'Ma za sve je Alija kriv.'archi_a wrote:Od '96 pa do danas na vlasti bili i sda i hdz i sdp i sbih i sbb i df i liberali i hdz1990 i asda i sds i snsd i dns i ostale pi.ke materine. Svi su omastili i umočili, nema niko nevin.
Zato, ako ćemo ebavat matere, moRe samo grupno, a ne i pojedinačno, jer sve ostalo je politikanstvo, čak i ovdje na forumu.
Bezobrazno bi bilo reći ovaj je manje, a ovaj je više.
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- Sanjarko
#7501 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
-
TheMule
#7502 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ti mora da si mlad pa ne poznajes Bosance. Cuj SDA kriva sto moras dati privatniku da te zaposli na neodredjeno......It_is_a_Leclerc wrote:Jeste li vi svjesni koliko je mladog, obrazovanog svijeta otišlo iz BiH od kraja rata, zbog vladavine SDA ? Ono, jeste li uopće svjesni da su u pitanju, ne hiljade, već stotine hiljada ljudi, visokoobrazovanog kadra koji nije bio spreman da se kao zadnja ulična prostituka baci pod nekog SDA gazdu za komad kruha i ugovor na određeno ?spreca wrote: Sef je na tebe ponosan....imas li ti imalo obraza i savjesti.....nije Bakir SDA ......ti mas problema sam sa sobom i sa identitetom.
Ja ne znam gdje vi živite, u kojem to balonu do kojeg ne dopire svjetlo realnosti, ali bi bilo dobro da pod hitno nešto uradite po tom pitanju. Totalno ste deluzionirani.
P.S. Upravu ste. Nije Bakir SDA. Ima tu još korumpiranog, kriminalnog i u lopovluku ogrezlog kadra. Pametnog i obrazovanog SDA troši ko šibice.
- Sanjarko
#7503 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
'Ma za sve je ali Ja kriv.'Vizionar 1985 wrote:'Ma za sve je Alija kriv.'archi_a wrote:Od '96 pa do danas na vlasti bili i sda i hdz i sdp i sbih i sbb i df i liberali i hdz1990 i asda i sds i snsd i dns i ostale pi.ke materine. Svi su omastili i umočili, nema niko nevin.
Zato, ako ćemo ebavat matere, moRe samo grupno, a ne i pojedinačno, jer sve ostalo je politikanstvo, čak i ovdje na forumu.
- spreca
#7504 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
It_is_a_Leclerc wrote:
Jeste li vi svjesni koliko je mladog, obrazovanog svijeta otišlo iz BiH od kraja rata, zbog vladavine SDA ?Ono, jeste li uopće svjesni da su u pitanju, ne hiljade, već stotine hiljada ljudi, visokoobrazovanog kadraNisam znao da imamo jedno partijski sistemkoji nije bio spreman da se kao zadnja ulična prostituka baci pod nekog SDA gazdu za komad kruha i ugovor na određeno ?a ovo ni pijan nebih izvalio
Ja ne znam gdje vi živite, u kojem to balonu do kojeg ne dopire svjetlo realnosti, ali bi bilo dobro da pod hitno nešto uradite po tom pitanju. Totalno ste deluzionirani.P.S. Upravu ste. Nije Bakir SDA. Ima tu još korumpiranog, kriminalnog i u lopovluku ogrezlog kadra. Pametnog i obrazovanog SDA troši ko šibice.ali nismo ludi
-
hAZNADAR
#7505 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Na kraju ce ispasti da smo gadjali sami sebe.uglavnomja wrote:za vodu i struju ne znam, znam da je stab blizu mene imao struju gotovo stalnohrasno38 wrote:
Mozda bi i moglo da SDA i Bakir na celu nije skartirao Boyla i vjerovatno jos neke druge ljude i napravio neku svoju skupinu koju je kontrolisao i placao. A takodje jos je vec pitanje koliko je Komsicu bilo upste dozvoljeno da se u to petlja. Kako god ovo je drugi Bakirov mandat i bilo je vise nego dovoljno da je sve ovo pokreenuo kada je Softic dobio papir iz Haga ili jos bolje u prvom mandatu kada je tu bio i Zeljko jer bi dobio apsolutnu podrsku i imamo bi dva glasa za Softica. Ovako to je bila samo jos jedna odvratna farsa koje nam Izetbegovici priredjuju od 90-tih godina. Svakim danom se sve vise i vise pitam tko nam je zaista u ratu zavrstao vodu, struju..plin!!!!!
ali za plin je bilo na tv, negdje u semizovcu lik, sav ponosan prica kako je on u ratu radio na plinskim postrojenjima i kaze: kad alija kaze zavrni, ja zavrnem
Sarajlijama je ocigledno samo stalo do rokada i raspodjele samo u svom seheru. Po svaku cijenu.
- sinuhe
#7506 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sasvim sigurno su lagali sami sebe.
-
VjecitiStudent
#7507 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Niđe veze.archi_a wrote:Od '96 pa do danas na vlasti bili i sda i hdz i sdp i sbih i sbb i df i liberali i hdz1990 i asda i sds i snsd i dns i ostale pi.ke materine. Svi su omastili i umočili, nema niko nevin.
Ps. Što se Srebrenice tiče, nije niko nama kriv što je Bošnjaka tamo manje nego ovih što pobijediše. Srebrenica je do sada imala Bošnjaka na poziciji načelnika samo i samo zato što su Srbi bili razjedinjeni i imali više kandidata. Sada su prvi put svi podržali samo jednog.
Svako od gore pobrojanih je odgovoran proporcionalno vremenu provedenom u vlasti.
- LBVIEW
#7508 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nemam pojma,ali kako je to mit, tako je i onaj o njima kao "neratnickom narodu".S druge strane,Srbi su se busali kako su,sta ja znam,najveci ratnici na Balkanu i sire,pa sta bi na kraju rata u BiH,Hrvatsku da ne spominjem?Bodkin wrote:Od hrvatske 6-7 godina u ratu i pod sankcijama. Pa ni bosnjaci nisu bili neka sila na pocetku pa nisu za tri mjeseca razbijeni kao albanci. Ne znam odakle taj mit o njima na forumuLBVIEW wrote:Pa nije bas deceniju,ali sto direktno,sto preko precanskih proxyja jesu jedno 4 godine.Sto se OVK tice,to je u odnosu na npr. Armiju BiH,bilo vatrogasno drustvo,tako da nije ni cudo kakve su rezultate na terenu ostvarili.Bodkin wrote:
Vidili smo kako su prosli u ratu sa srbijom koja je skoro deceniju ratovala po hr/bih. Da su naletili 92, ne bi mjesec izdrazali.
Malo manje dizanja drugih ne bi bilo lose
Btw., da te cuju prcednik,Ivanic i drugi,kako siris "lazi" o umesanosti Srbije u ratove 90-tih,po kratkom postupku bi bio proglasen za janjicara.
Kako ono ameri #notmyprezident
Ma znam da nije,ti si "Bakirov Srbin".
- LBVIEW
#7509 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Svakako,pravu istinu zna tetak s "Gradacca" i SRNA,ha ja.sinuhe wrote:Sasvim sigurno su lagali sami sebe.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#7510 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
nevjerovatno je da ova tema još postoji
#referendumilismrt #hočemogusle
#referendumilismrt #hočemogusle
- Maraschino
#7511 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pa valjda je Covic kriv sto zahtjev nije prosao registar a o ostalom sudije odlucuju.
Pored ovolike kolicine neprijatelja BiH(pa i u samom predsjednistvu) za ocekivati je ovakav ishod.
Moralo se pokusati a dusmani stisli sa svih strana.
Pored ovolike kolicine neprijatelja BiH(pa i u samom predsjednistvu) za ocekivati je ovakav ishod.
Moralo se pokusati a dusmani stisli sa svih strana.
- luckylaka
#7512 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sve cekam da neko otvori temu,,bake kriv sto se cetnici postrojavaju u Visegradu"Cudno nema je(a mozda sam preskocio).Naravno da je Bake kriv za reviziju jer se pouzdao u dva srpska clana predsjednistva da ga podrze.Podrsku od Bosnjaka moze dobiti Ceca,Brena,Jana,Cana...
- sinuhe
#7513 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nije vise rijec o reviziji vec o laganju.
-
VjecitiStudent
#7514 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Red referenduma + red revizije + red trećeg entiteta + .... = ove godine svega 14 osnovaca upisano u 1. razred osnovne škole u Srebrenici
- Banksy
#7515 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nevjerovatno je kako se sve to oko njegove otvorene izdaje tiho provuklo i prošlo skoro bez odjeka...Maraschino wrote:
Pa valjda je Covic kriv sto zahtjev nije prosao registar a o ostalom sudije odlucuju.
- Maraschino
#7516 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
cuj to? neko u bosni prica o laganju i jos moralise.sinuhe wrote:Nije vise rijec o reviziji vec o laganju.
prica li neko o neprijateljima ove zemlje?
- Maraschino
#7517 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Co ... eva/416885Banksy wrote:Nevjerovatno je kako se sve to oko njegove otvorene izdaje tiho provuklo i prošlo skoro bez odjeka...Maraschino wrote:
pokusao objasniti obrnuvsi logiku.
- Banksy
#7518 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Znam, za Nezavisne, gdje drugo, ali gledam, sva se kola opravdano lome na Izetbegoviću, a da Čovićevu izdaju skoro niko ne problematizira.Maraschino wrote:http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Co ... eva/416885Banksy wrote:Nevjerovatno je kako se sve to oko njegove otvorene izdaje tiho provuklo i prošlo skoro bez odjeka...Maraschino wrote:
pokusao objasniti obrnuvsi logiku.
- It_is_a_Leclerc
#7519 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
SDA je stvorila državu i uslove u kojima je ljudima sa fakultetskom diplomom mijenjanje pelena u Njemačkoj jedini način da zarade komad kruha.TheMule wrote:Ti mora da si mlad pa ne poznajes Bosance. Cuj SDA kriva sto moras dati privatniku da te zaposli na neodredjeno......It_is_a_Leclerc wrote:Jeste li vi svjesni koliko je mladog, obrazovanog svijeta otišlo iz BiH od kraja rata, zbog vladavine SDA ? Ono, jeste li uopće svjesni da su u pitanju, ne hiljade, već stotine hiljada ljudi, visokoobrazovanog kadra koji nije bio spreman da se kao zadnja ulična prostituka baci pod nekog SDA gazdu za komad kruha i ugovor na određeno ?spreca wrote: Sef je na tebe ponosan....imas li ti imalo obraza i savjesti.....nije Bakir SDA ......ti mas problema sam sa sobom i sa identitetom.
Ja ne znam gdje vi živite, u kojem to balonu do kojeg ne dopire svjetlo realnosti, ali bi bilo dobro da pod hitno nešto uradite po tom pitanju. Totalno ste deluzionirani.
P.S. Upravu ste. Nije Bakir SDA. Ima tu još korumpiranog, kriminalnog i u lopovluku ogrezlog kadra. Pametnog i obrazovanog SDA troši ko šibice.
-
ušće
#7520 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Da se posrtojio samo vod bilo koje jedinice koja baštini tradiciju odbrambenog rata (potpuno svejedno koje ) imao bi do sada jedno 50 stranica "odbrambenih stavova " družebrižnika , velikih ratnika ,pravnika , i svjetnonazornika ...o tome kako je to loše po Bošnjački živalj i otvorena prijetnja susjedima i komšijama ...luckylaka wrote:Sve cekam da neko otvori temu,,bake kriv sto se cetnici postrojavaju u Visegradu"Cudno nema je(a mozda sam preskocio).Naravno da je Bake kriv za reviziju jer se pouzdao u dva srpska clana predsjednistva da ga podrze.Podrsku od Bosnjaka moze dobiti Ceca,Brena,Jana,Cana...
-
Boletus edulis
#7521 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Gdje su oni silni istocnjaci sto se ovdje po Sarajevu kofrce a na babovini im bradonje kolo igraju? Svako malo pjevaju -moj lijepi Visegrad a nesmiju nosa promoliti.Da su ovdje braca albanci - garantujem da se vise nikad ne bi postrojavali.luckylaka wrote:Sve cekam da neko otvori temu,,bake kriv sto se cetnici postrojavaju u Visegradu"Cudno nema je(a mozda sam preskocio).Naravno da je Bake kriv za reviziju jer se pouzdao u dva srpska clana predsjednistva da ga podrze.Podrsku od Bosnjaka moze dobiti Ceca,Brena,Jana,Cana...
-
Nadzorna_ploca
#7522 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Mladi su to podrzali glasovima ili neizlaskom na izbore. SDA nam je mjera, za bolje i nismo. Sretno ljudima sto hamale u njemacku hamalim i ja ovdje ali opet ostajem.
-
ušće
#7524 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ponudi im u BiH samo malo manje stručnije mjesto od njihove diplome pa ćeš vidjeti odgovor ,ja sam se takvih dovoljno nagledao , ne znači imati visoko obrazovanje tipkati na računaru i vrtjeti dupetom u fotelji ..Budi sigauran da će ti što zarade 10 plata na taj način u Njemačkoj mnogo će više cijeniti rad od praznog znanja u njihovoj diplomi ...It_is_a_Leclerc wrote:
SDA je stvorila državu i uslove u kojima je ljudima sa fakultetskom diplomom mijenjanje pelena u Njemačkoj jedini način da zarade komad kruha.
- muha_sa
#7525 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Banksy wrote:
Pa šta se drugo može nego grohotom nasmijati na tvrdnju da je pokušaj da se žrtvama agresije obezbijedi kakva-takva pravda, ''volej'' snagama koje već nemilosrdno razvaljuju i rastaču Bosnu zadnjih 30 godina bez prekida, bez daha, sve s krajnjim ciljem postizanja ciljeva agresije. Nema tog smijeha kojim se može ispratiti tvrdnja da je pokušaj revizije ''dodatna polarizacija'' u društvu koje se nasilno polarizira već 30 godina, i to loženo vatrama s istoka i zapada, istim onim koje su zapalile agresiju i za koje kaznu očekuju i traže žrtve o kojima govorimo. Šta drugo nego se, u nemoći zbog nepravde i šoku zbog brutalnog manjka empatije, grohotom, gorko nasmijati.
duboki naklon