nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zforumas

#7501 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zforumas »

Tomahawk11 wrote:Razumijem da neko voli auta, ali nekima ne bi bilo dobro da, recimo, imaju vozni park Cristiana Ronalda :mrgreen:
Pa s njima se uopste ne bi moglo pricati.
Jbo te auto, sluzi mi za prevoz, a ne da ga pokazujem trofej. Naravno, neka svako uzima shodno mogucnostima (mada to pocesto nije slucaj i debelo se pretjeruje).
Ne vidim svrhu trljanja nosa drugim ljudima zato sto ja imam npr. neki sportski BMW, Mercedes, Jaguar, Ford Mustang....to vise govori o kompleksima vlasnika istog.
:thumbup:
I najjaci su ovi sto imaju neko zajebano auto i sva ostala su bezveze :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7502 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

imam i ja truhlog stojadina pa se ne hvalim i ne stavljam slike :lol:
supercali

#7503 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Mirzete gdje su kifle najjeftinije?
ranger

#7504 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ranger »

Tomahawk11 wrote:Razumijem da neko voli auta, ali nekima ne bi bilo dobro da, recimo, imaju vozni park Cristiana Ronalda :mrgreen:
Pa s njima se uopste ne bi moglo pricati.
Jbo te auto, sluzi mi za prevoz, a ne da ga pokazujem trofej. Naravno, neka svako uzima shodno mogucnostima (mada to pocesto nije slucaj i debelo se pretjeruje).
Ne vidim svrhu trljanja nosa drugim ljudima zato sto ja imam npr. neki sportski BMW, Mercedes, Jaguar, Ford Mustang....to vise govori o kompleksima vlasnika istog.
ma ovo je onaj emko kladim se, i on je imao isti stil kurcenja ko djeca u 6.osnovne...
Tomahawk11
Globalni moderator

#7505 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

bitanga_sa_otesa wrote:imam i ja truhlog stojadina pa se ne hvalim i ne stavljam slike :lol:
Ako je izlijepljen, ima jeftine kSenone, roru nazad....moze :mrgreen:
muha_sa

#7506 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

bitanga_sa_otesa wrote:imam i ja truhlog stojadina pa se ne hvalim i ne stavljam slike :lol:
misliš li ti nabavaljat te baglame :?

smrzoh se covjece :-)

Image
bitanga_sa_otesa

#7507 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

ranger wrote: ma ovo je onaj emko kladim se, i on je imao isti stil kurcenja ko djeca u 6.osnovne...
i jos neki nickovi :lol: :lol:
bitanga_sa_otesa

#7508 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Tomahawk11 wrote:
Ako je izlijepljen, ima jeftine kSenone, roru nazad....moze :mrgreen:
decentno je sredjen

Image
bitanga_sa_otesa

#7509 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

muha_sa wrote:misliš li ti nabavaljat te baglame :?
prodao sve u nedelju u interexu,cuneri prave baglaNbo vrata :(
Bakir1

#7510 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Image
muha stari trkac? :D
bitanga_sa_otesa

#7511 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

dobra kuka ...
muha_sa

#7512 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

Bakir1 wrote:Image
muha stari trkac? :D
tuga :-)

da mi bar kuku ostaviše
Bakir1

#7513 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

kuku meni kuku tebi :D
saznadoh od jutra jos im natovare troskove unistavanja :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#7514 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Bakir1 wrote:kuku meni kuku tebi :D
Posteno, samo nek tovare :thumbup:
Troskove unistavanja, troskove transporta, kazne da plate - obavezno, i zabrana sjedanja za volan, inace oduzimanje opet vozila....pa da vidimo ko ce popustiti.
muha_sa

#7515 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

Bakir1 wrote:kuku meni kuku tebi :D
do kad li ce ovo cudo trajat--daj bože da se idioti discipliniraju, al teško :-)

majmuna u armanija obuci on ostaje majmun
Bakir1

#7516 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

moj muha, neke korake treba poduzeti, oduzimanje vozila pa prodaja licitacijom otvara samo prostor za malverzacije, ovako nema, policija otprati cuva u procesu unistenja pa ti sa kocke metar puta metar skidaj korisne dijelove
tempuser

#7517 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

mirzet87sa wrote:
tempuser wrote:Sto je auto skuplji to mu je veci pad vrijednosti u novcu, na Audiu od 100k KM ces za iato godina izgubiti vise nego na KIA-i od 70k KM, prica o manjem gubitku na cijenu u % je utjeha...Onaj ko daje tolike pare za nov auto svjesno ide na pad cijene, u protivnom 9/10 nas ne bi imali od koga kupiti auto.
Ako cemo gledati na cemu se najmanje gubi Yugo je bio najbolje rjesenje, platis ga novog 8k KM vozis ga do sudnjeg dana i kakav god da je vrijedi 300 KM!
Kako koje auto.. pogledaj cijenu 124 e500, ne znam da ga ima ispod 50€.. istu stvar ce doziviti i ostali primjerci koji nisu proizvedeni u velikoj kolicini. E500 raste i raste, za 3 godine je dobio 10k€ na cijeni
Opet poredis neuporedivo. Svaki skupi auto izgubi ogrmomnu cifru u prve 3 godine. Ti posmatras rast cijene W124 E500 22 godina nakon sto je prestao da se proizvodi, nadji cijenu koliko je kostao nov 1994. a koliko polovan 1997. godine pa ces da vidis. I tvoj CLS ce jednog dana mozda vrijediti 100k EUR, ali danas vrijedi 1/2 ili 1/3 cijene novog.
Auti koji ne gube vrijednost su oni koje nisi mogao kupiti nove bez ozira na pare. Kad je Ferrari najavio Enza neki poznati fudbaler, misim Maradona, se prijavio na listu cekanja, ali je dobio odbijenicu jer nije imao pedigre (citaj bio je papak). Uslov da bi mogao kupiti Enza je da si vlasnik F50 ili F40. Enzo je napravljen u svega 400 primjeraka, 349 prodato prije pocetka proizvodnje pa su se dlucili da dignu za jos 50, 1 poklonjen Vatikanu. Za njim je uvijek bila veca pitraznja nego ponuda i takvi si prava rijetkost, E500 je mogao kupiti svako ko je imao pare i ko je htio, a proizveden u onoliko primjeraka u koliko je narucen.
Last edited by tempuser on 02/11/2016 08:31, edited 1 time in total.
muha_sa

#7518 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

Bakir1 wrote:moj muha, neke korake treba poduzeti, oduzimanje vozila pa prodaja licitacijom otvara samo prostor za malverzacije, ovako nema, policija otprati cuva u procesu unistenja pa ti sa kocke metar puta metar skidaj korisne dijelove
za ovo prvi put cujem

samo mogu jedno rec --i to glasno

SVAKA CAST :thumbup: :thumbup:
Bakir1

#7519 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

mup ZDK se naostrio pravo, jucer 4 radara plus one poznate 4 kamere, dva presretaca, 4 patrole, na dionici m17 silazak sa AP do doboja...
i po gradovima su pritisak napravili, malo malo eto ih na vandredni...
rade i neka rade :thumbup:
commendatore

#7520 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

The BEN10 wrote:
commendatore wrote:za ovakve seljacke ispade nadam se da postoji moderacija - ako ne da onda pocnem i ja sa repertoarom uvreda
Ja se nadam da će pak moderacija pobrisati čitav OFF u koji ste otišli.
Također, zamolio bih va vas da se nastavite vrijeđati preko PP-a i da ne bihuzurite normalnu raju.
Hvala
ja vrijedjao u biti nikog nisam - to je ljakanska osobina - samo sam na uljudan nacin pokusao da skrenem paznju da je postao naporan sa pricom o svom komadu metala...
The BEN10

#7521 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by The BEN10 »

Bakir1 wrote:mup ZDK se naostrio pravo, jucer 4 radara plus one poznate 4 kamere, dva presretaca, 4 patrole, na dionici m17 silazak sa AP do doboja...
i po gradovima su pritisak napravili, malo malo eto ih na vandredni...
rade i neka rade :thumbup:
Da ovi u KS rade upola tako situacija bi bila mnogo bolja. Ali, "najbolja policija u državi" ima drugačiju viziju...
Bakir1

#7522 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

mup zdk je pomladio ljude, samim time niko nikoga ne zna i niko nije niciji, a plus unutrasnja kontrola radi, jedan primjer za skolu drugima...
pa onda policajce iz Kaknja prebace u Visoko, ove iz Visokog u Brezu, one iz Breze u Kakanj, i to pije vode, zato sto su to odvojene opcine, i fizicki, to u KS ne moze tako, sve opcine u 20 kilometara...
ali neminovno je da policija u KS radi, isto tako neminovno je da ih spora administracija ne prati...
stvari idu na bolje
commendatore

#7523 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

Bakir1 wrote:na bolje
da bog da....
Kataklinger

#7524 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Kataklinger »

Ovo sa sakrivanjem radara u zbunje, iza bankina, saobracajnih znakova, reklama i trpanje istih kravama koje pasu kraj puta u guzicu itd. vise nije regulisanje brzine i kaznjavanje vec klasicno punjenje budzeta. Generalno nisam protiv te akcije, ali pretjeruju. Uredu da se stavi radar na neko baksuzli mjesto ali sakrivat ga na primjer prije naplatne kuce gdje je ogranicenje 40kmh a niko ziv to ne postuje jer nema smisla da vozim na autoputu 40kmh a do naplatne jos 300m i slicno, nema smisla sakrivat radar navece po napustenim benzinskim pumpama kao sto je to slucaj na onoj kad se ide iz Maglaja prema Zepcu, pa poslije prvog tunela na lijevu stranu napustena BP, ogranicenje 60kmh a moze se komotno vozit 70-80 jer nije naseljeno a poslije BP ide pravac. Sakriju ga tu u kasne sate, ono nocni radar MODE. Nema smisla sakrivat ga iza bankine na pravcu poslije Hotela Maric iz pravca Zepca prema Zenici, ogranicenje 80 a moze se komotno vozit 90-100. I sto bih pretekao npr kamion pod teretom koji se vuce 60kmh, rizikujem da pusnem kaznu. Vecina raje vozi 10-15kmh preko na tim otvorenim relacijama gdje je dosta pravca i na ovaj nacin se izlazu udaranju po usima bespotrebno. Jebem mu majku i akciju i sve, ima dosta ljudi koji putuju, tj izlaze na otvorenu da bi isli na posao, i ovo je jadno uzimanje dnevnice iz dzepa takvima, zbog jebenih 10ak preko ogranicenja.

U naseljenim mjestima, gdje su raskrsnice, skole i ostale prometne ustanove je ok staviti ovaj trokurac radar, i valjda bi ga trebalo najavit?

Neku noc je bio skriven radar iza nekog saobracajnog znaka ili reklame, i to ne klasicni tronozac koji stoji na visini od 80-100cm vec je bio na nekim kratkim nozicama, to haman zalijepljeno za pod i gurnuto iza znaka. Lokacija, BP SAS, žuta benzinska pumpa na desnoj strani prije tunela, kad se krene od Doboja prema Tuzli. Znaci prvo ide ulaz u BP pa izlaz, i na tom izlazu ima nekih znakova i reklama sta vec, drotovija sakrije radar tu :/
amar1994

#7525 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

nikad mi napretka necemo imati :bih:
:-) :-) :run:

a za AP, najbolji su mi oni sto me tako preteknu prije kucica, pa onda cekaju u redu, a ja ih lagago prodjem sa acc-om :lol: :lol:
Last edited by amar1994 on 02/11/2016 09:48, edited 2 times in total.
Post Reply