Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
Son1
#7501 Re: Poplave u cijeloj BiH
Vjerovatno je vec negdje napisano, ali previse strana za listati.
Moze li me neko uputiti gdje u Sarajevu kupiti gumene cizme i otprilike cijene?
Moze li me neko uputiti gdje u Sarajevu kupiti gumene cizme i otprilike cijene?
-
emirolini
#7502 Re: Poplave u cijeloj BiH
JE*O VAS POLITIKA, FUJ! Ljudi su jos uvijek ugrozeni!
-
almir1977
#7503 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne očekujem ja ljubav ni od tog naroda za heftu dana, kad ovo prođe, ali nejse, nije to tema emisije.O'zone wrote:Ne očekujem ja ljubav od RTRS-a narod na terenu nam bolje zna i onaj u Doboju i onaj u Modriči, Derventi, Bijeljini.... Ali mi smeta sto se boji vlastialmir1977 wrote:Što prije shvatimo da nas s te strane ljubav neće ogrijati, prije ćemo se prestati zamarati s tim. Poseri ih.O'zone wrote:Režimski medij FUJ! Zahvaljuju se rafterima i spasiocima koji su došli iz Engleske, Francuske, Slovenije. Luxemburga i ovim ostalim ni da spomenu momke koji su prvi stigli iz Federacije.
Cvijanovicka po naredbi vozda dovodi Doboj u red, narod se previše opusto hoće svašta lanut na sistem i narodnu vlast. Bijeljina je vjerovatno sljedeća.
-
Peryton_
#7504 Re: Poplave u cijeloj BiH
Apel trudnicama.
Znaci , ja vas molim, pazite kako se ponasate do poroda.Sta to znaci ;
- piti iskljucivo flasiranu vodu, nikakvo prokuhavanje, nikakve bunarevi, česme, gradska, voda i slicno.
-hranu koju jedete, dobro skuhati, po mogucnosti u flasiranoj vodi, ako ne, onda nek se kuha dosta vremena
-salate, spinat, luk, jagode, rotkvice, persun, to preskociti do poroda
- ne hodati mjestima gdje je mulj
- po mogucnosti imati privatno mjesto gdje spavate, ako muz ide cistiti ulice, nek spava odvojeno od vas ili nek se riba dva sata sa CISTOM vodom.
Ovo sve zvuci smijesno, ali boli me briga, ja sam to morao napomenuti da me ne bi pekla savjest kasnije.
Zaraza trudnica bilo kojom bolescu u 60 % slucajeva zavrsava sa pobacajem, najgori je Hep E ( najgore prolaze trudnice ukoliko se zaraze ovom vrstom hepatitisa).
Znaci , ja vas molim, pazite kako se ponasate do poroda.Sta to znaci ;
- piti iskljucivo flasiranu vodu, nikakvo prokuhavanje, nikakve bunarevi, česme, gradska, voda i slicno.
-hranu koju jedete, dobro skuhati, po mogucnosti u flasiranoj vodi, ako ne, onda nek se kuha dosta vremena
-salate, spinat, luk, jagode, rotkvice, persun, to preskociti do poroda
- ne hodati mjestima gdje je mulj
- po mogucnosti imati privatno mjesto gdje spavate, ako muz ide cistiti ulice, nek spava odvojeno od vas ili nek se riba dva sata sa CISTOM vodom.
Ovo sve zvuci smijesno, ali boli me briga, ja sam to morao napomenuti da me ne bi pekla savjest kasnije.
Zaraza trudnica bilo kojom bolescu u 60 % slucajeva zavrsava sa pobacajem, najgori je Hep E ( najgore prolaze trudnice ukoliko se zaraze ovom vrstom hepatitisa).
- Herr Flick
#7505 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nije Doboj pod voždovom ingerencijom,tako da to pada u voduDaffyDuck wrote:Evo meni danas ljudi iz Doboja kazu da su se sirene oglaSile kad je voda probila?! A meni i zvuci logicno da nisu smjeli ranije ni ukljuciti od prijetnj dode kako se bez direktive iz BL ne smije nista raditi, ni izjavljivati o cemu trube svako pola sata vec od petka! Znaci ko god nesto kaze a da nije odobreno od precjednika laze! A uporedo su stalno govorili kako je yituacija sjajna, kako nije nista i da je sve pod kontrolom. I dok je plavio Doboj i dok je plavila Bijeljina i on i Cvija su govorili kako to nije takoHerr Flick wrote:Pa i jesu nesposobnjakovici,sat vremena prije poplave su se oglasile sirene,a sta ti mozes za sat vremena ucinit??almir1977 wrote:U Doboju je na vlasti SDS, Dodik koristi istu taktiku koju je Vučić koristio u Šapcu gdje nije njegova stranka na vlasti.
Iskoristi situaciju i nametni svog namjesnika, i tako poruči da su ovi iz druge stranke nesposobnjakovići, a ne ti.
Čuj bravo, niše veze.
- guber90
#7506 Re: Poplave u cijeloj BiH
Okanite se Dodika, tako vam Boga!!!
Nemam obicaj da budalasem sa ovim fontom, ali stvarno ste prevrsili svaku granicu.
Nemam obicaj da budalasem sa ovim fontom, ali stvarno ste prevrsili svaku granicu.
- Janjicar
#7507 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bolje i ovo nego Zora Dubrovacka na FTVraskopusa wrote:sto ga gledas?Janjicar wrote:Od ovog RTRS-a covjek samo proljev moze da dobije.O'zone wrote:Cvijanovicka sad javno kaže da ko god bude donosio opstrukciju prema glavnoj vlasti ima da leti. Wohoooooo diktatura.
Gledam ovaj RTRS pa kontam sto vas ne poplavi sve, pa upalim onog murijasa na youtube pa kazem sebi jbg vidis normalna raja razmislja svojom glavom i sve tako...
btw Nakurnjak (citaj DodiCk) ce da lagano ispusi ove izbore u RS jer preblizu su izbori da bi mu narod ovo zaboravio...
-
omar little
#7508 Re: Poplave u cijeloj BiH
jesu. nisu za ljude, nisam dobro cula, vec za jedinice lokalne uprave i javne ustanove.wolf07 wrote:Ako su ovo uradili bolje im je da bukiraju karte u jednom pravcu, i to sto dalje!!!omar little wrote:gleda li neko rtrs upravo,jel ja ovo dobro razumjeh sad, naredila vlada entiteta bankama da se ne smiju otvarati nikakvi racuni za pomoc, ljudi i firme?? da se sve pare moraju donirati na jedan, vladin, racun? jebote.
Републички штаб за ванредне ситуације забрањује банкама са сједиштем у Републици Српској и филијалама банака из Федерације БиХ и Брчко дистрикта, да отварају рачуне за посебне намјене на име помоћи за поплављена подручја, а на захтјев јединица локалне самоуправе, јавних установа и предузећа и других републичких управа, органа и организација. НАРЕДБУ преносимо у цјелини.
- Dabba
#7509 Re: Poplave u cijeloj BiH
Hapsit će oni.. da ne lajem ovdje. Nađoh cijeli video. Nije tu u pitanju samo izjava tog policajca.VjecitiStudent wrote:Prvo će hapsiti onog policajca što nahvali Federaciju.jalijas74 wrote:"Zbog nesposobnosti lokalnih vlasti, od danas, u Doboju na vlasti general Momir Zec, koji ima pravo zaplijeniti MTS i mobilisati ljudstvo prema potrebama, a u svrhu normalizacije stanja u ovom gradu".
Bravo za DOBOJ
http://www.dailymotion.com/video/x1vof4 ... _lifestyle
Last edited by Dabba on 19/05/2014 23:39, edited 1 time in total.
-
StupskaBitanga
#7510 Re: Poplave u cijeloj BiH
smije li iko postaviti pitanje
Da li je u Sarajevu voda za piće ispravna?
- banjaluka078
#7511 Re: Poplave u cijeloj BiH
Reaguju tako da ne pitaju nikog ni kako se zove, ni preziva, ni odakle je, samo da se pomogne. Pomoć se pakuje i šalje, na hiljade i hiljade ljudi su donijeli donacije na sabirne punktove, omladina pomaže na poplavljenim područjima u BL i šire, čiste, iznose stvari, postavljaju linkove za pomoć i BiH i Srbiji i Hrvatskoj, zahvaljuju za pomoć, *ebu Mili i Želji i svima ostalima sve po spisku, zavrnuli rukave i rade, pomažu.astala_vistala wrote:Ima li neko slike ili informacije kako ljudi u RS reaguju na ovu katastrofu kako se tamo ljudi organiziju da pomognu ugrozenima..citajuci ovaj forum nigdje nisam vidio da se u rs nesto organizuje ili sam nehatno propustio to.
Caritas BL takođe prikuplja.
U svim džamijama su otvorena vrata za prikupljanje pomoći.
Ako Milorad ne primjećuje da su poplave zadesile i Federaciju i Hrvatsku, mi na nivou "pri zemlji" jesmo.
Reaguju, hvale solidarnost na djelu.
http://www.karadara.net/2014/05/18/banj ... u-ne-znam/
http://www.6yka.com/novost/56383/-ovo-j ... ra-da-cita...-
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 45467.html
- korisnik.1
#7513 Re: Poplave u cijeloj BiH
Moguće jbg, meni je jedan iz CZ popizdio kaže scabies se pojavio odmah. Možda je bio osip neki, a ljudi ne razlikuju.Peryton_ wrote:U Dubravama.korisnik.1 wrote:Na to sam mislio, da su već imali razvijenu zarazu i prije dolaska u kasarnu. Gdje si pregledavao, u Dubravama ili negdje drugo ?Peryton_ wrote: Jedino ako su donijeli sa sobom u kasarnu vec razvijenu zarazu.
Ja danas pregledao 45 ljudi, niko nema dermatoloskih problema.
Ma hajd scabies, manje vise, mene brine Hep A i E.
To ce biti pomama sada, pogotovo okolica Maglaja, Doboja, Šamca, Bijeljine i svih drugih mjesta gdje je doslo do mijesanja oborinskih sa izvorskim vodama.
Valjda su nadležni dovoljno pametni da sad konstantno ispituju vodu za piće i trube ljudima da ne piju, drugačije ne može.
@Son1 u svakoj trgovini građevinske opreme, ima i u hipermarketima, poljoprivrednim trgovinama, vidim spominje se i neka radnja Penny za tako tu opremu. A cijena oko 15-20 KM u zavisnosti od kvaliteta.
Imaš i na pijaci, logično
-
almir1977
#7514 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ja je ne pijem od srijede, niti imam namjere bar još 15-20 dana. Rekli oni da je ispravna ili ne.StupskaBitanga wrote:smije li iko postaviti pitanje
- guber90
#7515 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sve u svemu narod normalan, stoka na vlasti i klasika.banjaluka078 wrote:Reaguju tako da ne pitaju nikog ni kako se zove, ni preziva, ni odakle je, samo da se pomogne. Pomoć se pakuje i šalje, na hiljade i hiljade ljudi su donijeli donacije na sabirne punktove, omladina pomaže na poplavljenim područjima u BL i šire, čiste, iznose stvari, postavljaju linkove za pomoć i BiH i Srbiji i Hrvatskoj, zahvaljuju za pomoć, *ebu Mili i Želji i svima ostalima sve po spisku, zavrnuli rukave i rade, pomažu.astala_vistala wrote:Ima li neko slike ili informacije kako ljudi u RS reaguju na ovu katastrofu kako se tamo ljudi organiziju da pomognu ugrozenima..citajuci ovaj forum nigdje nisam vidio da se u rs nesto organizuje ili sam nehatno propustio to.
Caritas BL takođe prikuplja.
U svim džamijama su otvorena vrata za prikupljanje pomoći.
Ako Milorad ne primjećuje da su poplave zadesile i Federaciju i Hrvatsku, mi na nivou "pri zemlji" jesmo.
Reaguju, hvale solidarnost na djelu.
http://www.karadara.net/2014/05/18/banj ... u-ne-znam/
http://www.6yka.com/novost/56383/-ovo-j ... ra-da-cita...-
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 45467.html
Ja se iskreno nadam da broj zrtava nece biti ni priblizan onome koji se nagadja, a ide se i na trocifrene brojeve...
-
Son1
#7516 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zahvaljujem @korisnik, reko raja je vjerovatno uzimala pa zna gdje je to najbolje kupiti. Treba za mene i jos par momaka, bez njih ne mozemo daleko.
Ne sjetih se odma penny-a, ako jos neko bude trazio: http://pennyplus.com/search-catalog.php?keywords=cizme
Ne sjetih se odma penny-a, ako jos neko bude trazio: http://pennyplus.com/search-catalog.php?keywords=cizme
Last edited by Son1 on 19/05/2014 23:48, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#7517 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jeste, zašto ne bi bila?StupskaBitanga wrote:smije li iko postaviti pitanje
Ko ne vjeruje, nek kupuje Janu.
-
almir1977
#7518 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ja kupujem onu našu od 1.2 KM za 5 litaraVjecitiStudent wrote:Jeste, zašto ne bi bila?StupskaBitanga wrote:smije li iko postaviti pitanje
Ko ne vjeruje, nek kupuje Janu.
- salik79
#7519 Re: Poplave u cijeloj BiH
almir1977 wrote:Ja je ne pijem od srijede, niti imam namjere bar još 15-20 dana. Rekli oni da je ispravna ili ne.StupskaBitanga wrote:smije li iko postaviti pitanje
Ja je pijem i svi ukucani, hvala Bogu nikakvih nuspojava.
-
almir1977
#7520 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jerbo je Jana jedina voda na dunjaluku...wannabe_ultra wrote:ma dajalmir1977 wrote:Ja je ne pijem od srijede, niti imam namjere bar još 15-20 dana. Rekli oni da je ispravna ili ne.StupskaBitanga wrote:smije li iko postaviti pitanje
eto kupuj janu onda
Ja jarane imam troje djece do 8 godina i ne pada mi na pamet da se igram sa tim stvarima u ovakvoj situaciji kad, hvala Bogu, imam mogućnost da si kupim 10 litara vode dnevno.
-
sgunited
#7521 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sto se tice cizama ja se nekako nadam da ce SPUS nesto skontati za to, valdja je bilo nekih donacija. Danas sam malo trazio nasao sam neku ribarsku radnju u Paramlinskoj kod Klasa ali nisam stigao otici, tu mora biti.

-
Peryton_
#7522 Re: Poplave u cijeloj BiH
Imaju i u Bingu gumene cizme mi danas placali 14 maraka po komadu.
Kupili 50 , dobili na poklon jos 15.
Bingo u Srebreniku.
Kupili 50 , dobili na poklon jos 15.
Bingo u Srebreniku.
- salik79
#7523 Re: Poplave u cijeloj BiH
Imam dvoje do 8 i igram se.almir1977 wrote: Jerbo je Jana jedina voda na dunjaluku...
Ja jarane imam troje djece do 8 godina i ne pada mi na pamet da se igram sa tim stvarima u ovakvoj situaciji kad, hvala Bogu, imam mogućnost da si kupim 10 litara vode dnevno.
-
Son1
#7524 Re: Poplave u cijeloj BiH
Mogao bi SPUS organizovati, ali ja kontam da kupimo te cizme i pravo ih i ostavimo kome bude potrebno.sgunited wrote:Sto se tice cizama ja se nekako nadam da ce SPUS nesto skontati za to, valdja je bilo nekih donacija. Danas sam malo trazio nasao sam neku ribarsku radnju u Paramlinskoj kod Klasa ali nisam stigao otici, tu mora biti.
Treba imati u vidu i navalu insekata, pa bi dobro dosao i sprej za zastitu od ove gamadi.
Last edited by Son1 on 19/05/2014 23:54, edited 1 time in total.