PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Styling

#7501 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

almir90 wrote:
Butmiran wrote:
JoseMujica wrote:i da dodam par konkretnih zahtjeva:

1 legalizacija marihuane
2. obavezno nošenja hidžaba u javnim kućama
3. legalizacija gey brakova u ilegali
4. zabrana Vau-mau udruga
5. izbacivanje Želje u drugu ligu
Ovo su najrealniji zahtjevi dosad. :D
I obavezno da nam Lijanović obezbijedi poticaje za uzgoj marimahune, jer ipak domaće je najbolje :D
Domacica iz doline Neretve najbolja. Dokazala se u ratu nebrojeno puta.
madridist

#7502 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madridist »

A ovih u prvim redovima u pm ko da je obnovljeni ZavnoBiH u pitanju,ako netko stoji iza ovoga onda je toliko mistično skrio svoj ultimativni cilj ko da mu Agatha Christie pisala program...
Bodkin

#7503 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Bodkin »

Styling wrote:
Kikibombona wrote:
L u c i f e r wrote:peđa kojović premijer?? :shock:
:lol: :lol: :lol:

dugokosi dezerterski ublehaš
iz ublehaške naše sRanke
A Komsic nije ublehas zivota ti?
Sta je on pozitivno uradio?
Samo supljiranje i jeftini populizam, isto kao Pedja!

Ipak, bolje i oni nego dokazani kriminalci. Nijedan ni drugi nisu imali priliku da se dokazu, za razliku od SDA, SBiH i drugih.

Zato SDA vlada toliko, zato sto se opozicija medjusobno pljuje. Kakvi diletanti. Umjesto da se povezu, oni diskedituju jedni druge. SDA je izmislila politiku za sve njih, nazalost. Tihic je daleko najlukaviji politicar u BiH.
Zeljko je imao sve prilike ovog svijeta da se dokaze. Dovoljno dugo je u vlasti.
Pedja Kojovic je sin bivseg oficira JNA, sto ga u mojim ocima automatski diskredituje.
:lol: :lol: :lol: :lol: jooj tito dragi. da svi sidju sad sa vlasti i pitaju recite narode sta i koga hocete, napravili bi goru kurcevu drzavu nego sto sad imamo
Alfons Kauders

#7504 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Styling wrote:
almir90 wrote:
Butmiran wrote:
Ovo su najrealniji zahtjevi dosad. :D
I obavezno da nam Lijanović obezbijedi poticaje za uzgoj marimahune, jer ipak domaće je najbolje :D
Domacica iz doline Neretve najbolja. Dokazala se u ratu nebrojeno puta.
pa hajmo onda izaci na plenum s prijedlogom... :D gori ne mogu biti svakako :D

milioni ustede policiji i sudovima, oslobadjaju se ljudski i materijalni resursi za ozbiljna krivicna djela... milioni prihoda od akciza godisnje... godisnje bi sigurno ubrali par desetina miliona na akcizama, plus od narko-turizma :D pomaze se i poljoprivredi, a dobro je i za medjunacionalne odnose, da se mozemo trptiti

kao dodatni bonus penzionerima bi mogli dijeliti dzaba... kao medicinsku, par paketica mjesecno - jeftinije i zdravije od mase govana iz farmaceutske industrije... :D
Drvosjeca iz Dejcica

#7505 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Evo vratio sam se sa plenuma, bilo je između 700 i 1000 ljudi, neko će reći malo neko puno. Mislim da je plenum protekao OK s obzirom da kod do sada nije bilo kulture protesta i ovo sve je za 5. Ljudi su iznosili svoje zahtjeve, bilo je tu zahtjeva na mjestu ako i onih "niđe veze", ali bitno je da je dobar dio mogao reći ono što misli.
emmir1

#7506 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by emmir1 »

Evo vratio sam se sa plenuma , uspio sam izdržati 45 minuta.

Plenum je krenuo u 17:15 .

Prvo plenum je organizovan u nekih 50-60 kvadrata , a došlo je negdje oko 500-600 ljudi.
Većina je ostala vani.

Ajde da kažem usvojili dnevni red koliko god to smiješno zvučalo.

Ljudi moji , oni hoće da uđu u vladu , da imaju svoje predstavnike u vladi a nisu sposobni ni plenum da organizuju.
To je jedan totalni haos , zaista sam čovjek koji podržava sve akcije ali ovo je komedija.
Prvo da krenemo od pičkaranja i psovanja učesnika , psovanje hljeba i slično.
Jedan hoće da udara jednu djevojku jer kako on tvrdi nije došla na proteste.
Uglavnom kada bi odvojili jedno 10 ljudi svi ostali nemaju skupa 30 zuba , kao da sam došao na tribinu navijača
Ajde da pređem na zahtjeve .
Zahtjevi su :
da se prekine uvoz vode
da se u markete na prve police stave naši proizvodi
da se smjeni vlada
da članovi plenuma izaberu novu vladu
do onih raznih smanjenja plata
da ostane ova vlada ali da đaba rade
Moram da istaknem jednog dečka koji je rekao da nama ne treba smjena vlade nego usvajanje reformi i donošenje novih zakona , to je ujedno i jedino pametno što sam čuo.

Vjerovatno će organizatori plenuma na kraju da stave zahtjeve koje oni hoće jer bukvalno samo dok sam ja bio nabrojano je jedno 100 zahtjeva.

Kada sam izašao vani vidio sam nekolicinu pismenih ljudi koji vjerovatno nisu ni htjeli da učestvuju kada su vidjeli o ćemu se radi.

Na kraju bojim se ako ova vlada krene u pregovore sa ovima da će to tek pravi cirkus da bude.
guber90

#7507 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

L u c i f e r wrote:
emigrazione wrote:Ma jebo odlikovanje koje ima i Brankovic, taman da je zlatni međed
nije poenta u željkovom odlikovanju
već u peđinom dezerterstvu
Da budem iskren, bez obzira kakav je politicar, neko ko je jedan od zasluznijih za konstrukciju tunela spasa, je po meni zasluzio ljiljana, to sto je poslije okaljao isti je nesto drugo, ali nije okaljao svakog nosioca istoga.
L u c i f e r

#7508 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Image

:kontrabas: :roll:

ps: e hebo vas ova d e p o blokada, ko će ga čitati čitaće ga...
Last edited by L u c i f e r on 12/02/2014 18:41, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#7509 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo vratio sam se sa plenuma, bilo je između 700 i 1000 ljudi, neko će reći malo neko puno. Mislim da je plenum protekao OK s obzirom da kod do sada nije bilo kulture protesta i ovo sve je za 5. Ljudi su iznosili svoje zahtjeve, bilo je tu zahtjeva na mjestu ako i onih "niđe veze", ali bitno je da je dobar dio mogao reći ono što misli.
jesil makar pokupio kakvu mladjahnu skojevku, ovaj sbbovku?

il je omladina bila odustna po sluzbenoj duznosti? vidim samo im gerijatrija brani boje

mozda ovo objasnjava zasto su ovi mladji zauzeti :D

http://www.sutra.ba/novost/102024/EKSKL ... -u-javnost
staradis

#7510 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by staradis »

Pocela je jako opasna igra, politicke stranke su se udruzile. Vidjeli smo dokaze o prikupljanju podataka iz medija radi procesuiranja osoba koje su ucestvovale na protestima. Hitno moramo traziti amnestiju po ovom pitanju. Podignuta je optuznica protiv vise nepoznatih lica za rusenje ustavnog poretka. Ljudi ce platiti zivotima i mi moramo stati u odbranu onima koji su poceli ovo sve.
Nadajmo se najboljem ali moramo hitno reagovati jer je pocela opasna retorika. Danas na skupstini Kantona Sarajevo smo vidjeli da policija trazi hitna sredstva za opremu i prepreme, nastupm je kao 90. godine.
Nemojmo dopustiti da nam i ova sansa ode.

Apsurdno je vjerovati da ce nam pomoci i spasiti oni koji su nas tlacili u ratu i poslije rata.
Last edited by staradis on 12/02/2014 18:40, edited 1 time in total.
gnjev

#7511 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by gnjev »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo vratio sam se sa plenuma, bilo je između 700 i 1000 ljudi, neko će reći malo neko puno. Mislim da je plenum protekao OK s obzirom da kod do sada nije bilo kulture protesta i ovo sve je za 5. Ljudi su iznosili svoje zahtjeve, bilo je tu zahtjeva na mjestu ako i onih "niđe veze", ali bitno je da je dobar dio mogao reći ono što misli.
Kakve su trebe ? :mrgreen:
Kikibombona

#7512 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Kikibombona »

emmir1 wrote:Evo vratio sam se sa plenuma , uspio sam izdržati 45 minuta.

Prvo plenum je organizovan u nekih 50-60 kvadrata , a došlo je negdje oko 500-600 ljudi.
Većina je ostala vani.

Ljudi moji , oni hoće da uđu u vladu , da imaju svoje predstavnike u vladi a nisu sposobni ni plenum da organizuju.
To je jedan totalni haos , zaista sam čovjek koji podržava sve akcije ali ovo je komedija.
Uglavnom kada bi odvojili jedno 10 ljudi svi ostali nemaju skupa 30 zuba , kao da sam došao na tribinu navijača
Zahtjevi su :
da se prekine uvoz vode
da se smjeni vlada
Moram da istaknem jednog dečka koji je rekao da nama ne treba smjena vlade nego usvajanje reformi i donošenje novih zakona , to je ujedno i jedino pametno što sam čuo.

Vjerovatno će organizatori plenuma na kraju da stave zahtjeve koje oni hoće jer bukvalno samo dok sam ja bio nabrojano je jedno 100 zahtjeva.

Kada sam izašao vani vidio sam nekolicinu pismenih ljudi koji vjerovatno nisu ni htjeli da učestvuju kada su vidjeli o ćemu se radi.

Na kraju bojim se ako ova vlada krene u pregovore sa ovima da će to tek pravi cirkus da bude.
:D :lol: :lol: :run:

http://www.republikainfo.com/images/sto ... aganda.png
Last edited by Kikibombona on 12/02/2014 18:42, edited 1 time in total.
starii

#7513 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by starii »

u k sarajevo zivi je oko 400000 stanovnika a 1000 ljudi hoce da promjeni vlast i drzavu..onda je ovih 399000 zadovoljno... da nije ovih 1000 aktivista iz SBB-a
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7514 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Velkoski »

emmir1 wrote: Uglavnom kada bi odvojili jedno 10 ljudi svi ostali nemaju skupa 30 zuba , kao da sam došao na tribinu navijača

mi smo gospoda za vas ;-)
Drvosjeca iz Dejcica

#7515 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

gnjev wrote:
E jbg, i ti i Alfons bujrum u petak pa gledajte "trebe", ja sam tamo bio zbog naroda. :wink:
Alfons Kauders

#7516 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

emmir1 wrote:Evo vratio sam se sa plenuma , uspio sam izdržati 45 minuta.

Većina je ostala vani.

Zahtjevi su :
da se prekine uvoz vode
da se smjeni vlada

cestitam - to iskustvo neka ti dodje kao Zidovima bar mitzvah...

nadam se da ce i ostale kolege revolucionari uskoro skontati da prosjek naseg drustva nije ono sto vidimo na forumu, fesjbuku i ferhadiji... vec to sto si ti gledao danas

stavio bi violinu al Luci je prvi zapiko :nargila: :pijani: :sampanjac: :gunjastajl:
Toffee karamela

#7517 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Toffee karamela »

guber90 wrote:
L u c i f e r wrote:
emigrazione wrote:Ma jebo odlikovanje koje ima i Brankovic, taman da je zlatni međed
nije poenta u željkovom odlikovanju
Da budem iskren, bez obzira kakav je politicar, neko ko je jedan od zasluznijih za konstrukciju tunela spasa, je po meni zasluzio ljiljana, to sto je poslije okaljao isti je nesto drugo, ali nije okaljao svakog nosioca istoga.
Dragi kolega s foruma, jesil ti to povjerovao Brankovićevoj samopropagandi da je on konstruisao tunel ??? :shock:

Jest ali isto ko što ga je Bakir kopao, ko što reče preksinoć na Dnevniku, i to s obje strane :lol:

Ja Lepom Canetu ne vjerujem ni riječi iz njegovih žvaljavih usta, pa prevario je našu ponajbolju poratnu istražnu novinarku, a kamoli da ne prevari nekoga drugoga. :mrgreen:
relativno84

#7518 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by relativno84 »

Drvosjeca iz Dejcica je napisao/la:
Evo vratio sam se sa plenuma, bilo je između 700 i 1000 ljudi
emmir1 je napisao/la:

Kome sad vjerovati :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7519 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

JoseMujica wrote:i da dodam par konkretnih zahtjeva:

1 legalizacija marihuane
2. obavezno nošenja hidžaba u javnim kućama
3. legalizacija gey brakova u ilegali
4. zabrana Vau-mau udruga
5. izbacivanje Želje u drugu ligu
.......
6. i pod obavezno vidjet kako se moze srediti da Sarajevo bude prvak.....poludise navijaci pocet ce cupati semafore sa Koseva:)
Alfons Kauders

#7520 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
gnjev wrote:
E jbg, i ti i Alfons bujrum u petak pa gledajte "trebe", ja sam tamo bio zbog naroda. :wink:
u ime naroda,

hvala ti

:D
starii

#7521 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by starii »

veze s vezom wrote:
Senf wrote:Image

Sta reci :roll:
Koju posluku porati..KOME
pa rekoh vam ja SBBeovci se infiltrirali..ja govana i stranke :)
Drvosjeca iz Dejcica

#7522 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

starii wrote:
u k sarajevo zivi je oko 400000 stanovnika a 1000 ljudi hoce da promjeni vlast i drzavu..onda je ovih 399000 zadovoljno... da nije ovih 1000 aktivista iz SBB-a
Svako kome je dobro neka ostane kući, to je barem jednostavno. Kao što sam rekao da s obzirom da je kod nas prvi put u zadnjih 20. godina da imamo ozbiljnije proteste onda i ne čudi što protesti nisu masovniji. Smatram također da će se to dosta artikulisati u narednim danima jer po meni ovo ima potencijala za promjene na bolje.
insomnia78

#7523 PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by insomnia78 »

Toffee karamela wrote:
guber90 wrote:
L u c i f e r wrote: nije poenta u željkovom odlikovanju
Dragi kolega s foruma, jesil ti to povjerovao Brankovićevoj samopropagandi da je on konstruisao tunel ??? :shock:

Jest ali isto ko što ga je Bakir kopao, ko što reče preksinoć na Dnevniku, i to s obje strane :lol:

Ja Lepom Canetu ne vjerujem ni riječi iz njegovih žvaljavih usta, pa prevario je našu ponajbolju poratnu istražnu novinarku, a kamoli da ne prevari nekoga drugoga. :mrgreen:
Samo FahrA dovest jelde

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Last edited by insomnia78 on 12/02/2014 18:46, edited 1 time in total.
gnjev

#7524 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by gnjev »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
gnjev wrote:
Naroda koji sam sebi ne zeli pomoci. Borba sa vjetrenjacama moj drvosjeca. Al ajd plemenito od tebe.
Alfons Kauders

#7525 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Senf wrote:Image

Sta reci :roll:
mislim da bi bio red da neko SBB-u objasni da postoji nesto sto se zove in-ter-net
Post Reply