Automobilizam - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#7501 Re: Automobilizam - All about

Post by amar1994 »

citroen xm wrote:
amar1994 wrote:evo moja lista zelja :mrgreen:

jeftinije mi je da se drogiram :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:

Nije valjda da u Top 5 nemaš ništa što nije iz zemlje sunca? :)
ima u top 10 ali to je liga cak i za politicare nase prejaka :lol: :lol:
ali evo
f1 :P
Image
i
512 bb :P
Image
:run:
insomnia78

#7502 Re: Automobilizam - All about

Post by insomnia78 »

Image
Ovdje sad za vikend 24H motora a od srijede vec stotine motorista po gradu i okolo po kampovima :-)
Turiranja, zavrtanja, pucanje iz auspuha :D ko mad max :lol:
Ko ce ih trpiti do ponedeljka
Jedina dobra stvar sto ne radim danas, firma bukvalno preko puta staze a svi prilazi zatvoreni :)
insomnia78

#7503 Re: Automobilizam - All about

Post by insomnia78 »

A LingLong? :-D
Image
esso_sa

#7504 Re: Automobilizam - All about

Post by esso_sa »

Sto se tice zelja, ja bih se zadovoljio sa ovim :oops:
Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7505 Re: Automobilizam - All about

Post by _BataZiv_0809 »

citroen xm wrote:Naravno, i ja sam razmišljao šta bi sve volio imati i kako listu kreirati. Ovo je ono što bih i mogao relativno lako ostvariti.

XM na prvom mjestu jer je to jedini automobil koji toliko dugo želim i koji me oduševljava svaki put iznova.

GS mi je totalno u duhu starih Citroena plus boxer motor i mnoštvo detalja koji su po meni jedni od najljepših u automobilskoj istoriji.

R4 pobjednik vremena, šarmer za svaki dan. Ekonomičan i zgodan za grad.

Z101 domaći automobil po meni vrlo, vrlo lijep.

I na kraju T3 koji mi je taman za neka kampovanja uz par modifikacija. Izbaciti mrtvu dizelčinu, ubaciti jači benzinac, ofarbati u kombinaciju 2-3 pitome pastelne boje, napraviti otvor na krovu.... :) A on mi je taman, nije fensi i skup kao T1, a opet mi je dovoljno lijep jer nije T4 i noviji sa njuškom.

Ima tu još mnoštvo starih modela skoro svih proizvođača i tek nešto novije kao Thesis i C6. Ali 5 je sasvim dovoljno, ako ovo ostvarim po pitanju auta ću biti više nego srećan.
Zanimljiva mi je tvoja fascinacija XM-om. Mozes li mi napisati zbog cega ga toliko gotivis?

Ja sam dugo vremena tu oznaku vezivao za BX, da me ubijes ne znam zasto. Nemam pojma o XM-u, necu reci da ga nikad nisam primijetio, ali me nije nesto pretjerano zanimao.

Ali bliska mi je ta fascinacija egzoticnim autom, i cesto i sam odgovaram na ovakva pitanja kad se radi o Thesisu, kao omiljenom modernom autu, zatim Beti, Kappi coupe itd...

GS i R4, sve receno, kao i zastava, mada kod mene najbolje kotira Tristac :thumbup:

A svidja mi se zamisao za kombi, imas njih i sa Porsche benzincima :izet: Moj poznanik je prodavao takvog jednog, sto nazad ima grill :) (doduse nisam provjeravao ovaj podatak za Porsche motor, to sam od njega cuo, a nije bas poznat kao neko ko nece slagat :D )
Bakir1

#7506 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

sto egzoticni automobil, sto ne egzoticni model velikoserijskog automobila?
mene lozi lubenicar 2,2 sinkro :D
Image
Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7507 Re: Automobilizam - All about

Post by _BataZiv_0809 »

Kad sam bio dijete, ovo mi je bilo najdraze auto :-) Valjda sto ga je imao ocev brat, gastarbajter u Njemackoj. Nista mi draze nego kad on dodje, ne mora mi nista ni donijeti (a i nije bio neki džek :D ), samo da me pusti da sjedim u autu :D

Da, stid me sad, ne morate ni pitati :stidljiva:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7508 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

_BataZiv_0809 wrote:Kad sam bio dijete, ovo mi je bilo najdraze auto :-) Valjda sto ga je imao ocev brat, gastarbajter u Njemackoj. Nista mi draze nego kad on dodje, ne mora mi nista ni donijeti (a i nije bio neki džek :D ), samo da me pusti da sjedim u autu :D

Da, stid me sad, ne morate ni pitati :stidljiva:
Sramota!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen:
konektovan

#7509 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

insomnia78 wrote:A LingLong? :-D
Image
A ling long osvaja polako, al' sigurno svet. :mrgreen:
Bakir1

#7510 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

c4 s6 je meni isto zelja samo radi petaka i ovog glupavog brodastog izgleda :-D
Image
Image
Image
insomnia78

#7511 Re: Automobilizam - All about

Post by insomnia78 »

Takozvane linglongejke :lol:
Image
insomnia78

#7512 Re: Automobilizam - All about

Post by insomnia78 »

Godina sedamdesetidruga
Image
citroen xm

#7513 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

_BataZiv_0809 wrote:
Zanimljiva mi je tvoja fascinacija XM-om. Mozes li mi napisati zbog cega ga toliko gotivis?

Ja sam dugo vremena tu oznaku vezivao za BX, da me ubijes ne znam zasto. Nemam pojma o XM-u, necu reci da ga nikad nisam primijetio, ali me nije nesto pretjerano zanimao.

Ali bliska mi je ta fascinacija egzoticnim autom, i cesto i sam odgovaram na ovakva pitanja kad se radi o Thesisu, kao omiljenom modernom autu, zatim Beti, Kappi coupe itd...

GS i R4, sve receno, kao i zastava, mada kod mene najbolje kotira Tristac :thumbup:

A svidja mi se zamisao za kombi, imas njih i sa Porsche benzincima :izet: Moj poznanik je prodavao takvog jednog, sto nazad ima grill :) (doduse nisam provjeravao ovaj podatak za Porsche motor, to sam od njega cuo, a nije bas poznat kao neko ko nece slagat :D )
Ajd prvo za T3. :) Mislim da je to bio motor sa duplim karburatorom. To je baš kod nas rijetkost, a ni taj dupli karburator nije posle toliko godina baš srećno rješenje jer malo majstora zna i hoće da se posveti i da to fino ušteluje. Moja je ideja ubaciti nešto malo modernije rješenje, a to je 2.0 benzinski motor iz Audija 80 B4. Klasični injekšn bez K glave i ostalih zajebancija, ima sasvih dovoljnih 115 KS i obacuje se na mjesto 1.6 dizela bukvalno šaraf na šaraf.

A XM... :) Davno je to baš bilo, išao sam još u srednju. Otac je imao BX dizel i bio sam fasciniran udobnošću i hidraulikom, pa i tišinom u odnosu na G2 D od očeva mojih drugova. Ali nisam znao ništa o Citroenu sem kako izgledaju Ajkula i Spaček. I jednog dana se vraćam kući i idem direktno s prijeda na neko parkirano auto. Ništa mi nije jasno, naprijed špic, znak ne uspijevam ni skontati. Onda prolazim bočno pored, on spušten, dug, nikada ga proći, bočna linija ide pa se na kraju uzdiže, krv mi već vri i na kraju zadnji dio, podjeljene štopke i iznad negdje odvojeni žmigavci. Od nejasnoće i uzbuđenja sam usmio samo vidjeti natpis Citroen XM. Trčim kući i konektujem se na mrtvi Dial up. :lol: Tada niko nije ni znao šta je ADSL nego klikneš na sliku pa doručkuješ dok je učita. :) E tada sam vidio da je to -to i počeo istraživati. To je istorija, od tada su prošle godine i spoznao sam sve njegove vrline i mane, oduševio se unutrašnjošću koja je prostrana i izuzetno kvalitetna sa mnoštvom plemenitih materijala u jačim paketima. Pa onda zvuk V6. U taj auto se nikada nisam razočarao, samo me oduševljava uz sve vrline i mnoštvo mana. Između ostalog zbog njega sam zavolio klinasti dizajn osamdesetih.
Uh, raspričah se kao o ženi iz snova. :lol: Imaću ga kad tad i to prvu seriju sa V6 motorom i najjačim paketom opreme.
Bakir1 wrote:sto egzoticni automobil, sto ne egzoticni model velikoserijskog automobila?
mene lozi lubenicar 2,2 sinkro :D
Image
Image
Interesantan je ovaj Pasat. Moj stari je davno imao ovakvog po izgledu(plastične zaštite) samo sa 1.8 benzincem i prednja vuča, zadnja serija čini mi se da je bio 1988. Ali zbog pijačara koji su ih masovno koristili, svi su se razletili, postali užasni tako da je ostala samo ružna estetska slika. Inače mi je estetski prihvatljiv samo u ovim top varijantama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7514 Re: Automobilizam - All about

Post by _BataZiv_0809 »

citroen xm wrote:
Ajd prvo za T3. :) Mislim da je to bio motor sa duplim karburatorom. To je baš kod nas rijetkost, a ni taj dupli karburator nije posle toliko godina baš srećno rješenje jer malo majstora zna i hoće da se posveti i da to fino ušteluje. Moja je ideja ubaciti nešto malo modernije rješenje, a to je 2.0 benzinski motor iz Audija 80 B4. Klasični injekšn bez K glave i ostalih zajebancija, ima sasvih dovoljnih 115 KS i obacuje se na mjesto 1.6 dizela bukvalno šaraf na šaraf.

A XM... :) Davno je to baš bilo, išao sam još u srednju. Otac je imao BX dizel i bio sam fasciniran udobnošću i hidraulikom, pa i tišinom u odnosu na G2 D od očeva mojih drugova. Ali nisam znao ništa o Citroenu sem kako izgledaju Ajkula i Spaček. I jednog dana se vraćam kući i idem direktno s prijeda na neko parkirano auto. Ništa mi nije jasno, naprijed špic, znak ne uspijevam ni skontati. Onda prolazim bočno pored, on spušten, dug, nikada ga proći, bočna linija ide pa se na kraju uzdiže, krv mi već vri i na kraju zadnji dio, podjeljene štopke i iznad negdje odvojeni žmigavci. Od nejasnoće i uzbuđenja sam usmio samo vidjeti natpis Citroen XM. Trčim kući i konektujem se na mrtvi Dial up. :lol: Tada niko nije ni znao šta je ADSL nego klikneš na sliku pa doručkuješ dok je učita. :) E tada sam vidio da je to -to i počeo istraživati. To je istorija, od tada su prošle godine i spoznao sam sve njegove vrline i mane, oduševio se unutrašnjošću koja je prostrana i izuzetno kvalitetna sa mnoštvom plemenitih materijala u jačim paketima. Pa onda zvuk V6. U taj auto se nikada nisam razočarao, samo me oduševljava uz sve vrline i mnoštvo mana. Između ostalog zbog njega sam zavolio klinasti dizajn osamdesetih.
Uh, raspričah se kao o ženi iz snova. :lol: Imaću ga kad tad i to prvu seriju sa V6 motorom i najjačim paketom opreme.
:thumbup:

Zesca prica batice :wink:

Imam i ja slicnu za Thesisku, bice prilike da i to ispricam :thumbup: Da sad ne tusim ljude. Zaintrigirao si me sad za XM-a :thumbup:

1999 godine, mati je prodala ficu i odlucila da uzme malo bolje auto. U igri je bio jedan BX, sjecam se kako je bio mocan, tada mi je izgledao kao svemirski brod. Od tada gotivim i Citroene.

Na kraju je ipak kupljen Reno petica. Volio sam ga, bio je model Campus, jako lijep sa onim "pčelinji sać" felgama.

Ljubav spram Talijana je pak novijeg vijeka, to zadnjih desetak godina, a klasicna je prica "od mrznje do ljubavi" :thumbup:
insomnia78

#7515 Re: Automobilizam - All about

Post by insomnia78 »

Image
citroen xm

#7516 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

_BataZiv_0809 wrote: :thumbup:

Zesca prica batice :wink:

Imam i ja slicnu za Thesisku, bice prilike da i to ispricam :thumbup: Da sad ne tusim ljude. Zaintrigirao si me sad za XM-a :thumbup:

1999 godine, mati je prodala ficu i odlucila da uzme malo bolje auto. U igri je bio jedan BX, sjecam se kako je bio mocan, tada mi je izgledao kao svemirski brod. Od tada gotivim i Citroene.

Na kraju je ipak kupljen Reno petica. Volio sam ga, bio je model Campus, jako lijep sa onim "pčelinji sać" felgama.

Ljubav spram Talijana je pak novijeg vijeka, to zadnjih desetak godina, a klasicna je prica "od mrznje do ljubavi" :thumbup:

:thumbup: :thumbup:

Da, zaboravih... XM V6 u prvoj seriji ima uvijek DIRAVI volan, a to je fantastična stvar. Druga serija XM-a mi je već dosta manje zanimljiva iako je spolja skoro isti, unutra mi je već bliži konfekciji i samo modeli sa starim V6 motorima imaju DIRAVI, S2 sa novim V6 nema. :roll: DIRAVI inače ima skoro svaki CX sem neki početnih i osnovnih modela kao i SM. Jedna od meni najsavršenijih stvari u masovnoj proizvodnji.

Volim ja ta auta koja su po nečemu posebna, koja su pravljena za ljude koji znaju šta hoće i koja pružaju maksimalnu dozu uživanja i osjećaj da si kao kod kuće kada si u kabini uz smio i orihginalan dizajn. To sam do sada najviše osjetio kod Francuza i Italijana. Tu spadaju i pojedini Šveđani i Ameri do 80-ih. Ostali imaju svoje svijetle primjere, ali mahom je za mene to dosta statično, neinovativno i blijedo. Ali jbg, to se valjda traži.
konektovan

#7517 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

insomnia78 wrote:Takozvane linglongejke :lol:
Image
Sve se nema, a linglongejke se nose na bembari. :mrgreen:

Ja neki dan kroz grad kruzam, kad pored mene na semaforu bembara, f 10, a gume, HiFly, il' tako nesto. Nema sta, vozaci bembara preferiraju kineske proizvodjace, i odlicnu reklamu im pucaju. :mrgreen:
Bullet Tooth Tony

#7518 Re: Automobilizam - All about

Post by Bullet Tooth Tony »

insomnia78 wrote:Takozvane linglongejke :lol:
Image
i replike naravno :-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#7519 Re: Automobilizam - All about

Post by mk ultra »