Ja sam za crveni svoje rekao ranije.vaučer wrote:Gledaj 'Realist', budući da si vidio kako Shelvey starta s dvije noge ja uopće ne sumnjam da si vidio i kako Johnson lomi Valenciji nogu ispod koljena. Za sve što se sudilo Unitedu danas (penal, crveni karton itd) Liverpool je imao argument da im se svira isto. Zašto nije? Zna se. Dvostruki standardi, u biti trostruki su bili danas u upotrebi. Jedan standard za United, jedan za Liverpool i jedan poseban za Suareza koji je tako blatantna meta sudija da nije više smješno.
Mene zanima zašto negirati penal na Valenciji, ako i kamere pokažu udaranje u petu u momentu kada je krenuo pucati. Daj, tamo ne bi ni Young pao, nego bi pucao, osim ako stvarno nije ometen, još kada znamo startnost Valencie.
A pogledaj reakciju Suareza i bacanje glavom, totalno neprirodno. Zna da ga sudije ne vole i onda kod tako knap kontakta se on onako baca. To ne mijenja činjenicu da je bio penal, ali ako igrač cijelu utakmicu maše rukama, galami, traži nešto, zar misliš da će mu suditi tek tako?
Jedno je kada se kritikuje sudija radi grešaka, ali drugo je kada se suđenje tako okrene kao da sudija nikakve elemente nije imao da donese odluke koje je donio, a da su svi ti elementi postojali na drugoj strani, ali nije dosudio, nego se gura kako je to standardno za United.
Eno, postavio sam one linkove za penale i očekivano niko od "vas" nije odgovorio, a po vašim komentarima bi se reklo da United ima po sezoni 30 penala, ubjedljivo najviše od svih klubova, te od toga je barem 28 pogrešno dosuđeno, a kada malo bolje pogledaš, vidiš da nijedno od toga nije tačno.
Kada sam fino postavljao istoriju kažnjavanja igrača i pokazao za što i koliko je sve United bio kažnjavan, a da su drugi dobijali za gore prekršaje manje kazne, NIKO nije reagovao, nego je i dalje United taj kojeg gura FA.
Kada sam pisao da Young nakon svoja dva simuliranja, nije dobio penal u trećoj utakmici, iako je bio čist, opet niko nije reagovao, jer očito tako i treba, ali kada Suarez, koji se bacao k'o najveći epileptirač dobije isti tretman od sudija, onda je to katastrofa i vjerovatno Unitedovo maslo.
Kada Fulham ostane sa igračem više, iako bi trebao biti sa igračem manje, to se ne spominje, ali će se pet puta spomenuti penal protiv Wigana, te to kako sudija konstantno oprašta Unitedu prekršaje, dok druge kažnjava i onda se to prenese ovdje i svi spominju prvo start Evre i opraštanje kartona, ali negiraj start Shelveyja prije toga, kada totalno izvrće igrača, koji je u trku, te mislim nakon toga start s leđa. Ne, to nije bitno, bitno je ono Evrino.
Daj da spominjemo sve, ili ne ćemo ništa.