Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- insomnia78
#7501 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ali na Twitter-u pise
-
asker
#7502 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sad ce slike brkatih Kurdkinja koje radjaju 3 puta godisnje 
- fosna2014
#7503 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
TrumpWhy aren't the lawyers looking at and using the Federal Court decision in Boston, which is at conflict with ridiculous lift ban decision?
Komedija.
- BHCluster
#7504 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da li ce izdrzati prviH 100 dana?
- jeza u ledja
#7505 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ako ce neko napadat Iran, izvolite Saudijci i Izraelci siroko vam polje.
- insomnia78
#7506 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Napasce ih Peshmerge. Traze samo redovno snadbjevanje municijom, cigarama i artanina. Kiki i njegove mape
- Kikibombona
#7507 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ama, jarane, znas li gdje zivis?zvizdan wrote:
Neko od najvecih zagovornika i ideologa iranskog nacionalizma (ponekad i ultranacionalizma) i profiliranja savremene iranske nacije su etnicki upravo Azeri: Mirza Fatali Ahundzade, Hasan Takizade, Taki Aran, Ahmed Kasravi... Za razliku od tebe, to zna svaki srednjoskolac u Iranu.
Inace, jos u zivotu nisam sreo Iranca, a sreo sam ih jako puno, koji mi je ikada stavio do znanja svoju etnicku pripadnost ako ga sam nisam upitao. A ispostavilo se da sam upoznao i Perzijanaca, i Lora, i Azera , i Kurda... Inace, povlaciti paralele izmedju poimanja nacionalnog (i etnickog) na Balkanu i u Iranu je skroz besmisleno.
Ja tebi govorim o cinjenicama a ti meni o licnim poznanstvima. Vec jednom su Azeri i Kurdi proglasili nezavisnost. Eto silne ljubavi prema Iranu. Jedva docekali da se odvoje. Sutra bi uradili isto da im Amerika pomgne. Baludzi isto tako. Oni su dominantno suniti. Baludzi dijaspora je veoma aktivna u pljuvanju po Iranu. Sta tek reci za Arape? Je l' i oni silno vole Islamsku Republiku Iran?
Svaka diktatura je ista. Svaka diktatura kreira laznu sliku. Zasto bi Iran bio drugaciji? Najobicnija propaganda. Istu laznu sliku su prikazivali Sadam i Asad. Da si ih pitao prije 20-30 godina, rekli bi ti da ih kurdski narod obozava, da bi poginuli za njih. Sada, kada su slobodni reci sto misle, jasno je da ih mrze. Da sutra Amer dodje u Mahabad, vidio bi kako se rusi i pali sve sto ima veze sa Iranom. Isto su uradili iracki Kurdi. Zasto iracki Kurdi tako zarko zele biti nezavisni a iranski ne zele? A samo ih granica dijeli, potpuno isti narod. Zasto iracki ili sirijski Kurdi ne pokazuju tu silnu ljubav prema Iranu. Jedino mrznja care, ako istinu zelis. Neces naci Kurda u Iraku, koji je slobodan da govori, da velica Irak ili Iran ili Tursku.
Isti slucaj sa Azerima. Ako je ljubav prema Iranu tolika, zasto se Azerbejdzan ne pripoji Iranu? Zasto to narod ne trazi? Zasto Baludzi iz Pakistana ne traze da se pripoje Iranu kada toliko vole Iran?
Ne vidim tu zelju kod Kurda iz Iraka, Sirije i Turske da zive u svom voljenom Iranu. Ne vidim kod Baludzija iz Pakistana i Afganistana zelju da zive u svom voljenom Iranu. A bgm ni Azerbejdzanci iz Azerbejdzana ne pokazuju volju da se ujedine sa voljenim Iranom. Jedino vidim separatisticke teznje kod svakog od naroda. Iran je jak pa je to strogo kontrolisano, da Amer udari, vidio bi kako bi se drzava ekspresno raspala.
Ne sumnjam da u Iranu ima Azera, Arapa, Kurda, Baludzija koji oportunizma, pargmatizma radi podrzavaju Iran. Svaki rezim ima svoje sluge. Mnogima je u Iranu dobro. Nista ja to ne sumnjam. Sve je to vec vidjeno u mnogim drugim drzavama na BI i sire. I ti bi bio puno objektivniji da si rekao 20-30% Azera zeli nezavisnost, dok je vecina za Iran, ili tako nesto. Al' eto... Ti kazes svi vole Hamneija, kao sto su svi voljeli Sadama i Gadafija. Vrijeme ce pokazati u kakvoj si zabludi bio.
Toliko od mene. Svaki naredni komentar bi bio ponavljanje vec napisanog.
- insomnia78
-
Zgoljo
#7509 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sto se tice napada na Iran Ameri su pragmaticni.Iako ih Cionisti godinama nagovaraju na to,a to bi bilo upravo na njihovu stetu.
Milion puta su Ameri iskalkulisali i u svakoj kalkulaciji dosli su do slijedeceg zakljucka : oni bi nesumnjivo porazlili Iran ali ni blizu lako niti brzo kao Irak ali glavna jeba u svemu tome je sto su izracunali i javno priznali,dok bi se desilo to da slome Iran dotle bi Iran i Hezbolah izbrisali Izrael sa lica zemlje.
Plus,sad je veliko pitanje bi li Rusija nijemo posmatrala napad na Iran,sumnjam da bi.
Milion puta su Ameri iskalkulisali i u svakoj kalkulaciji dosli su do slijedeceg zakljucka : oni bi nesumnjivo porazlili Iran ali ni blizu lako niti brzo kao Irak ali glavna jeba u svemu tome je sto su izracunali i javno priznali,dok bi se desilo to da slome Iran dotle bi Iran i Hezbolah izbrisali Izrael sa lica zemlje.
Plus,sad je veliko pitanje bi li Rusija nijemo posmatrala napad na Iran,sumnjam da bi.
- KB9
#7510 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
puna podrska trampu, konacno neki pravi vodja u svijetu
- bingov buraz
#7511 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Demokratija je kurac,dvorska luda postala kralj.
- ultima_palabra
#7512 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nebo je granica, sad kad ima tvoju podrsku.KB9 wrote:puna podrska trampu, konacno neki pravi vodja u svijetu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7513 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
"No, ukoliko posvetite dovoljno vremena učenju i proučavanju povijesti, shvatit ćete da čovjek koji zagovara stroge provjere i zabranu izbjeglica u SAD-u vjerojatno nije Hitler. S druge strane, čovjek koji STVARA sve te izbjeglice – vjerojatno jest."
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ne-t ... 48485.aspx
- Kikibombona
#7514 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kuvajt slijedi Trampa. Spucali zabranu Siriji, Iraku, Iranu, Pakistanu i Afganistanu.

- KB9
#7515 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
isto ko sto je zemlja jer tvoju nemaultima_palabra wrote:Nebo je granica, sad kad ima tvoju podrsku.KB9 wrote:puna podrska trampu, konacno neki pravi vodja u svijetu
poyy brt srky
- ultima_palabra
#7516 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dugo nesto gluplje nisam procitao._BataZiv_0809 wrote:"No, ukoliko posvetite dovoljno vremena učenju i proučavanju povijesti, shvatit ćete da čovjek koji zagovara stroge provjere i zabranu izbjeglica u SAD-u vjerojatno nije Hitler. S druge strane, čovjek koji STVARA sve te izbjeglice – vjerojatno jest."
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7517 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Drago mi je zbog tebe.ultima_palabra wrote:Dugo nesto gluplje nisam procitao._BataZiv_0809 wrote:"No, ukoliko posvetite dovoljno vremena učenju i proučavanju povijesti, shvatit ćete da čovjek koji zagovara stroge provjere i zabranu izbjeglica u SAD-u vjerojatno nije Hitler. S druge strane, čovjek koji STVARA sve te izbjeglice – vjerojatno jest."
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7518 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Odbijena žalba Trumpove administracije: Zabrana putovanja je neustavna i diskriminatorna
to može u diktatorskim državama samo da prođe
- bingov buraz
#7519 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kad se angry orange zavadi sa bacuskama Bato ce da se slozi da je debil 
- insomnia78
#7520 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Je l' vratio Kosovo?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7521 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vjerovatnobingov buraz wrote:Kad se angry orange zavadi sa bacuskama Bato ce da se slozi da je debil
-
Pilaw_Pavlaka
#7522 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Gledam Cirilicu. Jako su Srbi razocarani Trampom. Spominju prvu odluku koja ima veze sa balkanom i kazu da je Trampova administracija odlucila jacanje Americkih trupa na graici Kosova. I onda kritikuju informer i druge medije koje su se nadali da ce Tramp biti na strani Srba.
Moze li mi neko reci sta je to Trampova administracija tacno odlucila u vezi Kosova? To mi je promaklo...
Moze li mi neko reci sta je to Trampova administracija tacno odlucila u vezi Kosova? To mi je promaklo...
- bingov buraz
#7523 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Posteno_BataZiv_0809 wrote:Vjerovatnobingov buraz wrote:Kad se angry orange zavadi sa bacuskama Bato ce da se slozi da je debil
- Alfons Kauders
#7524 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije nista.Pilaw_Pavlaka wrote:Gledam Cirilicu. Jako su Srbi razocarani Trampom. Spominju prvu odluku koja ima veze sa balkanom i kazu da je Trampova administracija odlucila jacanje Americkih trupa na graici Kosova. I onda kritikuju informer i druge medije koje su se nadali da ce Tramp biti na strani Srba.
To ih i boli.
-
Pilaw_Pavlaka
#7525 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
kazu da je odlucila nesto...Alfons Kauders wrote:Nije nista.Pilaw_Pavlaka wrote:Gledam Cirilicu. Jako su Srbi razocarani Trampom. Spominju prvu odluku koja ima veze sa balkanom i kazu da je Trampova administracija odlucila jacanje Americkih trupa na graici Kosova. I onda kritikuju informer i druge medije koje su se nadali da ce Tramp biti na strani Srba.
To ih i boli.