SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Edin H.

#7501 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

FreakyStyley wrote:
VjecitiStudent wrote: Ja jednom zvao Žuti, poslali mi divljeg. Pa smo se onda samo pozdravili ...
Ma, poslali su ti svog. :D Zuti vise formalno ne postoji. Rade na poziv i salju svoje vozace u divljim taxijima.

Dobro je, onda je u Zajko Zuti istrenirao :izet:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7502 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

FreakyStyley wrote:
VjecitiStudent wrote: Ja jednom zvao Žuti, poslali mi divljeg. Pa smo se onda samo pozdravili ...
Ma, poslali su ti svog. :D Zuti vise formalno ne postoji. Rade na poziv i salju svoje vozace u divljim taxijima.
malo država, malo teniseri, malo monopol... nije ni čudo :mrgreen:
Nepass

#7503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

sizifinho wrote:UZETI STVARI U SVOJE RUKE ne znači ubijati ljude.

To znači - doći sebi i razumu i shvatiti da nije narod tu zbog vlade, već vlada tu zbog naroda.
Uzeti stvari u svoje ruke - ne znači ići ulicom i ubiti svakog ko je učinio nekakav zločin.
To znači izaći na ulicu, i izboriti se za svoja prava.

Ne jednim štrajkom.
Ne sa dva štrajka.

Ko što to kod nas fercera. Dan-dva i zaboravljeno sve.
Vecina ovdje prica kako bi oni bas licno uzeli pravdu u svoje ruke i osvecivali svoje najblize.
Koliko je puta receno "meni da se ubaci sa autom" moje dijete da udari ja bih..." Itd itd
Org

#7504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Org »

cpu_fan wrote:Ne znam gdje ova situacija u gradu vodi ali se definitivno treba naoruzati. Sad hodam pjesackom zonom, postoji i znak zabrane za motorna vozila, lik kockaste glave ide iza mene autom i svira mi da se sklonim i jos iz auta dobacuje jesi li to mangup. Meni se u tim situacija obicno pomuti razum i krenem na bilo koga. Sad kontam da se pobijem s konjem i meni ce doci kazna i sklonim se. Al generalno dok se budemo sklanjali konji ce sve vise biti bahatiji.

Sent from mTalk
Jbg jarane, to ti je razlika između cup_fan-a i kockaste glave.
Ne trebas se naoružati, nije to rješenje. Treba nama sabura. Mislim da se svijest kod ljudi popravlja. Ko se sjeća vremena poslije rata složiće se da je situacija sada bolja. Manje je kockastih glava a više cpu fanova. Samo smo ko društvo stasali i počeli se više boriti za svoja prava. Vjerujem da nije daleko vrijeme kad će bosnju biti sramota voziti po trotoaru.
quarterback

#7505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

Org wrote:Vjerujem da nije daleko vrijeme kad će bosnju biti sramota voziti po trotoaru.
izvini, al moram :lol:
Ljakan

#7506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

Sta puce prije sat mozda u novom sarajevu,jel ko sta cuo?
quarterback

#7507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

Ljakan wrote:Sta puce prije sat mozda u novom sarajevu,jel ko sta cuo?
nisam a otvoren je prozor
MAN-lion's coach

#7508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MAN-lion's coach »

...
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:57, edited 1 time in total.
Ammarzinho

#7509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ammarzinho »

Zapaljeno auto u aleji lipa ispred osnovne skole i to pod balkonom, gdje je naseljeno.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
alibegoa

#7510 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by alibegoa »

kloniran wrote:Oko 16h su tri hitne proletile kroz grad u rasponu od dvije minute jedna pod pratnjom policije, a nigdje nista o tome :shock:
Ovi su krenuli ispred studentskog na Neđaričima. I mene interesuje šta je bilo.

Sent from my SM-T535 using Tapatalk
Tercius

#7511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

MAN-lion's coach wrote:
Ljakan wrote:Sta puce prije sat mozda u novom sarajevu,jel ko sta cuo?
Čula sam ja , ali ne mogu pretpostaviti odakle je.
Ako je šta bitno saznat ćemo ujutro :D
Pucala municija iz puske,bila u zapaljenom autu ;)
Alfons Kauders

#7512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

U Sarajevu je u subotu 15.10.2016. godine u ranim jutarnjim satima uhapšen kuvajtski građanin zbog napada na policajca. Kuvajćanin inicijala M.S.S.A., rođen 1989. godine uhapšen je u 5:45 sati ujutro. U izvještaju MUP-a KS navodi se da je ova osoba lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.
Što piješ kad ti škodi? :D Trebamo za ove arapske turiste uvesti kurs opijanja. Ne znaju oni onu staru narodnu, gutljaj rakije - dva zalogaja meze. :D
Alfons Kauders

#7513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

U Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu protekle noći je ubijen Miroslav Lazarević (1984.) iz tog grada. Nepoznati izvršioci otvorili su oko 2.00 sata vatru iz automatskog oružja na Lazarevića dok se vozio putničkim vozilom Golf A7 kroz Beogradsku ulicu.

Od zadobivenih povreda Lazarević je preminuo na licu mjesta, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.
Opet problemi s istoka... :D
Kombat

#7514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kombat »

Alfons Kauders wrote:
U Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu protekle noći je ubijen Miroslav Lazarević (1984.) iz tog grada. Nepoznati izvršioci otvorili su oko 2.00 sata vatru iz automatskog oružja na Lazarevića dok se vozio putničkim vozilom Golf A7 kroz Beogradsku ulicu.

Od zadobivenih povreda Lazarević je preminuo na licu mjesta, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.
Drang Nach Osten! :arrow: :arrow:
Alfons Kauders

#7515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Kombat wrote:
Alfons Kauders wrote:

Drang Nach Osten! :arrow: :arrow:
I meni se cini da je doslo vrijeme da ponovo uvodimo odredjene represivne mjere prema pripadnicima odredjenih... khm... ovaj ljudima iz odredjenih krajeva (sve istocno od Drine).

Ukoliko zele da zive ovdje, moraju se prilagoditi zapadnoj civilizaciji, a vidimo da im to bas i ne ide.
Alfons Kauders

#7517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Dobro, to se po defaultu pretpostavlja za ove s Kalovitih Brda i Lukavice... :D Kradja auta im je ipak glavna grana privrede, ako ne i jedina. :D

Kako god, jedan manje. :thumbup:
zdruzdjo

#7518 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Alfons Kauders wrote:

Dobro, to se po defaultu pretpostavlja za ove s Kalovitih Brda i Lukavice... :D Kradja auta im je ipak glavna grana privrede, ako ne i jedina. :D

Kako god, jedan manje. [emoji106]

Ma nisu ba. To su sve fina djeca. Malo znaju i zarakijati pa se pobiti medjusobno , ali ko danas ne zarakija uz kazan.
Znas kako lijepo drze svijecu na bozic u crkvi. I kako lijepo zapale ono drvo. Cak i zapucaju iz automatske puske ispred crkve kad pop zavrsi svoje. Ali polakooooo sa komentarima, pucaju ĆORCIMA......

Ovo je odprilike rs ekvivalent onoga.
"To je bio fin momak. Dusa jedna. Ne bi mrava zgazio. U dzamiju petkom isao na dzumu. Volila ga raja....."
Alfons Kauders

#7520 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

zdruzdjo wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ma nisu ba. To su sve fina djeca. Malo znaju i zarakijati pa se pobiti medjusobno , ali ko danas ne zarakija uz kazan.
Znas kako lijepo drze svijecu na bozic u crkvi. I kako lijepo zapale ono drvo. Cak i zapucaju iz automatske puske ispred crkve kad pop zavrsi svoje. Ali polakooooo sa komentarima, pucaju ĆORCIMA......

"To je bio fin momak. Dusa jedna. Ne bi mrava zgazio. U dzamiju petkom isao na dzumu. Volila ga raja....."
To to

Uvijek kad neko zalijepi slusamo kako je bio divan, ono pomagao staroj babi, kao mladi se bavio sportom, imao masu prijatelja, bio momak i po. Onda kad dodje red na onog koji ga je upucao, slusamo slicne stvari i za njega...

Bili su super, samo su ponekad znali zastraniti, pa ukrasti pogresan auto, obiti kucu pogresnom covjeku, ili prodati drogu pogresnom djetetu. Nisu oni krivi, vec rat, politika, podzemne vode, Mars u Veneri, iluminati i masoni. Oni nisu, kao ni njihovi roditelji, kao ni mi kao drustvo u globalu.
Bodkin

#7521 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bodkin »

zdruzdjo wrote:
Alfons Kauders wrote:

Glavna izvozna grana u IS su autodijelovi iz sarajeva. A jedina razlika izmedju ovih mafijasa po sarajevu i IS je sto ovi u IS obicno izresetaju za slanje u vjecna lovista dok po gradu misevi pucaju u noge
gnjev

#7522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gnjev »

ultima_palabra

#7523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

kloniran wrote:
ultima_palabra wrote:Velic ima integritet i intelektualni kapacitet bukve.

Prica li se ista o onom ubistvu bejzbol palicama u Hrasnom?

Prvo pogledaj malo svoj intelekt pa onda procjenjuj tuđi ;-)
Efendija nije javno glasilo pa da mora iskakati iz pastete na svaku situaciju.

A sto se tice narkica i ja bih isto postupio kao oni momci i da je bio musliman, jer upravo to hoces da provuces kroz post samo si malo providan :wink:

LP
Ne pada mi na pamet da se na ovoj temi prepucavam ad hominem.

Ne zelim nista da provucem, konstatacija i naknadno pitanje nemaju veze jedno s drugim... tako da si dzaba koristio to malo mozdanih celija pokusavajuci insinuirati nesto ;-) Mozda naredni put efendija da ti pomogne?
zdruzdjo

#7525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

And again
Znaci tzv bodyguard hotela namlatio starijeg covjeka pred unucadima. Covjek ima teske tjelesne povrede. Direktorica hotela AMRA KALJIC izjavila da je ona to zatrazila od uposlenika. Suuuuuper.
Baja uletio u zastitnu ogradu autom i povrijedio nekoga na tramvajskoj. Suuuuuper.

I onda neko kaze ne treba ubiti nekoga??????
Ma dajte ba. Sve satro pacifista do pacifiste. Mir, sabur, merhametluk, tolerancija, dijalog...... Jednom rjecju razum vlada.
Post Reply