Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Dozer

#7501 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Na koji nacin to dokazujes, ziv bio? Tako sto citiras nekoga ko bi, kao, trebao biti afirmativan po tvoje tvrdnje, a zapravo samo potvrdjuje da smo mi u pravu kada kazemo da vecina naucnika nisu religiozni.
A, ako je to vec tako, i ako ta vecina naucnika donosi vecinu naucnih zakljucaka o svemu i svacemu, da li se onda moze reci da su naucnici vecinom ateisti?
irac300

#7502 Re: Ateizam

Post by irac300 »

patriot_1 wrote:
irac300 wrote:Mašio si pdf! Pošto voliš otvarati teme, kao kada ja mijenjam čarape, mog'o si fino neki katotalibanski pdf otvoriti da onaniraš na njemu, ovdje trollaš! I ove linkove sa katoličkom propagandom ti ne bih otvorio, da mi platiš. :izet:
U čemu je problem?Što je ovdje trolanje?Zar bi na ovoj temi trebali pisati samo ateisti?Koliko vidim većina ateista se poziva na znanost da bi opravdali svoju nevjeru,ja samo ukazujem da nisu u pravu!
Mrziš katolike?Zakaj?
Nisam sklon mržnji bilo koga. Isto bih ti napisao da mi reklamiraš islamske, pravoslavne ili stranice jehovinih svjedoka. Na pogrešnom mjestu vršiš propagandu. Boli me k**** jesi li plaćen za to ili samo zaluđen, ali kad te već moderatori tolerišu, ne moram ja.
beni-bu-man

#7503 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

irac300 wrote:
Nisam sklon mržnji bilo koga. Isto bih ti napisao da mi reklamiraš islamske, pravoslavne ili stranice jehovinih svjedoka. Na pogrešnom mjestu vršiš propagandu. Boli me k**** jesi li plaćen za to ili samo zaluđen, ali kad te već moderatori tolerišu, ne moram ja.
:thumbup:
raoul duke

#7504 Re: Ateizam

Post by raoul duke »

Dozer wrote:Ma to ti je najnovija gramatika najnovijeg bosanskog ba.
Hlopta, uredu (u smislu da je sve u redu), naljeto, nazimu, najesen, itd :D
:lol:
raoul duke

#7505 Re: Ateizam

Post by raoul duke »

Image
patriot_1

#7506 Re: Ateizam

Post by patriot_1 »

Dozer wrote:Na koji nacin to dokazujes, ziv bio? Tako sto citiras nekoga ko bi, kao, trebao biti afirmativan po tvoje tvrdnje, a zapravo samo potvrdjuje da smo mi u pravu kada kazemo da vecina naucnika nisu religiozni.
A, ako je to vec tako, i ako ta vecina naucnika donosi vecinu naucnih zakljucaka o svemu i svacemu, da li se onda moze reci da su naucnici vecinom ateisti?
Pa što ako jesu?Da je sigurno da Boga nema bili bi svi!
Problem je u tome što se Boga ne nalazi samo umom već i srcem!Bilo bi od Boga nepošteno da samo jedan sloj ljudi može njega spoznati i tako dobiti život vječni!Činjenica je da veliko znanje napuhuje,kao i veliko imanje.Bahat čovjek teško može spoznati Boga,on se otkriva skromnima.Mogu to a i jesu biti neki znanstvenici!
patriot_1

#7507 Re: Ateizam

Post by patriot_1 »

irac300"

Ovdje si se obrušio na katolike!A kao nisi sklon mržnji!Zašto je forum religija pogrešno mjesto za razgovor o Bogu?Pa nismo na forumu muzika ili sport.
Ako te govor o Bogu ne zanima,što uopće radiš na forumu religija,odi na politiku!Koliko ću otvarati tema i pisati ovdje,moja je stvar,do tvog mišljenja mi uopće nije stalo!
Dozer

#7508 Re: Ateizam

Post by Dozer »

patriot_1 wrote:
Dozer wrote:Na koji nacin to dokazujes, ziv bio? Tako sto citiras nekoga ko bi, kao, trebao biti afirmativan po tvoje tvrdnje, a zapravo samo potvrdjuje da smo mi u pravu kada kazemo da vecina naucnika nisu religiozni.
Problem je u tome što se Boga ne nalazi samo umom već i srcem!Bilo bi od Boga nepošteno da samo jedan sloj ljudi može njega spoznati i tako dobiti život vječni!Činjenica je da veliko znanje napuhuje,kao i veliko imanje.Bahat čovjek teško može spoznati Boga,on se otkriva skromnima.Mogu to a i jesu biti neki znanstvenici!
Drugim rijecima, "otkriva" se nepismenima, polupismenima i indoktriniranima, i onima koji tu licnu indoktrinaciju iz djetinjstva i mladalacke zaludjenosti nekada "vuku" i kasnije u zivotu, pa to nazivaju "tradicijom".
Sad ces ti meni reci da ima i naucnika koji su postali vjernici naknadno, a ja tebi mogu reci da poznajem visokoobrazovanih vjernika, neke cak i koji su zavrsili medresu, a koji su postali zadrti ateisti.
patriot_1

#7509 Re: Ateizam

Post by patriot_1 »

Dozer wrote:
patriot_1 wrote:
Drugim rijecima, "otkriva" se nepismenima, polupismenima i indoktriniranima, i onima koji tu licnu indoktrinaciju iz djetinjstva i mladalacke zaludjenosti nekada "vuku" i kasnije u zivotu, pa to nazivaju "tradicijom".
Sad ces ti meni reci da ima i naucnika koji su postali vjernici naknadno, a ja tebi mogu reci da poznajem visokoobrazovanih vjernika, neke cak i koji su zavrsili medresu, a koji su postali zadrti ateisti.
Dok ti logika bude na tom nivou nikad niti nećeš spoznati što je prava istina!Većina ljudi na planeti nisu znanstvenici,već običan puk,nepismen,polupismen,pismen više ili manje i mnogi od njih nisu vjernici!Ako bi kako ti kažeš samo takvi bili vjernici onda bi svi bili!
"Drugim rječima "- potpuno izvrćeš što ja rekoh,otkriva se skromnima a ne bahatima,bili bahati iz znanja ili iz imanja!Teško je srest bogataša koji je skroman a bome i ljude koji su vrlo učeni.Iako nije i nemoguće,ima ih!Odgoj u vjeri nije jedini razlog zašto neki uzvjeruju,mnogi spoznaju da Bog jest čitajući,promišljajući,,,,takvi su zapravo najiskreniji vjernici!Oni odgojeni u vjeri mudro ćine ako izgrađuju svoje znanje čitajući dobre knjige koje će njihovu vjeru obogatiti i znanjem.
Laertes

#7510 Re: Ateizam

Post by Laertes »

Titami, Smrčak i ovaj k'o da u smjenama rade...
Dope_Man

#7511 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Laertes wrote:Titami, Smrčak i ovaj k'o da u smjenama rade...
Pa i rade, samo je problem sto ponekad pogrijese smjenu pa upadnu jedan drugom u pricu.. Onda se malo zakace ciji bog je pravi bog, al se brzo razidju kad se sjete da imaju zajednickog neprijatelja kojeg treba poraziti :lol:
tlr

#7512 Re: Ateizam

Post by tlr »

Robot sveštenik??? :lol:
http://uk.businessinsider.com/japanese- ... ion-2017-8

Fakat, sutra bi mogli postojali roboti - nastavnici fizike, onda će roboti biti i nastavnici vjeronauka pa
e-vojnik, robot terapeut, e-sekretarica, e-sudija, e-đeneral-menaĐer, e-fendija, e-hanuma, e-ateist, e-grasov.kondukter.ba (REVA), e-ljevičar, e-desničar, e-slikar, e-pjesnik ... e-klinac i e-palac.

Odosmo u e-hendek.
Smrcak15

#7513 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Image

Pitanje za ateiste:

Kako to da ova rijec Rafi'u sto znaci otprilike posjednik najvecih stepena , ima brojcanu vrijednost 360, se nalazi pored rijeci Stepeni u Kur'anu i nigdje vise, samo se nalazi pored rijeci Stepeni?

Jeli mogao nepismeni Muhammed ovako nesto kodirati u Kur'anu?

nemoj molim te reci da je slucajnost, pa necemo imati na hiljade slucajnosti, sve slucajnost do slucajnosti, nemozes imati na hiljade slucajnosti i da vam to bude slucajnost, jer ko tvrdi da na hiljade slucajnosti ima u Kur'anu i da nije namjerno kodiranje brojevima onda je taj prolupao na dugo i siroko.

Kako to da ova rijeci Rafi'u koja ima brojcanu vrijednost se nalazi jedino pored rijeci Stepeni u Kur'anu?
beni-bu-man

#7514 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Dope_Man wrote:
Laertes wrote:Titami, Smrčak i ovaj k'o da u smjenama rade...
Pa i rade, samo je problem sto ponekad pogrijese smjenu pa upadnu jedan drugom u pricu.. Onda se malo zakace ciji bog je pravi bog, al se brzo razidju kad se sjete da imaju zajednickog neprijatelja kojeg treba poraziti :lol:
Fanatici :-)
beni-bu-man

#7515 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Dobro rece irac300 da je kur'an konacan odgovor
Samo mi nije jasno sto sam sebi odgovaras na svoja pitanja :-)
Dozer

#7516 Re: Ateizam

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
Da nas prosvijetli :D
Smrcak15

#7517 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote:Dobro rece irac300 da je kur'an konacan odgovor
Samo mi nije jasno sto sam sebi odgovaras na svoja pitanja :-)
zasto sto vi ne smijete odgovarati na pitanja, koliko sam ovakvih slicnih pitanja postavio niko nije jedan logican odgovor uspio ponuditi.

postavljam pitanja da pokrene diskusiju, jer sa ovim pitanjima navlacim oponente da diskusiju, samo sto su ovdje oponenti kukavice :lol: pa se nesmiju uhvatiti u kostac sa mojim pitanjima. Vi uopste nemate odgovore na ova pitanja oko brojcano naucnih cuda Kur'ana, evo koliko Godina sam potezao ovu pricu, ma jednog jedinog ateistu da sam sreo da se uhvatio u kostac sa ovim pitanjima jok, ustvari ipak je najveci ateista mozda na youtubeu, Rationalizer koji ima kanal protiv islama, sa njim sam usao u diskusiju o brojcanim cudima Kur'ana gdje smo uklijestili koplja, ali covjek vidio da je tema tvrd orah, polomio zube, i pobjegao iz diskusije i nije se smio vise vracati...kad jedan Rationalizer pobjegne a sta da ocekujem od sitne buranije sa ovog foruma da neko od njih moze odbit pero bilo kojem od brojcano-naucnih cuda Kur'ana :-)

Pazite ljudi, matematika je egzaktna nauka, to je nesto st osvako moze da provjerava, nemoze nikome poturit lazno, a da te ne izvali, ali ako baratas sa pravim ciframa, niko ti nista nemoze dok god vladas matematikom i tacnim znanjem iz Kur'ana nemoze ti niko nista, to sam se itekako uvjerio evo ovih 5 Godina bavljenja sa ovom temom i svojim istrazivackim radom na tu temu.

ko je rationalizer , to je ovaj lik, sa sobom kao glavnim likom u filmu koji je napravio crtani film pjesmicu koji ismjava islam
Last edited by Smrcak15 on 27/09/2017 09:41, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#7518 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Ne Smrle, jenostavno nas ne interesuju tvoja pitanja :D
Smrcak15

#7519 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote:Ne Smrle, jenostavno nas ne interesuju tvoja pitanja :D

niti vas interesuje, niti smijete ulaziti u diskusiju po ovom pitanju, i ako udjete to ulazite povrsno, gdje kazete to je slucajnost i to je to. nema tu podrobnije diskusije, gdje ces se analziriati sve povjeravati da vidite svojim ocima i opipate svojim rukama.

za mene je ovo jedna od najjacih dokaza nadnaravnosti Kur'ana zato sto sam analizirao licno, provjeravao, pa cak i licno pronalazio stvari sto niko prije mene na svijetu nije znao, ali to sam pronalazio sa metodama prijasnjih pronalazaka od drugih ljudi. pa tim metodama dodjem do novih otkrica.

kazes vas ne interesuju, zamisli neko ti govori, ljudi evo vam dokaz da je Kur'an od Boga, a vi kazete, ma ne interesuje to nas , mi hocemo da se izmedju sebe zabavljmo da postiramo slijepe konje i ostale ateioticko humoristicke slicice , da se onako drugarski ismijavamo i zahebavamo, a to ima li boga ili nema nas ne interesuje, jer nasa srca su zadovoljna sa vjerovanjem da ga nema, mirni smo nekako.

ali zato kad procitas u Kur'an pa vidis da pitaju andjeli strazari na vratima pakla,

Pa ljudiiiii , jeli iko dolazio da vas opmoninje????

Oni ce reci, jeste dolazio je, ali mi nismo razmisljali niti slusali.....radije smo htjeli da se zabavljamo nego da muckamo svojom glavom. radije smo htjeli postirati slisice nekakvih slijepih konja i onako drugarski se ismijavati nego muckati svojom glavom.

Pazi jednu stvar, ako ti neko upozori na opasnost, onda ozbiljan covjek ce to upozorenje uzeti za ozbiljno i ispitati situaciju, jeli to bas tako.
Dope_Man

#7520 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

'''Egzaktna nauka''

Ovdje cemo brojati slova nakon 3. i prije 58. rijeci.. a ovdje cemo razmake izmedju rijeci. Ovdje cemo brojati slogove, a ovdje cemo svako trece slovo jer tako se uklapa sa brojem stakala na zapadnoj strani zgrade i brojem pcela u roju u Haminoj 16. kosnici :run:

Za neupucene na ovoj temi: ''egzaktna nauka'' ima jasnu metodologiju, egzaktna nauka omogucava postavljanje hipoteza i provjeru, egzaktna nauka moze predvidjeti ishod ako je teorija dobra, egzaktna nauka nema ''a to se ne moze znati jer je buducnost sakrivena, mozemo samo prosle dogadjaje naci'' mehanizam zastite od pogresne hipoteze, egzaktna nauka je cula za snijeg, led, pingvine i kendgure, dinosauruse i milion drugih stvari za koje Muha i njegovi ahbabi, sve sami egzaktni naucnici, nisu nikada culi, pa ih stoga nikada i ne spomenuse u svojoj knjigi prepunoj ''egzaktne nauke''.

Ja bih samo zamolio sve ''poslanike'' na ovoj temi da se podsjete da je bog rekao u njihovih knjigama da nece vise slati poslanika, sto je slao - slao je. Dakle niste poslanici, niste na svetoj misiji da prosvijetlite nas glupane koji ne vjerujemo u tako ocita ''cuda'', zivite svoj zivot, vjerujte za sebe, ne tjerajte druge da vjeruju u ono u sta vi vjerujete jer nije vas poslao bog.
Last edited by Dope_Man on 27/09/2017 09:56, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#7521 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Smrle ajmo mi na pivu, da vidis dobrog pub-a u vogosci da se useres od pivi kolko ih ima :D
beni-bu-man

#7522 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:
Pa ljudiiiii , jeli iko dolazio da vas opmoninje????

:? :? :? :? :? :? :? :?

Neko strucan da mi objasni boldiranu rijec
Smrcak15

#7523 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

ma nemoj mi reci Dopirani

niko tako ne broji, nego se sve broji po logicki pravilima

nema to ovdje ce brojcati nako 3 slova, nema toga, sve mora imati logicnu pozadinu, da se moze logicki odbraniti

kao evo ovo sa 360 stepeni

sta mislis da imamo ovu rijeci Rafi'u=(brojcana vrijednost 360) na masa mjesta, i slucajno se potrefi na jednom mjestu pored rijeci stepeni

to sto ima masa pa se spomene na jednom mjestu mogli bi tvrditi o slucajnost jer masa spominjanja i neko slucajno se nadje pored rijeci stepeni , tesko je odbranjivo sa logicke strane da nije slucajnost

ali u ovom slucaju imamo hiljade i hiljade rijeci, SAMO SE JEDNOM SPOMINJE I TO PORED RIJECI STEPENI.

kolika je vjerovatnoca, ako ima 70 000 rijeci, i spomene se samo jednom i to pored rijeci Stepeni.

pa bude 360 stepeni, jasno ko dan da nije slucajnost nego namjerno programiranje jer se samo jednom spomene u Kur'anu

a vi nemate odgovore za ovo, nego se krijete pod jorganom zvanim SLucajnost, samo se pokrijte sa tim i gotova prica, bez imalo da udjete dublje u temu.
Smrcak15

#7524 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote: :? :? :? :? :? :? :? :?
opominje
beni-bu-man

#7525 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:
beni-bu-man wrote: :? :? :? :? :? :? :? :?
opominje
Hvala.
Allah te naDogradio
Post Reply