Domacica iz doline Neretve najbolja. Dokazala se u ratu nebrojeno puta.almir90 wrote:I obavezno da nam Lijanović obezbijedi poticaje za uzgoj marimahune, jer ipak domaće je najboljeButmiran wrote:Ovo su najrealniji zahtjevi dosad.JoseMujica wrote:i da dodam par konkretnih zahtjeva:
1 legalizacija marihuane
2. obavezno nošenja hidžaba u javnim kućama
3. legalizacija gey brakova u ilegali
4. zabrana Vau-mau udruga
5. izbacivanje Želje u drugu ligu
PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Styling
#7501 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
- madridist
#7502 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
A ovih u prvim redovima u pm ko da je obnovljeni ZavnoBiH u pitanju,ako netko stoji iza ovoga onda je toliko mistično skrio svoj ultimativni cilj ko da mu Agatha Christie pisala program...
-
Bodkin
#7503 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Styling wrote:Zeljko je imao sve prilike ovog svijeta da se dokaze. Dovoljno dugo je u vlasti.Kikibombona wrote:A Komsic nije ublehas zivota ti?L u c i f e r wrote:peđa kojović premijer??![]()
![]()
![]()
![]()
dugokosi dezerterski ublehaš
iz ublehaške naše sRanke
Sta je on pozitivno uradio?
Samo supljiranje i jeftini populizam, isto kao Pedja!
Ipak, bolje i oni nego dokazani kriminalci. Nijedan ni drugi nisu imali priliku da se dokazu, za razliku od SDA, SBiH i drugih.
Zato SDA vlada toliko, zato sto se opozicija medjusobno pljuje. Kakvi diletanti. Umjesto da se povezu, oni diskedituju jedni druge. SDA je izmislila politiku za sve njih, nazalost. Tihic je daleko najlukaviji politicar u BiH.
Pedja Kojovic je sin bivseg oficira JNA, sto ga u mojim ocima automatski diskredituje.
- Alfons Kauders
#7504 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
pa hajmo onda izaci na plenum s prijedlogom...Styling wrote:Domacica iz doline Neretve najbolja. Dokazala se u ratu nebrojeno puta.almir90 wrote:I obavezno da nam Lijanović obezbijedi poticaje za uzgoj marimahune, jer ipak domaće je najboljeButmiran wrote:
Ovo su najrealniji zahtjevi dosad.
milioni ustede policiji i sudovima, oslobadjaju se ljudski i materijalni resursi za ozbiljna krivicna djela... milioni prihoda od akciza godisnje... godisnje bi sigurno ubrali par desetina miliona na akcizama, plus od narko-turizma
kao dodatni bonus penzionerima bi mogli dijeliti dzaba... kao medicinsku, par paketica mjesecno - jeftinije i zdravije od mase govana iz farmaceutske industrije...
- Drvosjeca iz Dejcica
#7505 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Evo vratio sam se sa plenuma, bilo je između 700 i 1000 ljudi, neko će reći malo neko puno. Mislim da je plenum protekao OK s obzirom da kod do sada nije bilo kulture protesta i ovo sve je za 5. Ljudi su iznosili svoje zahtjeve, bilo je tu zahtjeva na mjestu ako i onih "niđe veze", ali bitno je da je dobar dio mogao reći ono što misli.
-
emmir1
#7506 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Evo vratio sam se sa plenuma , uspio sam izdržati 45 minuta.
Plenum je krenuo u 17:15 .
Prvo plenum je organizovan u nekih 50-60 kvadrata , a došlo je negdje oko 500-600 ljudi.
Većina je ostala vani.
Ajde da kažem usvojili dnevni red koliko god to smiješno zvučalo.
Ljudi moji , oni hoće da uđu u vladu , da imaju svoje predstavnike u vladi a nisu sposobni ni plenum da organizuju.
To je jedan totalni haos , zaista sam čovjek koji podržava sve akcije ali ovo je komedija.
Prvo da krenemo od pičkaranja i psovanja učesnika , psovanje hljeba i slično.
Jedan hoće da udara jednu djevojku jer kako on tvrdi nije došla na proteste.
Uglavnom kada bi odvojili jedno 10 ljudi svi ostali nemaju skupa 30 zuba , kao da sam došao na tribinu navijača
Ajde da pređem na zahtjeve .
Zahtjevi su :
da se prekine uvoz vode
da se u markete na prve police stave naši proizvodi
da se smjeni vlada
da članovi plenuma izaberu novu vladu
do onih raznih smanjenja plata
da ostane ova vlada ali da đaba rade
Moram da istaknem jednog dečka koji je rekao da nama ne treba smjena vlade nego usvajanje reformi i donošenje novih zakona , to je ujedno i jedino pametno što sam čuo.
Vjerovatno će organizatori plenuma na kraju da stave zahtjeve koje oni hoće jer bukvalno samo dok sam ja bio nabrojano je jedno 100 zahtjeva.
Kada sam izašao vani vidio sam nekolicinu pismenih ljudi koji vjerovatno nisu ni htjeli da učestvuju kada su vidjeli o ćemu se radi.
Na kraju bojim se ako ova vlada krene u pregovore sa ovima da će to tek pravi cirkus da bude.
Prvo plenum je organizovan u nekih 50-60 kvadrata , a došlo je negdje oko 500-600 ljudi.
Većina je ostala vani.
Ljudi moji , oni hoće da uđu u vladu , da imaju svoje predstavnike u vladi a nisu sposobni ni plenum da organizuju.
To je jedan totalni haos , zaista sam čovjek koji podržava sve akcije ali ovo je komedija.
Uglavnom kada bi odvojili jedno 10 ljudi svi ostali nemaju skupa 30 zuba , kao da sam došao na tribinu navijača
Zahtjevi su :
da se prekine uvoz vode
da se smjeni vlada
Moram da istaknem jednog dečka koji je rekao da nama ne treba smjena vlade nego usvajanje reformi i donošenje novih zakona , to je ujedno i jedino pametno što sam čuo.
Vjerovatno će organizatori plenuma na kraju da stave zahtjeve koje oni hoće jer bukvalno samo dok sam ja bio nabrojano je jedno 100 zahtjeva.
Kada sam izašao vani vidio sam nekolicinu pismenih ljudi koji vjerovatno nisu ni htjeli da učestvuju kada su vidjeli o ćemu se radi.
Na kraju bojim se ako ova vlada krene u pregovore sa ovima da će to tek pravi cirkus da bude.
- guber90
#7507 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Da budem iskren, bez obzira kakav je politicar, neko ko je jedan od zasluznijih za konstrukciju tunela spasa, je po meni zasluzio ljiljana, to sto je poslije okaljao isti je nesto drugo, ali nije okaljao svakog nosioca istoga.L u c i f e r wrote:nije poenta u željkovom odlikovanjuemigrazione wrote:Ma jebo odlikovanje koje ima i Brankovic, taman da je zlatni međed
već u peđinom dezerterstvu
-
L u c i f e r
#7508 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

ps: e hebo vas ova d e p o blokada, ko će ga čitati čitaće ga...
Last edited by L u c i f e r on 12/02/2014 18:41, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#7509 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
jesil makar pokupio kakvu mladjahnu skojevku, ovaj sbbovku?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo vratio sam se sa plenuma, bilo je između 700 i 1000 ljudi, neko će reći malo neko puno. Mislim da je plenum protekao OK s obzirom da kod do sada nije bilo kulture protesta i ovo sve je za 5. Ljudi su iznosili svoje zahtjeve, bilo je tu zahtjeva na mjestu ako i onih "niđe veze", ali bitno je da je dobar dio mogao reći ono što misli.
il je omladina bila odustna po sluzbenoj duznosti? vidim samo im gerijatrija brani boje
mozda ovo objasnjava zasto su ovi mladji zauzeti
http://www.sutra.ba/novost/102024/EKSKL ... -u-javnost
-
staradis
#7510 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pocela je jako opasna igra, politicke stranke su se udruzile. Vidjeli smo dokaze o prikupljanju podataka iz medija radi procesuiranja osoba koje su ucestvovale na protestima. Hitno moramo traziti amnestiju po ovom pitanju. Podignuta je optuznica protiv vise nepoznatih lica za rusenje ustavnog poretka. Ljudi ce platiti zivotima i mi moramo stati u odbranu onima koji su poceli ovo sve.
Nadajmo se najboljem ali moramo hitno reagovati jer je pocela opasna retorika. Danas na skupstini Kantona Sarajevo smo vidjeli da policija trazi hitna sredstva za opremu i prepreme, nastupm je kao 90. godine.
Nemojmo dopustiti da nam i ova sansa ode.
Apsurdno je vjerovati da ce nam pomoci i spasiti oni koji su nas tlacili u ratu i poslije rata.
Nadajmo se najboljem ali moramo hitno reagovati jer je pocela opasna retorika. Danas na skupstini Kantona Sarajevo smo vidjeli da policija trazi hitna sredstva za opremu i prepreme, nastupm je kao 90. godine.
Nemojmo dopustiti da nam i ova sansa ode.
Apsurdno je vjerovati da ce nam pomoci i spasiti oni koji su nas tlacili u ratu i poslije rata.
Last edited by staradis on 12/02/2014 18:40, edited 1 time in total.
- gnjev
#7511 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kakve su trebe ?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo vratio sam se sa plenuma, bilo je između 700 i 1000 ljudi, neko će reći malo neko puno. Mislim da je plenum protekao OK s obzirom da kod do sada nije bilo kulture protesta i ovo sve je za 5. Ljudi su iznosili svoje zahtjeve, bilo je tu zahtjeva na mjestu ako i onih "niđe veze", ali bitno je da je dobar dio mogao reći ono što misli.
- Kikibombona
#7512 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
emmir1 wrote:Evo vratio sam se sa plenuma , uspio sam izdržati 45 minuta.
Većina je ostala vani.
Zahtjevi su :
da se prekine uvoz vode
da se smjeni vlada
http://www.republikainfo.com/images/sto ... aganda.png
Last edited by Kikibombona on 12/02/2014 18:42, edited 1 time in total.
- starii
#7513 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
u k sarajevo zivi je oko 400000 stanovnika a 1000 ljudi hoce da promjeni vlast i drzavu..onda je ovih 399000 zadovoljno... da nije ovih 1000 aktivista iz SBB-aDrvosjeca iz Dejcica wrote:Evo vratio sam se sa plenuma, bilo je između 700 i 1000 ljudi, neko će reći malo neko puno. Mislim da je plenum protekao OK s obzirom da kod do sada nije bilo kulture protesta i ovo sve je za 5. Ljudi su iznosili svoje zahtjeve, bilo je tu zahtjeva na mjestu ako i onih "niđe veze", ali bitno je da je dobar dio mogao reći ono što misli.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7514 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
emmir1 wrote: Uglavnom kada bi odvojili jedno 10 ljudi svi ostali nemaju skupa 30 zuba , kao da sam došao na tribinu navijača
mi smo gospoda za vas
- Drvosjeca iz Dejcica
#7515 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
E jbg, i ti i Alfons bujrum u petak pa gledajte "trebe", ja sam tamo bio zbog naroda.gnjev wrote:Kakve su trebe ?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo vratio sam se sa plenuma, bilo je između 700 i 1000 ljudi, neko će reći malo neko puno. Mislim da je plenum protekao OK s obzirom da kod do sada nije bilo kulture protesta i ovo sve je za 5. Ljudi su iznosili svoje zahtjeve, bilo je tu zahtjeva na mjestu ako i onih "niđe veze", ali bitno je da je dobar dio mogao reći ono što misli.
- Alfons Kauders
#7516 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
cestitam - to iskustvo neka ti dodje kao Zidovima bar mitzvah...emmir1 wrote:Evo vratio sam se sa plenuma , uspio sam izdržati 45 minuta.
Većina je ostala vani.
Zahtjevi su :
da se prekine uvoz vode
da se smjeni vlada
nadam se da ce i ostale kolege revolucionari uskoro skontati da prosjek naseg drustva nije ono sto vidimo na forumu, fesjbuku i ferhadiji... vec to sto si ti gledao danas
stavio bi violinu al Luci je prvi zapiko
- Toffee karamela
#7517 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Dragi kolega s foruma, jesil ti to povjerovao Brankovićevoj samopropagandi da je on konstruisao tunel ???guber90 wrote:Da budem iskren, bez obzira kakav je politicar, neko ko je jedan od zasluznijih za konstrukciju tunela spasa, je po meni zasluzio ljiljana, to sto je poslije okaljao isti je nesto drugo, ali nije okaljao svakog nosioca istoga.L u c i f e r wrote:nije poenta u željkovom odlikovanjuemigrazione wrote:Ma jebo odlikovanje koje ima i Brankovic, taman da je zlatni međed
već u peđinom dezerterstvu
Jest ali isto ko što ga je Bakir kopao, ko što reče preksinoć na Dnevniku, i to s obje strane
Ja Lepom Canetu ne vjerujem ni riječi iz njegovih žvaljavih usta, pa prevario je našu ponajbolju poratnu istražnu novinarku, a kamoli da ne prevari nekoga drugoga.
- relativno84
#7518 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Drvosjeca iz Dejcica je napisao/la:
Evo vratio sam se sa plenuma, bilo je između 700 i 1000 ljudi
Kome sad vjerovatiemmir1 je napisao/la:
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#7519 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
.......JoseMujica wrote:i da dodam par konkretnih zahtjeva:
1 legalizacija marihuane
2. obavezno nošenja hidžaba u javnim kućama
3. legalizacija gey brakova u ilegali
4. zabrana Vau-mau udruga
5. izbacivanje Želje u drugu ligu
6. i pod obavezno vidjet kako se moze srediti da Sarajevo bude prvak.....poludise navijaci pocet ce cupati semafore sa Koseva:)
- Alfons Kauders
#7520 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
u ime naroda,Drvosjeca iz Dejcica wrote:E jbg, i ti i Alfons bujrum u petak pa gledajte "trebe", ja sam tamo bio zbog naroda.gnjev wrote:Kakve su trebe ?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo vratio sam se sa plenuma, bilo je između 700 i 1000 ljudi, neko će reći malo neko puno. Mislim da je plenum protekao OK s obzirom da kod do sada nije bilo kulture protesta i ovo sve je za 5. Ljudi su iznosili svoje zahtjeve, bilo je tu zahtjeva na mjestu ako i onih "niđe veze", ali bitno je da je dobar dio mogao reći ono što misli.
hvala ti
- starii
#7521 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti
pa rekoh vam ja SBBeovci se infiltrirali..ja govana i strankeveze s vezom wrote:Koju posluku porati..KOMESenf wrote:
Sta reci
- Drvosjeca iz Dejcica
#7522 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Svako kome je dobro neka ostane kući, to je barem jednostavno. Kao što sam rekao da s obzirom da je kod nas prvi put u zadnjih 20. godina da imamo ozbiljnije proteste onda i ne čudi što protesti nisu masovniji. Smatram također da će se to dosta artikulisati u narednim danima jer po meni ovo ima potencijala za promjene na bolje.starii wrote:u k sarajevo zivi je oko 400000 stanovnika a 1000 ljudi hoce da promjeni vlast i drzavu..onda je ovih 399000 zadovoljno... da nije ovih 1000 aktivista iz SBB-aDrvosjeca iz Dejcica wrote:Evo vratio sam se sa plenuma, bilo je između 700 i 1000 ljudi, neko će reći malo neko puno. Mislim da je plenum protekao OK s obzirom da kod do sada nije bilo kulture protesta i ovo sve je za 5. Ljudi su iznosili svoje zahtjeve, bilo je tu zahtjeva na mjestu ako i onih "niđe veze", ali bitno je da je dobar dio mogao reći ono što misli.
- insomnia78
#7523 PROTESTI!!! - aktuelnosti
Samo FahrA dovest jeldeToffee karamela wrote:Dragi kolega s foruma, jesil ti to povjerovao Brankovićevoj samopropagandi da je on konstruisao tunel ???guber90 wrote:Da budem iskren, bez obzira kakav je politicar, neko ko je jedan od zasluznijih za konstrukciju tunela spasa, je po meni zasluzio ljiljana, to sto je poslije okaljao isti je nesto drugo, ali nije okaljao svakog nosioca istoga.L u c i f e r wrote: nije poenta u željkovom odlikovanju
već u peđinom dezerterstvu![]()
Jest ali isto ko što ga je Bakir kopao, ko što reče preksinoć na Dnevniku, i to s obje strane![]()
Ja Lepom Canetu ne vjerujem ni riječi iz njegovih žvaljavih usta, pa prevario je našu ponajbolju poratnu istražnu novinarku, a kamoli da ne prevari nekoga drugoga.![]()
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Last edited by insomnia78 on 12/02/2014 18:46, edited 1 time in total.
- gnjev
#7524 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Naroda koji sam sebi ne zeli pomoci. Borba sa vjetrenjacama moj drvosjeca. Al ajd plemenito od tebe.Drvosjeca iz Dejcica wrote:E jbg, i ti i Alfons bujrum u petak pa gledajte "trebe", ja sam tamo bio zbog naroda.gnjev wrote:Kakve su trebe ?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo vratio sam se sa plenuma, bilo je između 700 i 1000 ljudi, neko će reći malo neko puno. Mislim da je plenum protekao OK s obzirom da kod do sada nije bilo kulture protesta i ovo sve je za 5. Ljudi su iznosili svoje zahtjeve, bilo je tu zahtjeva na mjestu ako i onih "niđe veze", ali bitno je da je dobar dio mogao reći ono što misli.
- Alfons Kauders
#7525 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
mislim da bi bio red da neko SBB-u objasni da postoji nesto sto se zove in-ter-netSenf wrote:
Sta reci