Amerikanaca u Bengaziju , brod krcat oruzjem u Turskoj namijenjen Siriji sa Libijskim ouzjem i jos mnogo toga u smrdljivim koridorima korumpiranoga Vasingtona i Kapitola dok se afera siri najveca od Iran-kontra
Obama je prihvatio ostavku Generala Petrausa
FBI je ukljucen u istragu , da li ce se istina ikada otkriti ?
FBI izvrsio je raciju na dom Paule Brodvel , navodno su u njenim kompjuterima nadjeni tajni dokumenti CIA,
sex manipulator ili nevina zrtva ; Paula Brodvel , njen otac je uz nju i tvrdi da se mnogo toga krije iza kulisa
USA korporacijski mediji su jedva docekali da razvlace ovaj skandal , ali ja vise racunam na Wikileaks haker ekipu i koji laganice cekaju svoju sansu da razotkriju aferu u punome "sjaju "

http://www.businessinsider.com/paula-br ... tz-2012-11
muhafuca

#7519 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by muhafuca »

occupylove wrote:tipicni Vasingtonski skandal :D u udarnim terminima ,sve je tu za jedan Holivudski film ; ostavka generala i sefa CIA , bivseg komandanta snaga u Afganistanu zbog nevjere
sexi saradnica doticnoga generala , te jos jedna zena u sjeni , ljubavni trokut ? sex i orgije i novac i moc
mrtav ambasador i trojica Amerikanaca u Bengaziju , brod krcat oruzjem u Turskoj namijenjen Siriji sa Libijskim ouzjem i jos mnogo toga u smrdljivim koridorima korumpiranoga Vasingtona i Kapitola dok se afera siri najveca od Iran-kontra
Obama je prihvatio ostavku Generala Petrausa
FBI je ukljucen u istragu , da li ce se istina ikada otkriti ?
FBI izvrsio je raciju na dom Paule Brodvel , navodno su u njenim kompjuterima nadjeni tajni dokumenti CIA,
sex manipulator ili nevina zrtva ; Paula Brodvel , njen otac je uz nju i tvrdi da se mnogo toga krije iza kulisa
USA korporacijski mediji su jedva docekali da razvlace ovaj skandal , ali ja vise racunam na Wikileaks haker ekipu i koji laganice cekaju svoju sansu da razotkriju aferu u punome "sjaju "

http://www.businessinsider.com/paula-br ... tz-2012-11
Sad kad se vec malo sva ova suplja oko "skandala" sa Patreus-om razvukla
ovi alternativni mediji se pitaju kako to d ona (ljubavnica) nije uhapsena
zbog curenja nekih jako povjerljivih informacija ako je vec Maning godinama
u zatvoru zbog istih stvari

Al nisam upratio sta je ona uopste prosljedila - koje info ?
occupylove

#7520 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by occupylove »

sada je jos likova ukljuceno , cak i glavnokomandajuci NATO u Afganistanu , te neimenovani tajni agent i jos masa likova
Paula Brodvel je izlanula da je konzulat u Bengaziju bio baza CIA i zatvor , zato je i napadnut
tada je FBI pokrenuo istragu i sve se rasirilo
ukljuceni su i mracni likovi iz Libijskoga nacionalnoga vijeca i naravno ogroman novac i opljackanoga libijskoga naroda i Americkih poreskih obveznika , te sverc oruzja u stotinama tona
( za Sirijske "pobunjenike "i ko zna koga sve )
dok skandal poprima razmjere jeftine sapunice , ovo moze biti samo medjusobni obracun raznih struja unutar Vasingtona poslije izbora Obame
kao dokaz ko je pravi gazda na sceni u USA

http://www.alternet.org/investigations/ ... paging=off
muhafuca

#7521 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by muhafuca »

occupylove wrote:sada je jos likova ukljuceno , cak i glavnokomandajuci NATO u Afganistanu , te neimenovani tajni agent i jos masa likova
Paula Brodvel je izlanula da je konzulat u Bengaziju bio baza CIA i zatvor , zato je i napadnut
tada je FBI pokrenuo istragu i sve se rasirilo
ukljuceni su i mracni likovi iz Libijskoga nacionalnoga vijeca i naravno ogroman novac i opljackanoga libijskoga naroda i Americkih poreskih obveznika , te sverc oruzja u stotinama tona
( za Sirijske "pobunjenike "i ko zna koga sve )
dok skandal poprima razmjere jeftine sapunice , ovo moze biti samo medjusobni obracun raznih struja unutar Vasingtona poslije izbora Obame
kao dokaz ko je pravi gazda na sceni u USA

http://www.alternet.org/investigations/ ... paging=off
Jah gledao sam maloprije Patreus ce i dobro proci
jer je navodno aferu imao kad se razduzio iz vojske (jah bas al hajd)
ovaj iz Afghanistana ce povuci deblji kraj (gen Alan cini mi se)
jer je po zakonima vojske zabranjeno imati aferu dok si aktivni oficir
a i trebao je za glavnokomandujuceg NATO-a postati al sad nista od toga

BTW nesto pricaju i da umjesto Hillary dolazi Kerry
Izgleda obama malo neke cistke pravi poslje izbora
no bumo vidjeli
Avetinho

#7522 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Avetinho »

muhafuca wrote: BTW nesto pricaju i da umjesto Hillary dolazi Kerry
Izgleda obama malo neke cistke pravi poslje izbora
no bumo vidjeli
Hillary je najavila "odlazak" ima nekoliko mjeseci.
Ne zbog Obame, nego zbog Hillary 2016.
Jack Be Nimble

#7523 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Jack Be Nimble »

Ma to je normalno da se promjene face kada se krene u nove 4 godine. Kerry bi bio super izbor, ali bi ja volio vidjeti Kondolizu. Taman da bude na stolici 2 godine i onda 1 godine priprema za kampanju jer ce Hilary i Kondoliza zajedno uci u bijelu kucu :thumbup:

Vrijeme je da se promjenni ime teme.
Avetinho

#7524 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Avetinho »

Jack Be Nimble wrote:... jer ce Hilary i Kondoliza zajedno uci u bijelu kucu :thumbup:
Majkemi sumnjam. Znam ja da se popali narod kad cuje na dvopartijski tiket. Svima doovde podjela.
Ali ideoloski su predaleko jedna od druge -- nema sanse. A kamoli obje zenske. Bi se Texas odmah ispalio iz Unije :)
muhafuca

#7525 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by muhafuca »

Jack Be Nimble wrote:Ma to je normalno da se promjene face kada se krene u nove 4 godine. Kerry bi bio super izbor, ali bi ja volio vidjeti Kondolizu. Taman da bude na stolici 2 godine i onda 1 godine priprema za kampanju jer ce Hilary i Kondoliza zajedno uci u bijelu kucu :thumbup:

Vrijeme je da se promjenni ime teme.
Nesto se ne sjecam da je Bush neke velike rotacije radio - al mozda i grijesim
A Hillary ne gotivim nikako jer je hawk teski i bas mi je drago da odlazi
sta god da je razlog
Vidim pravo je popularna u Americi mada ne kontam zbog cega
i bice mi pravo krivo ako osvoji kandidaturu za 2016 mada
sumnjam da ce joj to uspjeti
Post Reply